Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Urban Terror > Placic za UT.pl?
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[FPP]MajeS
Guest

Placic za UT.pl?

Jedno pytanko - jestescie gotowi zaplacic przykladowo 12zl sms'em (jednorazowo) za dostep do wersji ut.pl bez reklam, z downloadem i paroma bajerami exclusive? oczywiscie mowa o nowym ut.pl, na starym juz nic sie nie zmieni...

czekam na opinie

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 18-04-2003 08:57
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GrEaTEyE
Elite (Fiend)

oczywiście

Że tak, daj numerek to odrazu wyśle....

GrEaTEyE

Old Post 18-04-2003 09:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GrEaTEyE Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GrEaTEyE Znajdź więcej post'ów przez  GrEaTEyE Dodaj GrEaTEyE do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GrEaTEyE prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
p0p4j
...

co?!
12 pln?
Mam nadzieje ze to tylko przykladowa cena

Old Post 18-04-2003 09:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil p0p4j Kliknij tutaj by wysłać e-maila do p0p4j Znajdź więcej post'ów przez  p0p4j Dodaj p0p4j do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać p0p4j prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
koodazed
Skilled (Knight)

na koncie ery tak tak zostalo mi 25zl, no nie wiem, nie wiem Uzasadnij kwote 12zl, czemu nie 9zl jak kazdy szanujacy sie servis erotyczny?

Old Post 18-04-2003 10:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil koodazed Kliknij tutaj by wysłać e-maila do koodazed Znajdź więcej post'ów przez  koodazed Dodaj koodazed do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać koodazed prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
cZAx
really bad mother fucker

ta, 200 osob wplaci a ut.pl za 2 lata sie ukaze
jakby bylo za max 3 mce to czemu nie [ofkorz odslona ut.pl nowego ] .

Old Post 18-04-2003 10:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil cZAx Kliknij tutaj by wysłać e-maila do cZAx Znajdź więcej post'ów przez  cZAx Dodaj cZAx do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać cZAx prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaRcel
siem

mi

sie pomysł nie podoba,
- majas dostanie 50%(wnajlepszym przypadku, standard jest 40%), bo reszte pobierze operator sieci komórkowej, (to jest max)
- majas dostanie 25%, operator 50%, i jescze firma która wyykupiła numer specjalny SMS 25%

oczywiście nie mówie ze sobie je wezmiesz do kieszeni tylko że szkoda żeby ludzie płacili takie pieniądze dla operatora i firm oferujących numer i bramke sms

a druga sprawa jakie 12 zł ??
maksymalny sms jest po 9zł +vat czyli 10,98

PS
moge zapłacić

Old Post 18-04-2003 10:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaRcel Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaRcel Znajdź więcej post'ów przez  MaRcel Dodaj MaRcel do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaRcel prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Makrel
Combat (Death Knight)

Hmm Majes daj troche więcej info bo sądze ze nikt na to nie poleci , kiedy miałaby stronka powstac , bla bla , na co te pieniądze dokładnie ida i gdzie ? mam na komórce simplusa i mam 86zł wiec 12 zł nie zrobi róznicy ale nikt nie jest głupi więc o co chodzi z tymi 12zł ... ?

Old Post 18-04-2003 11:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Makrel Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Makrel Znajdź więcej post'ów przez  Makrel Dodaj Makrel do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Makrel prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DARK_ANGEL
Elite (Fiend)

Rozumiem ze jest to oczywiscie jednorazowa oplata o_O

Jestem gotow wyslac sms`esa za te 9 zeta, ale tylko jak juz bedzie nowe ut.pl . NIe ze ut.pl bedzie za pol roku a juz trzeba wysylac sm`esy . Sam wiesz o co chodzi

Old Post 18-04-2003 11:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DARK_ANGEL Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DARK_ANGEL Znajdź więcej post'ów przez  DARK_ANGEL Dodaj DARK_ANGEL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DARK_ANGEL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]MajeS
Guest

przeciez nie kaze wam wysylac teraz jak bedzie nowe ut.pl to beda nowe zasady

oplata bedzie dobrowolna, jednorazowa i bedzie wynosic 9zl (nie 12 cos mi sie pomylilo), za to user dostanie mozliwosc korzystania z download'u, mozliwosc ogladania ut.pl w wersji bez reklam, buttonow, pop-up'ow etc.

a nowe ut.pl bedzie na wakacje tak jak mowilem...

przypomne ze kwestia ktora tu omawiamy to tylko zwykla rozmowa, nie wiem czy oplaty na ut.pl wejda w zycie czy nie... nie wiem czy po prostu bedzie mi sie to oplacalo... sorry - ale wszystk oteraz kosztuje, robie ut.pl bo wam obiecalem i chce w koncu je skonczyc, robie je kosztem innych projektow... oczywiscie nie odbierzcie tego jako zebractwo portale jak wp czy onet juz wporwadzily taki system - sami wiecie jak jest, z czegos trzeba utrzymac to ut.pl

a za jednorazowe 9zl dostaniecie pare bajerow ktore umila zycie osobom ktore na ut.pl sa codziennie...

czekam na kolejne opinie

Old Post 18-04-2003 15:28
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]MajeS
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez p0p4j
co?!
12 pln?
Mam nadzieje ze to tylko przykladowa cena

za malo czy za duzo?

Old Post 18-04-2003 15:29
Sniezek
Elite (Fiend)

jesli z tym profesjonalnym podejsciem bedzie sie wiazala rzetelna praca redaktorow, prezentujacych najswiezsze newsy i ciekawe artykuly, kolumny etc., to chetnie na ten cel przeznacze 10-15 pln, bo popupy mozna pozamykac, a sciagnac z darmowych serverow ftp

Old Post 18-04-2003 15:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Sniezek Znajdź więcej post'ów przez  Sniezek Dodaj Sniezek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Sniezek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Makrel
Combat (Death Knight)

"mozliwosc ogladania ut.pl w wersji bez reklam, buttonow, pop-up'ow etc." lol to mi jakoś nie przeszkadzało i nie preszkadza (no chyba ze wyskoczy takiech z 10 to ... )

dział download ? hmm a jak jakis n00b wejdzie na stronke i chcialby zassać sobei UrT z polskieog servera to co ? musi płącić ?
,a równie dobrze można dac odnośniki do servera papugi na którym wszystko lezy co potrzebne i z dobrym transferem mozna zciagnać.

A jesli chodzi ci o twoj "cenny" czas to piszesz to tak jakbyś robił to tylko dlatego ze obiecałeś i ze ci nie zalerzy.Nie wiem jak inni ale jak jabym umial robić porządnie stronki to robiłbym taką z przyjemnością i cieszyłbym sie z opini o tej stronie .W końcu mozesz powierzyć te zadanie komuś kto umie takie strony robić , na scenei UrT jest dosć osób którzy by sie tym zainteresowali.

I jakoś nie uzasadniłeś na co ma być te 9-12 zł , pytasz bo chcesz sie zorientować ile osób by na to poleciało ? rozumiem jakby to było na zakup jakiejś domeny czy coś ale watpie ze by ktoś dał te pare blach za takie udogodnienie jak wywalenie reklam .popupów itd.

W sumei sie nie czepiam ale mógłbyś powiedziec na co dokłądnie mogłby pujść te pieniądze moze jakiś koncik xXx albokazdy dostanie skrytke pocztowa z domeną @urt.pl zdradz dokłądniej o co biega

Old Post 18-04-2003 17:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Makrel Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Makrel Znajdź więcej post'ów przez  Makrel Dodaj Makrel do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Makrel prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PAPUGa
Elite (Fiend)

Angry ależ Wy nic nie rozumiecie :/

1. utrzymanie domeny ut.pl --> nask/cennik/roczna opłata. sami spojrzcie, MajeS ma płacić z własnej kieszeni za to, że z czegoś korzystacie za darmo?

2. utrzymanie dość dobrze odwiedzanej strony. kuriozalne jest, że im częściej strona jest odwiedzana, tym mniej chętnie ją utrzymują firmy zarabiające na takim procederze. dla przykładu podam że w mojej firmie była sobie stronka pewnego producenta komórek, w wielu punktach się reklamuje jako "klub *****" - miesięczny transfer 80GB - jedynie text i grafika ze stron www. MajeS spotyka się więc pewnie z różnymi podobnymi problemami - fpp.pl jest chyba często odwiedzane?

