Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Sztuka
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa

Sztuka

A co, jak tak ludzie pytają się o prace na polski, to ja też moge . Ja mam o tyle bardziej skomplikowany problem, że z dorobrem literatury problemu nie mam, ale...

Mówi się, że sztuka wzbogaca człowieka - rozważ ten problem odwołując się do wybranych dzieł literackich, malarskich, muzycznych, filmowych i innych.

Jakby ktoś znał akiś film / mjuzik o wysokim poziomie artystycznym, to ja bardzo poprosze o tytuły .

http://wow.allakhazam.com/profile.html?310690
Po ilu critach ty się uśmiechniesz?
Frozen do expansion packa.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 22-03-2004 16:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil nea*1337 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do nea*1337 Znajdź więcej post'ów przez  nea*1337 Dodaj nea*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać nea*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

Re: Sztuka

quote:
Napisane oryginalnie przez NeaQuan*1337

Mówi się, że sztuka wzbogaca człowieka - rozważ ten problem odwołując się do wybranych dzieł literackich, malarskich, muzycznych, filmowych i innych.

jackass the movie

Old Post 22-03-2004 16:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
gazi
podróżnik

requiem for a dream

Old Post 22-03-2004 17:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil gazi Znajdź więcej post'ów przez  gazi Dodaj gazi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać gazi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEiMOss
sharimurai

Jak ja nie lubie takich tematow... za duzy wybor... Poza tym, co to ma znaczyc "wzbogaca czlowieka"? Juz slysze to pier.dolenie nauczycielki, ze moja definicja i wykonanie tego tematu sa zle.

Baw sie dobrze

w tle: Chylinska - Zmyslowa

Old Post 22-03-2004 18:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEiMOss Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEiMOss Znajdź więcej post'ów przez  DEiMOss Dodaj DEiMOss do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEiMOss prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa

Akurat moje wykonanie tematu i definicja były dobre, tylko materiał rzeczowy był prawie żaden, i teraz musze poprawiać :F.

Old Post 22-03-2004 18:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil nea*1337 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do nea*1337 Znajdź więcej post'ów przez  nea*1337 Dodaj nea*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać nea*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Anouaar
Guest

Andy Warhol (nie wiem czy dobrze napisalem) - ogolnie mile lechta moje poczucie estetyki.
Jan Saudek - geniusz i do tego fotografik. Szczerze polecam jego prace, potrafi przedstawic ekstremalna brzydote w swietle takim, ze az chce sie onanizowac do zdjecia, i na odwrot. Piekno w formie nie przyswajalnej dla zoladka. Dla mnie geniusz.
Ludwik van Bet, Bach, Mocart...

Old Post 22-03-2004 19:46
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
driada
Veteran (Ogre)

przecież możesz tu w sumie napisać o wszystkim. wex jakikolwiek album o sztuce, bo ja wiem, np impresjonistów, i zacznij lać wodę na temat emocji, które obrazy przekazują i na temat siły wyrazu i takich tam. i że wzruszenia, i że w dobie znieczulicy społecznej, i że wrazliwośc sie tworzy od obcowania. a jaki masz materiał, to przeciez obojętne.

przy czym ja się zgadzam w sumie z tematem, tylko tak pisze cynicznie. ubogaca na pewno.

jeśli chodzi o filmy, pisałabym o "hero", on sie głównie opiera na estetyce właśnie, ta symbolika kolorów... i wzięłabym ekspresjonistów, jeśli chodzi o malarstwo, dla tej ogromnej dawki emocji zawartej w ich dziełach. i beksińskiego, bo jest ostatnio na fali, i dobrze, bo potrafi tworzyć bardzo przejmujące wizje. ci ludzie- pająki...

saudek jest powalający, rzeczywiście, ale cholernie trudny w odbiorze, bo budzi sprzeczne emocje - co jak najbardziej pasuje do tematu dodaj do tego, dla złagodzenia, plakaty lenicy. i zdjęcia witkacego, żeby było troche szkolnie też. i koniecznie anioły i witraże wyspiańskiego, jak juz wszkole jestesmy. i klimta trochę, juz poza nią.

ech, ja bym napisała poza tym o dzikości jazzu i rzeczywiście o muzyce klasycznej. i koniecznie o muzyce ludowej, o tym, że od lat ludzie, że na prymitywnych instrumentach, że transe szamanów...

Old Post 23-03-2004 15:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil driada Kliknij tutaj by wysłać e-maila do driada Znajdź więcej post'ów przez  driada Dodaj driada do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać driada prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DeZo
Veteran (Ogre)

Re: Re: Sztuka

quote:
Napisane oryginalnie przez MaslaV
jackass the movie

Nie sadze zeby nauczycielka to widziala

Mój numerek gg: 2285535

Old Post 25-03-2004 06:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DeZo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DeZo Znajdź więcej post'ów przez  DeZo Dodaj DeZo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DeZo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
alka
alk(oholiczk)a

+ Al Di Meola
ogolnie jesli chodzi o muzyke to moge podac wiele przykladow. A na kiedy ta praca ? moze Ci cos tam nabazgrze jesli chcesz, lubie pisac

How I'm killing you

Old Post 29-03-2004 12:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil alka Kliknij tutaj by wysłać e-maila do alka Znajdź więcej post'ów przez  alka Dodaj alka do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać alka prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Krypton
news.fpp.pl

To ja sie dolacze: moj temat:

"Los artysty w państwie totalitarnym. Odwołaj się do lektury Mistrza i Małgorzaty"....

Any ideas? Chodzi o to jak traktowano tych co się sprzeciwiali itd. Będę widzęczny za wszelkie linki związane z totalitaryzmem itd.

Old Post 30-03-2004 22:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Krypton Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Krypton Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Krypton Dodaj [FPP]Krypton do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Krypton prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
nea*1337
Ciota komputerowa

quote:
Napisane oryginalnie przez alka
+ Al Di Meola
ogolnie jesli chodzi o muzyke to moge podac wiele przykladow. A na kiedy ta praca ? moze Ci cos tam nabazgrze jesli chcesz, lubie pisac

W sumie prace napisałem, miałe wczoraj oddać, ale nie miałem polskiego . W czwartek next termin więc, a o muzyce właśnie nie mam nic, jakiś akapicik by się przydał, ale imo wole sam pisać (nie żebym w ciebie nie wierzył czy coś ).

To co anouaar zaproponował idealnie mi przypasowało - thx.

Old Post 30-03-2004 22:18
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 03:47.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions