Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > Hardware/Software > 2 problemy
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

2 problemy

Mam malo czasu wiec opisze narazie tylko pierwszy...mam malo czasu bo komp mi sie jehbie i co jakis czas sie wyłacza, czy tam resetuje...nie jest to wina zasilacza (raczej nie). Po prostu komp po pewnym czasie pojawia sie plakietka, ze zdalne wywoływanie procedur (RPC) coś nie działa i ze komp sie wyłaczy za 60sekund... czasem tez sie pojawia jakis raport o błędach 'Generic host proces for win32service' i to dotyczy pliku svchost.exe ...

ok...jeszcze sie nie zresetował wiec napisze o co chodzi z drugim problemem.... taki znajomy mojego ojca moj dawny sąsiad ma problem z wysylaniem smsow....nie moze bo coś tam sie jehbie....podobno musi zmienic bramke sms czy jakies ustawienia...ja sie na tym nie znam, ale pewnie chodzi o jakies opcjonalne wybieranie bramki czy jakichs tam ustawien......

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 12-08-2003 09:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

Re: 2 problemy

quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
Mam malo czasu wiec opisze narazie tylko pierwszy...mam malo czasu bo komp mi sie jehbie i co jakis czas sie wyłacza, czy tam resetuje...nie jest to wina zasilacza (raczej nie). Po prostu komp po pewnym czasie pojawia sie plakietka, ze zdalne wywoływanie procedur (RPC) coś nie działa i ze komp sie wyłaczy za 60sekund... czasem tez sie pojawia jakis raport o błędach 'Generic host proces for win32service' i to dotyczy pliku svchost.exe ...

to wirus wykorzystujacy ten blad

Dnia 11 sierpnia 2003 pojawil sie w internecie wirus "W32.Blaster.Worm".
W32.Blaster.Worm zaraza komputery z Windows NT / 2000 / XP.

Dzialanie tego wirusa polega na zarazaniu innych komputerow z w/w systemami
operacyjnymi po przez siec internet. Skutkiem ubocznym jest zamykanie
systemu operacyjnego po okreslonym czasie od jego uruchomienia.

Wiecej informacji o wirusie mozna znalesc na stronach:
http://securityresponse.symantec.co...laster.worm.rem
oval.tool.html

Plik usuwajacy problem mozna sciagnac z adresu:
http://securityresponse.symantec.co...er/FixBlast.exe

you accept (reject, respect);

Old Post 12-08-2003 09:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
rcube
KOSZ

Co do 2 problemu to teraz nie mam glowy :|

Co do 1 problemu: w ostatnia sobote wrocilem z wakacji, wlaczam wieczorem kompa, chwilke pochodzil i wyskoczyl komunikat ze mam 60 sek na wylaczenie wszystkich progsow i sie zresetowal i potem znowu :/ Potem nie mialem czasu myslec (az do dzisiaj) i jesli jush przez te 3 dni korzystalem z kompa to za pomoca 98se. Dopiero tera troche poszperalem i znalazlem cosik (jeszcze nie czytalem):
http://forum.tweak.pl/viewtopic.php...p;highlight=rpc
http://windows.home.pl/forum/viewtopic.php?t=5018

To tyle narazie, nic nie czytalem, narazie leje na to , komp mi narazie malo potrzebny itd, trzeba znowu zaczac sie pakowac
(jeszcze trzeba znalezc dzisiaj czas na ET)

--------
Edit: weirdo znalazl jush rozwiazanie problemu THX

Old Post 12-08-2003 09:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

thx weirdo :*
odpalilem ten programik i mi skanuje.....

jeszcze podobno ma pomoc zainstalowanie nakladki siakieks...link -> dla XP http://microsoft.com/downloads/deta...;displaylang=en

i dla 2k http://microsoft.com/downloads/deta...;displaylang=pl

Edytowane przez AlieneK dnia 12-08-2003 o godz. 10:33

Old Post 12-08-2003 10:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

Widze Alien że twój stary znowu chodził po "stronach"

Old Post 12-08-2003 15:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

tylko ze tego wira mialo sporo osob :> moj ojciec przynajmniej nie trzyma roznych rzeczy na FTPie

Old Post 12-08-2003 16:06
MaslaV
koduję bezwzrokowo

zmień avatar bo ci z postów śmierdzi

Old Post 12-08-2003 16:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

quote:
Napisane oryginalnie przez MaslaV

no co Ty, taki przystojny mlody czlowiek, dobrze mu z oczu patrzy...

Old Post 12-08-2003 16:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

quote:
Napisane oryginalnie przez MaslaV
ale kogo to obchodzi?

you accept (reject, respect);

Old Post 12-08-2003 16:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MaslaV
koduję bezwzrokowo

niewiem o co Ci chodzi? Mój post musiał Ci sie pod linu'xem jakoś dziwnie wyświetlić

Old Post 12-08-2003 17:22
rcube
KOSZ

Panowie, jakis problem?

Old Post 12-08-2003 18:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

no jeszcze jeden nierozwiązany :> ten z smsami

Old Post 12-08-2003 18:26
MaslaV
koduję bezwzrokowo

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube
Panowie, jakis problem?

Mam dzisiaj zły humor spowodowany pryszczem w nosie i postanowiłem być złośliwy dzisiaj

Old Post 12-08-2003 18:48
eses
okur.wa

Chodzi o wysyłanie z komórkowego? Jeśli tak, zapewne agent zesrał sobie numer centrum serwisowego. Niech zadzwoni do BOK`u i podadzą jemu numer.

Operation Flashpoint rocks! :: 1 Recon Co. rocks!

Old Post 12-08-2003 19:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil eses Kliknij tutaj by wysłać e-maila do eses Znajdź więcej post'ów przez  eses Dodaj eses do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać eses prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

To nie wirek, tylko blad w usludze RPC. Na frazpc.pl mozecie o tym przeczytac :>

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 12-08-2003 21:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AlieneK
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez eses
Chodzi o wysyłanie z komórkowego? Jeśli tak, zapewne agent zesrał sobie numer centrum serwisowego. Niech zadzwoni do BOK`u i podadzą jemu numer.

chodzi o wysyłanie z netu

Old Post 13-08-2003 07:57
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:36.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions