Fake?
Mieszkam kolo Szczecina. Bedac w miescie wypatrzyem (swoja droga trudno go nie zauwazyc) duzy bilboard reklamujacy sklep internetowy www.centrumkomputerowe.pl. Biuro firmy miesci się na ul. Jana Pawla II 35 (biurowiec TISBUD) w Nowym Saczu.
Sprawdzilem ceny sprzetu i okazalo się, ze jest to jeden z najtanszych, jeśli nie najtanszy, sklep ze sprzetem w necie. Jest jedno ale: w informacjach o formach platnosci przeczytalem: „ Warunkiem realizacji zamówienia jest przedpłata kwoty brutto zamówienia na nasze centralne konto bankowe .” co mi się nie spodobalo, wiec postanowilem sprawdzic firme. Niestety do spisu GUS-u nie udalo mi się dojsc (jest platny), a w spisie firm na stronie Nowego Sacza firma nie figuruje. Dlatego napisalem do Wydzialu Dzialalnosci Gospodarczej w nowosadeckim Urzedzie Miejskim z pytaniem, czy powyzsza firma jest zarejestrowana w tamtejszym wydziale. Oto odpowiedz:
Wymieniona firma nie figuruje
w Ewidecji Działalności Gospodarczej
dla Miasta Nowego Sącza
Firma morze być zarejestrowana tylko w Urzedzie Skarbowym czego jeszcze nie sprawdzilem, dlatego nie chcialbym rzucac bezpodstawnych oskarzen, ze ta firma to fake, ze nie istnieje i tylko zdziera kase z ludzi. Oprawa strony, info o sprzecie i wszystko inne wyglada wiarygodnie. Stad moje pytanie czy ktos z was zamawial już cos w tym sklepie, czy wie cos o nim itd.?
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|