Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Czy internet zabije gazety z papieru?
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
slawek
.

Czy internet zabije gazety z papieru?

Szybsza informacja. Możliwość natychmiastowego skonfrontowania jej żródeł, przeczytania różnorodnych opinii, sięgnięcia do archiwów. Możliwość rozesłania jej do znajomych i przedyskutowania. Ruchome obrazki, dżwięk, system odnośników... etc.etc. To zalety sieci...
Zacząłem też pisać o zaletach gazety papierowej, ale (chociaż jestem jej gorącym zwolennikiem) wyszły pierdy...
Dobra, wracam do pytania:

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 08-02-2002 17:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Klarkash-ton
Guest

Jasne, ze nie !
Sam mimo netu najbardziej lubie czytac ksiazki, gazety papierowe, a zamiast mailow pisac zwykle listy piorem.

Old Post 08-02-2002 17:16
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
slawek
.

dziękuję za odpowiedź...

No to co?... Chyba EOT?...

Old Post 08-02-2002 17:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

racja....lepiej sie czyta normalną gazete....ja nawet rzadko czytam informacje z neta (preferuje gazezy)....

Old Post 08-02-2002 17:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

pytanie jest takie: nie czy, ale kiedy ?? nie sadze zeby za dajmy na to 100 lat ktos jeszcze wydawal papierowe gazety... ale jest to imo

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 08-02-2002 17:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Klarkash-ton
Guest

Nie, nie, nie... nawet za 100 lat zostana maniacy papieru.
Zauwaz ludzie lubia stare rzeczy, wracaja do starego, nie sadz zeby papier umarl w taki sposob... mysle raczej, ze ksiazki stana sie czyms ekskluzywnym bo jak za 100 lat jeszcze wogole bedzie ziemia to nie bedzie lasow z ktorych mozna by bylo te ksiazki robic

Old Post 08-02-2002 17:42
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

hm..... najwcześciej właśnie za 100 lat....no ale ewentualnie na jakieś 50.....ale wątpie

Old Post 08-02-2002 17:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LoveBeer
GreenMan

INTERNEOWA SPOLECZNOSC WYCINANIU LASOW MOWI "NIE" !!!!!!1

"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Old Post 08-02-2002 17:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LoveBeer Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LoveBeer Znajdź więcej post'ów przez  LoveBeer Dodaj LoveBeer do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LoveBeer prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

quote:
Napisane oryginalnie przez LoveBeer
nie sadze zeby za dajmy na to 100 lat ktos jeszcze wydawal papierowe gazety... ale jest to imo

jak to? nawet w falloucie w vault city w information center jest fan papierowych ksiazek

you accept (reject, respect);

Old Post 08-02-2002 17:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ulraunt.
ULRAUNT

Re: Czy internet zabije gazety z papieru?

quote:
Napisane oryginalnie przez slawek
Szybsza informacja. Możliwość natychmiastowego skonfrontowania jej żródeł, przeczytania różnorodnych opinii, sięgnięcia do archiwów. Możliwość rozesłania jej do znajomych i przedyskutowania. Ruchome obrazki, dżwięk, system odnośników... etc.etc. To zalety sieci...
Zacząłem też pisać o zaletach gazety papierowej, ale (chociaż jestem jej gorącym zwolennikiem) wyszły pierdy...
Dobra, wracam do pytania:

Heh, na pewno nie - nie zaciągne kompa do kibelka przecierz.

Old Post 08-02-2002 18:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ulraunt. Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Ulraunt. Znajdź więcej post'ów przez  Ulraunt. Dodaj Ulraunt. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ulraunt. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lesio
KOSZ

Mi sie wydaje ze gazety papierowe tak szybko nie wyjda z uzytku. Czytajac wiekszy tekst z komputera bardzo mecza sie oczy. Odczulem to czytajac Kubusia Puchatka Dlatego lepiej chyba czytac gazety papierowe. A po przeczytaniu zawsze mozna uzyc je w kiblu (poco komu papier toaletowy)

Old Post 08-02-2002 18:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lesio Znajdź więcej post'ów przez  Lesio Dodaj Lesio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lesio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ulraunt.
ULRAUNT

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Klarkash-ton
Nie, nie, nie... nawet za 100 lat zostana maniacy papieru.
Zauwaz ludzie lubia stare rzeczy, wracaja do starego, nie sadz zeby papier umarl w taki sposob... mysle raczej, ze ksiazki stana sie czyms ekskluzywnym bo jak za 100 lat jeszcze wogole bedzie ziemia to nie bedzie lasow z ktorych mozna by bylo te ksiazki robic

Hmm prawdopodobnie gazety będą z cieńkiej, białej folii.

Old Post 08-02-2002 18:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ulraunt. Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Ulraunt. Znajdź więcej post'ów przez  Ulraunt. Dodaj Ulraunt. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ulraunt. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mil0sh
Master (Spawn)

quote:
jak za 100 lat jeszcze wogole bedzie ziemia to nie bedzie lasow z ktorych mozna by bylo te ksiazki robic

Jak za 100 lat nie byloby lasow, to ja bym sie bardziej martwil wyginieciem gatunku ludzkiego, niz brakiem ksiazek.

