FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=9531)
Czy to jest granie??
Info z gry.wp.pl
Plaga morderstw w kalifornijskich kafejkach internetowych
Joel; poniedziałek, 6 stycznia 2003
Władze stanu Kalifornia i miasta Los Angeles postanowiły przyjrzeć się baczniej lokalnym kafejkom internetowym - miejscom, w których młodzież gra w sieciowe gry komputerowe. Przyczyną tej decyzji jest zaobserwowany przez policję wzrost przestępczości wśród graczy.
W poświąteczny poniedziałek w kafejce NetStreet Internet Cafe w dzielnicy Northridge nastolatek został postrzelony w nogę, innemu rozwalono na głowie krzesło. Bójkę obserwowało około 100 osób, w większości fanów strzelaniny Counter-Strike. W lipcu stały bywalec tej kawiarenki został zastrzelony przed swoim domem, przyczyną były porachunki pomiędzy graczami. W listopadzie w sąsiedniej dzielnicy w zbiorowej bijatyce fanów sieciowych strzelanin zginął 17-letni chłopak, a 5 innych osób trafiło do szpitala. Z kolei policja z Orange County wyjeżdżała w zeszłym roku do interwencji w kawiarenkach około 300 razy. Jak się jednak okazało, większość burd wywołali członkowie azjatyckich gangów.
Niepodoba mi się to jak franca.
Napisane oryginalnie przez Deadpool
[...]
Niepodoba mi się to jak franca.
917123
No nie jest to ciekawa informacja. Spowodowane jest to agresywnoscia Amerykanow. Tak jak Lipas wspomnial, jak cos im sie nie podoba to trzeba to wyeliminowac.
cs...
quote:Twoj post jest zbyt skomplikowany jak na moje mozliwosci odszyfrowywania
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
cs...![]()
W sumie to nic takiego tylko oczywiscie wszyscy wiarza to z agresja w grach. Teraz takie czasy, ze za wszystko mozna dostac w ryj. Tak samo niebezpieczne jest sluchanie innej muzyki czy noszenie innych ciuchow, a jak sie zacznie kogos wyzywac (co czesto sie zdaza podczas grania) to niema sie czemu dziwic. U nas na ogol wystarczy gosciowu przywalic a Hameryka to taki kraj ze odrazu kulka w leb.
Nie odbieram wiec tego jako przyczyna grania w brutalne gry ale poprostu taki swiat teraz :-/
Najnowsze wynika śledztwa wykazały, że wszystkie ofiary jak i agresorzy zwykli jeść na śniadanie płatki kukurydziane. Część z nich także była wielkimi fanami bierek. W związku z tym, że piernik ma bardzo wiele wspólnego z wiatrakiem w stanie Kalifornia kawiarenkiinternetowe zostaną zablokowane aż do zamiany broni w krwawych grach typu "Counter - strike" na cukierki owocowe w polewie czekoladowej
Kapisz?
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
cs...![]()
Re: Re: Czy to jest granie??
quote:
Napisane oryginalnie przez Lipas
Po trzecie - co do tej bojki, to jednak jest chyba lekka przesada, zeby naparzac sie, bo ktos z nami wygral albo nawal nas 'lama'.
ekhem...
na mnie nie patrzcie!
on sam sie prosil zeby mu tym krzeslem zajebac!
Prawda jest taka, ze ludzie, ktorzy sie smieja w gralniach z Nas, z naszego skilla sa wyjatkowo wkurwiajacy. Wiekie mastahy. Niektorzy sa rzeczywiscie dobrzy, ale wiekszosc to lamy, ktore tylko tak gadaja. Sam mialem nie raz ochote kogos na*******ic, kiedy to ysmiewal sie z tego, ze przegrywam. Przyznam, byl lepszy odemnie, ale nie jest to powod do tego, aby sie ze mnie nasmiewac, w sposob wyjatkowo niesportowy. Najlepiej kogos takiego olac, ale widac hamerykanie nie znaja takie zasady, i wola, jak zwierzeta, lac sie po pyskach. Dla mnie smieszne. I do tego dochodzi to, ze graja w CS, nie wiem, ale mi sie zawsze wydalo, ze lud (bez obrazy dla nikogo) od quake jest bardziej kulturalny, i jakis lepszy, choc tez zdarzaja sie pewne ananasy, patrz. Irysek.
Teraz znowu sie zacznie nagonka na tych wszystkich biednych graczy, ktorzy sobie gdzies zyja... Heh... Niekochane media, ktore robia pake z mozgu. :F
Re: Re: Re: Czy to jest granie??
