Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake III Arena > Pomocy plis (ktos kto sie zna na kodzie sieciowym)
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
bumcykcyk
Guest

Pomocy plis (ktos kto sie zna na kodzie sieciowym)

Niemoge grac w q3 przez net pozniewaz caly czas gra ma "czkawke" (obraz staje na bardzo krotki czas i znow zaczyna chodzic) , mam w tym czyms co pokazuje ping i lag wielkie zolte gory i doliny i gra staje sie niemozliwa
Poszukalem na google na ten temat troche i wyczytalem ze te zolte trojkaty sie pojawiaja jak karta graficzna nie nadaza z wyswietlaniem tego co serwer przekazuje, radza tam aby zmniejszyc ustawienia graficzne tak aby bylo wiecej fpsow niz sie ma ustawiona wartosc "snaps". Problem w tym ze komp mam dobry i wyciagam non stop 125fps. Oto co juz probowalem zrobic:

"snaps" od 20-40
"cl_maxpackets" tutaj probowalem od 30-125
"rate" rowniez zmienialem od defaultowej az do 25000
"cl_timenudge" od -20-20

obecnie mam snaps na 30, maxpackets na 100, rate na 10000, timenudge na 0, com_maxfps na 125. Zmieniajac wartosci dotyczace kodu sieciowego nie widac zadnej roznicy, czkawke jak gra miala tak nadal ma. Natomiast jak samemu stawiam serwer to zadnych takich lagow niemam i w tym "lagometrze" mam jedna ciagla zielona linje na dole i jedna ciagla niebieska na gorze (zamiast tych zoltych gor).

Komp moj to AthlonXP 2.3ghz, 256ram, karta graf Radeon 8500, lacze to Neostrada+. System operacyjny WinXP z zainstalowanym service packiem i wszystkimi updateami.

Ciekawe jest to ze mam tak z Q3 jak i z ET, nawet nie grzebiac niz w configach (czyli wszsytko na default) mam tak samo i gra jest raczej niemozliwa. Inne gry takie jak CS, UT, UT2K3 dzialaja bardzo dobrze i zadnych takich dziwnych lagow niemam. Gdyby to byla wina lacza to mysle ze mialbym tez podobne lagi w innych grach a nic takiego niemam, jedyne gry z tym problemem to Q3 i ET (oraz pewnie inne gry na silniku Q3).

Spotkal sie ktos z podobna sytuacja ? Jesli tak to pliiissss napiszcie jak to rozwiazac bo chcialbym se w q3 troche pograc

Załącznik: laggy.jpg
Załącznik został 129 razy przeglądany.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 06-01-2004 22:45
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

Nie wiem, ale mozesz sprobowac poczytac to:
http://q3arena.gry.wp.pl/?id=18&...da=83&kat=1
i to: http://q3arena.gry.wp.pl/?id=18&...a=100&kat=1 moze cos pomoze.

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Old Post 07-01-2004 12:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
VidlaK
..:: Backyard Bandit ::..

IMHO - q3 tylko na lan - nie lubie dostawac swoja rakieta w plecy nawet przy pingu 50-60 :/

Old Post 09-01-2004 17:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil VidlaK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do VidlaK Znajdź więcej post'ów przez  VidlaK Dodaj VidlaK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać VidlaK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

A wiesz jak fajnie sie gra z pingiem 250? To dopiero frajda a jeszcze jak wygrasz? Ostatnio nie chwalac sie wyciagnolem 27% z raila po modemie na cpm1a

Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!

Old Post 09-01-2004 17:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Lipas
I'm a l33t Mover :)

quote:
Napisane oryginalnie przez Hakan
A wiesz jak fajnie sie gra z pingiem 250? To dopiero frajda a jeszcze jak wygrasz? Ostatnio nie chwalac sie wyciagnolem 27% z raila po modemie na cpm1a

no to BIG respect dla Ciebie ja dzisiaj grajac na pingu ~100 nie moglem nawet dobrze przymierzyc, ale to moze przez to, ze przez 4miechy nie gralem ;/

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Old Post 09-01-2004 21:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Lipas Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Lipas Dodaj [FPP]Lipas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Lipas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

fuksy sie zdarzaja

Old Post 09-01-2004 21:07
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:56.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions