FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=9907)
WCG 2003 bez Quake3
http://q3.fpp.pl/?pl:news:show:6130
Beznadziejne, kto w ogole mogl o czyms takim pomyslec? Ten swiat
zchodzi na psy (a raczej na CS'a).
http://q3.fpp.pl/?pl:news:show:6130
Beznadziejne, kto w ogole mogl o czyms takim pomyslec? Ten swiat
zchodzi na psy (a raczej na CS'a).
�wiec p�omienie pr�no si� z�oc�... nie skrzypn� drzwi...
Powiem tak - spodziewalem sie, ze jak wyjdzie ut2k3, to niektorzy gracze czujacy przesyt turniejami q3 postanowia zapobiec obecnosci tej wspanialej gry na wcg2k3 :/
Mam nadzieje, ze cala scena q3 postawi sie kategorycznie i uda nam sie wywalczyc miejsce dla q3 na kolejnych finalach 'cyber-gier'
917123
Rzadza pieniadza - tak mozna okreslic WCG.
Troche im sie nie dziwie, bo sam wolalbym zorganizowac turniej z cs'em, ut2003 i innymi grami, ktore obecnie maja ogromna popularnosc (cs wiadomo, ze ma duza, a ut2003 to nowa gra i ludzie sa ciekawi co to) i z ogromnymi nagrodami. Jakby wrocili do Q3 to pewnie sponsorzy sie oburza, ze nie ich reklamy nie dotra do szerokiego grona odbiorcow. Wiadomo, ze lepiej oglada sie mecze graczy doswiadczonych, niz dopiero raczkujacych w ut2003.
Osobiscie wolalbym wcg z q3 i mniejszymi nagrodami, niz warcraft'a 3 (rzekomo ma zastapic q3, ale jest to troche dziwne bo byly by dwie strategie - starcraft i warcraft?) z duza pula nagrod. Ale organizatorzy na pewno wola drugie wyjscie.
to jest skandal jaki�! przecie� q3 to klasyka! ale chyba stajemy si� za bardzo niszowi c�opaki i dziewczyny (to tez nie jest z�e) =) ciekaw jestem czy b�d� chcieli q4 jak wyjdzie i stanie si� modny.
Rzadza pieniadza - tak mozna okreslic WCG.
quote:
warcraft'a 3 (rzekomo ma zastapic q3, ale jest to troche dziwne bo byly by dwie strategie - starcraft i warcraft?)
co nie zmienia faktu ze szanuje i kocham wszystkie czesci spod znaku Q
Sweep: ale aom i starcraft z tego co wiem to gry 1on1. A cs druzynowe. Wiec stosunek gier fps 1on1 do gier rts 1on1 wynosi 2:2. Ale namieszalem
Mnie sie wydaje, ze q3 powinien byc uzywany, wcg zawsze obfitowalo w pewnego rodzaju niespodzianki w tej platformie. Poprzedni mistrzowie z grupy nie wychodzili . Ja licze, ze organizacja sie spisze na medal i powroci im rozum do glowy.
Tez bym tego chcial... ale szanse sa IMO male... =/ Sujoy przynajmniej wyciagnie z nich powody tej decyzji...
Te� s�ysza�em, �e q3 ma zast�pi� Warcraft3. Jedno mnie zastanawia, co oni widz� w tym Warcrafcie ? Ale jedno jest pewne, ca�a impreza wiele straci w oczach do�� du�ej grupy os�b. Nie ma si� co oszukiwa� dla wielu os�b WCG kojarzy si� w�a�nie z Q3, a tu takiego przekr�ta robi�. Jestem pewien, �e chodzi w�a�nie o kas� ale jestem optymist� wi�c licz� na to, �e q3 si� jednak pojawi.
Osobiscie sie takiej sytuacji nie spodziewalem. Wiedzialem, ze ut2k3 wyprze ut z uwagi na marketing epica i kase ale sadzilem, ze q3 zachowa pozycje tak dlugo az nie ukaze sie konkurencyjny wzgledem ut2k3 tytul (np. q4).
Niestety w pl tez sie to dzieje.
Niedawno organizator Pucharu TDM czyli najbardziej prestizowych rozgrywek UT uznawanych za mistrzostwa polski zapowiedzial, ze obecnie rozpoczynajaca sie edycja bedzie ostatnia w UT bo... bo sponsorzy chca ut2k3 i na inna gre nie dadza kasy wiecej... Maksymalna ironia jest, ze ut2k3 nie zostal wydany w pl i cd project wywalil go z listy wydawniczej > lol.
Coz przynajmniej ten ostatni raz bedzie w wielkim stylu > duza hala + ponad 100 kompow wysokiej klasy. Chociaz rozgrywki same w sobie nie znikna... przerodza sie w mniejsze ale czestrze lan only bez sponsoringu :(((
ut2k3 to wirus niszczacy ostatecznie graczy 4fun...
Nie ma moze jakiegos alternatywnego linka z demkami?
qrde.... tez wyrazam ubolewanie ;/ ... zrobimy zamach na siedzibe WCG .... nie ma quaka to nie ma polaka
Szkoda, ze Quake3 nie ma, ale powinnismy sie cieszyc ze w ogole jest cos takiego jak WCG. Mozemy zobaczyc jak mlodzi ludzie angazuja sie w e-sport, ze chca naprawde zgarniac nagrody za to co lubia robic. Fajnie jest slyszec w telewizji o turniejach gier komputerowych, niz o jakichs nudnych zawodach sportowych.
WCG znacznie juz przyczynilo sie do rozwoju sceny Q3, co roku jakies niespodzianki sie trafialy. Chwala im za to i mysle ze powinnismy podziekowac organizatorom tej olimpiady swiata gier za to co zrobili. A, ze sponsorzy chca inwestowac w nowe gry i te bardziej popularne to ich sprawa, WCG musi sie podporzadkowac. Ja i tak bede sie cieszyl ze WCG 2003 sie odbedzie, nawet jesli tam nie zobacze Q3.
EHHH.... moze by tak ktos zrobil ogolnopolski torniej w q3/ut/cs... ;/ tylko gdzie sie znajdzie na to sponsorow ;/
albo chociaz jakies big an party by sie przydalo .... np tam wpisowe 5 z� ... bo rach za prad by byl cholerny..tak na 1 komp by nie cale 2 zeta pewnie za noc wyszlo =] a za tam reszte by sie p[odzieli�o i jakies nagrody porobilo
jakby bylo z 500 osob[kurna gdzie taki budynek znalezc???
] to mamy w ostatecznosci 500*3=1500z�
... no to dam za 1-rst miejsce damy 900z� drugie 400, trzecie 200
zawsze to co� ;D.
quote:
Napisane oryginalnie przez Pajda
Niedawno organizator Pucharu TDM czyli najbardziej prestizowych rozgrywek UT uznawanych za mistrzostwa polski
[...] Jedno mnie zastanawia, co oni widz� w tym Warcrafcie ?
Wracajac do tematu - zenada. Podplacili aby bylo UT
Te� s�ysza�em, �e q3 ma zast�pi� Warcraft3. Jedno mnie zastanawia, co oni widz� w tym Warcrafcie ? Ale jedno jest pewne, ca�a impreza wiele straci w oczach do�� du�ej grupy os�b. Nie ma si� co oszukiwa� dla wielu os�b WCG kojarzy si� w�a�nie z Q3, a tu takiego przekr�ta robi�. Jestem pewien, �e chodzi w�a�nie o kas� ale jestem optymist� wi�c licz� na to, �e q3 si� jednak pojawi.
tak samo moga powiedziec fani warcrafta, co oni widza w tym q3?
[...]
917123
Ja postaram sie byc obiektywny. Ut2k3 wydaje mi sie byc maksymalnie komercyjna tandeta. Nie jestem w zadnym razie fanem UT, ale stwierdzam, ze pierwsza czesc jest o pare klas lepsza od drugiej, w ktora na sile wprowadzono takie funkcje jak podwojne skoki - biedne w porownaniu do tych z q, q2, q3 - wlasnie po to, zeby sciagnac szersza publike, tzw. plebs. Epic wydal zajebiste pieniadze na marketing i reklame liczac, ze zmonopolizuje rynek platform do wielkich turniejow - za to tez ida pieniadze. Na tak szeroko zakrojona promocje q3 nie wydano tyle kasy, i w tym momencie fakt, ze nawet czesc graczy ut twierdzi ze ut2k3 smierdzi i nie nadaje sie do niczego, nic nie zmieni - gra przyciagnie wspomniany plebs, ktory bedzie w nia naginal uwazajac ze jest zajebista. Bo nie zna niczego innego (ah ta potega reklamy). Tym sposobem wszyscy dostana to czego chca. Epic - kase i reklame. Organizatorzy wielkich turniejow - kase + nowych mistrzow. Co z tego, ze spora czesc z nich zapewne nigdy nie dorowna klasa, ani tez nie zblizy sie do legendy (mozna tak powiedziec) wielkich mastahow quake'a - fatal1tego, golluma, blue, tresha, a z nowszych - zero4, lexera, unkinda. To wlasnie fatal1ty pokazal calej zgrai graczy ut2k3 gdzie jest ich miejsce w esporcie, pomijajac fakt ze niektorzy narzekali na tendencyjna organizacje turnieju - gdyby nie byl najlepszy, i tak by go nie wygral, chocby na starcie kazdego meczu dostawal +5fragow. Wendel pokazal prawdziwy talent i doswiadczenie, ce****ace wiekszosc mastahow q3.
A wracajac do tematu - epic pocieszy sie swoim sukcesem najwyzej rok, bo znajac zycie, gdy wyjdzie czwarta czesc legendy zwanej "Quake", podbije ponownie serca wszyskich A Carmack i ludzie z iD maja lby na karku, z cala pewnoscia beda chcieli zarobic, wiec mozliwe ze pod wplywem sukcesu ut2k3 nieco zmienia profil tworzonego q4, robiac z niego idealna platforme do gier turniejowych. Dokladnie tak samo, jak rywalizacja z ut nakrecila q3 do niesamowitego poziomu w tej materii. Tyle ja
Uadnie
Tia 4 czesc kaka by sie przydala juz choc dreszcze ma chyba kazdy kto pomysli o nowych wymaganiach sprzetowych
Ale faktem jest ze wychodza nowe (lepsze lub gorsze) gierki i organizatorzy turnieji chca odswiezyc atmosfere.
Jak dla mnie kwaki rzadza i nie chodzi o to ze jestem (jak to jeden kolega od ut kiedys powiedzial) "fank carmacka" tylko te gry maja swoj klimat, swoja extra grywalnosc i wiele innych zalet (np. klesk w q3 )
BTW: http://www.esreality.com/?a=post&id=330470 <-- Sujoy wkroczyl do akcji.
917123
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
No ma byc na silniku Doom'a 3, wiec beda robic podwoojna kase za jeden engine. Najpierw wyjdzie D3, pozniej po 1-1,5 moze 2 latach dopiero q4![]()
Wiadomo, ze bedzie tego wiecej, tylko pytanie czy znasz juz tytuly ktore sie ukaza na silniku doom3? NIE! znane sa (a przynajmniej tylko mi) 2 gry ktore beda na tym pracowac, dla tego wymienilem tylko 2. Nie no rozbawiles mnie ta naiwnoscia
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 02:21.