FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=9763)

Posted by Tfardy? on 31-01-2003 11:53:

na kubusia bez cd-keya

chyba nie da rady tam wejść bez oryginalnego, a szkoda bo coolnet nie zawsze działa papi

Posted by DARK_ANGEL on 31-01-2003 12:37:

Re: na kubusia bez cd-keya

quote:
Napisane oryginalnie przez Tfardy?
chyba nie da rady tam wejść bez oryginalnego, a szkoda bo coolnet nie zawsze działa papi

Wg. plotek krazacych po necie wraz z nowym PB skonczyla sie mozliwosc grania na NIEORYGINALNYM keyu na serwach z wlaczonym PunkBusterem ;o Pech ;p

Posted by on 31-01-2003 13:58:

Re: Re: na kubusia bez cd-keya

to tylko plotki

Posted by DARK_ANGEL on 31-01-2003 16:05:

cd-key

quote:
Napisane oryginalnie przez scalator
to tylko plotki

w sumie niby plotki ale moj kolega niemoze grac na serwach gdzie jest wlaczony PB bo wywala go z AUTH dziwne ;/ Jedyny serw gdzie moze grac to AR i bodajrze Wymiatacz (ktory swoja droga cos okropnie zalagowany jest ;o )

Posted by Tfardy? on 31-01-2003 23:11:

poczekałem i .....

heh rzeczywiście kilkanaście sekund pisało INVALID CD-KEY po czym weszłem na serwa (na sekunde) bo pb_sv_guidRelax nie jest na 7 uswtawiony

Posted by PAPUGa on 01-02-2003 00:41:

ojej...

kubuś jest testowy.

macie go testować, sprawdzac lagi, etc.

jeśli zdacie egzamin z testowania, przekonam Bucza że serv UT jest niezbędny i będzie to mógł być spokojny, mały (~8-10 graczy) serverek na jakieś małe mecze, ligi, ect.

natomiast - jak tylko uzbieramy kasę (sponsorzy mile widziani)
na dwa PIII800 :/ ruszy serv na zwisie (vel. viper) na którym będzie full wypas, być moze 20-24 graczy

Posted by DARK_ANGEL on 01-02-2003 13:05:

Re: ojej...

quote:
Napisane oryginalnie przez PAPUGa
, mały (~8-10 graczy) serverek na jakieś małe mecze, ligi, ect.

na dwa PIII800 :/ ruszy serv na zwisie (vel. viper) na którym będzie full wypas, być moze 20-24 graczy

Jesli juz to 10 graczy bo na 8 to ciut za malo na ligi

A apropo tego drugiego serwa to mysle ze lepiej postawic 2 serwy powiedzmy po 12 niz jednego kolosa z max players 24 :O Bo bedzie tak jak na Ar_test ze sa sytuacje ze gra sie 11na11 co jest po prostu totalnie bezmyslna **********lnka :/ ;\ ;/

Posted by cZAx on 01-02-2003 14:10:

o kubusiu (rozumiem ze test):
1. Laghi straszne
2. ustaw na 11 osob [1 czeka mp. sedzia a reszta 5 vs 5 lupie]
3. przydal by sie najbardziej w polsce nie server na 1000 osob a taki ktory ma dobre wyjscie na swiat zeby CB mozna bylo rozgrywac i klanowki!
p.s. zauwazyliscie ze urt stalo sie jakos bardziej popularne?:p

Posted by on 01-02-2003 14:35:

Arrow ...

HMM w nowej betce fps spad mocno i jeszcze jak sie gra na duzej mapie przy 7vs7 to hmm .... jest senes sie tak meczyc? Ehh mam naogul lagi i jak niemam to jest sweitro i w takie moje swieto wchodze na serva i mam 8-20 fps . Eh servery 5vs5 albo 6vs6 i bedzie ok ...