Old Post 08-02-2002 18:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Mil0sh Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Mil0sh Znajdź więcej post'ów przez  Mil0sh Dodaj Mil0sh do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Mil0sh prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mil0sh
Master (Spawn)

Tak samo mowiono ze radio wyprze papier, potem ze telewizja wyprze radio, a jak jest? Oprocz tego ze nie to chyba kazdy wie.

Old Post 08-02-2002 18:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Mil0sh Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Mil0sh Znajdź więcej post'ów przez  Mil0sh Dodaj Mil0sh do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Mil0sh prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Klarkash-ton
Guest

Mowiono, ze q2 wyprze q1, mowiono, ze q3 wyprze q1 i q2, a jak jest? kazdy wie

Old Post 08-02-2002 18:45
Wania
-w-

Talking

jak dostarczysz mi do kibla internet moge zerwac z gazeta ( podejscie ekologiczne ), ale poki w kibelq nie mam komputera + internetu, pozostane przy staroswieckiej metodzie .. umilania sobie czasu w toalecie

Old Post 09-02-2002 09:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Wania Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Wania Znajdź więcej post'ów przez  Wania Dodaj Wania do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Wania prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

dobra wracając do pytania przewodniego . Muszę stwierdzić że przynajmniej przez najbliższe 20 lat nic takiego się nie stanie. Gazety myślę że zawsze będą istniały tylko nie zawsze w takiej formie w jakiej istnieją dzisiej.

Old Post 09-02-2002 12:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Jak dla mnie juz dawno internet zabil gazety

Po co mi stare informacje za ktore w dodatku musze placic?
Taka gazeta codzienna kosztuje ok 1zl - to jest prawie dycha tygodniowo.. magazyny? jeszcze drozej...

INTERNET RULZ! - przynajmniej lasow nie niszczy

Musze jednak przyznac ze jesli chodzi o ksiazki to lepsze sa papierowe bo mozna je wszdzie ze soba wziac, a czyta sie je troche dluzej niz niusy z gazet

Old Post 09-02-2002 14:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

dobra.
ale osób takich jak ty jest tylko w Polsce kilka tys. ja tesz ciągnę info głównie z internetu ale nieopisaną przyjemność sprawia mi postudiowanie gazetki np. przy jedzeniu albo podczas drogi busem albo metrem. pozatym czytanie gazety nie męczy wzroku w takim stopniu jak monitor

Old Post 09-02-2002 15:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
{z}BobeK
Guest

z kompa tak dlugo nie poczytasz jak z gazety/ksiazki... gazety sa przewaznie na jeden temat a net ma je wszystkie i z latfym dostepem... ale i tak wole sobie qpic jakas gazete zeby sie o czyms dowiedziec/nauczyc i przy tym nie bede mial zakrwionych oczu... gdybym mial przeczytac ksiazke z netu to jest eee. "bolesne" szkoda ze ksiazka/gazeta sie nie swieci i musisz miec przy tym swiatlo... a monit razi w oczy
a co do tych drzew to cos wymysla zamiast papieru...

Old Post 09-02-2002 15:36
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Powiedzialam przeciez ze ksiazek nie czytam z kompa. A jesli chodzi o gazety to w necie wyszukuje wazne informacje - rzeczy typu ktory aktor sie z kim ozenil czy co powiedzial premier na najnowszym posiedzeniu mnie nie interesuja..

A co do czytania przy stole - bardzo tego nie lubie

Poza tym powiedzialam tylko z mojego punktu widzenia nie o ogole wiec prosze i nie przypominac ze jestem tylko mrowka w wielkiej machinie ludzkosci bo tego tez nie lubie

Old Post 09-02-2002 20:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Zobaczcie co sie stalo z gazetami komputerowymi (chodzi mi te o grach) - kiedys zaczynajac od Bajtka, SS, Gambler zaczely rozkwitac razem z grami, a teraz , kiedy gry przeniosly sie do netu gracze czerpia informacje z servisow internetowych i gazety zaczely padac.

Nie twierdze, ze zwykle gazety sa gorsze - sam wole przeczytac cos czego np. mam sie nauczyc z papieru niz z ekranu, ale zobaczcie z drugiej strony - jesli wszystkie potrzebne informacje zapewnia nam elektroniczne media wowczas wydawanie gazety (za 100lat moze przestac byc oplacalne.

