FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=9962)
Sluchacie ... czytajcie
jestem w trakcie tworzenia (ukonczenia) strony dla poczatkujacych
slijcie jesli chcecie pomoc:
1. podstawowe komendy jakie trzerba znac by "płynnie" pograc
w Urbana - wraz z opisem funkcji
2. skrypty ulatwiajace gre - najlepiej wraz z opisem
3. dema zawierajace ciekawe sytuacje i tricki (dema)
4. propozycje plikow jakie powinny byc na stronie
wiem powiecie mozna znalezc to wszt=ystko w necie, ale czasu mi brak
strona ma byc dla poczatkujacych, wiec wszystko musze napisac
"łopatologicznie"
wiem duzo na temat Urbana, ale napewno nie wiem wszystkiego
chce rowniez poznac problemy z jakim borykaja sie ludzie ktorzy chca dolaczyc sie do maszej druzyny
tURBAN eRRor rullez
PS
jesli wsztstko pojdzie po mojej mysli bedzie jeszcze kilka swewerow UrT w Polszcze
spox !
Ja uważam że ta strona się bardzo przyda ! bo z doświadczenia wiem że jak ktoś ściągną sobie UT i niewie jak coś ustawić albo jak PB cały czas wywala i niewiedzą jak sobie z tym poradzić to wyrzucają UT ze swojego kompa !! dlatego jeśli będziesz chciał wspólnika do tworzenia tej strony to mój numer gg to 1462060 jestem chętny do pomocy
hmm..
nie !!!!!! nie kolejnym dzialem, zrob lepiej nowa strone, ut.pl to panstwo, a ty zrob cos dla narodu, obal system, po co uzalezniac sie od aparatu marionetkowego rzadu !!!
Napisane oryginalnie przez polefka
Ja uważam że ta strona się bardzo przyda ! bo z doświadczenia wiem że jak ktoś ściągną sobie UT i niewie jak coś ustawić albo jak PB cały czas wywala i niewiedzą jak sobie z tym poradzić to wyrzucają UT ze swojego kompa !!
Heh jak bys zrobil to na ut.pl tonapewno by sobie nie poradzuili, wystarczy spoojrzec na inne dzialy, ktorych po prostu nie ma a nowy wyglad juz od roku jest zapowiadany. No a ten kalendarz z rezerwowaniem serverow to po prostu porazka.
Zakladaj nowa strone
NO ja mam troche stuffu ,ktorego wyslalem papudze ale rownie dobrze mozsz go wrzucic u siebie ;o Mam opisy bindow i mapek ze screenami wiec jesli jestes zainteresowany to wal do mnie na gg ...3228847 zreszta chyba nawet masz maj number ;o
i co ?
I co rozważyłes moją oferte o współpracy ? myślę ze mógłbym ci dużo pomuc w realizacji tego planu ! mój numer gg 1462060 a e-mail [email protected] Jeśli się zdecydujesz to wall !!!
Ok ja tesz moge pomoc, bardzo dobry pomysl. Powinno sie tam znalesc wszytko dotyczace UrT, i zeczy z tym zwiazanych. Wedlug mnie powinien by na stronie do sciagniecia mirc, i wszytko o nim, zeczy typu, co zrobic by polonczyc sie z serverem, jak zrobic autoryzacje zeby moc miec autopa, i tak dalej. Wiem Wiem odbiega to troche od tematu strony, ale z tym ircem to problem bo ze 40 razy musialem tlumaczyc, jak wejsc na kanal, co trzeba wpisac w "remote" co trzeba wpisac aby dostac mejla z autoryzacja. cU
Re: KMB009™
quote:
Napisane oryginalnie przez kmb007
Heh jak bys zrobil to na ut.pl tonapewno by sobie nie poradzuili, wystarczy spoojrzec na inne dzialy, ktorych po prostu nie ma a nowy wyglad juz od roku jest zapowiadany. No a ten kalendarz z rezerwowaniem serverow to po prostu porazka.
