Lol, chlopcom sie juz kompletnie wszystko popier* :-)))
http://esports.pl/?id=post&post_id=1879076263
Lol, zaczynam byc wzruszony Chlopcom sie juz wszystko totalnie miesza z tego pedu do "profesjonalizmu" I tym od serwisow, i tym z Arcy...
Oni sa przeuroczo glupi - sorry, ja juz naprawde innych slow nie znajduje... Nieformalna grupa jaka jest klan Arcy moze tworzyc produkty podlegajace jedynie prawu autorskiemu zwiazanemu z indywidualnymi graczami. Klopot w tym, ze dema do takich produktow sie nie zaliczaja chocby od strony formalnej, gdyz tworzenie dem nie jest celem przyswiecajacym producentowi gry, a jedynie publicznie dostepna opcja, dodatkiem do produktu LICENCJONOWANEGO. Zatem o prawach autorskich mowy byc nie moze, o ile nie reguluja ich umowy zawierane miedzy graczem a producentem z chwila zakupu gry. Polecam poszukac w tych umowach paragrafu zezwalajacego na uzywanie gier do produkcji autorskich... Na dodatek przekazanie wylacznosci (lol) do dystrybucji dem nastepuje tworcom nieformalnego serwisu tworzonego w wiekszosci przez osoby niepelnoletnie Malo tego, jest to serwis, ktory niejednokrotnie sam lamal (i pewnie jeszcze nie raz i nie dwa zlamie) prawa autorskie legalnie przyslugujace tworcom.
Prosze mnie uszczypnac, zebym sie z tej groteski obudzil 
Jedyna kwestia, jaka moze wchodzic w gre w przypadku dem, to sprawa dobrego smaku, gdyz autor dema moze poprosic o jego wycofanie (o czym zreszta powinien pomyslec PRZED upublicznieniem dema). I to wsio.
Trzy pytania:
1. czy glupota wsrod malolatow jest zarazliwa?
2. lodu na oklady zabraklo?
3. ile dostane za swoje dema z T2?
Nie dajcie sobie robic wody z mozgu, kochani... Zycze, zeby Wam szajba nigdy tak do glowy nie uderzyla...
Ach, mam puente. Od dzisiaj niech naszym zawolaniem bedzie:
Naprzod polski esporcie! Naprzod!
Wio!
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|