Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > PIS to debile
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (3): [1] 2 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
BlazoQ
(Bez)alkocholowy ludek

PIS to debile

PiS przejal cala wladze w polsce **** jego mac w dupe jebana **** co za po*******ony narod.

Maja Prezydenta, Marszałka sejmu i Premiera, pozatym wiadomo ze tak naprawde rzadzic bedzie jako dyktator matka kaczorow, a reszta to marionetki.

Wice marszałkami zostali:
Kalinowski
Kotlinowski (z jakiej on jest partii?)
Olejiniczak
Komorowski
Lepper (to juz **** przegiecie)

Tak wiec ja pisze prosbe o przyznanie angielskiego obywatelstwa, nie chce miec nic wspolnego z kaczorami.

****!!!!!

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 26-10-2005 16:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil BlazoQ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do BlazoQ Znajdź więcej post'ów przez  BlazoQ Dodaj BlazoQ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać BlazoQ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
majes
Guest

to bylo do przewidzenia, a kogo to wina? tego jednietego narodu ktory glosowal na pis i kaczora, nie rozumiem was ludzie...

Old Post 26-10-2005 17:06
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Ciekaw jestem jak bedzie wygladac to rozliczenie win, skoro lepper i jego ekipa maja kazdy po przynajmniej wyroku albo procesy w trakcie, ktore olewaja. Pewnie zupelnie tak jak w znanym panu K. srodowisku prawnikow -> po znajomosci, rodzina to przepychamy dalej... swietnie.

Old Post 26-10-2005 17:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

totalitaryzm nam sie szykuje. Ale jak sie madrze wybiera to tak potem jest... A za 4 lata i tak pewnie wygra SLD ;>.

Old Post 26-10-2005 17:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Gazdzik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Gazdzik Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Gazdzik Dodaj [FPP]Gazdzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Gazdzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]glan
fpp.pl
Administrator

kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa

post zostal wyedytowany przez rzadzacych kaczorow.

kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa kwa

-------
a tak naprawde to po #@$@#@#@#. przegiecie paly i tyle. mocherowe berety powinny byc zakazane.

Old Post 26-10-2005 18:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]glan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]glan Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]glan Dodaj [FPP]glan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]glan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]ZonK
Elite (Fiend)

idz w pan w **** z ta polityka

Edytowane przez [kosz]Krowa dnia 01-03-1337 o godz. 13:37

Old Post 26-10-2005 18:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]ZonK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]ZonK Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]ZonK Dodaj [FPP]ZonK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]ZonK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BlazoQ
(Bez)alkocholowy ludek

http://www.google.com/search?client...-8&oe=utf-8

Old Post 26-10-2005 19:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil BlazoQ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do BlazoQ Znajdź więcej post'ów przez  BlazoQ Dodaj BlazoQ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać BlazoQ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Gazdzik
Elite (Fiend)

:>

Old Post 26-10-2005 19:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Gazdzik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Gazdzik Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Gazdzik Dodaj [FPP]Gazdzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Gazdzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

eh tracicie obiektywizm i trzeźwość w wyciąganiu wniosków: sytuacja w której Prezydent, Premier i Marszałek Sejmu są z jednego ugrupowania miała już miejsce przez ostatnich kilka latek:
prezydent Kwachu, premier: ktoś z SLD (Miller,Belka) , marszałek sejmu: Borowski/Cimoszewicz (obaj SLD, porówa na skutek utworzenia SDPL zrezygnował z tej funkcji) - jakoś przeżyliśmy...

Lepper też już był wicemarszałkiem ale go wywalili...

zwalacie na naród: to nie wina narodu że nie ma na kogo głosować - tylko polityków (no i żony pana Jaruckiego, Anny J.)

jestem tylko ciekaw jak długo, premier Marcinkiewicz będzie żył w przekonaniu, w którym myśli że jego "przyjaciele" z PO nie będą się przejmować jego dobrotliwymi stwierdzeniami w stylu: "Wara od służb"

a panu Lechowi, prezydentowi KWArtej RP pragnę przekazać tylko dwa słowa: "Spieprzaj dziadu!"
na pocieszenie: Lech Aleksander nie wyklucza wprowadzenia podatku liniowego, pod warunkiem iż zgodę wyda na to naród

Kotlinowski auf LPR:

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 26-10-2005 20:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Shooler
fpp.pl
Administrator

Generalnie PiS zaczyna robic obore bo przeciez przez nastepne 4'ry lata nie trzeba sie bedzie staras o wyborcow. "Prawo" i "Sprawiedliwosc" slychac w wypowiedziach Dorn'a, szczegolnie jak mowi o potrzebie ustawienia Lepper'a na vicemarszalka...ciekawe...

Old Post 26-10-2005 21:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Shooler Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Shooler Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Shooler Dodaj [FPP]Shooler do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Shooler prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
przeciez przez nastepne 4'ry lata

nie mów hop póki rządu nie ma

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 27-10-2005 07:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

Zgadzam się z wypowiedziami t0d'a.
Dodam jeszcze tylko, że w sumie taka sytuacja była do przewidzenia. Pierwsze przesłanki do tego było widać tuż po wyborach parlamentarnych i słynnej rozmowie POPIS przy otwartych drzwiach.
Moim zdaniem wina leży po obydwu stronach. Mamy tu do czynienia z manipulacją i wielkimi manewrami. Przecież przystępując do rozmów wiedzieli, że liczą się tylko 3 kandydaci na prezydenta: Cimoszewicz, Tusk i Kaczyński. Po rezygnacji tego pierwszego wynik już był bardzo prosty i każda z partii musiała przewidywać i ustawiać swoją strategię dla obydwu wariantów.
Jestem przekonany, że te warianty przeanalizowali, a teraz jest już tylko ich realizacja.
Zanim podniesiecie wrzawę przeciwko mnie z wiadomo jakich powodów to przemyślcie jeszcze jedno. Nawet gdyby Tusk wygrał to jest wielce prawdopodobne, że PIS postępowałby tak samo o ile nie jeszcze bardziej radykalnie jako partia dominująca. Już po tych pierwszych głosowaniach widać również i to, że veto Tuska nie zdziałałoby zbyt wiele ponieważ byłoby odrzucane głosami PIS, LPR, SO i PSL, a i pewnie znalazłoby się kilku posłów z SLD, którym się liberalizm PO nie podoba.
Dostrzegam również jeszcze jeden wątek, który zapewne ma wpływ na obecną sytuację. Nie od dziś wiadomo, że PO ma dwóch liderów: Tuska i Rokitę. Rokicie i jego zwolennikom oberwało się nieźle po przegraniu wyborów parlamentarnych. Teraz przegrał Tusk i pewnie obydwaj panowie i ich zwolennicy muszą się jeszcze raz ze sobą rozmówić.
Dziś rano w TOK FM jeden z dziennikarzy także zwrócił na tę wewnętrzną grę w PO uwagę i w swych przypuszczeniach poszedł nawet dalej niż ja, tj. zasugerował, że w PO toczy się walka o odsunięcie Rokity od rządu.

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 27-10-2005 07:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
johny_blaze
Da Greatest PlaYer

Angry

qwa ich mać (kaczorów)!nawet nie chce mi się komentowac całej tej sytuacji...wszystko zostało juz powiedziane wczesniej i w 100% zgadzam się z powszechnymi opiniami...jedyne co nam normalnym ludziom pozostaje to za 4 lata spalić całe zapasy moheru w polsce...

chwile po wyborze leszka na prezydenta miałem cień nadziei, że jednak nie wszystko stracone...w końcu pozostaje drugi w hierarchi ważności urząd w polsce, czyli marszałek, z góry przeznaczony dla po a tu wczoraj qwa zonk ( bez obrazy ), teraz widać jak na dłoni jakie plany miał cały pis - przejąć pełnię wladzy i w dupie z jakimiś obietnicami,trochę mnie to martwi jako obywatela,w stronę którego wysłano kilkadziesiąt conajmniej obietnic...

"państwo policyjne, królestwo policyjne..."

Old Post 27-10-2005 11:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil johny_blaze Kliknij tutaj by wysłać e-maila do johny_blaze Znajdź więcej post'ów przez  johny_blaze Dodaj johny_blaze do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać johny_blaze prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BlazoQ
(Bez)alkocholowy ludek

quote:
Napisane oryginalnie przez t0d
eh tracicie obiektywizm i trzeźwość w wyciąganiu wniosków: sytuacja w której Prezydent, Premier i Marszałek Sejmu są z jednego ugrupowania miała już miejsce przez ostatnich kilka latek:
prezydent Kwachu, premier: ktoś z SLD (Miller,Belka) , marszałek sejmu: Borowski/Cimoszewicz (obaj SLD, porówa na skutek utworzenia SDPL zrezygnował z tej funkcji) - jakoś przeżyliśmy...

