FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=44)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=9385)
fps a lag na serverze
Mam pytanie i prosbe do admina servera ligi jak jest ustawione max fps dla clienta na serverze? Pytam sie bo ostatnio weszłem na jakis server i gosciu zaczoł sie chwalic ze ma 225 fps a lag na serverze jak cholera próbowałem mu tłumaczyc ze takie ustawienia laguje server poniewarz dla kazda frame = klatki musi byc wysłane info z servera poniewarz moj angielski jest słaby nie udało mi sie go przekonac .Z wracam sie tez do polskich graczy nie przesadzajcie z fps naprawde lepiej sie gra kiedy nie ma lagow a podkrecanie fps na max nie polepsza w zadnym razie tego . >>> Wesołych Swiat <<<
jak gram sam ze soba to ping mam fps mam od 90-20 z wlaczonym winampem a jak gram(nawet tesh na pustym serwerze ) to mam 80-10:/
to smo jest z demkiem jak robie je u siebie nic mi ie przerywa
a jak gram prze internet to rwie
Tak a ja mam 30fps na wiekszosci mapek ale na col1, canyone i col2 to mam 5 - 20fps . A ping na lidze to mam 90 - 200 chyba, ze sciagacze sa aktywni to wtedy 200 - 500. Na zagraniczych (tzn. only sof2 europe #4) to mam ping 160 - 250, ze sciagaczami to 250 - 999
.
Re: fps a lag na serverze
quote:
Napisane oryginalnie przez tom2525
Mam pytanie i prosbe do admina servera ligi jak jest ustawione max fps dla clienta na serverze? Pytam sie bo ostatnio weszłem na jakis server i gosciu zaczoł sie chwalic ze ma 225 fps a lag na serverze jak cholera próbowałem mu tłumaczyc ze takie ustawienia laguje server poniewarz dla kazda frame = klatki musi byc wysłane info z servera poniewarz moj angielski jest słaby nie udało mi sie go przekonac .Z wracam sie tez do polskich graczy nie przesadzajcie z fps naprawde lepiej sie gra kiedy nie ma lagow a podkrecanie fps na max nie polepsza w zadnym razie tego . >>> Wesołych Swiat <<<
Napisane oryginalnie przez juzef
wiecej moge powiedziec ze w przypadku jesli osoba posiada slabszy komputer moze to miec wplyw na ping takie opinie slyszalem kiedys na jednym z serverow aczkolwiek nie mam na ten temat zdania
Re: Re: Re: fps a lag na serverze
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Gazdzik
Bardzo bym sie chcial dowiedziec jak to z tym jest naprawde bo ja niestety mam bardzo slaby komputer.
Napisane oryginalnie przez juzef
sadzac po twoich pingach gazdzik to sprawdza sie to w 100%![]()
nie wiem jak teraz ale jak cie spotyklaem to oscylowalo 500 - 999
Re: Re: Re: Re: Re: fps a lag na serverze
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Gazdzik
juzef nie denerwuj mnie. Tak jest tylko czasem, jak wszystkie ****** sciagaja jakies mp3. A jak sobie ogladaja telewizje i maja komputerki powylaczane to mam 140 wszedzie
.
quote:
Napisane oryginalnie przez Atari
Gazdzik przejdz sie do kawiarenki internetowej czasami i powymiataj na porzadnym laczu zabierz zesoba mp.cfg i myszke(namiot) zamow nocke potem 2 .. 3 karnet na 1 tydz ..2 tyg![]()
ee granie w kafejach nie jest oplacalne oprocz czegos takiego jak wypad na jakiejs nudnej lekcji na ktorej sie ni kce spedzac czasu z kilkoma znajomymi i granie poprostu w pierwszego lepszego fps'a dostepnego w kafeji [q1 roxxxx w tym wypadku - 2 klasa liceum niemiecki; a na infromie to na kompach szkolnych :}}}] siekanina
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
ee granie w kafejach nie jest oplacalne oprocz czegos takiego jak wypad na jakiejs nudnej lekcji
powiedz to gosciom ktorzy maja w zwyczaju grac non stop z cafe![]()
pozdrawiam
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
heh niktorzy ni maja w domu internetu/sieci lokalnej z kumplami to ich rozumiem ze zbieraja sie i chodza do kafejek by pograc. ale zeby placic w domu za inet + pieniadze na kafeje...
quote:
sorkas ale ja juz wole na benzyne do samochodu kupic wtedy![]()
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:19.