Zakladaj nowa strone![]()
scalator, od sebie moge przeslac skrypty ktore uzywam (glosnosc, do nagrywania i odtwarzania demka i do zmiany wczesniej wybranych zestawow uzbrojenia) oraz przyklad swojego pliku konfiguracyjnego (kazdy gracz wczesniej czy pozniej bedzie chcial go miec).
jaki jest kontakt do osbo co rozwijaja ten projekt (maile, gg cokolwiek) - chyba, ze to forum ma sluzyc do tego (tez dobrze).
pozdrawiam
NO i jak kiedy bedzie to www ?
;/
;\
Re: Sluchacie ... czytajcie
stronka juz jest
narazie wrzucilem niezbedne rzeczy ktore sa niezbedne do uruchomienia UrT.
moze jakies sugestie ?
PS
serwer FTP bedzie juz niedlugo dostepny dla wszystkich
Re: Re: Sluchacie ... czytajcie
n1 duzy +
Napisane oryginalnie przez scalator
http://dgames.tkdami.net
Re: Re: Re: Sluchacie ... czytajcie
quote:
http://dgames.tkdami.net
Napisane oryginalnie przez DARK_ANGEL
News na Ut.pl + banner na ut.pl
Re: Re: Re: Re: Sluchacie ... czytajcie
quote:
Napisane oryginalnie przez forever
hmm... super!!
Czy jesteś zainteresowany takim how-to ("co trzeba zrobić by zagrać") dla początkujących linuksowców ??
Chętnie napiszę i podeślę...
Re: Re: Re: Re: Re: Sluchacie ... czytajcie
quote:
Oczywiscie bylbym bardzo kontetnt jesli zrobilbys cos takiego.
Wszelka pomoc mile widziana
ale zeby odpalić q3 na linuxie to jestproste , najgorsze jest skonfigurowanie pliku XF86Config zauwarzyłem ze niektóre dystrybucje has***a sobie opcje przez które to nie odpalają sie X poz ainstalowaniu driverów, np. has***e sie info na temat ile pamieci ma karta graficzna , i nie zawsze ale właśnie przez to X sie nei odpalają ;p
4everku pisz jak skonfigurowac X a nei ajk zainstalowac q3 bo to pestka
4everku pisz jak skonfigurowac X a nei ajk zainstalowac q3 bo to pestka[/B]
a do wszystkich tych ktorym nie podoba sie caly czas cos jesli chodzi o ut.pl to przypominam ze nowe ut.pl sie robi i ma sie dobrze - przypominam ze robie to za darmo, dajcie siano to nowe ut.pl bedzie za 2 tygodnie...
i wo ogole cieszcie sie ze ut.pl nawet takie jakie jest, docencie to ze ktos cos dla was robi a to ze nikt z redakcji nie chce sie zajac kalendarzem to juz inna bajka... ja tego robic nie bede bo czasu nie mam na takie rzeczy, zreszta ut.pl to nie jedyne moje zajecie...
hmm sorry Majes ale jesteś żałosny ... n/c
quote:Moim zdaniem Majes masz racje - strona fajna ale skoro juz istnieje strona glowna o urban terror to mozna by to wsadzic jako jakis dział. Ale a propos tego co poniżej - uszanujmy że scalatorowi się chciało to zrobić takim jakim jest!!!
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS
imo lepiej zrobic z tego ladny dzial na nowym ut.pl...
a do wszystkich tych ktorym nie podoba sie caly czas cos jesli chodzi o ut.pl to przypominam ze nowe ut.pl sie robi i ma sie dobrze - przypominam ze robie to za darmo, dajcie siano to nowe ut.pl bedzie za 2 tygodnie...
