FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=9823)

Posted by Tfardy? on 05-02-2003 18:38:

Nie do wglądu Mr Papugi :D

Jaką dać komende w konfigu żeby kickało ludzi (ew cheaterów) za starą wersję PB na kompie ?

Posted by PAPUGa on 06-02-2003 23:53:

Re: Pytanko do Papugi

quote:
Napisane oryginalnie przez Tfardy?
Jaką dać komende w konfigu żeby kickało ludzi (cheaterów) za starą wersję PB na kompie ?

eee. z głowy nie pamiętam...
poszukam

Posted by on 07-02-2003 08:13:

lol

Tfardy masz zajebiscie! Jak ktos ma stara wersja pb to cziter? Jak tak uwazasz to wex sie nad soba zastanuf. Ja mam stara wersje moze dlatego ze niedziala mi komenda z update, i jak uzyje programu do sciagania nowych wersji ... to najczesciej po 2 dniach pada caly pb i musze go usuwac i wrzucac stary (ktory mam skopiowany i nie szwankuje) jejq ... ehhh!

Posted by GrEaTEyE on 07-02-2003 09:08:

Re: lol

quote:
Napisane oryginalnie przez One*Szot
Tfardy masz zajebiscie! Jak ktos ma stara wersja pb to cziter? Jak tak uwazasz to wex sie nad soba zastanuf. Ja mam stara wersje moze dlatego ze niedziala mi komenda z update, i jak uzyje programu do sciagania nowych wersji ... to najczesciej po 2 dniach pada caly pb i musze go usuwac i wrzucac stary (ktory mam skopiowany i nie szwankuje) jejq ... ehhh!

hmmm mistrzu, tfardy może mieć troche racji. Chłopie on sie pyta o komende a nie stwierdza że cziterzy to ci którzy mają starą wersje PB. Żałosne

GrEaTEyE

Posted by on 07-02-2003 10:13:

Re: lol

quote:
Napisane oryginalnie przez One*Szot

A nie proscie wejsc na stronke PB skopiowac pliki *.htm i *.dll
i juz PB jest zaktualizowany

http://www.evenbalance.com/index.php?page=dl-q3a.php

Posted by forever on 07-02-2003 13:19:

Re: Re: lol

quote:
Napisane oryginalnie przez scalator
A nie proscie wejsc na stronke PB skopiowac pliki *.htm i *.dll
i juz PB jest zaktualizowany

Dokładnie !!

Ciekawe że od czasu jego wprowadzenia miałem tylko jeden problem z PB tj. kiedy aktualizował się a potem jego plik pbcl.so robił się w wielkości 0 bajtów. Wystarczyło wejść na stronę PB i ściągnąć binarkę ręcznie...
A mam tylko SDI i to zalagowane jak jasna cholera... po tylu miesiącach nauczylibyście się tego PB używać i przestali zrzędzić...

Posted by Tfardy? on 07-02-2003 13:48:

żeby było jasne :)

Dokładnie o to chodziło gr8 - w niawiasie powinno pisać (ew. potencjalnych cheaterów) One*szot jak sie nie postarasz nauczyć jak sie obsługiwać i upgradowac PB to potem nie marudź mi tu że nie jesteś cziter - niekt nie mówił ze jesteś , ale jesteś lamer A komenda potrzebna mi przynajmniej na lokalu do zapewnienia troche wiekszego bezpieczeństwa gry. Na necie i tak w większości jest PB OFF (wyjątek tu stanowią jedynie admini Snajpy (chwała im za to) bo inni nie umią tego ustawić, i tam będziesz mógł sobie szaleć One*Szot do woli bez wiedzy tajemnej o upgradzie PB (bo tam taikik wynalazek jak Pb jest olany)

Posted by on 07-02-2003 13:55:

Re: Re: Re: lol

no i nawet sa pliki dla pingwinka :|

Posted by on 07-02-2003 14:00:

Re: żeby było jasne :)

quote:
... (wyjątek tu stanowią jedynie admini Snajpy (chwała im za to) bo inni nie umią tego ustawić, ...

z tym sie nie zgodze a gdzie:
- Hades
- OnLine #4
- CyberKill
- kill UT
- UPC
-eee ???

