FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=9581)

Posted by capone on 10-01-2003 19:48:

Angry maxping 150

mam prosbe do adminow czy moglibyscie ustawic ograniczenie pingu do 150 no gora 200 bo tak to przychodza typy z pingiem 500 i laguja wszystkich a z gry nie czerpia nic i tylko denerwuja innych napiszcie co o tym sadzicie bo ja uwazam ze bez sensu jest grac na pingu wyzszym niz 150 ja sam jak mam wiecej to niegram albo szukam lepszego serwera natomiast barany na sile katuja wszystkich z wysokimi pingami
a i ankieta kto jest za wprowadzeniem czgos takiego a kto przeciw ?

Posted by Rombi on 10-01-2003 20:04:

ohhhh... Ja teraz mam ci�kie czasy bo mam ping 600-9999... Wi�c wiem �e nie pogram i nie gram... Wczesniej mia�em ping ok 200 i by� looz (wiec jakby bylo max ping 150 to chyba nigdzie bym nie pogra�). Musze i�� i sie spyta� co oni z t� sieci� zrobili...

W�a�nie s�ucham:

Posted by Sniezek on 10-01-2003 20:54:

wiesz skubany, kiedys myslalem dokladnie tak jak ty, nawet bylem za tym zeby max ping wynosil 100 zeby nikt przypadkiem nie warpowal. Jednak w pewnym momencie zadajesz sobie pytanie : gdzie jest granica miedzy zabawa a profesjonalnym graniem? Wtedy rozumiesz tych wszystkich ktorzy wchodza do gry majac wysoki ping tylko po to zeby pograc w ulubiona gre, potrafisz rozroznic kiedy grasz dla zabawy ze znajomymi a kiedy zeby pocwiczyc celnosc, podniesc umiejetnosc...Dlatego mimo ze czasem denerwuje sie z powodu lagerow, czy warperow....moja odpowiedz brzmi nie dla maxpingu 150.

Posted by DARK_ANGEL on 10-01-2003 21:07:

hmmm

W sumie to sprawa niejest az taka latwa ;// Bardzo duzo graczy ma dosc wysokie pingi wiece ograniczenie do 150 spowodowalo by ze polowa sceny zniknela by .
Mysle ze mozna by dac max ping powiedzmy 300-400 .............. niby duzo ? ? ? widzialem typiarzy co grali z 999 non stop i wcale niemieli zamiaru opuszczac serwa :OOO

Btw na Niemieckich serwach jak sie ma ping 150 to juz admin mowi zeby sie zmywac

Posted by Trafick on 10-01-2003 21:08:

Chcesz grac z goscmi z pingiem 100 to wes graj na clanowkach tak :> Nie kazdy ma tak jak ty ping 60a mzoe inni tez chca pograc ... ;[

Posted by on 10-01-2003 22:34:

Question lol

Nom wlasnie jak chcesz grac z pingiem 100 graj se na clanufkach ... ehh cwaniaczek z dobrym lonczem ... chcesz zabrac mi wogule czerpanie przyjemnosci z gry? Czesto mam pingi staly 400 i i nie skacze prawie no spada 100-400, albo mam lepszy pomysl zafunduj mi jakies szybsze loncze ... co ty nato? Zycze ci tylko tak na przyszlosc zeby niemial taki problemow z lonczem jak ja ... bo napewno bys takich glupot nie gadal ... no ale jeden server for ping do 150 mozna bylo byz robic ale jestem ciekawy ile osob bym tam gralo ... ehh ...

Posted by on 10-01-2003 23:20:

Re: maxping 150

quote:
Napisane oryginalnie przez capone
mam prosbe do adminow czy moglibyscie ustawic ograniczenie pingu do 150 no gora 200 bo tak to przychodza typy z pingiem 500 i laguja wszystkich a z gry nie czerpia nic i tylko denerwuja innych napiszcie co o tym sadzicie bo ja uwazam ze bez sensu jest grac na pingu wyzszym niz 150 ja sam jak mam wiecej to niegram albo szukam lepszego serwera natomiast barany na sile katuja wszystkich z wysokimi pingami
a i ankieta kto jest za wprowadzeniem czgos takiego a kto przeciw ?

Na snajperze od kilku dni jest wprowadzone
sv_maxPing 350
Niestety dziala to tylko przy probie polaczenia jesli wyedy ping jest wiekszy niez 350, jesli podczas gry ktos laguje i ma nawet 700 to chyba nie ma na to sily.
Byc mozr PB ma jakas funkcje, ale nic na ten temat narazie nie wiem.

Posted by capone on 11-01-2003 01:03:

Angry eh

ja wam powiem tak jezeli moj net by byl lipny i bym mial grac z pingiem np. 300 ciagle , to bym nie gral po sieci proste nie ?

