Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake III Arena > zmiana z kursorow na WSAD (do tych co to przezyli :P)
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
ciuniek
Training (Enforcer)

zmiana z kursorow na WSAD (do tych co to przezyli :P)

panowie mam pytanie (zwracam sie glownie do tych co dluuugo grali na strzalkach - nie na klawie numerycznej, tylko na tych standartowych kursorach i zmienili je na WSAD) ile Wam zajelo czasu przystosowanie sie do WSAD-u, ja juz od 3 dni sie mecze i wychodzi mi wszystko tragicznie, na strzalkach gram od wielu lat, ale coz.... co tu duzo mowic, sa niewygodne i przynajmniej w moim wypadku malo funkcjonalne i postanowilem przeniesc sie wlasnie na wsad, ile wam czasu zajelo opanowanie w stopniu przynajmniej tak funkcjonalnym jak graliscie na kursorach opanowanie wsad-u?? aha i jeszcze jedno jak efekty? jest lepiej? nie zalujecie decyzji?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 20-06-2003 00:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ciuniek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ciuniek Znajdź więcej post'ów przez  ciuniek Dodaj ciuniek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ciuniek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

Ja jestem takim przypadkiem. Dopiero przy q3 przestałem korzystać ze standardowych klawiszy kursorów.
Kombinacja WSAD nie jest taka trudna. Układ klawiszy, jeżeli chodzi o odległość od siebie jest identyczny, z wyjątkiem lekkiego przesunięcia "w" w lewo.
Jeżeli przechodzisz na WSAD, to pewnie dlatego by móc zbindować sobie klawisze wokół tej kombinacji. I pewnie te zbindowane wokół są trudniejsze do nauczenia. Moja rada - odpal sobie singla na swojej ulubionej mapce, ustaw stosunkowo niski poziom bota, a następnie poćwicz zmianę broni. Ćwicz w ten sposób, że np. przez 5 min korzystasz tylko z kombinacji dwóch rodzajów broni. Cały czas zmieniaj jedną na drugą. Potem zrezygnuj z jednej z nich i wybierz inną, itd.

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 20-06-2003 07:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ciuniek
Training (Enforcer)

no tak, ale powiedz mi po zmianie widzisz roznice w swojej grze? lepiej ci sie gra, czy tez raczej nie odczowasz roznicy? i ile u ciebie trwalo to przestawienie z kursorow na WSAD?

Old Post 20-06-2003 08:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ciuniek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ciuniek Znajdź więcej post'ów przez  ciuniek Dodaj ciuniek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ciuniek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Grzesioo
Combat (Death Knight)

Re: zmiana z kursorow na WSAD (do tych co to przezyli :P)

A moze lepiej grac na strzalkach na klawiaturze numerycznej? Na pewno latwiej byloby Ci sie przystosowac... Ja tak gram ale z drugiej strony jestem leworczny i dla mnie to rozwiazanie idealne Grajac prawa reka na numerycznej kciukiem obsluguje wygodnie 3 dolne kursory a pozostale palce bez problemu osbluguja wszystkie klawisze numeryczne (poza NumLock). mam tez kolege ktory gra lewa reka na numerycznej - i niezle mu idzie.

gl

Old Post 20-06-2003 09:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Grzesioo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Grzesioo Znajdź więcej post'ów przez  Grzesioo Dodaj Grzesioo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Grzesioo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Blue
Veteran (Ogre)

4 me bylo spox na strzalkach to gralem tylko w q1 i jak dostalem kompa to na chwile.... potem jakos tak od razu sie przestawiłem na wsadai nie zajeło mi to duzo czasu..gora 1 dzien bo czasem nacisnalem nie ta literke co trzeba

Old Post 20-06-2003 10:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Blue Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Blue Znajdź więcej post'ów przez  Blue Dodaj Blue do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Blue prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez ciuniek
no tak, ale powiedz mi po zmianie widzisz roznice w swojej grze? lepiej ci sie gra, czy tez raczej nie odczowasz roznicy? i ile u ciebie trwalo to przestawienie z kursorow na WSAD?

Tak, gra mi się lepiej bo nie mam problemów ze zmienianiem broni. Wcześniej mogłem zmieniać tylko rolką myszki a to jest niewygodne, lub korzystałem z domyślnych ustawień broni co jest jeszcze bardziej niewygodne.
Nauka zajęła mi 3 dni, gdzieś tak po 2 godzinki. Miałem wtedy ok. 5 - 10% błędnego wyboru broni. Najdłużej zajmuje oczywiście nauka wyboru broni najrzadziej używanej.
Moje ustawienia są takie:
WSAD - standardzik
E - rakietnica
R - spawara
F - plasma
C - rail
1 - gauntlet
2 - machine gun
3 - granatnik

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 20-06-2003 12:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

ja na strzalkach gralem tylko pierwsze kilka dni i to w q2 jeszcze, od razu granie na strzalkach wydalo mi sie nie praktyczne wlasnie z powodu bindow, wiec w sumie od poczatku mojej przygody z q2/q3 i teraz qw gram na awsd

moje ustawienia pod q3:

q - rail
mouse2 - rocket launcher
e - grenades launcher
f - plasmagun
shift - lightning gun
z - machinegun
x - gauntlet

Old Post 20-06-2003 12:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
slawek
.

Czytając spojrzałem na klawę, a nie mam tutaj q3 i... zacząłem się zastanawiać pod Q mam rakietę czy rajla?
A błyskawicę pod X czy C? I nie wiem...
A kiedy gram - raczej się nie mylę

Old Post 20-06-2003 13:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
PiaSkuN
BaKu BaKu

Dlugo gralem na strzalkach w q1 - potrzebne praktycznie 3/4 bronie. Przestawienie na wsad trwalo u mnie kilka dni - do tygodnia - chociaz czasami jeszcze sie mylilem.

Jak dla mnie WSAD jest lepszym rozwiazaniem (mimo poczatkowych oporow) - przede wszystkim wieksza liczba klawiszy mozliwych do zbindowania:

q- lg
e- rl
f- pg
shift- rg
r- gl
c- ssg
z- gauntlet
x- sg

druga rzecza do jakiej musialem sie przyzwyczaic to "rozstaw" rak, przy grze na strzalkach lewa reka byla blizej myszki

Old Post 20-06-2003 17:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil PiaSkuN Kliknij tutaj by wysłać e-maila do PiaSkuN Znajdź więcej post'ów przez  PiaSkuN Dodaj PiaSkuN do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać PiaSkuN prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

Ja gram na numpadzie, a jestem praworeczny. Tak sie przyzwyczailem i tak gram

Klwisze w Q3:

bind RIGHTARROW "+movedown"
bind KP_UPARROW "+forward"
bind KP_LEFTARROW "+moveleft"
bind KP_5 "+back"
bind KP_RIGHTARROW "+moveright"
bind mouse2 "+moveup"
bind MOUSE1 "+attack"
bind KP_ENTER "weapon 7; cg_drawgun 0; cg_fov 105; sensitivity 6.0; vstr dr_rg"
bind KP_PGDN "weapon 8; cg_drawgun 0; cg_fov 105; sensitivity 6.0; vstr dr_pg"
bind Kp_DEL "weapon 4; cg_drawgun 0; cg_fov 105; sensitivity 6.0; vstr dr_gl"
bind * "weapon 9; cg_drawgun 0; sensitivity 6.0; cg_fov 105"
bind KP_PLUS "weapon 6; cg_drawgun 1; cg_fov 105; sensitivity 6.0; vstr dr_lg"
bind KP_NUMLOCK "weapon 1; cg_drawgun 1; sensitivity 6.0; cg_fov 105"
bind KP_PGUP "weapon 5; cg_drawgun 0; sensitivity 6.0; cg_fov 105; vstr dr_rl"
bind KP_INS "weapon 2; cg_drawgun 0; sensitivity 6.0; cg_fov 105"
bind KP_HOME "weapon 3; cg_drawgun 0; sensitivity 6.0; cg_fov 105; vstr dr_sg"
bind MOUSE3 "weapon 7; cg_drawgun 0; sensitivity 3.0; cg_fov 70"

I klawisze w QW:
bind "NUM0" "+sg"
bind "NUM1" "+gl"
bind "NUM4" "+moveleft"
bind "NUM5" "+back"
bind "NUM6" "+moveright"
bind "NUM8" "+forward"
bind "NUMENTER" "+ng"
bind "NUM." "+gl"
bind "NUMLOCK" "+axe"
bind "MOUSE1" "+rl"
bind "MOUSE2" "+jump"
bind "MOUSE3" "+shaft"

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Old Post 20-06-2003 17:24
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez slawek
Czytając spojrzałem na klawę, a nie mam tutaj q3 i... zacząłem się zastanawiać pod Q mam rakietę czy rajla?
A błyskawicę pod X czy C? I nie wiem...
A kiedy gram - raczej się nie mylę

Pod q to mam rakiete

Old Post 21-06-2003 08:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Blue
Veteran (Ogre)

a ja pod q reila a pod e rakiete , pod f chyba plazme pod t lub r lighta... nie pamietam dokladnie jak to jest ale w grze sie nie myle

Old Post 21-06-2003 09:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Blue Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Blue Znajdź więcej post'ów przez  Blue Dodaj Blue do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Blue prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SakiS
Combat (Death Knight)

a ja mam tak
q rail
e rakietnica
c shotgun
v spawara
b granatnik
f plasma
no i gram na wsada wczesniej tez gralem na strzalkach w csa ale jak zaczalem grac w q3 to musialem sie pzrezucic na q3 bo tam jest wiecej broni i teraz gram w q3 i csa tez na wsad

Old Post 24-06-2003 09:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SakiS Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SakiS Znajdź więcej post'ów przez  SakiS Dodaj SakiS do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SakiS prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ciuniek
Training (Enforcer)

w wiekszosci wypadkow wiec WSAD jest wybierany ze wzgledu na obsluge wiekszej ilosci klawiszy, wlasciwie jesli tylko to jest priorytetem to czemu nie RDFG wybrac? mamy wtedy o wiele wieksza game klawiszy do wyboru (w tym intuicyjny "prawy alt" pod kciukiem i maly palec ma 3 klawisze - x,z,shift, nie mowiac juz o pozostalych klawiszach

Old Post 24-06-2003 12:24
szpak
Master (Spawn)

umiejscowienie kciuka na spacji moze przeszkadzan
i to chyba jedyny minus

osobiscie uzywam:

o
k l ;
skakanie pod altem

co z tuningowana myszka (dwoma ciezarkami) :>
daje dobre efekty

Old Post 24-06-2003 14:20
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil szpak Kliknij tutaj by wysłać e-maila do szpak Znajdź więcej post'ów przez  szpak Dodaj szpak do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać szpak prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

Widzę, że e i f często są wybierane odpowiednio do rakietnicy i plasmy

A co do wyboru pomiędzy WSAD a RDFG itp. odpowiedź IMO jest prosta.
Jeżeli praworęczni najczęściej wybierają układ lewa str. - klawiatrua, prawa str. - mysz to wybranie na klawie RDFG nic nie da ponieważ mały palec, znajdujący się po lewej jest najmniej operatywnym palcem, zarówno jeśli chodzi o jego wytrenowanie (szybkość) jak i zasięg, tak więc przy WSAD może być on wykorzytany bardziej optymalnie bo ma w swoim zasięgu duże, łatwo dostępne klawisze. Układ z RDFG wymuszałby zbyt dużą precyzję dla tego palca.

O RANY, LUDZIE! O czym my tu piszemy

Old Post 24-06-2003 15:55
slawek
.

quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa

Z tego co widzę, to o jakichś zabawam palcami... a fe...

Old Post 25-06-2003 08:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa

To sie nazywa nauka

Old Post 25-06-2003 09:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

Tak sie zastanawialem i doszedlem do wniosku ze numpad ma 1 przewage nad pozostala czescia klawiatury. Chodzi o kciuk i klawisze przez niego obslugiwane. Chyba sie zgodzicie, ze kcukiem latwo jest obslugiwac klawisze ostatniego rzedu (crtl, alt, spacja) i wlasnie jak by nie spojezec na klawe (Win95) nie da rady ogarnac kciukiem 3 klawiszy, bo miedzy alta i ctrla sa wcisniete nie wiem komu potrzebne okna, zas biorac pod uwage numpad bardzo ladnie po kolei leza Ins, Del, Enter. W sam raz do obsugiwania przez kciuk. Majac tam zbindowany odrazu szczal z danej broni (patrz moj konfig do QW kilka postow wyzej) Daje to mozliwosc obsugi 3 broni kcikiem + 2 w myszy majac wolne palce do obsugiwania strzalek.

