Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > Hardware/Software > zasilacz mod :P
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[FPP]Emzor
cs.fpp.pl
cs.fpp.pl

zasilacz mod :P

Wyciszanie kompa trwa
Mam kolejny dylemat. Zakupilem o takie cos: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52986487
Chce to cos zalozyc w zasilaczu zamiast fabrycznego wiatraczka. No i... Czy aby nie przedobrze? Zasilacz to Codegen 300W (wiem wiem, niezbyt fajny). W sumie nie grzeje sie, nie leci gorace powietrze, kompa nie mam mocno wysilonego.
Modyfikowac czy nie?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 07-06-2005 23:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Emzor Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Emzor Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Emzor Dodaj [FPP]Emzor do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Emzor prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LD
Ich bin Danziger

bedzie dobry...

Old Post 08-06-2005 08:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LD Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LD Znajdź więcej post'ów przez  LD Dodaj LD do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LD prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Emzor
cs.fpp.pl
cs.fpp.pl

Przesylka dzis przyszla no i... Rozkrecilem sobie zasilacz, wywalilem fabrycznego grila w zasilaczu (http://emzor.webpark.pl/img/100_9230.jpg) i doszedlem do wniosku, ze teraz ciszej chodzi. Poza tym obadalem wiatraczek w zasilce i on wcale nie jest taki glosny. Sprawdzilbym jak sie zachowuje AC, ktory kupilem, ale nie wiem czy warto go w takim razie tam zakladac? Roznica w poziomie glosnosci bedzie w ogole zauwazalna?

Old Post 08-06-2005 12:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Emzor Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Emzor Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Emzor Dodaj [FPP]Emzor do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Emzor prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
d4
* d r u n k *

cyknij ten wentylator standartowy w zasilaczu na 7v, będzie ciszej a powinien dawać radę

mi dawał radę na 5v

Old Post 09-06-2005 10:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Emzor
cs.fpp.pl
cs.fpp.pl

Obylo sie Zainstalowalem w koncu tego zakupionego coolera i jest cichutko. Kreci sie od 1500 do 2000 rpm. Aktualnie mam 1800 a powietrze z zasilki leci zimne

Old Post 10-06-2005 23:28
d4
* d r u n k *

No to fajo.

Old Post 12-06-2005 18:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil d4 Znajdź więcej post'ów przez  d4 Dodaj d4 do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Emzor
Obylo sie Zainstalowalem w koncu tego zakupionego coolera i jest cichutko. Kreci sie od 1500 do 2000 rpm. Aktualnie mam 1800 a powietrze z zasilki leci zimne

Jak AC laza na 1800 to troche ciepelka jest

Old Post 28-06-2005 15:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Emzor
cs.fpp.pl
cs.fpp.pl

Etam, wkurzylem sie kreci sie po 2000 rpm i tak glosno jest i tak Powietrze leci zimne, czy chlodne w upalne dni, a i tak sie kreci na 2000 rpm zamiast zwolnic :/ Teraz chce zakupic kolejne dwa - na przod i tyl obudowy, coby jeden wdmuchiwal a drugi wydmuchiwal powietrze. Obloze obudowe jakas gabka, czy matami bitumicznymi i zobaczymy jak bedzie cicho

Old Post 28-06-2005 15:53
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Emzor
Etam, wkurzylem sie kreci sie po 2000 rpm i tak glosno jest i tak Powietrze leci zimne, czy chlodne w upalne dni, a i tak sie kreci na 2000 rpm zamiast zwolnic :/ Teraz chce zakupic kolejne dwa - na przod i tyl obudowy, coby jeden wdmuchiwal a drugi wydmuchiwal powietrze. Obloze obudowe jakas gabka, czy matami bitumicznymi i zobaczymy jak bedzie cicho

Ja juz tak mam - naglosniejszy jest zasilacz z tylu...

Old Post 28-06-2005 16:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 21:00.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions