Kill Bill! [dla tych co widzieli]
Tytulem wstepu, to powiem ze to moj czwarty topik juz! [ktos je liczy?] A dalszy wstep to tyle ze jestem teraz bardzo mlodziezowy i chodze do kina. Chodze na matryksa i chodze na Kill Bill. O Matryksie moja opinia w odpowiednim topiku, a w tym chcialbym uniknac zbednych porownan [bo na matryksa poszedlem obejrzec fajne efekty, a widzialem bardzo fajne i jestem zadowolony].
Tak wiec Kill Bill - krotko mowiac Genialny. Dawno nie widzialem tak dobrego filma :> W sensie niekomercyjny, zupelnie inny, i w ogole kozaczny, a przy tym zaskakujacy :> Bardzo fajnie sie to oglada, bo tam zeby odwrocic uwage od jakichs fajnych efektow [jak super ultra kozacka walka mieczem hehe] to wszystko przybiera forme kiczu, co daje mozliwosc dostrzezenia bardzo wyraznych symboli w tym filmie. I glownie one buduja nastroj i istote tego filmu. Bynajmniej nie oglada sie tego jako filmu akcji, wrecz przeciwnie. Co wiecej wyglada to jakby Tarantino obejrzal rozne anime, i zainteresowal sie kultura japonska, dzieki czemu realia Kill Billa sa mi tym blizsze.
Ogolnie polecam to fanom tworczosci Tarantino i w ogole dobrego kina, ktorego mamy coraz mniej i zmuszeni jestesmy ogladac amerykanska komerche typu matryks, coming soon snowboarder i last samurai czy jakos tak...