A ja ośmiele sie prorokować i stwierdze, że JO nie pociągnie za sobą tylu fanów. Ja kiedy pierwszy raz zasiadłem do BHD w sieci, polegało to na zwykłej rombance na MOST-PL, a liga i klany były w powijakach. To że mamy ok 10 klanów w Polsce jest super, ale przyznajmy że "korzenie" mamy w zwykłej sieczce z serverów TDM (a moze DM). To włsnie w tej rombance ludziska wpadli na genialny pomysł założenia klanów i grania z pomysłem. Jak juz 2 drużyny grają z pomysłem jednocześnie to jest zabawa przednia .
Ostatnio chyba Wicek napisał mi, że w JO po mapie ma 5 fragów a z każdego zdobytego cieszyłsie jak dziecko. Tu wiec stwierdzam ze BHD jest lepsze od JO, bo jesłi ktoś chce sie odprężyć przed kompem i zabawić solo wybierze BHD, bo da mu w krótszym czasie wiecej wrażeń. Natomiast JO zostało perfekcyjnie zaplanowane pod rozgrywki klanowe. Więc JO wydaje mi sie będzie gierą dla "wybrańców", czyli zorganizowanych grup.
Być może w przyszłości bedzie tak, że przy piwku z nudów zasiąde przy BHD, a na mecz z SLS wpadne w JO .
Pamiętajmy że jest jeszcze cała masa "wolnych strzelców", lub "zagubionych owieczek" które chyba też wybiorą BHD.
|