Posted by PAPUGa on 01-02-2003 18:19:

Re: na kubusia bez cd-keya

quote:
Napisane oryginalnie przez Tfardy?

już poprawiłem, spróbujcie teraz :/

Posted by DARK_ANGEL on 01-02-2003 22:57:

;p

quote:
Napisane oryginalnie przez Cz4X

1. Laghi straszne

p.s. zauwazyliscie ze urt stalo sie jakos bardziej popularne?:p

MOj ping tam nieprzekracza 40 ;o

Ja niezauwazylem ;o

Posted by Tfardy? on 02-02-2003 11:23:

super poprawa :)

Nadal oprócz "Hadesa" kubuś to jedyny serwer na którego sie nie da wejść bo wylot za PB GUID AUTH UNKN (ps. na Wymiatacz można już też wchodzić bo PB wyłaczyli )

Posted by cZAx on 02-02-2003 13:31:

Re: ;p

quote:
Napisane oryginalnie przez DARK_ANGEL

Ja niezauwazylem ;o

mi tez, ale jak wejdzie max wiary to mam matrix i kazdy ma :O

Posted by PAPUGa on 02-02-2003 15:39:

pingi:
tak, pingi będziecie mieć MINIMALNE na nim (no, czyba że koleś z LANu Was zalaguje)

cd-key:
nosz kurcze zmieniłem ten pb_sv_guidrelax na 7 - czego jeszcze bardziej chcieć?? na takim coolnecie W OGÓLE nie jest ustawiony guidrelax, a konfig i w ogóle wszystkie pliki przekopiowałem z coolneta na kubusia

ilość graczy:
no właśnie. zdawałem sobie z tego sprawę. na razie jednak nie widze na wykresach, aby na nim grało Was dużo? być może chodziło o ilość graczy na innych servach kubusiowych... :/

tak czy inaczej - to jest NADAL w fazie testów.
z Waszych opinii jednak widzę, że nie będzie sensu go utrzymywać - poco macie się męczyć grając na nim albo ma stac pusty.

gdy odpalę zwisa (nadal czekamy na procki ) tam gwarantuję, że nie będzie lagów

Posted by cZAx on 02-02-2003 17:38:

nikt nie gra bo laguje, czy ja pisze niewyraznie?

Posted by DARK_ANGEL on 03-02-2003 11:17:

;./

odpal moze serwer hearts on line to moze w koncu bedzie taka sytuacja ze nikt niebedzie mial pretensji ;o

Serwer ma zostac ! ;D niesluchaj narzekan czaxa ;p

Posted by Tfardy? on 03-02-2003 16:17:

no to może ....

by tak jeszcze ustawić sv_strictAuth 0 albo już nie wiem co
Aha i CzaX sie nie drzyj, Papuga też zwierzątko

Posted by PAPUGa on 04-02-2003 11:23:

wiem :)

ile razy Czax jest na kubusiu - tyle razy marudzi, ze ma laga :/

co ciekawe - inni gracze nie marudza na laga, o ile zauważyłem

ale - jak juz kiedys stwierdziłem - na kubusiu mogą byc lagi.
od procka.

a co do cdkeja - hm...... zastanawia mnie - co sie stanie, i które klany polskie odpadną ze wzgledu na brak orginała kwaka? (na przykład od CB czy czegoś innego, zagramanicznego)

no bo u nas mozemy zdejmować punkbustery, guidy, spoko.
ale zagramanica raczej niema servów pozwaląjacych wejść bez keja, nie? chociaz moze i są - nie gram to nie wiem

Posted by Tfardy? on 04-02-2003 17:00:

klany jak klany....

