Re: a może by tak ...
quote: Napisane oryginalnie przez Jo]{eR
A moze by tak na ut.pl poprosić żeby dali jakiś plik w którym w DOKŁADNYCH punktach , krok po kroku napisac jak zainstalować q 3 i jak grać przez net'a ???? a także z linkami skąd ściągnąć potrzebne pliki
Myśle zę to by bardzo pomogło bo wiem po sobie że jak się niewie jak zainstalować to się rezygnuje z tej gry !
normalnie moj pingwin wyj.ebal sie o kant okraglego kamienia na drodze jak to przeczytal... zainstalowanie q3 to chyba kazdy glupi potrafi?
ale rozumiem, czasem bywa pomrocznosc jasna...
1.wloz plyte do cd-roma
2. zainstaluj q3 do katalagu gdzie chcesz, umownie to jest Quake III Arena
3. nie wal konia jeszcze
4. zainstaluj pointrelease 1.32 (nawiazujac do twojego postu o punkbusterze.. wraz z 1.32 instaluje sie punkbuster...)
5. zgraj pliki modu do katalogu x:/twoj_katalog_q3/q3ut2/ zarowno bete 2.6 i pozniej 2.6a
6. uruchamiasz q3, wchodzisz do "mods" wlaczasz urbana i laczysz sie na server wpisujac np. /connect ip_servera
7. jeszcze nie wal konia i nie bluznij do monitora
8. jak sie PB sam nie zupdatuje (wczesniej w konsoli musisz wpisac pb_cl_enable, konsole otwierawsz tylda czyli ~), to wyjdz z gry, wejdz na www.evenbalance.com i sciagnij sobie pbweb.exe, umiesc ten plik w katalogu "pb" ktory miesci sie w katalogu Q3, jak skonczy updatowac, to...
9. zwal sobie konia jak chcesz, albo idz grac lub ogladac klan, stracilem 10 minut na pisaniu tego posta, ja z reguly mam dobre serce i pomagam ludziom w potrzebie, ale twoje pytanie zbilo mnie i pingwina z nog, ze normalnie musialem to zrobic.
Powinna byc wielka tablica z FAQ, gdy sie wchodzi na boarda, co by mozna bylo uniknac takich przypadkow jak ten z "punkbusterem"