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
infiego slyszales ?![]()
917123
lol... znowu wszystko na CS ???
nic sie na to nie poradzi, ze sa ludzie i taborety... a jak ktos nerwowy to niech lepiej w domu sobie gra... jakby w polsce ktos kogos w noge postrzelil bo gral w cs'a czy q3, to miller by wszystkie gry sprzedawal od 21 roku zycia...
towarzystwo niestety moze jest malo kulturalne na scenie cs'a... no ale nic sie na to nie poradzi... niestety :/
a przeciez trudno wymagac od dziecka
zeby zachowywalo sie racjonalnie i rozwaznie
zbliżać się do rzeczywistości, jeśli mozna się tak wyrazić, ale nigdy nie przybliżymy się dostatecznie,
gdyż rzeczywistość to w nieskończoność następujące po sobie kroki, stopnie postrzegania, fałszywe dna,
i dlatego właśnie jest niewyczerpalna, nieosiągalna. Można wiedzieć coraz więcej i więcej o jednej rzeczy
ale nie można wiedzieć o niej wszystkiego - to beznadziejne. Tak więc żyjemy w otoczeniu przedmiotów
bardziej lub mniej przypominających duchy (...)"
Jak to ktos juz wczesniej powiedzial : nie wina gier lecz takie po prostu sa teraz czasy... ostatnio slyszalam ze chlopak w Polsce zadzgal podczas snu starego za to ze mu nie chcial dac kieszonkowego (cos nabroil) a starsza dlatego ze sie niepotrzebnie obudzila... szczescie miala tylko siostra ktora mocno spala... koles powiedzial ze jakby sie obudzila to skonczylaby tak samo jak rodzice :o
rach ciach ciach i mamy o jeden dluugi proces w polskich sadach mniej
temat ten byl juz walkowany tysiace razy i jak wiele spraw jest on nierozwiazywalny. ludzie nie grajacy winia brutalne gry za wszelkie formy agresji nie rozumiejac, ze w telewizji czy prasie taki dzieciak widzi o wiele wiecej przemocy.
a ze obecnie 90% kazdego spoleczenstwa, tutaj dzieci-mlodziezy, to kompletni idioci to zdarzaja sie przypadki skrajne. i nie ma sie czemu dziwic. jezeli ktos nie umie odroznic rzeczywistosci od fikcji to nie ma znaczenia czy gra w cs czy sie filmow naoglada...
quote:bo w csa gra wiecej ludzi niz we wszystkie quake'i starcrafty itp razem wziete, nawet dresy odemnie z osiedla stoja pod kafejka i ciupia...trudno od takich wymagac zeby byli grzeczni bo w csa graja ludzie naprawde rozni, w q3 sie szybko zniechecaja bo tam trzeba miec skilla zeby dobrze grac
Napisane oryginalnie przez [FPP]Krypton
ostatnio wszyscy robia sobie krzywde grajac w cs. Zastanawia mnie dlaczego nie ma tego typu przypadkow przy Q3?
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Krypton
ostatnio wszyscy robia sobie krzywde grajac w cs. Zastanawia mnie dlaczego nie ma tego typu przypadkow przy Q3?
917123
quote:
Napisane oryginalnie przez djflashrider
[...]w q3 sie szybko zniechecaja bo tam trzeba miec skilla zeby dobrze grac
quote:No to nie jest dobra odpowiedz. To nie pierwszy przypadek takiego wydarzenia, a ze w q3 gra mniej osob to znaczy ze takich przypadkow powinno byc mniej. No ale mniejsza o to.
Napisane oryginalnie przez djflashrider
bo w csa gra wiecej ludzi niz we wszystkie quake'i starcrafty itp razem wziete, nawet dresy odemnie z osiedla stoja pod kafejka i ciupia...trudno od takich wymagac zeby byli grzeczni bo w csa graja ludzie naprawde rozni, w q3 sie szybko zniechecaja bo tam trzeba miec skilla zeby dobrze grac
quote:
Napisane oryginalnie przez rps-insmac
[...]ja w gry gram rzadko, glownie z braku czasu, ale tez dlatego, ze gierki juz mnie powoli zaczynaja nudzic ... takie siedzenie godzinami w kawiarenkach to raz ze strata pieniedzy i dwa ze strata czasu[...]
A przy CS to powstaje jakieś połączenie pomiędzy realem a grą. Człowiek zaczyna sie interesowac bronią itp. To tez moze doprowadzić do tragedii. (Ten koles z Niemiec tez interesowal sie bronią, ale juz chyba anim grał w CSa wiec tu CS nie ma chyba winy).
A z kolei to wplyw mają nerwy. I tu juz naprawde nie ma znaczenia czy gramy w CSa Q3, bierki, kapsle, piłke kopaną czy na gitarze. Jak napisał Anouaar ludzie, ktorzy są od nas lepsi często nasz wkurzają tym, ze się smieją z naszego tzw skill'a, ktorego mamy niewiele
No i zapominają ze wale nie są najlepszi i nie trzebaby długo szukać, zeby ktoś inny jemu złoił dopue w tego CSa czy cos innego.
[...]w q3 sie szybko zniechecaja bo tam trzeba miec skilla zeby dobrze grac
917123
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 07:04.