Posted by cZAx on 11-01-2003 02:17:

latwo ci powiedziec bo tak nie masz
Sam wiem co to jest gdzyz za czasow sieci osiedlowej tez mialem pingi 200 i powyzej przez kilka miesiecy. Ogolnie to juz mi nie przeszkadza az tak na pub ale jak gram klanowke to denerwujace jest to na maXa.

Posted by GrEaTEyE on 11-01-2003 09:35:

...

pomys� jest do d... . Po�owa ut sceny opiera sie na SDI, a jak wiadomo TPSA namiesza�a teraz i ja sam mam problemy...gram tylko w nocy bo inaczej sie nieda...niewprowadzac max pingu...bo jak jush ktos tam powiedzia� "scena spadnie o po�owe" or smthg. Skubany , jak pamietam zawsze miales ping w granicach 30-60, a przewaznie nigdy niemiales pingu 500(na pl servie) i niewiesz jak to jest...

GrEaTEyE

Posted by on 11-01-2003 10:18:

Unhappy ...

HM najlepsze jest to ze goscie z pingiem 30-60 i fps 100-120 albo wyzej maja gorsze staty od graczy ktorzy maja ping powyzej 200 tak do 400 i 20 fps ... normalnie 1 vs 1 to jak ktos ma taki sam skill jak ten drogi to wiadomo kto powinien wygrac no a jesli wygra ten z gorszym pingiem i fps to jest nazwyany laggerem i farciuchem i po chwili kick ... no mowie na max 400 iles nie 999 ... zajebiscie masz capone jak mowisz ze jak ma sie takie pingi to zrezygnowac z grania, eh fajnie masz w domu wex wogule ty zrezygnuj bo po co masz grac z osoboami z 400 pingiem.

Posted by LuZnY on 11-01-2003 12:55:

i niezapominajmy o tych wszystkich australijczykach, ktorzy tez chca sobie pograc :o

Posted by DARK_ANGEL on 11-01-2003 13:09:

Re: ...

quote:
Napisane oryginalnie przez One*Szot
... zajebiscie masz capone jak mowisz ze jak ma sie takie pingi to zrezygnowac z grania, eh fajnie masz w domu wex wogule ty zrezygnuj bo po co masz grac z osoboami z 400 pingiem.

Yhhhhhhhhhh wy ciagle nierozumiecie o co chodzi ;////// Niechodzi o to ze Skubany tak sobie chce bo ma taki humor i ma zamiar wyjebac czesc sceny , tylko chodzi o to ze osoba z pingiem 300+ wchodzac na serw PSUJE zabawe innym . W tym momencie gowno mnie obchodzi ze on kocha ten mod i ma wielka chcice pograc , ale chodzi o to ze u polowy ludzi na serwie jego poruszanie to jeden wielki WARP i nieda sie go trafic , co powoduje ze koles ma ulatwione zadanie ;/// pingom powyzej 300 mowimy nie !

Posted by DARK_ANGEL on 11-01-2003 13:10:

;)

quote:
Napisane oryginalnie przez LuZnY
i niezapominajmy o tych wszystkich australijczykach, ktorzy tez chca sobie pograc :o

Trafna uwaga ;o

Posted by Trafick on 11-01-2003 14:21:

Re: Re: ...

quote:

Napisane oryginalnie przez DARK_ANGEL
pingom powyzej 300 mowimy nie !

To zaloz sobie jakis serw ustaw sobie max ping 100 i graj sobie ze skubanym we 2 :>

Posted by DARK_ANGEL on 11-01-2003 14:26:

Re: Re: Re: ...

quote:
Napisane oryginalnie przez Trafick
To zaloz sobie jakis serw ustaw sobie max ping 100 i graj sobie ze skubanym we 2 :>

Mysle ze znalazlo by sie full graczy ktorzy na takim serwerze by grali ;o
A jak mowilem powyzej, niejestem za max ping 100 tylko max ping 300 (moze nawet 250 ).
Jezeli sprawia wam radosc granie z ludzmi o pingu 500 to prosze wasza wola , mi sie cos takiego nieusmiecha ;/

Posted by Avalone on 11-01-2003 16:13:

przy grze z pingiem 500 ma zero przyjemnosci zarowno gracz jak i cala reszta ludzi ktorzy sa na serv wiec mojm zdaniem lepiej jest jak sa ograniczenia 200...