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Old Post 25-06-2003 12:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
G.mbit
kawoHolik

Talking Re Re Kum Kum :P

Ja przestawiłem się z kursorów na "asd" (bez "w" ) na początku q2 bo nie było autoaima i musiałem dodatkowo opanować myszkę
W sumie to "asd" to łażenie (2. klawisz myszki to do przodu ).
Pod "q" to ja mam shotgun'a (mniam), a rail powędrował pod "e". RL tak jakoś od 6 lat (od q1) zadomowił się pod "alt'em"
Ową konfigurację znalazłem w ś.p. Resecie w dziale QuakeWorld
I na koniec małe coś m_pitch "-0.033"
Fajne ustawienia

Old Post 25-06-2003 19:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil G.mbit Znajdź więcej post'ów przez  G.mbit Dodaj G.mbit do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać G.mbit prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
Pod q to mam rakiete

jak najbardziej poprawnie - tez szczerze polecam :>

ale jakos w okolicy WSADu nie podoba mi sie ostatnio rozmieszczenie klawiszy, chyba musze nieco klawke przerobic

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 01-07-2003 10:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
tehace
Skilled (Knight)

jak juz tam piszecie co tam pod czym macie to ja mam tak:
f - lg
e - rl
q - gl
z - pg
x - gauntlet
c - sg
space - rg
r - mg

nie wazne co pod czym byle bylo w poblizu. Ze strzalek trzebabylo zrezygnowac bo nie dawaly takiej mozliwosci.

Old Post 01-07-2003 20:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil tehace Znajdź więcej post'ów przez  tehace Dodaj tehace do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
YZK
Skilled (Knight)

pierwsze ustawienia na jakich gralem to chodzenie na strzalkach, strzal i skok na myszce plus altfire na num_insert
bronie zmienialem w tyl i przod del i pagedown gdyz gralem na takiej klawiaturce ze byly dodatkowe przyciski do usypiania kompa i te byly przesuniete troche nizej
jak zagralem pierwszy raz na innej klawiaturze to sie strasznie denerwowalem bo klawisze zmiany broni byly strasznie odlegle i ciezko sie je zmienialo

doszedlem do wniosku zeby przerzucic sie na WSAD
rozmieszczenie klawiszy bylo bardzo podobne, num_insert=spacja, del=q, pgdn=e i tak sobie gralem
na poczatku ciezko bylo sie przestawic, bo gubilem klawisze ruchu, reka przesuwala mi sie czasem w prawo i zamiast isc do przodu to mi sie przelaczaly bronie na wczucie takie ze bez patrzenia na klawiature rece same ukladaly sie na WSAD potrzebowalem ok tygodnia intensywnej gry

w pewnym momencie doszedlem do wniosku, ze przydaloby sie zrobic bindy pod poszczegolne bronie, bo przelaczanie po kolei miedzy nimi strasznie dlugo trwalo, podbindowalem sobie po jednej najpotrzebniejszej dla mnie broni pod ZXCF, pod R wyrzucenie, dodatkowo kucanie pod Shift, w pewnym momencie znalazlem sposob bindowania dwoch broni pod jednym klawiszem, wiec dodalem do tych ZXCF bronie o podobnym trybie strzelania, dodatkowo doszedl bind na niski skok pod ctrl i bindy druzynowe na numerkach 1-4 i tablica wynikow z zegarkiem pod Alt
myszke mam tylko dwuprzyciskowa, wiec nie robilem zadnych bindow na rolke

kiedys zastanawialem sie jeszcze czy nie przerzucic sie na klawisze ktore sa bardziej na srodku klawiatury, zeby miec wiecej klawiszy dostepnych pod palcem serdecznym i malym
tak przesuwalem sie coraz bardziej w prawo i doszedlem do wniosku, ze pasowala by mi tylko kombinacja przy UHJK i IJKL, ze wzgledu na wykorzystanie kciuka (na innych klawiszach obejmowalem tylko spacje)
niestety na UHJK i IJKL strasznie meczy sie maly palec, ciezko mi bylo trafic w klawisze, wiec po kilku meczach wrocilem do WSAD
jest to tez o tyle dobre, ze czasem gra sie przy kompie gdzie sa przegrody miedzy stanowiskami i kursorowcy strasznie narzekaja na brak miejsca (przesuwanie klawiatury w lewo)

Old Post 02-07-2003 20:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil YZK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do YZK Znajdź więcej post'ów przez  YZK Dodaj YZK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać YZK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:35.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions