FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=9824)
problemy z konfiguracją czy wspieranie cheaterów ?
na kolejnych serwach wyłaczony jest PunkBuster :
wymiatacz,
ar_test_sv1,
ar_test_sv2,
dwa-Zero cafe.
BzN debianek
3 z nich to olać, ale na ar_testach troche ludzi jednak gra, tylko ilu z nich czituje ......
;o
Wynika to pewnie z tego, ze admin niepotrafi/niechce mu sie ustawic porzadnie PB .
Poza tym drogi Traficku, PB stwarza tylko iluzje bezpieczenstwa poniewaz pod PB ogc dalej dziala co widzialem na wlasne oczy ;o
no to
chyba jestem jednym z nielicznych którzy o tym nie wiedzieli , nie pozostaje więc nic innego jak tylko przyłaczyć się do większości i zacząć czitować, czego każdemu jeszcze nieobeznanemu w "prawdziwej" grze UrT życzę
nie do konca dark :o , ost jak sie server zaktualizowal o nowa ver pb kolesia kicklo za cvar=ogc 1 :o , wiec cos w tym jest! pozatym wole jedenak klanowke zagrac na pb on
Napisane oryginalnie przez Cz4X
nie do konca dark :o , ost jak sie server zaktualizowal o nowa ver pb kolesia kicklo za cvar=ogc 1 :o , wiec cos w tym jest! pozatym wole jedenak klanowke zagrac na pb on![]()
:P
dark a co ty sie tak znasz na ogc czitku jeden
Re: hm
quote:
Napisane oryginalnie przez DARK_ANGEL
Wiadomo, pod PB przynajmniej niedzialaja STARE wersje i kolesie moga bez problemu.
Re: :P
quote:
Napisane oryginalnie przez doctur|potfur
dark a co ty sie tak znasz na ogc czitku jeden![]()
ja też jestem za kickowaniem za stare PB
Re: Re: Re: hm
quote:
MYsle ze lepiej kickac .. wtedy przynajmniej nie beda narzekali, ze gra im laguje.
Byc moze wlasnie to jest sposob na obejscie PB ???
bravo scalator
No widze że nie jestem 1 osobą która uwzględnia taką możliwość. A co do kicka - to z PB jest tak, że przeważnie pisze za co sie go dostaje - i jeśli go dostane w dzień czy w nocy to zawsze moge wejść na Evenbalance i poświęcić tą minute na upgrade swojego clienta (przy założeniu że admini też ledwo wyjdzie nowy PB upgradują i restartują PBna swoim serwie - do czego ich nikt nie zmusza). Nie popadajmy znowu w paranoje, że jak czasem codziennie wychodzi nowy numerek PB to sie nigdy nie uda juz nam zagrać bez ciągłego upgradowania - a co lepiej pogodzić się z tym że jeśli ew. napotkamy cziterów na serwie to będziemy mieć troche małą radość z gry zaliczając same hedy czy poświęcić przed zmarnowaniem godziny na granie tą minute na upgrade PB?
hehe :)
no i odpowiedziałeś sobie na pytanie Tfardy
bo:
- oczywiście, że LEPIEJ poświęcić ta minutę PRZED gra na update PB, niż potem narzekac na lagi w trakcie gry (jak podawał gdzies evenbalance - nawet do pół godziny PB się może samoczynnie upgrejdować)
- ale po co? przecież ŁATWIEJ jest nie zrobić NIC - i narzekać. przeciez narzekanie (a, i przeklinanie przy okazji) nic nie kosztuje - a o ile się wygląda doroślej.... cóż, takie 13-latki bardzo tego potrzebują - wszystkim dokoła udowodnić, jacy to oni mastahy i w ogóle ...
- coolneta muszę ręcznie upgrejdować - automat na nim nie działa. co oznacza, że gdy zupgrejduję - wtedy jest nowa wersja co może być w środku klanówki, albo i w środku dnia, gdy nikogo niema
- niewiem czy stara wersja PB jest celowa czy nie. ale Scalak pewnie często oglądasz konsolę i tez widzisz, że u ponad 50% graczy PB na servie się burzy, że client-version mismatch.
(co ciekawe - właśnie te osoby marudzą na lagi)
dlatego tak do znudzenia powtarzam - keep up-to-date waszą wersję PB.
- coraz bardziej się przychylam do stanowiska, żeby wywalać za starego PB.
kto jest ZA?
-- niestety Tfardy - PB to nie wszystko w walce z cziterami :/
- evenbalance kładzie OGROMNY nacisk na kontrolę GUIDów. (guid, to zakodowany CDkey). w ten sposób jesteśmy w stanie zidentyfikowac pojedynczego gracza - nawet jesli gra z sieci osiedlowej (NATa). przez pewien czas był PB nieskuteczny (w Polsce, hm... czy w tym kraju mieszkają sami złodzieje?) bo gracze sobie piratezowali cd-keje i gdy PB zabanował jednego GUIDa, to generowali sobie następnego.
Teraz wygląda, że ci sami gracze zaczęli mieć problemy, bo.... skończyły im się CDkeje?
powstaje pytanie - dlaczego. czemu tyle banów ich GUIDy zarobiły w przeszłości?
- widzę Scalak, że musimy się zacząć zgłaszać do Darkiego na konsultacje odnośnie OGC
Nie wiem jak rozwiązał ten problem Scalak - może tu napisze - w każdym bądz razie problem z tym pb_sv_guidrelaxem "7" jest większy niż myślałem: Nie wystarczy wpisać tego jak inne komendy w configu wpisując seta pb_sv_guidRelax "7" żeby dział ał ! Po założeniu serwa okazuje sie że nadal jest komenda ustawiona na "0" - i dopiero po wpisaniu jej ręcznie w konsoli (już bez wyrazu seta) komenda jest ustaiona na "7" i nikogo nie kickuje. I to jest pewnie przyczyna tego ze bez oryginału na serwy z PB On wejść sie nie da - tylko jak to obejść (żeby za każdym razem recznie nie trzeba było wstukiwać) ?
Re: hehe :)
quote:
Napisane oryginalnie przez PAPUGa
- widzę Scalak, że musimy się zacząć zgłaszać do Darkiego na konsultacje odnośnie OGC![]()
:P
mi bany prez pb na guid niegraza chociaz niewiem za co mialbym je dostac
mam nieskonczona ilosc cd-keyi
Napisane oryginalnie przez doctur|potfur
mi bany prez pb na guid niegraza chociaz niewiem za co mialbym je dostac
mam nieskonczona ilosc cd-keyi![]()
bah bh
Re: ;o
quote:
Napisane oryginalnie przez DARK_ANGEL
Wynika to pewnie z tego, ze admin niepotrafi/niechce mu sie ustawic porzadnie PB .
[..]
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:35.