Poważne problemy z CZ.FPP.PL
Mam taki problem:
Czym rozni sie konfiguracja serwera CZ.FPP.PL od INNYCH SERWEROW (chocby AUTOCOM'a, czy JAKICHKOLWIEK), ze nie moge podlaczyc sie do tego serwera z domu?
Z pracy (gdzie mam szybsze lacze) nie mam wiekszych problemow, choc czasem zostaje zapytany o haslo do mojego konta steam'owego, a w domu (lacze 256kbps) nie moge sie podlaczyc, gdyz:
W trakcie nawiazywania polaczenia (Loading - Establishing network connection to server, Parsing info from server....) pojawia mi sie okno steamowe: "Refresh Login" z informacja "Your steam ticket has expired. Please re-enter your password to continue). Po wpisaniu hasla (prawidlowego) pojawia sie znowu okno nawiazywanego polaczenia i albo w trakcie "Establishing network connection to server", albo chwile pozniej podczas "Parsing info from server", a w najlepszym wypadku podczas "Validating game resources" znowu pojawia sie okno, ze "Your steam ticket has expired". I tak w kolko. Probowalem konsekwentnie wpisywac haslo i renegocjowac polaczenie, ale bezskutecznie. Nawet po kiludziesieciu probach!!!
Warto dodac, ze z tego samego komputera (i lacza) bez problemu nawiazuje polaczenia z innymi serwerami, gdzie mam znacznie gorszy ping (latency), chocby polski AUTOCOM.
Wnioskuje, ze admin tego serwera cos przekonfigurowal w temacie "steam ticket", ze nie moge sie podlaczyc... moze przekraczam jakis czas? ale dlaczego tak sie dzieje tylko na CZ.FPP.PL? Nadmienie, ze z pracy udaje mi sie polaczyc, choc tez czasami wyskakuje info "your steam ticket has expired", ale po wpisaniu hasla, polaczenie jest nawiazywane.
Co sie dzieje??
Prosze o pomoc, bo na CZ.FPP.PL mam zdecydowanie najlepszy ping (30-60), a na innych serwerach caly wachlarz od 50 do nawet 1500 co skutecznie uniemozliwia mi gre.
Poza tym sporo znajomych gra na CZ.FPP.PL i gra bez nich dla mnie traci sens.
Czym rozni sie serwer CZ.FPP.PL od innych, ze wyskakuje taki komunikat? Probowalem wszystkiego w konfiguracji STEAM'a (nawet zmieniajac parametry mojego lacza, podajac, ze mam modem, isdn, 256 czy T1) - bez rezultatu.
Blagam o pomoc !
mailto: [email protected]
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|