FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=10)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=9622)

Posted by yugin on 16-01-2003 11:36:

Lightbulb Podkładki Everglide'a

Dzien dobry
Ostatnio rozmawialem na temat pro gamingu w polsce ze znajomym. Wyszlo ze nasz rynek nie przyjalby produktow takich firm jak np. Everglide gdyz cena ich produktow jest zbyt wysoka. Jestem ciekaw ilu z Was kupiloby taka podkladke w cenie, powiedzmy 100zl. Czekam na odpowiedzi.

Posted by Sniezek on 16-01-2003 11:46:

jak ktos jest dobry to pokona kazdego grajac zwykla myszka na zwyklej podkladce...wiec moja odpowiedz brzmi "nie" bo lubie swoja podkladke

Posted by Diabelek on 16-01-2003 11:50:

Thumbs up

Max jaki moge dać to 120 zł ...

Posted by DARK_ANGEL on 16-01-2003 11:52:

;o

Co prawda mam myszke za 250 zyla ale NAPEWNO NIEWYDAL bym 100 zeta na jakas podkladke.

Mysle ze takie bajery niemaja nic wspolnego z efektywnoscia gry ..... Dopiero inwestycja w myszke (wiecej dpi =wieksza czulosc/precyzja= lepsze efekty w grze ) moze przyniesc jakis maly efekt.....

Ale w gruncie rzeczy dziala tu tez zasada "Z gowna bata nieukrecisz", czyli jak niemasz "talentu" do danej gry to nic ci podkladka niepomorze ;p

Posted by PAPUGa on 16-01-2003 12:10:

Re: Podkładki Everglide'a

quote:
Napisane oryginalnie przez yugin

ja na przykład nie umiem grać na podkładce - wszystkie są za małe
no, chyba że taka o powierzchni metra kwadratowego...
dlatego gram na biurku, zawsze. dobry sposób na codzienne wycieranie kurzu z biurka

Posted by Diabelek on 16-01-2003 12:27:

Post Re: ;o

quote:
Napisane oryginalnie przez DARK_ANGEL
Co prawda mam myszke za 250 zyla ale NAPEWNO NIEWYDAL bym 100 zeta na jakas podkladke.

Mysle ze takie bajery niemaja nic wspolnego z efektywnoscia gry ..... Dopiero inwestycja w myszke (wiecej dpi =wieksza czulosc/precyzja= lepsze efekty w grze ) moze przyniesc jakis maly efekt.....

Ale w gruncie rzeczy dziala tu tez zasada "Z gowna bata nieukrecisz", czyli jak niemasz "talentu" do danej gry to nic ci podkladka niepomorze ;p

Ja mam mx700 i wypadaloby miec jeszcze podkladke do tego dobrą

Posted by yugin on 16-01-2003 12:31:

Thumbs up

No wlasnie... o ile ktos ma dobra myche to z tego co mi znajomi mowili oplaca sie dokupic dobra podkladke. Duzo lepiej sie gra, idealna powierzchnia podkladki zwieksza celnosc i precyzje. Ja mam DualOpticala i na dobrej podkladce gra mi sie znacznie lepiej. Tylko ile jest osob ktore wydadza okolo 100zl na podkladke?

Posted by [FPP]Saari on 16-01-2003 12:35:

Lol ... 100 zeta za podkladke? To trzeba byc niezle popierniczonym zeby to kupic. Mam mysz za 180 zeta ale to juz przesada :>

Moze i podkladka Everglide za 100zl brzmi lepiej i bardziej "pro" niz szmacianka z Empiku za 1.99zl ale ta druga imo jest zdecydowanie lepsiejsza Mysz jezdzi po niej badzo plynnie i na delikatniej szmatce niezuzywaja sie slizgi tak szybko.

Posted by [FPP]Saari on 16-01-2003 12:38:

Natomiast mialam w lapkach podkladke Everglide ktora kosztowala w***** kasy i powiem wam ze byla bardzo nieprzyjemna w dotyku. Moze wiec i nie jestem pro bo nie mam pro podkladki ale przynajmniej dbam o swojego gryzonia.
Poza tym trzeba pamietac ze nawet najbardziej pro podkladka nie zrobi z czlowieka pro playera

Przepraszam za dwa posty ale mam jakis blad z uploadem postow ze nie moge dodawac zbyt dlugich

Posted by DARK_ANGEL on 16-01-2003 13:25:

Re: Re: ;o

quote:
Napisane oryginalnie przez Diabelek
Ja mam mx700 i wypadaloby miec jeszcze podkladke do tego dobrą

