FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=44)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=9385)

Posted by tom2525 on 25-12-2002 21:19:

Exclamation fps a lag na serverze

Mam pytanie i prosbe do admina servera ligi jak jest ustawione max fps dla clienta na serverze? Pytam sie bo ostatnio weszłem na jakis server i gosciu zaczoł sie chwalic ze ma 225 fps a lag na serverze jak cholera próbowałem mu tłumaczyc ze takie ustawienia laguje server poniewarz dla kazda frame = klatki musi byc wysłane info z servera poniewarz moj angielski jest słaby nie udało mi sie go przekonac .Z wracam sie tez do polskich graczy nie przesadzajcie z fps naprawde lepiej sie gra kiedy nie ma lagow a podkrecanie fps na max nie polepsza w zadnym razie tego . >>> Wesołych Swiat <<<

Posted by Atari on 28-12-2002 06:34:

imo o polskich graczy nie musisz sie martwic napewno(wiekszosc) z nimi nie przesadza a ma ich nawet za malo
ja mam pytanie:
jak gram sam ze soba to ping mam fps mam od 90-20 z wlaczonym winampem a jak gram(nawet tesh na pustym serwerze ) to mam 80-10:/
to smo jest z demkiem jak robie je u siebie nic mi ie przerywa
a jak gram prze internet to rwie

Posted by [FPP]Gazdzik on 28-12-2002 10:44:

Tak a ja mam 30fps na wiekszosci mapek ale na col1, canyone i col2 to mam 5 - 20fps . A ping na lidze to mam 90 - 200 chyba, ze sciagacze sa aktywni to wtedy 200 - 500. Na zagraniczych (tzn. only sof2 europe #4) to mam ping 160 - 250, ze sciagaczami to 250 - 999 .

Posted by juzef on 05-01-2003 04:07:

Re: fps a lag na serverze

quote:
Napisane oryginalnie przez tom2525
Mam pytanie i prosbe do admina servera ligi jak jest ustawione max fps dla clienta na serverze? Pytam sie bo ostatnio weszłem na jakis server i gosciu zaczoł sie chwalic ze ma 225 fps a lag na serverze jak cholera próbowałem mu tłumaczyc ze takie ustawienia laguje server poniewarz dla kazda frame = klatki musi byc wysłane info z servera poniewarz moj angielski jest słaby nie udało mi sie go przekonac .Z wracam sie tez do polskich graczy nie przesadzajcie z fps naprawde lepiej sie gra kiedy nie ma lagow a podkrecanie fps na max nie polepsza w zadnym razie tego . >>> Wesołych Swiat <<<

20 fps rate 6000 server rysuje i wysyla do wszystkich tyle samo to juz komputer klijeta dorysowuje reszte spokojnie mozna stwierdzic ze akurat takie ustawienia nie maja wiekszego wplywu na prace servera
wiecej moge powiedziec ze w przypadku jesli osoba posiada slabszy komputer moze to miec wplyw na ping takie opinie slyszalem kiedys na jednym z serverow aczkolwiek nie mam na ten temat zdania
pozdrawiam

Posted by [FPP]Gazdzik on 05-01-2003 14:41:

Re: Re: fps a lag na serverze

quote:
Napisane oryginalnie przez juzef

wiecej moge powiedziec ze w przypadku jesli osoba posiada slabszy komputer moze to miec wplyw na ping takie opinie slyszalem kiedys na jednym z serverow aczkolwiek nie mam na ten temat zdania

Bardzo bym sie chcial dowiedziec jak to z tym jest naprawde bo ja niestety mam bardzo slaby komputer .

Posted by juzef on 06-01-2003 13:29:

Re: Re: Re: fps a lag na serverze

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Gazdzik
Bardzo bym sie chcial dowiedziec jak to z tym jest naprawde bo ja niestety mam bardzo slaby komputer .

sadzac po twoich pingach gazdzik to sprawdza sie to w 100%
nie wiem jak teraz ale jak cie spotyklaem to oscylowalo 500 - 999
pozdrawiam

Posted by [FPP]Gazdzik on 06-01-2003 18:01:

Re: Re: Re: Re: fps a lag na serverze

quote:
sadzac po twoich pingach gazdzik to sprawdza sie to w 100%
nie wiem jak teraz ale jak cie spotyklaem to oscylowalo 500 - 999

juzef nie denerwuj mnie . Tak jest tylko czasem, jak wszystkie ****** sciagaja jakies mp3. A jak sobie ogladaja telewizje i maja komputerki powylaczane to mam 140 wszedzie .

Posted by juzef on 06-01-2003 20:09:

Re: Re: Re: Re: Re: fps a lag na serverze

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Gazdzik
juzef nie denerwuj mnie . Tak jest tylko czasem, jak wszystkie ****** sciagaja jakies mp3. A jak sobie ogladaja telewizje i maja komputerki powylaczane to mam 140 wszedzie .

gazdzik powiem ci tak od serca
tak czy tak siedzisz w lagu ping 140 to sie juz zaczynaja lagi
pozdrawiam

Posted by Atari on 06-01-2003 20:51:

Juzef z SDI czlowiek niewie jak wyglada gra bez laga wiec mu tutaj bajek nieopowiadaj rofl
Gazdzik przejdz sie do kawiarenki internetowej czasami i powymiataj na porzadnym laczu zabierz zesoba mp.cfg i myszke(namiot) zamow nocke potem 2 .. 3 karnet na 1 tydz ..2 tyg

Posted by [FPP]Gazdzik on 08-01-2003 17:58:

quote:
Napisane oryginalnie przez Atari
Gazdzik przejdz sie do kawiarenki internetowej czasami i powymiataj na porzadnym laczu zabierz zesoba mp.cfg i myszke(namiot) zamow nocke potem 2 .. 3 karnet na 1 tydz ..2 tyg

Taka gre to ja se moge o kant dupy potluc . Zreszta i tak u mnie to sa takie kafejki, ze wstyd mowic .

Posted by [FPP]glan on 10-01-2003 06:47:

ee granie w kafejach nie jest oplacalne oprocz czegos takiego jak wypad na jakiejs nudnej lekcji na ktorej sie ni kce spedzac czasu z kilkoma znajomymi i granie poprostu w pierwszego lepszego fps'a dostepnego w kafeji [q1 roxxxx w tym wypadku - 2 klasa liceum niemiecki; a na infromie to na kompach szkolnych :}}}] siekanina

Posted by juzef on 10-01-2003 07:02:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
ee granie w kafejach nie jest oplacalne oprocz czegos takiego jak wypad na jakiejs nudnej lekcji

powiedz to gosciom ktorzy maja w zwyczaju grac non stop z cafe
pozdrawiam

Posted by [FPP]glan on 10-01-2003 13:53:

quote:
powiedz to gosciom ktorzy maja w zwyczaju grac non stop z cafe
pozdrawiam

heh niktorzy ni maja w domu internetu/sieci lokalnej z kumplami to ich rozumiem ze zbieraja sie i chodza do kafejek by pograc. ale zeby placic w domu za inet + pieniadze na kafeje... sorkas ale ja juz wole na benzyne do samochodu kupic wtedy

Posted by [FPP]Gazdzik on 10-01-2003 15:06:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
heh niktorzy ni maja w domu internetu/sieci lokalnej z kumplami to ich rozumiem ze zbieraja sie i chodza do kafejek by pograc. ale zeby placic w domu za inet + pieniadze na kafeje...

Zgadzam sie z toba glan.

quote:

sorkas ale ja juz wole na benzyne do samochodu kupic wtedy

A ja wole se zostawic .

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:19.