Wez no bo sa jeszcze gotowi sie obrazic i zawsze mozna wyleciec za ogc=1

Posted by Tfardy? on 07-02-2003 14:10:

taaaak ?

A wiesz jaka jest różnica dla tych co nie mają oryginalego key'a między Snajpą a powyższymi (chociaż moze nie wszystkimi) ?
Tam PB jest ON, tylko że wywala za PB GUID AUTH UNKN - taki szczegół no

Posted by AnImAtE on 07-02-2003 15:24:

cd key

Czas na troche kochanej matematyki:

Zalozmy ze gracie w UrT 10 godzin w tygodniu (ja gram wiecej i wiekszosc z was pewnie tez).
Zalozmy ze oryginalny Q3 kosztuje 100 zlotych (nie pamietam ile kosztuje).
Zalozmy ze gracie w ut juz 5 miesiecy (ja gram 9).
Zalozmy ze w miesiacu sa 4 tygodnie.

10 (godzin) x 4 (tygodnie) x 5 (miesiecy) = 200 (godzin gry)

100 (zlotych) / 200 (godzin gry) = 0.5 zlotego za godzine...

Moze warto jednak odmowic sobie paczek fajek tygodniowo, albo jedno piwo i kupic sobie oryginalnego Q3 i nie miec problemow z kickami?
Jakze typowe jest to ze uwazamy ze NALEZY nam sie mozliwosc grania w Q3 dlatego ze jestesmy biedni i nas nie stac...
Nie stac? Na pewno?

Posted by PAPUGa on 07-02-2003 15:57:

Re: cd key

quote:
Napisane oryginalnie przez AnImAtE
Czas na troche kochanej matematyki:

[ciach]

Jakze typowe jest to ze uwazamy ze NALEZY nam sie mozliwosc grania w Q3 dlatego ze jestesmy biedni i nas nie stac...
Nie stac? Na pewno?

dobrze gada! pifa mu dać. mądrze gada.
ciekaw jestem Waszych kontrargumentów :0

P.S. Animat - masz u mnie gratisowe pifo, przy okazji najbliższego zjazdu/zlotu/spotkania
tylko o nim pamiętaj

Posted by AnImAtE on 07-02-2003 17:21:

..

bede o tym pamietal

Posted by Tfardy? on 07-02-2003 17:30:

Wink kontrargumenty ?

1) matematyka tylko kochana przez kujonów
2) nie każdy pali fajki i pije piwo
3) nigdy nie wiesz czy od jutra admin nie z***** ci tak sieci że bedziesz mieć ping 999
4) zawsze może się okazać że np. beta 3.0 będzie wyglądała jak CS i już w to nie zagrasz
5) nie kupujesz UrT tylko starego i nadal drogiego ! Q3
6)kupujesz dla samego cdc-keya, i jeszcze się okaże że ktoś akurat cufalem wczesniej go sobie wygenerował i już nie działa (odwołuj sie wtedy przez okno a nie do ID Soft.)
6) jak długo jeszcze będzie się znajdywać te 20 - 30 osób równocześnie na serwach UrT w Polsce żeby z nimi pograć na necie ?
7) i pewnie kilka innych - bo to była wypowiedź spontaniczna

Posted by Sniezek on 07-02-2003 17:43:

ok, to wracam do gry za conajmniej 5 miesiecy kiedy uzbieram 100 pln i bedzie mnie stac na oryginal q3...

Posted by forever on 07-02-2003 18:06:

Re: kontrargumenty ?

quote:
1) matematyka tylko kochana przez kujonów
2) nie każdy pali fajki i pije piwo
3) nigdy nie wiesz czy od jutra admin nie z***** ci tak sieci że bedziesz mieć ping 999
4) zawsze może się okazać że np. beta 3.0 będzie wyglądała jak CS i już w to nie zagrasz
5) nie kupujesz UrT tylko starego i nadal drogiego ! Q3
6)kupujesz dla samego cdc-keya, i jeszcze się okaże że ktoś akurat cufalem wczesniej go sobie wygenerował i już nie działa (odwołuj sie wtedy przez okno a nie do ID Soft.)
6) jak długo jeszcze będzie się znajdywać te 20 - 30 osób równocześnie na serwach UrT w Polsce żeby z nimi pograć na necie ?
7) i pewnie kilka innych - bo to była wypowiedź spontaniczna

ad1. jesli do takiej matematyki w/g Ciebie trzeba być kujonem to definicja nie-kujona to: siedzie w spodniach w potrójne paski na osiedlach i pije tanie wino alias zamkowe...
ad2. jak nie pije piwa to mu mamusia kupuje cukierków za wiekszą kwotę niż ta przysłowiowa paczka petów.... tak czy inaczej wybór należy do Ciebie...
ad3,4,5,6 (6 pierwsze bo 6 drugie za chwile... to a propo tej matematyki dla kujonów...)
Nie - nie kupujesz UT to fakt... problem w tym że nie kupiłeś (dam sobie za to paznokcie poobcinać) żadnego software zainstalowanego na twoim komputerze. Ani windoshitu ani żadnej gry ani office.... czy twój Tata tak samo robi z autem??
Nie chce mi się pisać moralnej wyprawki na ten temat ale dla mnie to jest jasne jak słońce: nie stać mnie było na porche - jeździłem maluchem, nie stać cię na kompletny komputer z oprogramowaniem?? - nie kupuj... i nie graj... a w to nie wierze - po prostu nadal mało kto zdaje sobie sprawe że jest to najzwyklejsza w świecie kradzież....
ad6. (to drugie sześć...) A co to ma za znaczenie?? ważne ile już ty grasz!!! czy zawsze tak patrzysz na statystyke???
Nie zaczniesz jeść gówna tylko dlatego że miliardy much tak robi, nie?
ad7. no dawaj dalej - nie krępuj się...

Posted by on 07-02-2003 18:10:

Re: kontrargumenty ?

quote:

A czy okularki kupic ???

Masz "oko" i zobacz ile serwerow stoi pustych !!!!!!

Posted by LuZnY on 07-02-2003 18:22:

Re: Re: kontrargumenty ?

quote:
Napisane oryginalnie przez forever
ad1. jesli do takiej matematyki w/g Ciebie trzeba być kujonem to definicja nie-kujona to: siedzie w spodniach w potrójne paski na osiedlach i pije tanie wino alias zamkowe...
ad2. jak nie pije piwa to mu mamusia kupuje cukierków za wiekszą kwotę niż ta przysłowiowa paczka petów.... tak czy inaczej wybór należy do Ciebie...
ad3,4,5,6 (6 pierwsze bo 6 drugie za chwile... to a propo tej matematyki dla kujonów...)
Nie - nie kupujesz UT to fakt... problem w tym że nie kupiłeś (dam sobie za to paznokcie poobcinać) żadnego software zainstalowanego na twoim komputerze. Ani windoshitu ani żadnej gry ani office.... czy twój Tata tak samo robi z autem??
Nie chce mi się pisać moralnej wyprawki na ten temat ale dla mnie to jest jasne jak słońce: nie stać mnie było na porche - jeździłem maluchem, nie stać cię na kompletny komputer z oprogramowaniem?? - nie kupuj... i nie graj... a w to nie wierze - po prostu nadal mało kto zdaje sobie sprawe że jest to najzwyklejsza w świecie kradzież....
ad6. (to drugie sześć...) A co to ma za znaczenie?? ważne ile już ty grasz!!! czy zawsze tak patrzysz na statystyke???
Nie zaczniesz jeść gówna tylko dlatego że miliardy much tak robi, nie?
ad7. no dawaj dalej - nie krępuj się...

zieeef :Q

Posted by forever on 07-02-2003 18:45:

Re: Re: Re: kontrargumenty ?

quote:
Napisane oryginalnie przez LuZnY
zieeef :Q

Adidas?? czy Nike ??

Posted by Tfardy? on 07-02-2003 19:58:

forever widze że z ciebie własnie taki dres - bo nie rozpoznajesz głąbie co pisane żartem a co serio i sie tak zawziołeś że mamusia musiała ci dać na loda (albo i co innego ) bo się tak spociłeś

scalak - nie zrozumiałes chyba co pisałem o ilości grających w jedym czasie na serwach (w Polsce dodam) - to ze jest dużo serwów to już inna sprawa

Posted by FrD on 07-02-2003 20:53:

hmm...

YKHM

i pije tanie wino alias zamkowe...
by forever

ja w obronie tanich win... to ze ktos pije tanie wina nie oznacza ze jest nieinteligentny moze w moim przypadku ale znam wiele inteligentnych spijaczy win pochodzenia nie z winogron
pozatym KUUUU****wa dresiarze nie pija tanich win oni maja na solar na zel na drogie fury co ty mi tu laczysz dresiarzy w tanimi winami skalales wlasnie tanie wina tym bluznierczym opisem jestem poruszony do glebi, dresiarzom mowimy nie poronywaniu ich z tanimi winami mowimy nie, tnim winom mowimy tak GRRR

Posted by PAPUGa on 07-02-2003 21:04:

Re: Re: Pytanko do Papugi

quote:
Napisane oryginalnie przez PAPUGa
eee. z głowy nie pamiętam...
poszukam

nosz.. szukałem, szukałem i nic nie znalazłem

za to - zapytałem się i po godzinie (!!) dostałem odpowiedź, to ona:

"If your PB Server has the latest version v1.022, it should already be kicking players with old version that refuses update. The other violations you mention of #10006 and #20000 are ones we are still working on (that's why PB doesn't kick for them). In some cases, it may be innocent players to whom we are currently giving the benefit of the doubt. Future PB updates will kick for these.

-Tony"

co by oznaczało, ze problem mamy z głowy Tfardy, prawda?

Posted by Tfardy? on 07-02-2003 21:20:

No na to wygląda Papciu Co prawda nie wiem o co biega z tym #10006 i #20000 ale skoro wkrótce też będzie no "naprawione" to już wogóle spox Dzięx, 1 sprawa załatwiona to spóbuj pokobminowac z guidrelaxem na serwach w wolnym czasie jeszcze /w innym poście ostatnio napisałem o co chodzi/

Posted by LuZnY on 08-02-2003 03:34:

quote:
forever widze że z ciebie własnie taki dres - bo nie rozpoznajesz głąbie co pisane żartem a co serio i sie tak zawziołeś że mamusia musiała ci dać na loda (albo i co innego ) bo się tak spociłeś

imo true...

Posted by on 08-02-2003 08:42:

w ***** !!!!!

czy nie potraficie chociaz raz porozmawiac na temat ???

Posted by forever on 08-02-2003 09:35:

quote:
forever widze że z ciebie własnie taki dres - bo nie rozpoznajesz głąbie co pisane żartem a co serio i sie tak zawziołeś że mamusia musiała ci dać na loda (albo i co innego ) bo się tak spociłe

Tak sie sklada ze wiem co jest pisane zartem a co nie... nie mialem w intencji atakowac Ciebie (nawet jeśli na to wyglądało - za co przepraszam) . Jednakże fakt ze ja rozpoznalem co pisane zartem nie znaczy jeszcze nic... masa 10-cio do 16-sto latkow prawdopodobnie (jak to napisales) z zapalem malca z lodem (typ LuZnY) przytakiwalo Twoim argumentom i do nich kierowana byla moja odpowiedz... Wyluzuj i nie bierz wszystkiego do siebie ...

Posted by forever on 08-02-2003 09:41:

quote:
Napisane oryginalnie przez LuZnY
imo true...

Czyli jednak adidas... What a surprise!!!

Posted by DARK_ANGEL on 08-02-2003 13:26:

Re: hmm...

quote:
Napisane oryginalnie przez FrD

... to ze ktos pije tanie wina nie oznacza ze jest nieinteligentny moze w moim przypadku ale znam wiele inteligentnych spijaczy win pochodzenia nie z winogron

Obawiam sie ze zawartosc siarki przekraczajaca wszelkie normy przemyslowe ma jednak negatywny wplyw na szare komurki spijacza winka marki "Menello Bianko" ;p

Dres tez czlowiek tylko troche gorszy ;D

Posted by cZAx on 08-02-2003 14:58:

quote:
Napisane oryginalnie przez forever
Czyli jednak adidas... What a surprise!!!

jestes niezly lol koles.

Posted by on 08-02-2003 20:58:

Arrow A fuuu

", ale jesteś lamer"

Jesli siem mylilem, lub nie mialem racji to nie znaczy ze masz prawo mnie obrazac itp. Tfardy? pomysl zanim cos napiszesz. Normalnie no comment. Teraz powinienem cie tesz obrazic, hmm ehh.

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 02:09.