Diabelq ja mam MX500 wiec wiem o czym mowie ...ludzie podkladka niezrobi z was czempionow !! Ja gram na szmaciance z Tesco i gra mi sie bardzo fajnie ......i nawet czasem wymiatam ;p

Posted by Diabelek on 16-01-2003 13:33:

Re: Re: Re: ;o

quote:
Napisane oryginalnie przez DARK_ANGEL
Diabelq ja mam MX500 wiec wiem o czym mowie ...ludzie podkladka niezrobi z was czempionow !! Ja gram na szmaciance z Tesco i gra mi sie bardzo fajnie ......i nawet czasem wymiatam ;p

Nikt nie mówi, że zrobi ze mnie czempiona, ale po prostu jestem wstanie wydać 120 zł na podkładke... Też gram obecnie na szmaciance z IKEI ...

Posted by Pajda on 16-01-2003 14:47:

No to ja powiem, ze mam 2 rozne EG i odsprzedac chcialem jedna sztuke i ceny jakie osiagnely to:

Giganta Black - 200zl
Giganta Optical Smoke - 280zl

Klientow bylo sporo niestety tylko jedna na sprzedaz sztuke mialem...

Chetnych sadze bylo by sporo.

Inna sprawa, ze w 4maxcool maja byc w najblizszym czasie jakies podkladki dla graczy (podobno Ratpady albo tej samej klasy).

Posted by [FPP]Lipas on 16-01-2003 16:03:

Jesli chodzi o same podkladki, to rzeczywisci sa naprawde fajne - kolega ma, ale kupil uzywke, wiec zaplacil duzo mniej.

Ja osobiscie nie wydalbym na podkladke 100pln, bo tak, jak mowi Saari - 'bal bym sie' na niej grac :o

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Posted by SweepeR on 16-01-2003 16:31:

matr0x ma fajna podkladke, tylko zapomnialem sie spytac co to Taka sztywna i wogole... Ale gra na Wingmanie wiec nie wiem czy podkladka az tak bardzo odgrywa tu wazna role (w przeciwienstwie do myszek optycznych IMO).

Ale 100zl za podkladke to dla mnie ciut za duzo... Na porzadna myche uzbierac nie moge, a co dopiero...

Posted by kood on 16-01-2003 16:39:

lol, 100 zl za zwykly kawalek plastiku czy gumy, oni wykorzystuja jakas kosmiczna technologie do ich produkcji? Odkad dostalem kompa, jezdze na 1 podkladce juz jakies 7 lat (5 myszek na niej zdechlo ), z dolu guma, z gory plastik i lubie grac na niej mimo, ze w wielu miejscach jest popekana i sa wielkie ubytki w plastiku, ale to nie przeszkadza grac. Plynnie, bezproblemowo, wiekszy problem stanowi brud na niej niz te pekniecie. I moge sie szczycic napisem "Anti-static mouse pad" przywieziona z Niemiec. Ojej ja chyba jestem pro :o

Posted by Lucas on 16-01-2003 16:48:

Mam MX500 i rewelacyjnie dziaja na szmaciance Fellowelsa - tyle ze bez logo wiec za 5 zeta.

Posted by Hakan on 16-01-2003 18:15:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]SweepeR
matr0x ma fajna podkladke, tylko zapomnialem sie spytac co to Taka sztywna i wogole... Ale gra na Wingmanie wiec nie wiem czy podkladka az tak bardzo odgrywa tu wazna role (w przeciwienstwie do myszek optycznych IMO).

Ale 100zl za podkladke to dla mnie ciut za duzo... Na porzadna myche uzbierac nie moge, a co dopiero...

Z tego co widzialem to pamiatka z WCG 2002 trzeba wiec sie dowiedziec kto byl sponsorem

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Posted by [FPP]Krypton on 16-01-2003 19:29:

no ja mam boomslanga za 500 zl i nawet mam zamiar kupic everglide'a. Jakiegos Giganta.

Zdecydowanie TAK!

Posted by CzAsZeK on 17-01-2003 15:11:

Competition Mousing sUrface

bla bla bla bla

Najśmniejsze jest to, że więkoszośc osób które mówią, że nie kupią takiej podkładki nigdy na niej niegrała. Ja też tak mówiłem, ale w konću się skusiłem i zamówiłem sobie fUnc sUrface'a 1030.

Podkładki typu: everglide, fUnc, ratzpad, icemat i inne lepsze niż szmacianki, tutaj nie ma o czym dyskutować. Myszka chodzi lepiej, płynniej i w przeciwieństwie do szmacianki nie zbiera kurzu. fUnc sUrface ma dodatkowo dwie strony, rough side i smooth side (szorstka i gładka) powierzchnia.

Nie wiem jak z innymi gramy FPP, ale w CS'ie czołowe klany na świecie (w Polsce Arcy - najlepszy klan według CB), grają właśnie na takich podkładkach.

www.surface1030.de
www.ratzpad.de
www.icemat.com
www.steelpad.com
www.func.net

Aha.. na koniec chce dodać, że wszystkie te podkładki (no może, bez niektórych everglidów), są zbyt drogie... to, że sa lepsze od szmacianek i zwykłych podkładek to prawda, lecz ich cena jest o jakieś 50 zł zbyt wysoka.

Posted by CzAsZeK on 17-01-2003 15:20:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
(...) Mysz jezdzi po niej badzo plynnie i na delikatniej szmatce niezuzywaja sie slizgi tak szybko.

Na ścierające / starte ślizgi jest kolejny "PRO" sposób
MouseSkatez

Posted by Lucas on 17-01-2003 15:21:

Re: Competition Mousing sUrface

quote:
Napisane oryginalnie przez CzAsZeK
bla bla bla bla

Najśmniejsze jest to, że więkoszośc osób które mówią, że nie kupią takiej podkładki nigdy na niej niegrała. Ja też tak mówiłem, ale w konću się skusiłem i zamówiłem sobie fUnc sUrface'a 1030.

Dokaldnie... Ja nie gralem - ale 150 zeta za podkladke - to dla mnie za duzo....

Posted by CzAsZeK on 17-01-2003 15:24:

Re: Re: Competition Mousing sUrface

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
Dokaldnie... Ja nie gralem - ale 150 zeta za podkladke - to dla mnie za duzo....

Mało to nie jest, ale jak się zamówi w xx osób to koszt maleje.

Posted by [FPP]Emzor on 17-01-2003 16:17:

ja korzystam na codzien z podkladki IKEA. Fajna, sporych rozmiarow, mysz sie nie ,,slizga". Ale niedlugo bede musial zmienic, gdyz troche sie zuzyla... Ale napewno nie zdecyduje sie na podkladke za 150zl... Wole juz sobie nowa mysz kupic...

Posted by Lucas on 17-01-2003 22:12:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Emzor
ja korzystam na codzien z podkladki IKEA. Fajna, sporych rozmiarow, mysz sie nie ,,slizga". Ale niedlugo bede musial zmienic, gdyz troche sie zuzyla... Ale napewno nie zdecyduje sie na podkladke za 150zl... Wole juz sobie nowa mysz kupic...

Kup fellowelsa - to samo co ikea, ale grubsza i wyglada na trwalsza....

Posted by [FPP]Emzor on 17-01-2003 22:45:

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
Kup fellowelsa - to samo co ikea, ale grubsza i wyglada na trwalsza....

mam prosic w sklepie podlkadke fellowelsa ? .

Posted by Lucas on 17-01-2003 23:11:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Emzor
mam prosic w sklepie podlkadke fellowelsa ? .

To jest znany producent akcesoriow do kompow...

Posted by [FPP]Krypton on 17-01-2003 23:27:

ja ostatnio w mediamarkt kupilem boeder 13 zl

A w ogole to jak bylem ostatnio w Niemczech to mialem mozliwosc ogladac podkladki Everglide'a. Sa po prostu wypasione na maxa. A te giganty to normalnie mi na biurko nie wejda . Ja juz zaczynam zbierac kase - moze sie przydac niedlugo

Posted by CzAsZeK on 18-01-2003 08:54:

eXponeNt

Ja wam polece podkładke "Exponent", która w (Media Markt) kosztuje 15 zl. Jest to szmaciak bardzo dobrej jakosci i przy tym jest duza. Grałem na niej 1 rok i nic się z nię nie stało materiał jest tylko troche starty, ale nic się nie poodkejało.

Posted by Korvax on 18-01-2003 19:17:

Ja gram na podkladce diablo 2 lub z empiku(Z "PODUSZKA" NA LAPE) i nie kupil bym podkladki za nawet 50zl.
P.S. wszyskie podkladki sa dla mnie 4 rzazy za male

!!!6R455 r u l e z !!!

Posted by [FPP]Krypton on 18-01-2003 21:46:

quote:
Napisane oryginalnie przez Korvax
Ja gram na podkladce diablo 2 lub z empiku(Z "PODUSZKA" NA LAPE) i nie kupil bym podkladki za nawet 50zl.
P.S. wszyskie podkladki sa dla mnie 4 rzazy za male

To jeszcze nie widziales Everglide Giganta

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:53.