3. Makrel - uzasadnienie masz podane powyżej, przez MajeSa. jak kupujesz rower w sklepie, pytasz się o uzasadnienie ceny i kalkulację ile każdy z pośredników zarobil na sprzedaży tego roweru?

4. MajeS - ja mówię nie i już uzasadniam: pop-upy można pozabijac różnymi banner-killerami, odfiltrować je sobie na firewallu (vide: gemius.pl -> localhost), jakoś nie bardzo widzę jak rozwiązałbyś przystąpienie do projektu później: zapłacę i odsyłasz mi hasło? bez sensu :/

z drugiej strony te 9zł (netto?) to nie jest wiele jak za 'dożywotnią' personalizację nowego, najlepszego polskiego portalu o urbanterror.... 9zł to żaden koszt - zapłaciłbym nawet i 15 i więcej

5. Makrel dobrze mówi - duże, często odwiedzane pliki moge hostować (np. instalki UT), ciutkę gorzej z filmami -- zawsze się gdzieś znajdzie miejsce na upchnięcie kilku GB na sieci

sumarycznie jednak, widzę MajeSku same wady takiego rozwiązania (a i kwestia implementacji mechanizmu może przewyższyć spodziewane zyski)

Old Post 18-04-2003 17:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil PAPUGa Znajdź więcej post'ów przez  PAPUGa Dodaj PAPUGa do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Totem6
Master (Spawn)

yy myśle że napewno bym nie zapłacił, a tak wogole sie przezucilem na q3 !

Old Post 18-04-2003 18:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Totem6 Znajdź więcej post'ów przez  Totem6 Dodaj Totem6 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Totem6 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Makrel
Combat (Death Knight)

Hmm ja wogóle nie wiem po co płącić, jakoś te ut.pl co jest teraz jest dobre a chodzi tylko o zmienienie szaty graficznej.

ps. Papug a znalazłoby sie pare GB na filmy edukacyjne xXx wiesz moglbys dac na hasło i tylko wybrani mieliby dostęp ... wiesz o co chodzi ?? )

Old Post 18-04-2003 18:45
1oka
Training (Enforcer)

ogolnie z definicji net = zadarmo jedynie co place to za dostep szukal bym stronki nie platnej ale jak bym nei znalazl albo byla by lipna to pewnie bym zaplacil ale potem zalowal ze wydalem te 9 czy 12 zlociszy zawsze jakies to bro w plecy

|AXP 1700+ / 2400+ JIUHB0306 (10x200) 1.525vol || Spire FalconRock II || Epox 8rda+ FSB 200 rev 1.1 || Sapphire Radeon 8500le || 2x256 Geil 400 cl2-3-3-5 : 2.77vol DualDDR|| <w planie vdd mod , chlodzenie mofsetow itd>

Old Post 18-04-2003 19:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil 1oka Znajdź więcej post'ów przez  1oka Dodaj 1oka do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać 1oka prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Poker
Combat (Death Knight)

ehhhh

nie nie zdecydowanie nie bede za nic placil
newsy sa za pozno
Wole miec dostep do wersji z banerami
Watpie ze bedzie jakas poprawa w newsach albo w artytkulach
Pozdrawiam
P

Old Post 18-04-2003 20:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Poker Znajdź więcej post'ów przez  Poker Dodaj Poker do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Poker prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]MajeS
Guest

spox o to mi chodzilo, widze ze pomysl sie nie podoba ok, w takim razie nie wprowadze tego systemu na ut.pl, przynajmniej nie w tym roku - chyba ze naprawde zajdzie taka potrzeba i bede zmuszony nie liczyc sie z waszymi opiniami...

Old Post 18-04-2003 20:37
DARK_ANGEL
Elite (Fiend)

Zdanie ludu liczylo sie tym razem

P.S. Makrel zapodaj se lepiej jakas Kaze jak tak napalony jestes a nie gadaj o glupotach takich o_O

Old Post 18-04-2003 21:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DARK_ANGEL Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DARK_ANGEL Znajdź więcej post'ów przez  DARK_ANGEL Dodaj DARK_ANGEL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DARK_ANGEL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Makrel
Combat (Death Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez DARK_ANGEL
Zdanie ludu liczylo sie tym razem

P.S. Makrel zapodaj se lepiej jakas Kaze jak tak napalony jestes a nie gadaj o glupotach takich o_O

W kazie nie mam nonstop transferu 16kb/s zeby zciagnać film w ciagu dwuch nocy a na killu dobrze sie ssało wiec moze papużka by coś zrobił xXx

Old Post 18-04-2003 22:46
p4teex
Training (Enforcer)

Talking niah niah

po to sie kradnie staremu komurke zeby wysyłac esemesy i dlatego wysle nawet za 9,10 ;p zeby bylo porządnie weś sie Majes pospiesz w wakacje troche długo czekania choć ten czas szybko leci więc hop siup i pewno bedzie nowe ut.pl

Old Post 19-04-2003 21:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil p4teex Kliknij tutaj by wysłać e-maila do p4teex Znajdź więcej post'ów przez  p4teex Dodaj p4teex do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać p4teex prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GrEaTEyE
Elite (Fiend)

hmmm

Ja się zabardzo nieznam na robieniu stronek, takich portali...Ale imo da się to zrobić w jakieś 3,4 tygodnie( czyli około 1 miecha) i narazie uruchomic na niej newsy, komentarze i takie te co sa na ut.pl....a te loginy, download dopiero po jakimś czasie, gdy jużbędzie wszystko pewne, czy warto, czy nie....

GrEaTEyE

Old Post 20-04-2003 08:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GrEaTEyE Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GrEaTEyE Znajdź więcej post'ów przez  GrEaTEyE Dodaj GrEaTEyE do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GrEaTEyE prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
p4teex
Training (Enforcer)

nah ;p

raczej wiesz moze poł sceny ut tak kce ale Majes za pewne kce oddac do uzytku całosc portalu a nie ino kawałeczek nie prawdarz Majes ?

Old Post 20-04-2003 10:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil p4teex Kliknij tutaj by wysłać e-maila do p4teex Znajdź więcej post'ów przez  p4teex Dodaj p4teex do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać p4teex prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
koodazed
Skilled (Knight)

jesli nie system sms'owi to zawsze Majes mozesz zrobic system PayPal, o ile w Polsce jest taki dostepny. Takie cos jest na ut.net... "podoba ci sie gra? chcesz nas wspomoc? zawsze mozesz wrzucic troche grosza na nasze konto". W Stanach malo kto zaluje 5 dolcow by wspomoc SID, moze i w Polsce byli by tak hojni... ale w Polsce wiadomo jak jest a raczej :/

Old Post 20-04-2003 17:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil koodazed Kliknij tutaj by wysłać e-maila do koodazed Znajdź więcej post'ów przez  koodazed Dodaj koodazed do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać koodazed prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DARK_ANGEL
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez koodazed
jesli nie system sms'owi to zawsze Majes mozesz zrobic system PayPal, o ile w Polsce jest taki dostepny. Takie cos jest na ut.net... "podoba ci sie gra? chcesz nas wspomoc? zawsze mozesz wrzucic troche grosza na nasze konto". W Stanach malo kto zaluje 5 dolcow by wspomoc SID, moze i w Polsce byli by tak hojni... ale w Polsce wiadomo jak jest a raczej :/

Obawiam sie ze system PayPal odniosl by w Polsce druzgocaca kleske :O

Old Post 20-04-2003 22:39
[FPP]MajeS
Guest

Re: hmmm

quote:
Napisane oryginalnie przez GrEaTEyE
Ja się zabardzo nieznam na robieniu stronek, takich portali...Ale imo da się to zrobić w jakieś 3,4 tygodnie( czyli około 1 miecha) i narazie uruchomic na niej newsy, komentarze i takie te co sa na ut.pl....a te loginy, download dopiero po jakimś czasie, gdy jużbędzie wszystko pewne, czy warto, czy nie....

ut.pl "bez tych loginow" to ut.pl bez news'ow, komentarzy itd. bo cale ut.pl opiera sie na "tych loginach"

co do placenia jak juz to beda to jednak sms'y

Old Post 21-04-2003 08:55
DARK_ANGEL
Elite (Fiend)

Re: Re: hmmm

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS

co do placenia jak juz to beda to jednak sms'y

Bo to jest najlepsza forma. NIkomu sie nie bedzie chcialo biegac na poczte i wysylac 9 zloty przekazem ;p

Old Post 21-04-2003 13:00
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:59.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions