pierwsze ustawienia na jakich gralem to chodzenie na strzalkach, strzal i skok na myszce plus altfire na num_insert
bronie zmienialem w tyl i przod del i pagedown gdyz gralem na takiej klawiaturce ze byly dodatkowe przyciski do usypiania kompa i te byly przesuniete troche nizej
jak zagralem pierwszy raz na innej klawiaturze to sie strasznie denerwowalem bo klawisze zmiany broni byly strasznie odlegle i ciezko sie je zmienialo
doszedlem do wniosku zeby przerzucic sie na WSAD
rozmieszczenie klawiszy bylo bardzo podobne, num_insert=spacja, del=q, pgdn=e i tak sobie gralem
na poczatku ciezko bylo sie przestawic, bo gubilem klawisze ruchu, reka przesuwala mi sie czasem w prawo i zamiast isc do przodu to mi sie przelaczaly bronie na wczucie takie ze bez patrzenia na klawiature rece same ukladaly sie na WSAD potrzebowalem ok tygodnia intensywnej gry
w pewnym momencie doszedlem do wniosku, ze przydaloby sie zrobic bindy pod poszczegolne bronie, bo przelaczanie po kolei miedzy nimi strasznie dlugo trwalo, podbindowalem sobie po jednej najpotrzebniejszej dla mnie broni pod ZXCF, pod R wyrzucenie, dodatkowo kucanie pod Shift, w pewnym momencie znalazlem sposob bindowania dwoch broni pod jednym klawiszem, wiec dodalem do tych ZXCF bronie o podobnym trybie strzelania, dodatkowo doszedl bind na niski skok pod ctrl i bindy druzynowe na numerkach 1-4 i tablica wynikow z zegarkiem pod Alt
myszke mam tylko dwuprzyciskowa, wiec nie robilem zadnych bindow na rolke
kiedys zastanawialem sie jeszcze czy nie przerzucic sie na klawisze ktore sa bardziej na srodku klawiatury, zeby miec wiecej klawiszy dostepnych pod palcem serdecznym i malym
tak przesuwalem sie coraz bardziej w prawo i doszedlem do wniosku, ze pasowala by mi tylko kombinacja przy UHJK i IJKL, ze wzgledu na wykorzystanie kciuka (na innych klawiszach obejmowalem tylko spacje)
niestety na UHJK i IJKL strasznie meczy sie maly palec, ciezko mi bylo trafic w klawisze, wiec po kilku meczach wrocilem do WSAD
jest to tez o tyle dobre, ze czasem gra sie przy kompie gdzie sa przegrody miedzy stanowiskami i kursorowcy strasznie narzekaja na brak miejsca (przesuwanie klawiatury w lewo)
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|