FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=9864)
Jak gry wplywaja na wasza psychike?
Nie, nie chodzi mi tu o kolejne przetwazanie motywu "skoncze grac w quake'a i ide zabijac ludzi na ulicach", ale dokladniej o wasze zachowanie po grach. Slyszalem juz na ten temat wiele opinii jedna z nich jest to, ze po skonczeniu grania [powiedzmy taka kilku-kilkunastogodzinna sesja] idac spac, pokazuja wam sie obrazy z tego co robiliscie w grze, co jest dosyc utwarczywe. Sam sie z czyms takim nie spotkalem... chociaz na dzien dzisiejszy sam juz nie wiem :> [8 lat w zawodzie hehe]. W kazdym razie jak u was jest z tym "problemem"
hmmm ... ostatnio rzadko grywam /brak czasu/ aczkolwiek jak sobie wycinam, to raczej nie miewam jakichs objawow w stylu koszmarow sennych etc ... tak samo z agresja - ani nie podnosi sie, ani nie obniza ... ogolnie malo gram wiec to moze dlatego
jesli chodzi o mnie to nic mi sie nie sni po nocach po kilkunastu godzinach grania (moze i dobrze, przynajmniej sie nie spuszcze jak mi sei przypomni jakis l33towy frag )
jedyne co to po takiej nocce to mi sie oczy kleja a poza tym nie mam zadnych zwid w postaci znaczka q3 na scianie albo gibow po najlepszej akcji pod poduszka
edit:
insmac: myslalem ze bede pierwszy
godzinach grania potem snily sie akcje typu - dowodzenie armiami z warlordsow czy tez skradanie sie w podziemiach z ultimy underworld...
ostatnio juz tyle nie gram co te 8-10 lat temu ale jeszcze czasami po calym dniu bywa ze cos tam jeszcze mi sie sni - ale z reguly sny te nie sa z cyklu - lb-kiler-senny-psychopatyczny-morderca a raczej - czemu ***** ta *****ska armia nie chce przejsc przez te gory w 1 rundzie
"Dziecko Chi�czyk i dziecko Japo�czyk to si� niczym od siebie w og�le nie r�ni�. No tylko nazw�: Chi�czyk, a tu Japo�czyk. No, chyba tylko jak Chi�czyk jest ch�opiec, a Japo�czyk dziewczynka. To si� r�ni� od siebie: p�ci�. To wtedy ju� tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978
sxn | blog
z moja psychika jest wszytsko ok
gry nie snia mi sie po nocach
zreszta ja juz malo gram:/
quote:
Napisane oryginalnie przez Infinite
heh ja nie mam zadnych akcji po grach bo juz bardzo malo gram.. nie mam na to czasu a jak mam czas usiasc przy kompie to rzadko mnie ciagnie by odpalic jakas gierke... tak to juz bywa
ewentualnie jak mam jakiegos dola lub jestem wkur@#!$%@# nieziemsko to odpalam jakas siekanke i gram tak dlugo az mi przejdzie.. ale to jedyne co robie
U mnie nie tyle gry co sam komputer ma duzy wplyw. Ostatnio to dopiero zauwazylem w momencie gdy spojrzalem na moj rozbity samochod chwile po wypadku, pierwsza mysl "reload" i chwila zastanowienia sie jak to "cofnac". Na gry juz nie mam czasu...
Kiedys jak zacinalem duzo w jakas gierke to sobie myslalem wieczorkami jaka nastepnym razem strategie zastostuje (Starcraft) jaka umiejetnosc sobie wycwicze (Diablo2) czy jaki trik sobie pocwicze (Q2) ale snow nie mialem chyba nigdy. Ostatnio jednak nie gram w zadna tak zajmujaca gre.
Mnie sie nigdy nic nie snilo co bylo zwiazane z grami. Predzej juz z filmami. Kiedys siedzac u kolegi, i grajac w AvP2 (dla mnie wogole bardzo klimatyczna gierka, moze dlatego, ze do tej pory boje sie jak ogladam Aliens. =)) jak mi alien wyskoczyl na HUD'a to rzucilem klawiatura, i zaczolem przerazliwie krzyczec... Kiedys jak u siebie gralem w AvP, to z krzesla spadlem, tak sie przestraszylem. Ogolnie gry maja napewno jakis wplyw na nasz psychike. Moze sa zrodlem inspiracji, ale nepewno nie odczlowieczaja, i wypaczaja ta ze psychike. Gram 5 lat. 5 lat...
Mnie si� zdarzy jaki� sen lub koszmar (to si� zdarza po ok. 20 godzinach w sieci na CTF-Face) a jednym z gorszych sn�w jest spadanie z samego szczytu Face oraz bawienie si� w strafe. Nic tylko w left, right i dodgin. Jednym z lepszych jest walka przeciwko "sexy_sniper" . Ale po jakich� 13 godzinach grania to nic, dopiero po ok. 20 godzinach zaczyna siem jAzDa BeZ tRzYmAnKi (bo cz�ek zm�czony, gra na Fejsie, �ci�ga porcje nowych map i s�ucha strza��w a w g�owie dzia�a ibuprom itp.)
tu ---> (o tak tu) <---- jest miejsce na twoja reklame
Kurde. W weekend byl turniej ESReality Online Invite (po 16 graczy z Europy i Ameryki) i tak kurde siedzialem do pozna w nocy (3-4) i spectowalem to wszystko co sie dzialo. A pozniej lol, bo w nocy snil mi sie turniej i ze z ZeRo4 gadalem i z Dalerem
Niewa�ne, kim jeste� I co z tob� zrobiono. Pr�dzej czy p�niej zyskasz
prawo wyboru. Jeste� czym� wi�cej ni� tylko sum� swoich cz�ci...
Niewa�ne jak dosz�o do twoich urodzin, jak do tej chwili toczy�o si� twoje �ycie!
Masz oczy, masz m�zg i skal� warto�ci. Nie pozw�l, by ktokolwiek ci� oszuka�,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, je�li nadejdzie, upewnij si�, �e wybierasz
samodzielnie. Nic co dzia�o si� wcze�niej,nie b�dzie wtedy mia�o znaczenia.
Roger Zelazny �Ksi��e chaosu�
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Krypton
mozliwe, a pamietasz tego gostka co udostepnil swoja mp3 na forum q3? Ten to jest maniak
Na mnie nie wplywaja zle. W weekend gram 14 godzin dziennie i mnie to nie rusza. Moge sie przynajmniej wyladowac na ekranie monitora, a nia na jakichs osobach.
Ja tam mam taka psychike ze jak film zobacze ktory zrobi na mnie wieksze wrazenie to potem mmi sie akcje snia, po grach czasem tez![]()
A co do wplywu gier na psychike to polecam ten filmikUBAW PO PACHY!
![]()
mi sie kiedys snilo ze atakowali mnie imp z doom2 hehe, ale to bylo kilka lat temu, ogolnie uwazam ze nalogowi gracze powinni sie leczyc, hehe, no ale z tego sie wyrasta.
Oj ..czasem sie zdzrzalo...teraz mniej...bo mniej gram. Pami�tam jak gralem pierwszy dzie� w GTA to po kilku(nastu) godzinach snilo mi sie to Czasem sie zdarzy sie ze co� mi sie z CSa sni i nawet dobrze mi idzie
A co do AvP to jest to jedna z bardziej mrocznych gier, szczegolnie jak sie gra marinem hardcore......a jesli jeszce sie gra wieczorem po ciemku to strach sie bac
Po filmach mi sie nic wlasciwie nie sni....Kiedys moze sie zdarzylo, ale na ogol sie to nie zdarza.
Ale zeby cos mi sie snilo po grze musialbym w te gre grac pewnie 10 godzin bo inaczej sie nie uda
Gry nie wywieraj� na mnie wiekszego wplywu - gorzej jest z filmami, pamietam �e bardzo si� ba�em na Parku Jurajskim (mialem wtedy 7-8 lat) by�em przera�ony, nie mog�em spa� dwa dni . Wczoraj sobie obej�a�em ca�� serie Obcy... potrafi cz�owieka wystraszy�...
Ja w ogole nie lubie gier/filmow w ktorych "cos" wyskakuje znienacka ... jak np. gralem w avp 2 or "indiana jones and the infernal machine (rulez! ), ciagle mi wyskakiwal a to pajak, a to alien a to jakis inny "ludojad" zza jakiegos rogu...niezlego mialem stracha - dawalem sobie dzwiek na min, zeby zminimalizowac strach
e tam.....avp2 nie ma klimatu, przez to ze mozna sejwowac....
w jedynce to byl stres
Trzeba by� gorszym, by potem sta� si� lepszym
Trzeba by� g�upim, by m�c sta� si� m�drzejszym
ale nie w czasie misji...przynajmniej w mojej wersji
A przypomnialem sobie jak taki koles opowiadal mi w szkole, ze on (a moze ktos znajomy...nie pamietam)...gral w Diablo II. Cos sie ******o i straci� jakis zajebisty przedmiot...ze zlo�ci rozwali� drzwi w pokoju
Kurde. W weekend byl turniej ESReality Online Invite (po 16 graczy z Europy i Ameryki) i tak kurde siedzialem do pozna w nocy (3-4) i spectowalem to wszystko co sie dzialo. A pozniej lol, bo w nocy snil mi sie turniej i ze z ZeRo4 gadalem i z Dalerem![]()
Hahaha, lol Jeszcze do QuakeCon'u
Dzisiaj natomiast dla odmiany snilo mi sie, ze wparowali mi do chaty Czarni Jezdzcy, Nazgule Sie za duzo naczytalem
gib wykoncz go puki masz okazje
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 16:48.