FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=9725)
Przesiadka na swiatlo
Czesc!
Planuje przesiasc sie z myszki Logitech Pilot na Logitech MX300.
Strasznie sie podjaralem na ta myszke ale z drugiej strony drecza mnie pewne obawy jak bedzie. A wydatek rzedu 200PLN na myszke to dla mnie nie jest pestka.
CHodzi mi o to jak to bedzie z poruszaniem sie. Na kulkowej musze momentami unosic delikatnie myszke i przenosic ja nad podkladka a jak jest w tym momencie z optykami? Slyszlem ze optyczna dziala rowniez po uniesieniu nad podkaldka... Czy generalnie przejscie z kulki na swiatlo jest uciazliwe i wymaga dluzszeszgo czasu? I czy w sumie oplaca sie?
Dzieki za rzeczowe opinie.
gl
czy sie oplaca ? oplaca sie napewno tanie myszki optyczne maja takie objawy jakie wymieniles ale napewno nie myszki mx , hmm czy przejscie jest uciazliwe czy ja wiem ? sam mam teraz dual optica logitecha i przyzwyczailem sie do niej po 2 tygodniach i nie zmienil bym jej na nic innego
(...)
M�j avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce b�dzie jeszcze ta�sza w�dka"
Mia�em podobny problem te� przesiad�em si� z kulki na opticala.
Mam mysz MS Mouse Optical 1.1a pod USB. Mysz jeste gites.
Po pierwsze to b�dziesz si� musia� przezwyczai� do czu�o�ci mychy(tak jest w moim przypadku) ale s�ysza�em, �e pilot logitecha te� ma du�ego rejta. Moja mysz ma Inteli Eye i nie zauwa�y�em problem�w typu gubienia si� kursora przy zbyt szybkich ruchach. Je�li chodzi o to czy optyk po podniesieniu nie reaguje to w moim przypadku musz� ci przyzna� racj� ale bardzo mo�liwe, �e MXy nie maj� tego problemu, w ko�cu to s� jedne z najlepszych myszy do gry. Napisa�em ci jak to wygl�da u mnie ale radz� ci popyta� si� os�b, kt�re graj� w�a�nie MXami, b�d� wiedzieli to najlepiej. Dobra ja ko�cz� bo si� troch� opisa�em.
ps. GL w zakupach
Z MX tez mialem problemy - ale to wina sterow... Wkoncu ustawielm jak chce..
saari.deviantart.com
IMO - MX'y obecnie ruluja na calej linii, ale nie powiem, ze ie3.0 i starsze logitechy stracily swoja pozycje.
powiem tak - w optyku nie musisz prawie nic czyscic - czysta przyjemnosc z grania (o ile sie jush przyzyczaisz)
917123
quote:
Napisane oryginalnie przez Lipas
- czysta przyjemnosc z grania (o ile sie jush przyzyczaisz)![]()
917123
Ja gralem na Wingmanie Logitech Pilot+ Logitech Optical Logitech Dualoptical i teraz na Intelli ex 3.0 i z tych myszek moge ci polecic intelli bo jest najlepsza nie biore pod uwage mx'y bo nie mialem przyjemnosci testowac tych myszek. A co do czasu jaki potrzebny na przyzwyczajnie sie to kwestia osobowosci i jak ktos zdolny i gra 24/7 to nawet po kilku dniach sie przyzwyczaji
HUH jak ja sie przezucilemz kulkowej myszy dokladnosci 330 dpi na optic cord [problem z bateriami sux] 810 dpi to moja skutecznosc natychmiast wzrosla o okolo 250% [pytanie jak ****owy bylem wczesniej? )] w kazdym razie waaaaarto:>
Zwykly cham i europejczyk to ja ;-)
Oki mam mx'a
No nareszcie wczoraj dorwalem ta myche
Co tu duzo mowic, po czterech latach na kulce gra mi sie na razie troche dziwnie ale wierze ze szybko sie przyzwyczaje. Czasem wydaje mi sie ze np. ruszam sie chociaz myszka nie poruszam Ale i tak nie jest zle. Po podlaczeniu mychy czym predzej pelen obaw odpalilem cpm1 - wszystkie skoki i poruszanie dalo sie wykonac bez wiekszych problemow, w tym skoczek ktory ostatnio "wymyslilem" (nie widzaialem go wczesniej na demkach czy filmach) - odbijam sie od krawedzi przy jumppadzie i lece wzdluz sciany po YA (albo po RL na cpm1b).
Egronomia myszki ok, bardzo mi odpowiada. Wydaje mi sie ze kabelek jest sztywny, ale to nic dziwnego biorac pod uwage, ze w moim poprzednim Logitech Pilocie sciagnelem izolacje z kabelka Przy MXie raczej nie bede robil takich przerobek. Troszke strach
W sobote szykuje sie nocka w caffe i w wtedy bede mogl kompleksowo przetestowac nowe narzedzie mordu
Aha i jeszcze jedno. Czy wiecie ze myszki optyczne szkodza na wzrok? Bo nastepnego dnia nie widac pieniedzy
gl man
aha, przy okazji mialbym jeszcze pytanko: czy ktos sie orientuje do czego sluzy cg_oversamplemouse?
Re: Oki mam mx'a
quote:
Napisane oryginalnie przez Grzesioo
Czy wiecie ze myszki optyczne szkodza na wzrok? Bo nastepnego dnia nie widac pieniedzy
ale jak juz kupywac myszke optyczn� to tak minimum MS Inteli Mouse OPTICAL ...ew jakiegos tanszego logiego... ja kupilem a4tech WOP-35[65z�] i sie wqrzy�em!!! takie g�wno,�e hej!! wzi��em w za�o�y�em mojego starego a4techa kulkowego z 520DPI[70 z� kiedy� za niego da�em!! ]
Re: Oki mam mx'a
quote:
Napisane oryginalnie przez Grzesioo
No nareszcie wczoraj dorwalem ta myche
Co tu duzo mowic, po czterech latach na kulce gra mi sie na razie troche dziwnie ale wierze ze szybko sie przyzwyczaje. Czasem wydaje mi sie ze np. ruszam sie chociaz myszka nie poruszam![]()
aha, przy okazji mialbym jeszcze pytanko: czy ktos sie orientuje do czego sluzy cg_oversamplemouse?
quote:
Napisane oryginalnie przez Blue
Przesiad�em sie teraz na IE 3.0 mycha poprostu zaje.... ale nie umiem przypisac w grze tych 2-och klawiszy z boku ;/
917123
juz soie poradzi�em z jednym ... tzn mam od mouse 1-4 z 5-tka dzi�a dziwnie...w CS moge przypisac a w q3 nie
nie wiem o co biega
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:20.