ależ Wy nic nie rozumiecie :/
1. utrzymanie domeny ut.pl --> nask/cennik/roczna opłata. sami spojrzcie, MajeS ma płacić z własnej kieszeni za to, że z czegoś korzystacie za darmo?
2. utrzymanie dość dobrze odwiedzanej strony. kuriozalne jest, że im częściej strona jest odwiedzana, tym mniej chętnie ją utrzymują firmy zarabiające na takim procederze. dla przykładu podam że w mojej firmie była sobie stronka pewnego producenta komórek, w wielu punktach się reklamuje jako "klub *****" - miesięczny transfer 80GB - jedynie text i grafika ze stron www. MajeS spotyka się więc pewnie z różnymi podobnymi problemami - fpp.pl jest chyba często odwiedzane? 
3. Makrel - uzasadnienie masz podane powyżej, przez MajeSa. jak kupujesz rower w sklepie, pytasz się o uzasadnienie ceny i kalkulację ile każdy z pośredników zarobil na sprzedaży tego roweru? 
4. MajeS - ja mówię nie i już uzasadniam: pop-upy można pozabijac różnymi banner-killerami, odfiltrować je sobie na firewallu (vide: gemius.pl -> localhost), jakoś nie bardzo widzę jak rozwiązałbyś przystąpienie do projektu później: zapłacę i odsyłasz mi hasło? bez sensu :/
z drugiej strony te 9zł (netto?) to nie jest wiele jak za 'dożywotnią' personalizację nowego, najlepszego polskiego portalu o urbanterror.... 9zł to żaden koszt - zapłaciłbym nawet i 15 i więcej 
5. Makrel dobrze mówi - duże, często odwiedzane pliki moge hostować (np. instalki UT), ciutkę gorzej z filmami -- zawsze się gdzieś znajdzie miejsce na upchnięcie kilku GB na sieci 
sumarycznie jednak, widzę MajeSku same wady takiego rozwiązania (a i kwestia implementacji mechanizmu może przewyższyć spodziewane zyski)