FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=44)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=9604)

Posted by Ogór on 14-01-2003 12:19:

Polska scena sofa

Po ostatnich wydarzeniach scena sofa w Polsce przestała istnieć . Tak kiedy niema serwerów i jest dośc nieprzyjemna atmosfera scena powoli chyli śie ku upadkowi . Czy mam racje niewiem ale bez pracy niema kołaczy i jesli nikt niewżmie śie do roboty scena umrze i będzie koniec.

Posted by Atari on 15-01-2003 14:57:

:@
pierwsze slysze

Posted by KLAUSIK on 15-01-2003 17:31:

chyba ci sie wydaje

Posted by [FPP]Gazdzik on 15-01-2003 18:06:

Re: :D

Racja Ogor. Jak tak dalej pojdzie to bedzie po wszystkim i to forum (i inne sofowe tez) bedzie mozna wypier...

Posted by Atari on 15-01-2003 18:15:

jesli paroo gowniarzy zniszczy scene sofa to dlugo i tak by nie postala
imo postoi jeszcze dlugo ekipa ligi nie robi tego wszystkiego na 1 mies zabawy ??

Posted by KuLLa on 15-01-2003 23:24:

Thumbs up

Ekipa ligi nie robi tego na jeden miesiąc zabawy na pewno
Ten sezon jak zapewne zauważyliście jest w pewnym sensie "testowy". Powychodziły różne problemy, jest sporo propozycji zmian itd. W następnym powinno byc lepiej.
Co do nieprzyjemnej atmosfery - no niewątpliwie taka zapanowała, ale mam nadzieję że na krótko. A ma to pewne plusy 0 łatwiej spotkać rodaków na zachodnich serwach
Pozdroofki

Posted by [FPP]Gazdzik on 16-01-2003 17:24:

quote:
Napisane oryginalnie przez KuLLa
Co do nieprzyjemnej atmosfery - no niewątpliwie taka zapanowała, ale mam nadzieję że na krótko.

Ja tez mam nadzieje, ze na krotko ale cos mi sie wydaje, ze bedzie zle jeszcze dlugo .

Posted by Atari on 16-01-2003 19:05:

gazdzik ale z ciebie pesymista :>

Posted by [FPP]Gazdzik on 17-01-2003 16:04:

quote:
Napisane oryginalnie przez Atari
gazdzik ale z ciebie pesymista :>

Przy takiej sytuacji to nie mozna byc dobrej mysli . Bedzie gorzej i tyle .

Posted by b7ade on 17-01-2003 20:07:

co do sytuacji na polskiej scenie krotko mowiac _jest do dupy_ na zagranicznej tez nei najlepeij ale w polska przerzywa kryzys. a czemu? a to przez to ze nie dzieje sie nic na lidze a admini ligi nie reaguja na prosby graczy. gdybym ja mial 2 servery NON stop i paru ludzi ktorzy sie znaja na skryptach i na paru innych potrzebnych rzeczach byla by liga jaka zawsze chcielismy =]

Posted by KuLLa on 17-01-2003 20:23:

taaa... to proponuję - zorganizuj te 2 serwy i tych ludzi ....
a co do niereagowania na prośby graczy - ciekaw jestem jak byś reagował na prośby typu: ***** jaki tu wysoki ping, zróbcie coś ***** z tym !!! , teraz ma być *** CTF; teraz ma być INF; nie teraz ma być DEM !!!, admin - wykop GO bo to ****; admin, zmień mape! nie admin nie zmieniaj ! ..... i tak do usranej śmierci ...

Posted by Atari on 17-01-2003 20:39:

"****" :@
oj juz nie bede narzekal widze kulla ze ladnie ci dojechali
zastuj faktycznie jest ogromny nic sie nie dzieje zadna z najpopularniesjszych stron sof.fpp i sof.pl nic nie uaktualnie na sof.fpp walna czasem wyszla nowa mapa albo nowy skin ble ble ble "zeby sie nie czepiali"( a figa)
wymyslcie przynajmniej 1 news na 24h nastukajcie cos o CB LIDZE PL czy innym WSPANIALYM turnieju (to dla podbudowania morale liga team) mysle ze swietnym pomyslem bylo by zrobienie wywaidu z kims np z Juzefem albo Aresem imo cool osobiscie chcialbym cos takiego poczytac
ale to tylko jak nie macie o czym pisac(bo na to wyglada)
mialem nie narzekac??

Posted by KuLLa on 17-01-2003 21:16:

To nie jest tak że ktoś mi dojechał ... po prostu czasami krew może zalewać.
Co do portali to rzeczywiście kiepsko to wygląda
Jeśli tylko działa serw LEMu to staram się dodawać niusy na sof2.pl Ostatnio wystarcza czasu tylko na wpisanie tych ważniejszych i ciekawszych (też niesetttety nie wszystkich) - głównie o PB , nowych modach itp. Niestety , pomimo że się zobowiązywałem do roboty na sof.fpp.pl po prostu nie wyrabiam się z tym ... w końcu jeszcze trzeba grać aaaa magisterki to już napisałem całą strone (poza tytułową ), za 2 miechy powinienem ją oddać w całości ... taki konkretny dół

No a bardziej optymistycznie to pomysł wywaidu z Juzefem czy Aresem albo innymi graczami .... spoko powinno dać się zrobić

Posted by b7ade on 17-01-2003 21:27:

hyh kulla jestes chyba jedyny ktory prubuje podtrzymac ta ruine do ciebie nic nie mam. a co do proźb graczy to nei chodzilo mi o zmiany mapek itd. chodzi o dostosowanie servera i wogule przydal by sie tez jakis porzadny portal polski. kulla wiem ze ty prowadzisz tylko newsy na www.sof2.pl ale sof2.pl potrzebuje zmian i ulepszen. wogule. moze znam sie kiepsko na paru rzeczach ale wiem ze umiem sprawnie prowadzic prace i nadzorowac i nakierowywac luda na odpowiedni kierynek. tzn nadawal bym sie na kierownika ale kiepski ze mnie podwladny=]

Posted by KuLLa on 17-01-2003 22:03:

Na bank nie jestem jedyny - wszyscy admini których miałem okazje poznać starają się żeby to działało. niestety sporo spraw rozbija się o brak czasu, kaski na sensowne serwery itp. Z portalem sof2.pl jest taki problem , ze dość często pada tam łącze zrsztą podobnie jest ze stroną ligi. Niestety nie mamy kasy na postawienie tego na sensownym serwie na sensownym łączu (a gdybyśmy mieli to i tak pewnie najpierw byśmy przepili ).
Jak już chyba wcześniej wspominałem ten sezon (pierwszy) jest w zasadzie poligonem testowym. Zgodnie z prawami Murphego zawiodło wszytko co mogło zawieść (poza czynnikiem ludzkim ). Kolejne sprawy są dogadywane, i tworzone w bólach Ruszyło forum ligowe (z dawien wyczekiwane ), pojawiają się sensowne propozycje zmian regulaminu i sposobu prowadzenia meczy, choćby skasownia limitu punktów. Pojawiło się OSP, które znacznie może ułatwić prowadzenie meczy ... itd.
Jestem optymistą i myślę , że wszystko będzie szło w dobra strone. Tym bardziej , że tak naprawdę to wokół gry skupiła się grupa sensownych ludzi, a to chyba najlepszy gwarant powodzenia
Pominę to że pojawiło się gówniarstwo w najczystszej postaci ... jak dla mnie sprawy włamań na serwy powinno się załatwiac od strony prawnej, ale to już inni sie tym zajmują.

aaaaa przy okazji mam takie pytanie: czy ktoś z czytających ten tekst byłby zainteresowny nocnym maratonem sof'a. Wynajęcie kafei od 22 do 8 rano, jakieś 14 stanowisk, i ostre strzelanie ?
Jak na razie wiem że jest kilku chętnych, a jakby się dobrało więcej to możnaby się za to wziąć na serio ...
Pozdroofki

Posted by Ogór on 17-01-2003 22:44:

hmmm.. na Polskiej scenie sofa jest nieliczna grupka ludzi którzy chcą coś zrobić i to oni tworzą tą scene, ja zawsze śie zgłaszałem do pomocy i jak będziecie potrzebywać czegoś to jestem na rozkaz. I mam nadzieje ze niedojdzie juz do tak brzydkich sytuacji jaka miała miejsce ostatnio ( widziałem łzy w oczach Juzefa ) i mnie też to zdenerwowało ale bez pracy niema kołaczy trzeba drązyć dalej ten rów który wykoapliśmy

P.S

Co do cafeii niema sprawy tylko prosze dyliżansz pod moją chate i przywózke do Wawy a co do alkoholu ..