no nie moge chodzi mi o to z tym "za darmo" ze troche przegina. Majes czego ty oczekujesz ze damy ci flote bo robisz stronke , ze nam jakąś łaske robisz czy cos ? no sorry moze to zabrzmieć jakbym "nie szanował" twojej pracy no ale cotam. Myslałem ze robienie stronki nalerzy do przyjemnosci zwłaszcza ze będzie ja oglądało duzo ludzi itd , myslałem ze robisz to dla tej niby naszej sceny grrrr a tu wychodiz na to ze scene masz w dupie i czerpałbyś lepiej jakies kozyści majatkowe niz cieszył sie ze zrobiłes to ty ,a nie ktoś inny. nie lubie takich osób , cwaniaków i tych co sie uwarzaja za nei wiadomo kogo , jestes jakims tam adminem ale co z tego , stronke mógłby ktos inny zrobic nie wiem kto ale ktośby sie zawsze znalazł wystarczyłoby poszukać. Ty forever mówisz ze "za darmo" zgineło a ja mówie ze teraz nikt nei czerpie przyjemnosci zczegoś robienia tylko liczy na zysk. A mówią ludizze ze nie lubią komercji właśnei tak sie zaczyna komercja. A później co zrobicie ? servery na "sms" ? hmm ? zarazktos powie ze powiniśmy wielbić Aminów serverów UrT bo przeciez oni płaca za łacze , oddaja maszynke itd i nic z tego nie mają LOL. Nie wiem ja sie staram załatwiać jakiś server czy cos to mam czerpać jakeiś zyski ? ja sie ciesze ze ktos np. na nim bedzie grał ze będzie miał dobre pingi ze będize w jakiś sposób popularny i nie mam jakichs myśli zeby czerpać cos z tego. eh szkoda gadać w polsce zaczyna sie robić jak w ameryce , trzeba bedzie walczyc o każdy grosz niedługo sie zczna jakieś rozprawy w sadzie za 1.000.000 $ odszkodowań bo ma raka płuc itd lol.
ps. jak chcecie cos robić to sie zastanówcie czy to dla własnej satysfakcji czy z przymusy bo jak z jakiegoś przymusu bo ja musze to dajcie sobiesiana :/ Majes jak sie zacos wziełeś i sie tego podjełes to zrób to ... a nie zciemniasz ze czas ze za darmo.Ci co potrafia myśleć wiedza ze wkłądasz w to troche pracy itd ale nie musisz tego tak wypominac , a zrezta **** mnie obchodiz kiedy te nowe ut.pl bedzie tylko gorzej z tym ze nitk teraz nie zrobi na tym co jest bo wszyscy czekają na nowe i dopiero na nowym ut.pl maja sie wziąsc do pracy ...
[terefere]
makrel jak jestes taki cfany to idz robic strone www z zaawansowanym php :> no idz idz zobaczymy jakie to ty ty masz checi ... a jakby ktos ci chcial dac 3000zl za to to php w tydzien bys sie nauczyl i strone zrobil w kolejny tydzien :o
btw.majes robi nam "łaske" tworzac ut.pl poniewaz gdyby nie on to by to marnie wygladalo...a wiadomo ze kazdy gracz nowy/stary wrecz potrzebuje takiej strony :>
wiec zostawic majesa w spokoja i wcale tu niechodzi o wazeline[bo niektore czuby se tak pewnie pomysla:o]
jezus aaaaaaaaa nei chciałem obrazic majesa tylko chciałem zwrócic uwage zeby tak nie gadał ze jak on to moze z pieniędzmi lub bez ,chodizło mi o to zeby nei zaczoł robić komercji czy ch*** wie co jeszcze , zamieściłby baner na który bysmy musieli klikać , jakeiś opłaty sms zeby nam cos udogodnic ble ble ble , niech zrobi stronke i tyle i ja bede mu wdizęczny i większa cześc tez napewno eh troszke mnie nei zrozumieliscie albo ja sam siebie ;p poprostu zrobi tą stronke z mozliwoscią rejestrowania sie zemini troszke layout i tyle. Tylko poprostu tak nagłosniliscie naobiecywaliscie ze nowe ut.pl bedize ze etraz kazdy czeka z niecierpilowscia kiedy to będize , a ty 4everku nie dawaj mi jakichs miedzy narodowych przykładów robienia czegos za darmo itd Datrixo ja nie obczajamjak sie robi t strony i tak dalej i nie zrobilbym lepszej , moze keidys sie naucze, alejesli maje juz sie podjoł tego to inna sprawa ... tylko niech nie mówi nic o pieniądzach bo mnei szlak trafia bo od tego sie zaczyna a póxniej kończy :/ ok nie komentujcie mnie bo to dział na osobny topic
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:20.