Ps. admini ktorzy postanowili ustawic max ping i nie wiedzac jaki (w koncu zdania sa podzielone) niech wylicza srednia arytmetyczna ;p

Posted by Trafick on 11-01-2003 16:27:

Ja proponuje do 50 poczujmy sie jak na lanie :>

Posted by DARK_ANGEL on 11-01-2003 16:50:

;/

quote:
Ja proponuje do 50 poczujmy sie jak na lanie :>

jestem ciekaw trafick czy bys sie cieszyl w momencie gdy serwer byl by pelen ludzi z pingiem 999 ? ;///

Posted by Trafick on 11-01-2003 18:29:

Ale my nie mowimy o pingu 999 :>

Posted by PuMPeR on 11-01-2003 18:38:

Cool

quote:
Napisane oryginalnie przez Avalone
przy grze z pingiem 500 ma zero przyjemnosci zarowno gracz jak i cala reszta ludzi ktorzy sa na serv wiec mojm zdaniem lepiej jest jak sa ograniczenia 200...

a tam mi sie podoba gra na pingu 600 stoje w tunelu strzelam z sr8 po 3 sec mi pisze ze kogos zabi�em.........
jestem za nie

Posted by Avalone on 11-01-2003 20:59:

quote:
Napisane oryginalnie przez PuMPeR
a tam mi sie podoba gra na pingu 600 stoje w tunelu strzelam z sr8 po 3 sec mi pisze ze kogos zabi�em.........
jestem za nie

typowy polak mysli tylko o sobie ... Popatrzcie ludzie czasem z innego punktu widzenia, rozpatrzcie wszystkie za i przeciw i wyciagnijcie wnioski

Posted by Trafick on 11-01-2003 21:13:

No wlasnie Pomysl o tej DUUUZEj czesci osob ktore przez ciebie nie beda mogly juz pograc w ta gre A ic ty ***** samolubie

Posted by maggot21 on 11-01-2003 22:01:

Boshe, ale zajefajny (czytaj : idiotyczny) pomysl... po Spas lamach przyszla pora aby wytepic lagerow. Skubany, jestes jakis faszystowski rasista?
Jak fundniesz polowie sceny megabitowe lacza to se wprowadz nawet limit do 40 ;P

Posted by Trafick on 11-01-2003 22:06:

O co do spasow Ja uwazam ze bron jest po to aby nia grac ;> wiec ...

najbardziej w cs mnie wqrwialo jak ginie paru lamuchow lub lepszych graczy od awp i odrazu kamper *** tylko z awp potrafi -> Kocham to wiec moze pokocham spasa ahaha

Posted by GrEaTEyE on 11-01-2003 22:38:

baaa

ej dark niedawno to ty jeszcze na ping narzeka�es...ja nadal narzekam i jestem za wprowadzeniem max 300....bah

GrEaTEyE

Posted by Avalone on 12-01-2003 07:37:

quote:
No wlasnie Pomysl o tej DUUUZEj czesci osob ktore przez ciebie nie beda mogly juz pograc w ta gre A ic ty ***** samolubie

ja sam miewam pingi po 300-400 i wtedy wole grac z botami niz na necie bo to zadna przyjemnosc i z mojeje strony i ze strony innych graczy na servie :|...

Posted by on 12-01-2003 09:34:

quote:
Napisane oryginalnie przez Avalone
ja sam miewam pingi po 300-400 i wtedy wole grac z botami niz na necie bo to zadna przyjemnosc i z mojeje strony i ze strony innych graczy na servie :|...

HM ale jak tak sie upieracie to chyba styknol by jeden serv na max ping no nie wiem jak wy tam se chcecie czy max 200 czy max 300, a nie jak tak ktos wspomnial ze "admini serverow" (ze wszytkie servery) ... a ja wole pograc z ludzmi z pingiem 300 nisz z botami bo jestem jusz przyzwyczajony ... np. przez okres swiat mialem inne loncze i mialem ping 30-90 ... a teraz na 300-400 nadal lubie grac choc gram zadko bo to mija sie z powolaniem ... ehhh

Posted by Trafick on 12-01-2003 10:29:

Ale przeziec niektore serwy juz maja max pingi ustawione neidawno w dzien probowalem na snajper.pl BODAJZE wec i ;pisalo serwer its for low ping only wiec w czym problem tak wogole

Posted by FrD on 12-01-2003 14:26:

hmm..

ja tez tam byl bym za tak ale teraz jestem za nie z powodu posiadania sdi i tego ze wiem ze wiele osob ma sdi a ostatnio tpsa cos majstruje i ci co maja sdi w ciagu dnia maja pingi kolo 500 ktore spadaja o 22:00 to jakichs playable wartosci pozatym pingi sa stale wiec raczej nie skaczy a jesli ktos ma lagi i warpuje to i tak wejdzie bo moze miec w jednej chwili 150 ping ktory potem bedzie lawirowal miedzy 250 a 600 wiec jesli poczeka przy awaiting conneciton troche albo sie reconnectuje pare razy to i tak wejdzie...

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:46.