Posted by b7ade on 17-01-2003 22:46:

ja bym sie chetnie wlaczyl w tworzenie niestety nie na wielu rzeczac sie znam, pisanie newsow mi tez kiepsko idzie. nie wiem czy na serverach neostrady obslugiwane sa php i SQL ale jak tak to mozna by stronki ligi i portal tam wrzucic bo za ok tydzien powinienem juz miec=]

PS a te spotkanie masz na mysli na zywo? bo ja tempy jestem i niegdy na takim czyms nie bylem ale tera koniec roku to sadze ze znalazlbym czas na przyjazd do wawy=]

Posted by [FPP]glan on 17-01-2003 23:57:

quote:
Napisane oryginalnie przez b7ade
ja bym sie chetnie wlaczyl w tworzenie niestety nie na wielu rzeczac sie znam, pisanie newsow mi tez kiepsko idzie.

to moge potwierdzic.... niby w sof.fpp a nic nie pisze.. a ja sie chyba do kafeji jakiejs wybiore lub do kogos od kogo wejde na ta pierdzielona konsole sof.fpp bo mnie to juz wkurwia osobiscie ze ni moge nic zrobic z serwisem ktorego jestem masterem ale ni moge sie na niego dostac!!!

Posted by [FPP]Gazdzik on 18-01-2003 09:11:

Niechce mi sie juz o tym gadac. Niedawno byl tu taki sam temat i bylo gadane to samo. Jak niektorzy beda grzeczniejsi na ligowym to moze wtedy bedzie latwiej cokolwiek zrobic tym co sie za to zabieraja, a jak jest tak jak kulla napisal, ze kazdy gada tylko *****, ty ****u itp to sie nie dziwie, ze wszystko idzie wolno. Do tego mozna jeszcze dolozyc swietna reklame ligi - zastanawiam sie czemu liga jest tylko zawieszona, bo ja po tym co sie stalo to bym tego dalej nie robil bo i tak dla wiekszosci zafsze bedzie zle.

Posted by Ogór on 18-01-2003 11:38:

..... paru ludzi nie tworzy tej sceny jak śie wszyscy zbierzemy w kupe to damy rade coś ruszyc

Posted by [FPP]Gazdzik on 18-01-2003 12:30:

quote:
Napisane oryginalnie przez Ogór
..... paru ludzi nie tworzy tej sceny jak śie wszyscy zbierzemy w kupe to damy rade coś ruszyc

Ogor to zalatw ta kupe ok? <== rotfl

Posted by Ogór on 18-01-2003 14:28:

.... ja tam od tego niejestem ale potrzebujemy przywódcy który wskaże nam droge i porowadzi nas przez cierniste krzewy tego świata

Posted by [FPP]Gazdzik on 18-01-2003 15:05:

quote:
Napisane oryginalnie przez Ogór
.... ja tam od tego niejestem ale potrzebujemy przywódcy który wskaże nam droge i porowadzi nas przez cierniste krzewy tego świata

Zorganizujmy wybory!

Posted by b7ade on 18-01-2003 16:52:

jakie tam wybory ja wygralem bo sie najbardziej nadaje a tak serio to ja sie nadaje na takiego przywodce=]

Posted by [FPP]Gazdzik on 18-01-2003 17:58:

quote:
Napisane oryginalnie przez b7ade
jakie tam wybory ja wygralem bo sie najbardziej nadaje a tak serio to ja sie nadaje na takiego przywodce=]

b7ade: ty prezydent, ja premier

Posted by Ogór on 18-01-2003 18:32:

Ja tu tylko sprzątam ...

Posted by [FPP]glan on 18-01-2003 18:42:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Gazdzik
b7ade: ty prezydent, ja premier

a ja wtedy wyemigruje

Posted by [FPP]Gazdzik on 18-01-2003 18:50:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
a ja wtedy wyemigruje

Tylko tak mowisz . Wtedy* to by w Polsce bylo dobrze .

*Wtedy - jak ja bym byl premierem lub prezydentem .

Posted by KuLLa on 18-01-2003 18:50:

A ja zrobie wam wtedy przewrót majowy
....
i dostniecie bany w realu

Posted by [FPP]Gazdzik on 18-01-2003 18:52:

quote:
Napisane oryginalnie przez KuLLa
A ja zrobie wam wtedy przewrót majowy

przewroot majowy - obawiam sie ze nie rozumiem PP.

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:47.