Przyczyna byc moze tkwi w sterownikach, dane serie driverow sa przystosowane do wspolpracy z kolejnymi wersjami GF, np. 3, 4, FX, a instalowanie najnowszych (tzn takich o najwyzszym numerku) nie jest dobrym pomyslem
O ile pamietam pod Rive 2 seria driverow to 2x.xx
W wiekszosci przypadkow zle dobrana wersja sterownikow objawia sie znaczym spowolnieniem dzialania gier korzystajacych z direct 3D/opengl lub tez praktycznie calkowitym ich zamuleniem /rzedu 3-5 fps/ ...
Podobnie sprawa ma sie z Directx 9 i roznymi jego odmianami (9.0a, 9.0b itp) ... Instalacja najnowszego, czyli b spowodowala u mnie bardzo duzy spadek wydajnosci w przetwarzaniu grafiki 3D, rzedu 20% na niekorzysc tej nowszej wersji. Inna sprawa jest waskie gardlo ktorym jest moja karta graficzna /nie tuningowana - nie bardzo sie da/, ale mimo wszystko roznica jest bardzo wyraznie widoczna golym okiem
I nie mowie tylko o 3DMark, ktory staje sie powoli watpliwym miernikiem mozliwosci kart grafiki i kompow, skoro jest optymalizowany pod dane modele i przeklamuje wyniki na ich korzysc ...
Podsumowujac, nalezy uwazac, co sie instaluje, bo czesto nie da sie tego cofnac, a wyniki zamiast wyzsze spadaja na leb i szyje
A co do problemu Gambita, nie jestem w 100% pewien, ze to kwestia sterow, ale to pierwsze, co mi przychodzi na mysl
Edytowane przez dnia 28-10-2003 o godz. 08:39
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|