Lepper też już był wicemarszałkiem ale go wywalili...

No przeżylismy rzady sld ale kraj jakos najlepiej sie nie mial zreszta jak widac wlasnie na przykladzie lewicy taki uklad jest bardzo korupcjogenny.

Lepper byl to wiem, wywalili go wiec i teraz pewnie go wywala. Ale nie zmienia to faktu ze czlowiek z wyrokami bedzie zastepca jednej z wazniejszych osob w kraju.

PS dzieki za przyblizenie postaci tego vice marszalka z LPR

Old Post 27-10-2005 13:40
t0d
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez johny_blaze
chwile po wyborze leszka...

Lech =/= Leszek, Lech jest skrótem od Lechosław, niestety znaczenie etymologiczne mi umknęło ale tak czy siak - to nie to samo inaczej mielibyśmy Leszka Wałęsę, Lecha Balcerowicza, Lecha Millera itd

co do rządów SLD: tutaj niestety musze częściowo się zgodzić z poglądem korupcjogenności - ale tylko do momentu objęcia urzędu przez Belkę - pomimo wprowadzenia podatku od oszczędności (podatku Belki, czyli o ile mnie pamięć nie myli kilka procent zysków z oszczędności) stworzył on, razem z rządem fachowców (z różnych opcji politycznych) stabilne podstawy do dalszych działań mających na celu wspominane wcześniej generowanie bogactwa, a nie administrowanie biedą...

co do bezrobocia, jakkolwiek za czasów panowania Leszka Millera nastąpił wzrost stopy bezrobocia (wywołany m.in. wprowadzeniem w życie reform rządów Buzka) to za czasów Belki stopa bezrobocia przedstawiała się następująco:

czerwoną strzałką zaznaczyłem ogólną tendencję - i to tylko za rządów jednego kolesia (teraz też powinno maleć to bezrobocie, no bo ktos nam powinien zbudować te 3mln mieszkań)

Old Post 27-10-2005 17:12
MaslaV
koduję bezwzrokowo

"all people below this line is dead"

Kto ciekawy niech obejzy 908

Old Post 27-10-2005 20:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MaslaV Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MaslaV Znajdź więcej post'ów przez  MaslaV Dodaj MaslaV do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MaslaV prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BlazoQ
(Bez)alkocholowy ludek

He he he...
Jeszcze nie ma rzadu a juz w mediach i w wypowiedziach roznych ludzi (np. Kwasniewski) slychac o przedterminowych wyborach :>. Jak narazie to duzo wskazuje na taki rozwoj wypadkow bo PiS nie zrobi koalicji z PO a z Samoobrona, LPR i PiS to jak dla mnie przekreślą swoje szanse na wygranie kolejnych wyborow, i mniejsze roz*******enie kraju nizeli SLD.

W sondzie onetu 2/3 (67%) ludzi chce przedterminowych wyborow. Ogółem głosów: 76896

Tak wiec jest nadzieja ze niedlugo juz tylko prezydent bedzie idiota. :>

(przedterminowe wybory odbyc by sie mialy 15 stycznia 2006)

Co do rzadu Belki to imo nie zrobil duzo dobrego ale tez nie napsul zabardzo wiec luz. Zreszta Belka przez dlugi czas byl w opozycji do swojego wlasnego rzadu :>

P.S.
MaslaV ogladalem 908 dobry odcinek

Old Post 27-10-2005 20:29
weirdo
kontemplator bytu

quote:
Lech =/= Leszek, Lech jest skrótem od Lechosław, niestety znaczenie etymologiczne mi umknęło ale tak czy siak - to nie to samo inaczej mielibyśmy Leszka Wałęsę, Lecha Balcerowicza, Lecha Millera itd
nawet nie obalisz leszka, bo pies świeci, szuka zielska.

you accept (reject, respect);

Old Post 27-10-2005 21:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

pis jest wszedzie.

Old Post 28-10-2005 04:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

przedterminowe wybory mogą być wtedy gdy kolejno:
- w dniu ogłoszenia rządu i próby uzyskania wotum zaufania 231 posłów powie "nie"
- w dwa tygodnie po pierwszym głosowaniu znowu 231 posłów powie "nie"
- w dwa tygodnie po drugiej próbie uzyskania wotum zaufania 50% + 1 posłów powie "nie"
wtedy prezydent Lech Ale-x-ander ma obowiązek rozwiązać sejm tej kadencji i rozpisać przed terminowe wybory

Inną ewentualnością (aczkolwiek mało prawdopodobną) jest to że sam sejm podejmie decyzję o samorozwiązaniu - wtedy nie trzeba tyle czekać

Old Post 28-10-2005 07:05
szpak
Master (Spawn)

http://czerski.art.pl/

toście ***** wybrali, rodacy

nie da się ukryć, że należę do tej części społeczeństwa, która od dwóch dni zdradza pewne objawy nerwowości. a nawet nienawiści do współplemieńców. policzmy: frekwencja na poziomie 40%; na sld głosowało 11%, na samoobronę też koło 11%, jakieś 8% na lpr, 7% na psl i 27% na pis. co po przeliczeniu oznacza, że 60% społeczeństwa ma równo wy****** na wszystko dookoła, 4.4% stanowią niereformowalni durnie, kolejne 4.4% to zatwardziałe matoły, 3.2% rodaków nosi berety, 2.8% głosuje z przyzwyczajenia, a 10% wierzy w to, że najlepszym sposobem na powszechny dobrobyt jest zatrudnienie bezrobotnych w nowotworzonych komisjach śledczych różnych szczebli. w pokerze po takim rozdaniu mówi się pas. niestety - to nie jest poker.

dzisiaj pan na dworcu w gdańsku zapytał, czy mam poratować złotówką. zapytałem czy poszedł na wybory. powiedział, że poszedł. zapytałem na kogo głosował. powiedział, że na pis. to teraz zgłoś się pan do państwa po swoją złotówkę, powiedziałem i poszedłem precz. (chociaż właściwie mogłem mu dać zeta za umiejętność logicznego myślenia - że nie był na wyborach to więcej niż pewne, ale bez mrugnięcia okiem zmaksymalizował sobie szansę udzielenia właściwej odpowiedzi). gdyby ktoś z państwa miał zamiar w najbliższym czasie nagabywać mnie o drobne na dworcu, w podziemnym przejściu albo na ulicy - proszę się nie fatygować. zawsze dawałem, ale teraz będę odsyłał. nie po to będziemy mieć socjalną iv rzeczpospolitą, żebym musiał kogokolwiek wspierać dodatkowo.

http://www.uciekaj.glt.pl/

zbliżać się do rzeczywistości, jeśli mozna się tak wyrazić, ale nigdy nie przybliżymy się dostatecznie,
gdyż rzeczywistość to w nieskończoność następujące po sobie kroki, stopnie postrzegania, fałszywe dna,
i dlatego właśnie jest niewyczerpalna, nieosiągalna. Można wiedzieć coraz więcej i więcej o jednej rzeczy
ale nie można wiedzieć o niej wszystkiego - to beznadziejne. Tak więc żyjemy w otoczeniu przedmiotów
bardziej lub mniej przypominających duchy (...)"

Old Post 28-10-2005 11:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil szpak Kliknij tutaj by wysłać e-maila do szpak Znajdź więcej post'ów przez  szpak Dodaj szpak do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać szpak prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
LD
Ich bin Danziger

quote:

wtedy prezydent Lech Ale-x-ander ma obowiązek rozwiązać sejm tej kadencji i rozpisać przed terminowe wybory

jeszcze stary Prezydent zdazy, a on nie bedzie czekac na glosowanie nad swoim kandydatem bo kogoz on moze wystawic kto przejdzie ? od razu rozpisze wybory... w wywiaddzie radiowym podal nawet date bodajrze 19stycznia...

Old Post 28-10-2005 20:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil LD Kliknij tutaj by wysłać e-maila do LD Znajdź więcej post'ów przez  LD Dodaj LD do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać LD prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

15stycznia
ostatnie głosowanie będzie pod koniec grudnia - a zaprzysiężenie Ale-x-andra bedzie 23.12 - takze nie wiadomo

Old Post 28-10-2005 20:43
t0d
Elite (Fiend)

coś się przeciąga ten termin głosowania...

Old Post 03-11-2005 06:49
rcube
KOSZ

Co prawda onet sux na calej lini ale....

quote:

Polak, nazwijmy go pan Wacek przyjezdza do Wielkiej Brytanii i postanawia zalozyc tu firme. Co musi zrobic?

Rejstracja firmy ogranicza sie do 5 minut rozmowy telefonicznej z urzedem podatkowym lub wypelnienia i wyslania dwustronnicowego formularza sciagnietego z internetu. Jesli zechce miec spólke z o.o. może ją zarejstrować przez internet w 15 minut a za cały kapitał zakładowy wystarczy zadeklarowanie 1 (jednego) funta. To cale formalnosci. I w tym i w tym wypadku formalności załatwia bez wychodzenia z domu nie widząc urzędasa na oczy. W tym kontekscie proponowane przez PiS "ograniczenia biurokracji" przy zakladaniu dzialalnosci gospdoarczej zakrawaja - w oczach pana Wacka - na kpiny.

Zaszokowany pan Wacek nie zdziwi się więc, że na rozpoczęcie prowadzenia firmy nikt nie żąda od niego ani grosza tytułem jakichś absrdalnych skladek minimalnych czy innego haraczu do czego był przyzwyczajony w Polsce. Ewentualne składki na ubezpiecznie społeczne zapłaci dopiero jesli jego firma uzyska dochód. I to tylko jeśli zysk netto będzie wyższy niż kwota wolna od podatku, czyli powyżej 5 tysięcy funtów rocznie. Bo pan Wacek ewentualne podaki będzie płacił raz do roku - po złożeniu rocznego zeznania podatowego. Wysokość składki na ów brytyjski ZUS wyniesie go 8 procent zysku netto, ale tylko na pierwsze 30 tysięcy powyżej kwoty wolnej od podatku.

Urzędnika skrabowego prawdopodobnie nie będzie musiał widzieć na oczy przez wiele lat, może nawet nigdy. Wystarczy, że raz do roku wysyła wypełniony formularz rozliczenia podatkowego i ewentualnie płaci wyliczony przez siebie podatek.

Jeśli mała firma pana Wacka dobrze sobie rzadzi i jej obrót przekroczy 58 tysiecy funtów wówczas pan Wacek staje się dodatkowo płatnikiem VAT. Wysokość podatku VAT wynosi 17.5 procent a więc dużo mniej niż w "liberalnej" Polsce (22 procent). Pan Wacek wybiera najbardziej popularną opcję rozliczania się z VAT. Oznacza to, że rozliczenie podatku VAT wysyła do urzędu skarbowego raz na kwartał wypełniając rozliczenie on-line.

Jesli zechce zatrudnić pracowików może to zrobić po prostu telefonując do urzędu skarbowego. Podatki i składki na pracowników również rozlicza on-line (lub jesli woli w formie papierowej - formalności "papierowe" ograniczają się wówczas do wydrukowania pay-slipu (odcinka wypłaty) i zanotowania kwoty wyplaty i ewentualnie zrobienia przelweu na poczet podatku i składek ubezpieczenia społecznego do urzędu skrabowego, z własnego komputera, oczywiście). Stawka obowiązkowego ubezpieczenia społecznego, którą musi odprowadzić za pracowników pan Wacek jest procentowo dwukrotnie NIŻSZA niż ta, którą musiałby zapłacić zatrudniając pracownika w Polsce (dodatkowo duuuuużo wyższa jest kwota wolna od podatku i progi podatkowe). Pracowników nie boi się zatrudniać bo jeśli pracownik nie będzie mu już potrzebny lub uzna, że się on nie nadaje to moze go zwolnić bez większych ceregieli.

Pytania do czytelników: 1. Dlaczego pan Wacek śmieje się czytając zapowiedzi PiS na temat "ułatwień" dla przedsiębiorców. 2. Dlaczego poziom bezrobocia w Wielkiej Brytanii nie przekracza 5-6 procent pomiomo napływu kilkuset tysięcy imigrantów rocznie i dlaczego w Polsce poziom bezrobocia dochodzi do 20 procent pomimo wyemigrowania w ostatnich kilku latach kilkuset tysięcy osób?

http://podatki.onet.pl/1,68,8,15346...6,0,forum2.html

Old Post 03-11-2005 08:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil rcube Kliknij tutaj by wysłać e-maila do rcube Znajdź więcej post'ów przez  rcube Dodaj rcube do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać rcube prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
insmac*1337
lump

Hehe

Najwygodniej sie rzucac z wlasnego cieplego fotela, a co oni tam w rzadzie sie znaja, nie? To prawie jak z akcja w teatrze na Dubrowce...'ja bym lepiej pokierowal, albo chociaz gracze CS'

Malo przeklenstw na kaczora poszlo...wiecej wiecej, trzeba go zgnoic bo inaczej nie jestes trendy...

Old Post 03-11-2005 12:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil insmac*1337 Znajdź więcej post'ów przez  insmac*1337 Dodaj insmac*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać insmac*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez insmac*1337
Malo przeklenstw na kaczora poszlo...wiecej wiecej, trzeba go zgnoic bo inaczej nie jestes trendy...

Polecam Raport Polityki z obecnego numeru (z Lepperem na okładce z dopiskiem "Trzecie bliźniak?")

Old Post 03-11-2005 16:09
insmac*1337
lump

Czytalem

Old Post 03-11-2005 17:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil insmac*1337 Znajdź więcej post'ów przez  insmac*1337 Dodaj insmac*1337 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać insmac*1337 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

w nawiązaniu do tego raportu mogę jedynie napisać że nie chce by w dalszym ciągu były widoczne granice rozbiorów na mapie ukazującej poparcie dla różnych partii - a do tego PiS doprowadził .. poza tym: Zbyszek Wasserman (czy to jest polskie nazwisko?!?) należąc do partii Prawo i Sprawiedliwość, przekazywał opinii publicznej swoje stanowisko jakoby jeden z posłów, prowadząc pojazd mechaniczny wprawiany w ruch za pomocą sił natury, zwany potocznie samochodem, pod wpływem alkoholu (ba! 1 promil to sie już do kliniki terapi i uzależnień tzw "żłobka" nadaje) - nie zrobił nic złego.. przecież nie spowodował wypadku

no sorry - ale jezeli tak ma wyglądać Prawo, to ja z większą stanowczością będę tępić wszelkie przejway działalności w/w partii

Old Post 03-11-2005 17:54
insmac*1337
lump

Nikt aniolkiem nie jest. Ani Tusk, ani Kaczynski-Twins Pytanie tylko, czyich grzeszkow wyjdzie na wierzch wiecej, albo raczej czyje sie bardziej wyeksponuje w kontekscie biezacej sytuacji w kraju...

Prawda jest taka - a widze, ze malo kto chce sobie z tego zdac sprawe (w koncu lepsza utopia niz zderzenie z twardym brukiem rzeczywistosci), ze niezaleznie, czy na najwyzszym stolku tylek bedzie grzal, Kaczor, Donald czy inne zwierze lotne albo nie, tak czy inaczej za pare lat wszyscy beda klnac na rzad i prezydenta i obarczac ich wina za sytuacje w panstwie. I kolo sie zamyka, wybora wygra lewica, etc.

W kazdym razie, niezaleznie od tego, kto bedzie rzadzil, cudow nie bedzie (nie wierze tez w posepne scenariusze), bo wiekszosc rzeczy zalezy od was, tj. czy ruszycie dupsko i posprzatacie smierdzace lajno wokol siebie i ewentualnie zrobicie cos, co pozwoli wam wiesc ciekawe i godziwe zycie, albo tez bedziecie dalej czekac na raj na ziemi.

Mozna na wiele rzeczy narzekac, ale prawda jest taka, ze w kraju nie jest zle, nie jest prawda mit o braku perspektyw "mlodych zdolnych ambitnych studentow" (nienawidze tego sformulowania), mit, ze nie ma pracy (i ze nie bedzie) i najlepiej to w ogole s*******ic za granice, bo tam daja lepsze papu i 100 mbit do domu.

Jest wszystko, ale tylko dla tych, ktorzy cos potrafia i cos chca.

Old Post 03-11-2005 19:32
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:13.    Strony (3): [1] 2 3 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions