Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Call of Duty > PING w Call of Duty
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
onemarshal
Training (Enforcer)

Post PING w Call of Duty

Witam!!
Mam pytanie zwjazane z pingiem w grze. Jestem w sieci kablowej lacze ktorym dysponuje ma 43KB\s. Na poczatku mialem pinga w granicach 40-100. Obecnie ping bardzo skacze mometami jest w granicy 90 do 300 albo i wyzszy na serwerze (serwerach) na ktorych gram niezaleznie od pory dnia. Zwracalem sie do administratora sieci z tym problemem. Sprawdzal lacze do mnie i mowi, ze wszystko jest w porzadku, to samo dzieje sie u innych ktorzy graja w sieci. Ostatnio dolozyli 4 megabitowe lacze (obecnie maja 12) problem pozostal ten sam. Serwer postawiony maja na linuxie. Co jest nie tak, ze ping skacze w gore i robi pokaz slajdow w grze.

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 20-10-2004 10:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil onemarshal Znajdź więcej post'ów przez  onemarshal Dodaj onemarshal do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać onemarshal prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hoolo_Duck
Training (Enforcer)

Moze w configu musisz ustawic parametry sieci?
To strzal raczej ale moze pomoze:
To wycinek z poradnika do RTCW ale mozna go rownie dobrze zastosowac do takiego CoD'a np

Ustawienia Sieci i Systemu.

Domyślnie RTCW pobiera 56mb RAM’u. Jeśli twój komputer ma wiecej niż 256 mb RAM’u możesz łatwo podwyżyszyć wartość RAM zarezerwowaną dla RTCW (zostaw jednak odpowiednią ilość pamięci dla innych ważnych programów z których aktualnie korzystasz)

seta com_hunkmegs "wartość" // określa ile RAM’u jest zarezerwowane dla RTCW. Jeśli masz 512 RAM możesz spokojnie wpisać 200

seta con_soundmegs "wartosc" // RAM dla dzwięku w RTCW, przy 512 wartość 32 daje porządne rezultaty.

seta cl_timenudge "Wartość" // standardowo jest "0". Ujemne wartości pozwalają symulować niższy ping, jeśli jednak przeciągniesz gra zacznie lagować a przeciwnicy będa się teleportować. Niektóre ligi nie pozwalają stosować negatywnych wartości, niektóre pozwalają nawet do -20. Wartości dodatnie nic nie robią :/

seta cl_allowdownload "1/0" // określa czy masz sciągać pliki z serwera jeśli nie masz ich u siebie w katalogu z grą. Standardowe i zalecane jest "1", jeśli serwer na siłę wrzuca ci mapy których akurat nie potrzebujesz spróbuj ustawić to na "0" i ponownie połączyć, powinno pomóc.

seta cg_smoothclients "1/0" // inni gracze będą poruszać się płynniej po uaktywnieniu tej opcji.

Ustawienia sieciowe dla użytkowników modemów (56k)

seta cl_maxpackets "30"
seta cl_packetdup "1"
seta snaps "20"
seta cg_predictitems "0"
seta rate "5000"

Ustawienia sieci dla użytkowników ISDN

seta cl_maxpackets "60"
seta cl_packetdup "1"
seta snaps "40"
seta cg_predictitems "0"
seta rate "7000"

dla użytkowników łącza z kablówki czy innych szerokopasmowych łącz (chello, neostrada)

seta cl_maxpackets "60"
seta cl_packetdup "1"
seta snaps "40"
seta cg_predictitems "0"
seta rate "25000"

Old Post 20-10-2004 10:43
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hoolo_Duck Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hoolo_Duck Znajdź więcej post'ów przez  Hoolo_Duck Dodaj Hoolo_Duck do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hoolo_Duck prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
onemarshal
Training (Enforcer)

Dzieki za podpowiedz zmienilem w configu i powiem, ze bez zmian. Goscie maja pinga na poziomie 20-70 na serwerze, a ja na poziomie 150 do 280 mometami. Krew mnie juz zalewa bo w zasadzie to nie jest gra. I tak jest na kazdym serwerze. Co z tego ze wejde na serwer z pingiem 60-90 jak w grze zachwile mam cztery razy wiekszego pinga. To samo dzieje sie u innych z sieci jak wejdziemy razem na jeden serwer to oni nawet maja wiekszego pinga odemnie. Jak sciagam z netu pod FlashGetem to mam transfer praktycznie bez wiekszych skokow na poziomie 39-43Kb\s co moglo by swiadczyc ze siec chodzi dobrze. Sam jestem ciekawy jak Neostrada 512kb\s wyrabia sie w Call of Duty i w dodatku jakie maja goscie pingi bo mam ochote walnac ta kablowka.

Old Post 20-10-2004 12:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil onemarshal Znajdź więcej post'ów przez  onemarshal Dodaj onemarshal do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać onemarshal prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hoolo_Duck
Training (Enforcer)

Sieci osiedlowe sa znane z tego ,ze zawsze siedzi na nich kupa ssaczy ,ktorzy nie pozwalaja sie nacieszyc graczom.
Moj ziomek zeby zagrac z nami klanowke musial prosic kolezke aby kilku osobom odcial dostep do neta
Jesli masz u siebie na osiedlu dostep do UPC to b. polecam chello.Predkosci ssania filmow rekordowej nie bedziesz mial ale pingi w grach lepsze od neostrady
Cos za cos.

Old Post 20-10-2004 18:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hoolo_Duck Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hoolo_Duck Znajdź więcej post'ów przez  Hoolo_Duck Dodaj Hoolo_Duck do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hoolo_Duck prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
P@nther
Training (Enforcer)

muszę przyznać że mam podobny kłopot - mam Neostrade 320 kb\s i podobnie jak kolega mam taki problem tylko że mój ping normalnie jest okolo 200 a co jakiś czas na jakies 3 sec. skacze do 999 ..... to zaczyna mnie już denerwować - jak narazie szukam rozwiązania tego problemu ....

Old Post 20-10-2004 21:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil P@nther Znajdź więcej post'ów przez  P@nther Dodaj P@nther do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać P@nther prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Cpl.Spider
Combat (Death Knight)

U mnie z kolei jest tak że na podstawowej wersji CoD mam ping 80-110. A mam transfer 24kb\s jak coś ściągam ze strony np.Patcha. A jeżeli chodzi o dodatek czyli CoDUO to mam ping 180-200 a nawet jak mi wyszuka serwer który niby ma80 ping to jak wejde to bardzo często mam 999. A drugi problem to to że przy próbie połączenia z serwerem pisze mi: "Awaiting CD key authorization" i tak sobie moge czekać i czekać a mam orginalne werje gry CoD i CoD UO i w obu wersjach występuje ten sam problem z połączeniem.

Old Post 21-10-2004 08:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Cpl.Spider Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Cpl.Spider Znajdź więcej post'ów przez  Cpl.Spider Dodaj Cpl.Spider do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Cpl.Spider prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hoolo_Duck
Training (Enforcer)

Jedyne co mi jeszcze przychodzi do glowy co faktycznie moze lagowac bez winy samej sieci to:
-punk buster ,ktory sie sam zle zaktualizowal.Przez pierwszy dzien grania w UO mialem ingi skaczace od 60 do 150 -grac sie nie dalo.Recznie zaktualizowalem PB i bylo juz ok.
-progsy szpiegowskie.Tu sam robie skana w poszukiwaniu tego shitu raz na 2 /3 dni.Polecam do tego swietny darmowy program-> http://www.lavasoft.de/

Old Post 21-10-2004 09:08
shaggy
Skilled (Knight)

Panowie na początek, polecam przeskanować swoje kompy antywirami i programami antyspy. Połowa z was ma napewno pełno syfu, który bez przerwy łączy sie z netem i rozsyła dalej. A co do sieci osiedlowych to koledzy niech zapomną o mniejszych pingach to jest własnie urok sieci osiedlowych, za duzo ssaczy w stosunku do graczy

Old Post 21-10-2004 09:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil shaggy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do shaggy Znajdź więcej post'ów przez  shaggy Dodaj shaggy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać shaggy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
onemarshal
Training (Enforcer)

Dzieki za podpowiedzi ale wszystko co do tej pory opisane w postach zostalo to juz wczesniej wykonywalem. Czyli program antywirusowy mam caly czas wlaczony i baze aktualizuje, Ad-aware rowniez skanowalem system. Problem z wysokim pingiem pojawil sie w lecie, ciezko mi teraz powiedziec czy to bylo w momecie gdy zostal dodany PunkBuster? Czy troche pozniej, ktory i tak musze recznie aktualizowac bo sam ham sie nie zaktualizuje i po chwili grania wywalal z serwera. Mysle, ze problem bedzie lezal u dostawcy kablowki, poniewaz nie tylko ja mam ten problem ale jak juz wspominalem koledzy, ktorzy graja w COD tez nazekaja na wysoki ping. Rowniez z innymi grami jest to samo. Fakt jak zauwazyl kolega Hoolo_Duck, ze programy typu P2P zamulaja siec i tu mu przyznam w 100% racje. O tym tez juz rozmawialem z dostawca i mowilem mu aby ssaczy ktorzy przez 365 dni w roku nie wylaczaja kompa przezucil na osobne lacze. Ale problem wysokiego pingu na dzien dzisiejszy pozostaje nadal moze administratorzy serwerow cos na ten temat podpowiedza.
Dzieki wszystkim za dotychczasowe posty.

Old Post 21-10-2004 16:00
Cpl.Spider
Combat (Death Knight)

Ja też mam antywira orginalnego co co dzień się aktualizuje robiłem skana i nic zero wirósów a Adware też nie wykrył niczego. Dzięki za chęć pomocy, pewnie za mocno obciążona sieć bo po 24:00 już mam ping wspaniały 70-90. aż się niechce odchodzić od kompa. Rezultat nie wyspanie z powodu chodzenia spać o 2:00~ 2:30 w nocy

Old Post 23-10-2004 08:59
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Cpl.Spider Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Cpl.Spider Znajdź więcej post'ów przez  Cpl.Spider Dodaj Cpl.Spider do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Cpl.Spider prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Totek
Warrior (Scrag)

Nom tu się zgodzę ze shaggy'm. Na sieci se raczej nie pograsz. Kiedyś miałem dsl'a 512 kb/s na 3 osoby i w nic sięnie dało pograć. teraz mam 128 kb/s tylko dla siebie i jest git. ping w granicy od 50 do 250 i praktycznie nigdy nie ma zacięć

Old Post 23-10-2004 09:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Totek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Totek Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Totek Dodaj [FPP]Totek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Totek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:57.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions