Dlaczego sux? Tzn. nie żebym popierał narkotyki, chociaż... są ku temu powody Udowodniono, że marihuana (w małych ilościach, jak bakasz codziennie to raczej nie ) jest dużo mniej szkodliwa, niż alkohol i papierosy. Ba, działa nawet leczniczo! Wiem, że na pewno na AIDS, co do innych chorób - nie wiem. Stąd skopiowałem powody, dla których opłaci się zalegalizować marię...
Naukowcy z WHO (Światowa Organizacja Zdrowia) w raporcie z 15-letnich badań wykazali, że marihuana jest mniej szkodliwa niż legalny alkohol i tytoń!
Ludzie palą marihuanę od 5000 lat i jeszcze nigdy nie zdarzyło się, by ktoś umarł od jej przedawkowania. Z powodu przedawkowania alkoholu, na świecie umierają co roku miliony ludzi!
W Holandii, od czasu gdy rząd zezwolił na handel marihuaną, liczba narkomanów uzależnionych od twardych narkotyków zmalała pięciokrotnie. Legalizacja trawki sprawiła, że jej palacze przestali zaopatrywać się u dilerów, którzy namawiali na silniejsze środki. Dlatego o wiele mniej ludzi sięgnęło po twarde narkotyki.
Marihuana jest lekarstwem na wiele chorób. Wśród schorzeń, w których leczeniu mogłaby pomóc, wymienia się m.in. AIDS, stwardnienie rozsiane, jaskrę i syndrom Tourette'a. Konopie są bardzo tanim surowcem do produkcji tkanin, papieru (ochrona lasów!), paliw i olejów. Nasiona konopne są też pełnowartościowym i smacznym pokarmem.
Tak więc, tramwajq, przemyśl swoje "zielone sux" 
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|