FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=9917)
hunksmeg
Mam 512 mb ramu Win98se
Jak dam w cfg hunksmeg 256 quake sie nie odpala
Wyskakuje
Hunk data failed to allocate 256 megs
Ktos ma podobne ustawienia?
Czy w ogole to cos poprawi w predkosci ladowania?
Czy moze win98se nie obsluguje tyle ramu ma to cos wpolnego z tym?
Aha jak dam 200 to dziala
pzdr
P
ram
ja mam tez 512 i jak daje 256 to mi dzila ogolnie powinno sie ustawiac hunkmegs na polowe ramu czyli jak masz 512 to 256 ale skoro ci nie daje jednak rady to wez na mniej a i ja ci bym radzil skolowac win xp bo jest najlepszy i do gier i do wszystkiego jest najladniejszy i najprostszy.
troche leniwy jestem
i nie dosc ze nie chce misie systemu zmieniac bo robilem to 3 dni temu
to jeszcze trzeba stery miec do xp a je trzeb po sciagac
a pozniej te seriale i sp1
P
Re: ram
quote:
Napisane oryginalnie przez capone
ja mam tez 512 i jak daje 256 to mi dzila ogolnie powinno sie ustawiac hunkmegs na polowe ramu czyli jak masz 512 to 256 ale skoro ci nie daje jednak rady to wez na mniej a i ja ci bym radzil skolowac win xp bo jest najlepszy i do gier i do wszystkiego jest najladniejszy i najprostszy.
hehe
no co jak co ale me napewno enie jest best
Pzdr
windows
zarowno windows 98 jak i me sa do dupy bo sa przestarzale to raz a dwa ze sie czesto wieszaja , jedyne najlepsze rozwiazanie to win xp no ewentualnie win2000 ale nic ponizej.
zarowno windows 98 jak i me sa do dupy bo sa przestarzale to raz a dwa ze sie czesto wieszaja , jedyne najlepsze rozwiazanie to win xp no ewentualnie win2000 ale nic ponizej.
fakt
no to chyba fakt trzeba miec w miare pirzadnego kompa zeby korzystac ze wszystkich dobrodziejstw xp.
xp jest najbardziej multimedialnym systemem jak narazie dostepnym juz dostosowany pod 21 wiek lepszy support dvd net lepiej chodzi filmy muzyka lepszy dziwk.
angel no to zainstaluj win2000 lepszy od win98 i me nie zawiesza sie tez wogole a juz nie trzeba miec jakiegos wypas kompa pod niego, to taka moja dobra rada tylko
no to chyba fakt trzeba miec w miare pirzadnego kompa zeby korzystac ze wszystkich dobrodziejstw xp.
xp jest najbardziej multimedialnym systemem jak narazie dostepnym juz dostosowany pod 21 wiek lepszy support dvd net lepiej chodzi filmy muzyka lepszy dziwk.
angel no to zainstaluj win2000 lepszy od win98 i me nie zawiesza sie tez wogole a juz nie trzeba miec jakiegos wypas kompa pod niego, to taka moja dobra rada tylko![]()
i to dawno
chyba powinienes to zrobic juz dawno
seta com_zonemegs "32"
posiadam xp ktore poprostu jest najlepszym systemem ktory dotejpory mialem jesli chodzi o microsyfy. (zero crashow, beesow, prawie rok bez reinstalki) jesli ktos twierdzi inaczej no coz mozna miec ssacy sprzet lub braki w wiedzy nt konfiguralnosci tego systemu, nie wspomne juz o inteligencji
posiadam 512 ramu, ustawia sie 2/3 posiadanej pamieci, wczesniej sprawdzajac ile jej zostaje po rozruchu windows i dzialajacych programach w tle, tray itp
w timedemo mialem ok 10+ wiecej fps podwyzszajac z defaultowej wartosci na 300-320
xp bardzo ladnie zarzadza ramem takze np w moim przypadku timedemo nawet na 256 ram (hunkmegsy dalem tez na 256 plus plik wymianki bo i tak xp tworzy wlasna pamiec wirtualna w zaleznosci od jego widzimisie) dawaly te same wyniki -_-
no wlasnie
dzieki belu czyli poprostu wniosek ze to wina 98se
Ja nie jestem zbytnio przekonany do tego xp (nie chce mi sie sterow sciagac i z sp pierdzielic) moze me sobie teraz zainstaluje
P
Re: no wlasnie
quote:
Napisane oryginalnie przez Poker
Ja nie jestem zbytnio przekonany do tego xp (nie chce mi sie sterow sciagac i z sp pierdzielic) moze me sobie teraz zainstaluje
P
Napisane oryginalnie przez Poker
P
Bo z tego co pamietam Xp wysyla do Microsoftu chyba jakies info , jakie masz programy czy to legalna kopia itp. itd. :O
hehz zaraz ten topic zamieni sie w XP: Y/ N? ;p
generalnie imho kto mial przejsc na XP zrobil to szmat czasu temu a ci co tego nie zrobili czesto majac racje tlumacza sie slabym sprzetem (malo ramu/maly hdd itp), natomiast ci ktorzy tego nie zrobili z innych powodow to zapewne leniuchy i lamki
xp ma **** all stery chyba pewnie nawet do rumunskich skanerow select edition 39sztuk limited z 93 roku ;p
jest taki maly prog ktory wylacza pewne szpieg-ruchy w xp
mozna miec s/n bylejaki i sciagac poprzez WindowsUpdate all z sieci ale oprocz SP1 bo ten juz nam ta radosna procedure ukroci ale sa progsy do zmiany s/n takze i do niby aktywacji i SP1 jest w zasiegu; zreszta sa temu tematowi cale servisy www w pl jak jama mastaha itp
quote:
Napisane oryginalnie przez bel
tlumacza sie slabym sprzetem (malo ramu/maly hdd itp),
jest taki maly prog ktory wylacza pewne szpieg-ruchy w xp
mozna miec s/n bylejaki i sciagac poprzez WindowsUpdate all z sieci ale oprocz SP1 bo ten juz nam ta radosna procedure ukrociale sa progsy do zmiany s/n takze i do niby aktywacji i SP1 jest w zasiegu; zreszta sa temu tematowi cale servisy www w pl jak jama mastaha itp
hah ) mialem win98se no i kurde jakos grafika brzydsza
no i mniej fps na xp mam wiecej fps i lepsza grafe !!! hyh, dziwny jestem
) ja i moj komp :> no i zadnych problemow z winxp nie mam, mam Wersje EN + SP1
wypalona razem
heh wszystko smiga, moze trzeb umiec go skonfigurowac ?? hah :> duzo miejsca na hddku pozera :> nic po za tym :> Kurde zeby po napisaniu tego postu nie wyjebal mi sie sys :>
Ale mam wiekszy problem czasami a nawet czesto przy uruchomianiu kompa np rano wiesza mi sie system i dopiero po 2 lub 3 resecie startuje ok Prawodpodbnie spowodowane to jest za malym napieciem wysylanym przez agp mam stara plyte abita st6 i do tego nowego Gf 4 titanium 4200 chyba plyta nie wydala z pradem poprostu i daje go za malo przez agp
to takie bla bla
Pozdrawiam wszystkich graczy urt roxor))))
gf4
ja tez wlasnie mam ten sam problem co poker mam gf4 ti 4600 i wydaje sie za mocna do plyty glownej mimo ze tez jet bardzo dobra i tej samej firmy czyli msi.
mam dziwne paski na ekranie albo wogole nie dochodzi sygnal do monitora i nie wiem wlasnie co zrobic i poki co gram na gf2.
poker myslisz ze tzreba zmienic plyte glowna czy po prostu podwyzszyc w biosie napiecie na agp bo nie wiem ?
to w miare stara plyta i nie ma w biosie ustawiania napiecia do agp ty jak masz to zwieksz ja musze ywmienic plyte na nowsza chyba
hmm
mam 128 ramu i hunkmegs 96 nic sie nie dzieje, gra smiga i jestem zbyt leniwy, zeby zmiejszyc wartosc
no i win98se, ostatni raz mi sie zawiesil pol roku temu
Og�lnie ryby i dzieci g�osu nie maj�
Re: fenomen
quote:
no to to jest jakis fenomen jezeli ci sie tak rzadko win98 zawiesza ciekawe ile masz programow i jakie i co na tym kompie robisz.
Ze wszystkich windows�w najlepsze co wysz�y to Win 200 i Win XP. Kiedy� jecha�em na 98se i troszke na�eka�em ale pzresiadka na XP to by�o to czego chcia�em. 98se zwis za zwisem , dba�em o winde i nadal sie wiesza�a :/ win XP po instalacji tzreba troszke poinstalowa� program�w i wszystko bedzie diza�a�o pzrez d�ugi czas.Przedstawie opcje kt�re robie po kazdej instalacji XP:
Po zainstalowaniu wgrywam sterowniki , wszystkie najnowsze , do p�yty g�ownej kart dzwi�kowej i graficznej itd p�niej instaluje pi�kny program AntiSpy (koniecznos�) , p�niej CustomizerXP (przydatne s� w nim niekt�re opcje) a na ko�cu instaluje BotVis (programik kt�ry sprawie sterowniki bed� sie szybciej wczytywa�y , a co za tym idize : szybszy start systemu.) radze zeby kazdy kto ma w miare szybki komputer postawi� sobie XP , napewno nei poza�uje (minimum procek P600Mhz , 256mb ramu) ps. odradzam instalacje SP1 ponoc zpowalnia ciut system i ma wiecej dziur niz XP bez SP
ps. pr�bowa� ktos �adowac q3 w ramy ?? (chodiz mi o tych co maja 1gb ramu )
oczywi�cie si� myl� i nie mam racji ani poj�cia o tym co pisz�...
quote:
Napisane oryginalnie przez forever
Aaaa tam... ze wszystkich windows�w najlepsze s� X-windowsy![]()
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:02.