Old Post 09-02-2002 20:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sud
sudden death

No a juz phillips chyba wyprodukowal pierwsze ekrany na jakis foliach, ktore sa gietkie i cieniutkie (co prawda na razie to ma kilkadziesiat pixeli i jest mono, ale to kwestia czasu). Wiec jak w cos takiego wbuduja jeszcze odbiornik radiowy czy cos w tym stylu, to bedzie sie siedzialo w kibelku z folijka wielkosci komiksu a informacje beda ci dostarczane bezposrednio do klopa. No i korzysci sa oczywiste... nie bedziesz musial nawet czekac na dziennik w tv bo na ekraniku oprocz tekstu beda aviki z dzwiekiem.
Zreszta za 100 lat to kazdy bedzie mial wszczep w mozgu zintegrowany z neuronami i nie bedziesz musial sie nawet uczyc, tylko sie bedzie uploadowalo wyklady zamiast na nie chodzic. A lasy beda w virtualnej rzeczywistosci bo po co prawdziwe? :> No tak ale sie chyba troche rozmarzylem.

Old Post 09-02-2002 21:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sud Kliknij tutaj by wysłać e-maila do sud Znajdź więcej post'ów przez  sud Dodaj sud do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sud prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
XerXess
The Trooper

Zawsze myslalem ze gazety maja przed soba jeszcze daleka przyszlosc ale teraz mam powazne watpliwosci. Odkad w domu mam dostep do netu moj starszy praktycznie calkowicie przezucil sie na internetowe wersje Gazety Wyborczej czy Super Expresu. A dodam jeszcze ze naprawde nie przypuszczalem ze bedzie on osoba ktora tak szybko doceni zalety informacji z sieci.

Old Post 10-02-2002 00:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil XerXess Kliknij tutaj by wysłać e-maila do XerXess Znajdź więcej post'ów przez  XerXess Dodaj XerXess do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać XerXess prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bLADE
Guest

IMHO takie gazety maja przyszlosc. Przedewszystkim nie trzeba latac po nie do sklepu, sa za darmo, sa obszerniejsze, nie zajmuje miesca po jakis szafkach itp. Moze juz nie dlugo zamiast isc do sklepu dostaniemy taka gazete e-mailem? Ja jestem za, poniewaz taka gazete mozna przezucic do jakiegos syntezatora mowy i hop. =>

Old Post 10-02-2002 09:43
AlieneK
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez bLADE
IMHO takie gazety maja przyszlosc. Przedewszystkim nie trzeba latac po nie do sklepu, sa za darmo, sa obszerniejsze, nie zajmuje miesca po jakis szafkach itp. Moze juz nie dlugo zamiast isc do sklepu dostaniemy taka gazete e-mailem? Ja jestem za, poniewaz taka gazete mozna przezucic do jakiegos syntezatora mowy i hop. =>

no...raczej nie będą za darmo...najpierw musiałbyś kupić taką gazetę, a potem napoewno będziesz musiał płacić abonament czy kupić prenumerate czy coś takiego.....więc to będzie kosztowała...

Old Post 10-02-2002 10:27
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Dlatego najlepiej jest tak jak teraz - jak kogos swedza pieniadze w portfelu to kupuje papierowa gazete, a ja przegladam niusy w inecie

Old Post 10-02-2002 11:20
AlieneK
KOSZ

mnie nie muszą swędzieć...mój ojciec kupuje gazety...i nawet lepiej...bo jesli cala rodzinka by chciała przeglądać wiadomości w necie to bym sie do kompa nie dorwał...

Old Post 10-02-2002 21:35
slawek
.

A kto każe czytać książki czy artkuły prasowe wprost z monitora? Słyszeliście o drukarkach?

Old Post 11-02-2002 10:01
H:Rotgar
Solid Snake

Talking

"jak kogos swedza pieniadze w portfelu"
>>Wiesz saari dla mnie taniej wyjdzie kupic gazetę niż zapłacić za połączenie z netem

"niusy w inecie"
>>Tak, w sumie uważam, że gazety w sieci są cześciej aktualizowane, zawierają więcej informacji, zdjęć i multimed. Ale dopóki internet nie bedzie bardzo popularny w Polsce nie ma co mówić o przewadze netu nad papierem...pamiętajcie, że barierą w rozroście liczby userów są zaporowe ceny. Jeśli mam płacić ok. 300 zł/ miecha za rachunek to sie nie wyrobie - a studia/rachunki inne/kupowanie rzeczy ??? SDI się nie opłaca, to tesh jest zlodziejstwo, w sumie wyjdzie drozej nish modem...wiec pozostają łącza stałe...ceny tesh są zaporowe, masz szczęscie, agus ze masz polpak. Ale mieszkając w domu wolno stojącym z po******mi sasiadami nie ma sie wielkich perspektyw na kabel dzielony... Na całe szczęscie dla mnie mam już kabel od eldorado, ale co nervoow i kasy zzarlo...ech
Wniosek: przez najbliższe dziesięć lat w Polsce królować będą gazety tradycyjne, Internet zostanie nieco w cieniu.

Old Post 11-02-2002 13:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil H:Rotgar Kliknij tutaj by wysłać e-maila do H:Rotgar Znajdź więcej post'ów przez  H:Rotgar Dodaj H:Rotgar do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać H:Rotgar prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:11.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions