FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=44)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=9670)

Posted by tom2525 on 21-01-2003 23:14:

client_unknow_to autor eror reszta w srodku

Czesc mam pytanie bo mam problem coraz czesciej ma ten komunikat kiedy sie łacze do servera moje dotychczasowe poszukiwania na temat jego przyczyn doprowadziły mnie do tego ze servery wiekszosc z nich wymaga autoryzacj punkbuster w kazdym razie kiedy łoczysz sie z serverem łaczysz sie tez z serverem raven.master. w celu autoryzacj jesli jest problem z polaczeniem z nim wlasnie to wyskakuje poniewaz po patchu 1.3 lub po patchu punkbustera do 1031 raven umyslnie lub celowo ustawil confuguracje na to by clenci bez autoryzacj niemogli sie połaczyc . Przed patchem pb 1031 i server pb 1016 na wiekszosc serverow mozna bylo wejsc spokojnie ale teraz pb oglosil jakas wojne z oszustami i domyslnie configuracja jest na blokowanie
nieautoryzowanych clientow ok zgadzam sie ze cheaterow trzeba tepic ale jesl ktos ma slabe lacza niezawsz moze sie polaczyc z master server raven ip 204.97.248.67 i tu jest pies pogrzebany niewazne czy masz server 2 km od siebie czy 500 m
musisz sie laczyc z ip 204.97.248.67 w celu autoryzacj oczywiscie server mozna zkonfigurowac aby nie wymagał autoryzacj ale najpierw trzeba wiedziec ze taki problem jest poniewarz raven nie poinformował ze zmienia ustawienia configuracj dla serverow

2 Drugie kiedy ktos jest za ruterem ten bład napewn bedzie mu wyskakiwał (ja mam nieszczescie byc za ruterem) i tu mam pytanie moj isp powiedzial mi ze jedyna wyjsce to kupno ip publicznego i wtedy problem zniknie wLasnie czy to prawda czy to poprostu zle ustawienie ruterow w celu nakłonienai mnie do wykupienia ip czy rzeczywiscie kiedy bede mial ip publiczny problem zniknie jesli ktos wie cos na ten temat i mogłby mnie oswieci bede bardz wdzieczny

blad nawet wyskakuje kiedy ma ping 100 na server ale nie moge wejsc bo do master mam 1000 ms to wku..... mowie wam !!!

Posted by Ogór on 22-01-2003 09:23:

Client_... zawsze mi się pokazuje w przeglądarce serwerów w grze jak jade na Serwer Watchu to jescze niemiałem takich problemów. A najlepsze jest to jak nacisne 2x w przeglądarce serwerów w grze to mi Net znika na pare minut LoL czy to przez DSL-a

Posted by tom2525 on 22-01-2003 09:41:

quote:
Napisane oryginalnie przez Ogór
Client_... zawsze mi się pokazuje w przeglądarce serwerów w grze jak jade na Serwer Watchu to jescze niemiałem takich problemów. A najlepsze jest to jak nacisne 2x w przeglądarce serwerów w grze to mi Net znika na pare minut LoL czy to przez DSL-a

Miałem podobny problem z zanikiem netu w czasie gry w sof2 4 miesiace temu spowodowane tym ze sof2 domyslnie wybierał modem jako sposob łaczenia z netem ja łacze sie przez karte sieciowa i mnie rozłanczało po wyłaczeniu w Menagerze urzadzen modemu problem zniknał
Wogole to dziwne ze gra moze wybierac sposob łaczenia sie z netem Sprawdz ustawienia sof2 i twojego łcza powiny byc takie same wtedy problem powinien zniknac

Posted by Ogór on 22-01-2003 12:40:

tylko jak gdzie możesz bardziej skonkretyzować, przez ten problem All Seeing Eye mi niedziała

Posted by KLAUSIK on 22-01-2003 22:26:

Post heh...

qrde ja mam to samo... założmy że necior chodzi i w q3 mam ping 45 a jak szukam serwów do sof2 widze 9999........i qrde nie raz mi się zrobi 120 pinga później znów jest 9999 przez to qrde przez PB ? i robie to właśnie przez wyszukiware the all seying eye cyz jakoś tak :/ kicha

Posted by Atari on 23-01-2003 20:54:

pamietam jak za czasow dema sof2 podczas gry serwer restartowal kompa i czasami tak bylo ze dopuki nie zrestartowal ponownie nie mozna bylo sie dostac na serw przez klient unknow... i caly dzien kombinowalismy restarty przegrywanie od nowa itd

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 21:24.