FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=9673)
Pb Guid Auth Unkn
Po instalacji Q3/UrT/PB na nowym systemie pojawił się problem bo wchodzili na mój serw ludzi z sieci i kopało ich za "pbag.dll problem" po wczesniejszych message'ach że server is running old wersion Pb (0,993 czy jakoś tak). No oki upgradnołem PB serwa i teraz jest wersja 1.016/1.018. Inna sprawa ze po załozeniu niededykowanego serwa pojawiać się zaczoł w kosoli żółciutki napis PB GUID AUTH UNKN. Jak chce się ktoś dołaczyć (też z nowym PB to go za to własnie wywala). Ja jak chce wejsc na coolneta gdzie tez nowy PB nie mam problemu , ale juz na BURAKA czy wymiatacz nie da rady bo kopie mnie za PB GUID AUTH UNKWN. To sugerowałoby że problem jest do rozwiązania i to po stronie zawsze tego co zakłada serever (czy to jestem ja czy admin coolneta/wymiatacza. Jak sobie z tym poradzić (tak zakładać serwa zeby ludzi nie kickało za to) ? Please help !!! (Papi może powiesz jak to zrobić?) Aha no i nie piszcie mi tu o oryginalnym cd-keyu
heh
no tesh taka wersje "mamy", to jest wina cos od Ciebie, moze tam gdzie mozesz grac CD_keyoof niesprawdza??
P.S. Papi, daj tego linka plz co dawałes na gg, bo tamten niedziała!
Jeśli chodzi ci o sprawdzanie cd_keya dzięki funkcji:
seta sv_strictAuth "0" to jak ja zakładam serwa to mam taki wpis w q3configu i mimo to za PB GUID AUTH UNKN wywala tych co się dołączają (oni też to mają w configach). Musi istnieć jakiś inny jeszcze sposób .........
ehm
tu chodzi o autoryzacje, autoryzacje PunkBystera...udinstaluj pr.1.32 i zainstaluj ponownie, napewno zadziała a i: www.evenbalance.com
P.S. Papuga czekam na linka do tamtego forum, czy tam newsa
Spox, wiem gdzie znaleźć PB w necie. I wiem że deistalacja + ponowna instalacja całego pr. 1.32 pomoże ale wtedy bedę zaś miał starego punkbustera (0,993). O to chodzi żeby działał mi nowy jak Papudze na Coolnecie !!!
ctrl+c/ctrl+v z orga
quote:
Ostatnio wiele osób zaliczyło kicka od PB za GUID UNKN - nawet jeśli mieli oryginalny CD-Key.
W tej chwili jedyny znany mi sposób, aby wyłączyć ten bajer PB, to wydanie przez admina komendy:
pb_sv_guidRelax suma_bitowa_maski
dopuszczalne bity maski to:
bit 0 (wartość 1=2^0) - PB nie kopie za GUID UNKN
bit 1 (wartość 2=2^1) - PB nie kopie za WRONGIP GUID
bit 2 (wartość 4=2^2) - PB nie kopie za DUPLICATE GUID
a więc jeśli chcemy wyłączyć tylko kicksy za GUID UNKN to maska = 1,
jeśli wszystkie kicksy to maska = 1+2+4 = 7
pb_sv_guidRelax 7 i pełen relax
no Luzny :)
O to chodziło, wielkie dzięki !!! Szkoda że nie wszyscy admini o tym jeszcze wiedzą. Mógłbyś jeszcze napisać tu z jakiego "org'a" zrobiłes te ctr+c/ctrl+v ?
info z neta
pb_sv_guidrelax 7 This setting was added to server version 1.011 to set options for the locked-down guid system. This setting is cumulative based on adding the values for the conditions desired: 1=UNKN Guid, 2=WRONGIP Guid, 4=DUPLICATE Guids. The current default for this setting is 7 (1+2+4) which means that PB will not kick (relax kicking) for any of the three cases. We recommend kicking for at least UNKN guids. Below are the possible combinations:
0 = Kick for UNKN guid, wrong ip guid and duplicate guid.
1= Kick for wrong ip guid and duplicate guid.
2= Kick for UNKN guid, and duplicate guid.
3= Kick for duplicate guid.
4= Kick for UNKN guid and wrong ip guid.
5= Kick for wrong ip guid.
6= Kick for UNKN guid
7= Don't kick for UNKN guid, wrong ip guid and duplicate guid.
These values are bitmapped and work like the games FLAGS system, but since they are used to "relax" or disable instead of enable, they are reversed in the sense that you don't add up the numbers but rather subtract them.
www.q3arena.gry.wp.pl
Czy jest jakaś różnica między "PB GUID AUTH UNKN" a "PB GUID AUTH: BANNED"??? Pytam sie bo na prawie (na szczęscie prawie) wszystkich serverach kickuje mnie za to...
Napisane oryginalnie przez Rombi
Czy jest jakaś różnica między "PB GUID AUTH UNKN" a "PB GUID AUTH: BANNED"???
If You find a few minutes to pray, i know Jah will show You the way....
Właśnie słucham:
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 14:00.