ale poszczególni gracze na pewno odejdą jak sprawy się jeszcze bardziej skomplikują. Co do zagranicznych serwów to masz racje Papuga - prówałem kiedyś na niemieckie - jak w Polsce za duże były lagi no i nie udało mi się wejść na żaden (z kilku). Po co tam się mają w to bawić ? Inna sprawa ze w Polsce to nawet jeśli można jeszcze dostać Qwaka 3 (w edycjach z Q1 i Q2 w komplecie za 119 zeta) to po pierwsze nie jest to mało, a po drugie Q3 jest na tyle stary że taka inwestycja moze być po prostu mało opłacalna. Wyjdzie Q4 i wszyscy (no ci co sprzęt im pozwoli i jeśli Q4 nie okaże się kichą - co jest raczej mało prawdopodobne) się na niego przesiądą. Nowych graczy zacznie brakować, a już teraz jest ich niewielu. Starsi też zaczną odchodzić (ile razy to już się słyszało że gra w urt już mnie nie bawi znanych haha "osobistości"). Czy więc warto ? Coś o tym wiem bo kupiłem oryginał CS'a - tam graczy nie zabraknie prędko, tylko kiedyś jak uważałem ją za the best gierke fpp na sieć to po zagraniu w UrT już jej nie mam zamiaru instalować (boshe co za syf)

Posted by DEMON on 08-02-2003 15:03:

Hmm narzekacie na tłok na servach, to po co sie na nie pakujecie jak widzicie ze gra juz 11 osob to idziemy na pusty serverek i czekamy a z sie ktos podepnie, a tak sytuacja wyglada nastepujaco: 22:00 snajper full, qlnet full, reszta pusta. Co do lagow to tez czax przesadzasz ja tam mam sdi i pingi spoko tylko na cyberkillu mam powyzej setki. Servery - zgadzam sie nie pamietam z kim , Papcio lpiej postawic 2 mniejsze niz jeden wielki, to nie zadne tribes 2 zeby sie naparzac po 12 osob w teamie.

Posted by PAPUGa on 08-02-2003 21:09:

quote:
Napisane oryginalnie przez DEMON

to Demoń?
nie wierzę własnym oczom
Demoń się udzielił na boardzie
ŚWIĘTO, LUUUUDZIEEEE....!!!

Posted by GuriaS on 08-02-2003 23:10:

Re: ojej... | Re: ;p

quote:

gra 10v10 [nie wspomne o 12v12] mija sie kompletnie z celem... lepiej postawic 2x 12graczy ...

quote:
Napisane oryginalnie przez DARK_ANGEL

Ja niezauwazylem ;o

ja mam tam 200-500, ale to wina mojego kofanego lacza

Posted by Tfardy? on 09-02-2003 10:56:

GuriaS ile graczy tyle zdań*n na ten temat, podobnie jak na temat czy wystarczy w mapcycle tylko abbey i casa na zmiane

Posted by Vesta on 10-02-2003 09:33:

Talking

quote:
to Demoń?
nie wierzę własnym oczom
Demoń się udzielił na boardzie
ŚWIĘTO, LUUUUDZIEEEE....!!!

nie takie swieto hehe czasami tzreba sie tutaj pokazac no nie?? aaa i chyba robisz literowke(tylko nie tlumacz ludziom dlaczego Demoń a nie Demon oki??) mam nadzieje ze blad z niknie Hehe a jak Wam sie podoba Nowy Avatar Demonka Slodki Bobas z Niego byl hehe(no nadal jest)

Posted by DARK_ANGEL on 10-02-2003 17:16:

;P

quote:
Napisane oryginalnie przez Vesta
Hehe a jak Wam sie podoba Nowy Avatar Demonka Slodki Bobas z Niego byl hehe(no nadal jest)

MOj avatar i tak lepszy ;d

Posted by Bartosz on 12-02-2003 21:22:

Talking

No mi sie pomysl bardziej podoba co do 2 serverow a nie jednego wielkiego
Ps. Papi jaki masz numer konta

Posted by PAPUGa on 12-02-2003 21:43:

quote:
Napisane oryginalnie przez Bartosz

Ps. Papi jaki masz numer konta

10501054-5014988349
podaj od razu za co, np. "darowizna na procki" albo "zapomoga na coolnet"

Posted by Halun on 13-02-2003 14:53:

Talking a nie prawda

cd-key mały problem jak ktoś ma głowe. Jest strona na której można znaleźć oryginalne keje więc..... musicie poszukać

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 07:03.