Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > RTCW > Gra dla przyjemnosci czy fragow
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
CiaPeQ
Combat (Death Knight)

Gra dla przyjemnosci czy fragow

mam jedno pytanie ale mam nadzieie ze niebendziec zli na mnie za koleiny temat

ale jestem ciekaw jak macie skonfigurowaną grafę i oglne ustawienia gry
tj.czy stawiacie na przyiemnosci z samei gry z dobrom grafom czy na picmipach
znacie roznice pomiendzy vertekse, a laitmapom
graionc widze wielu ludzi chowioncych sie w cienu zabianych praez to ze ich widaci na verteksie
wiem ze sporo ludzi gra na tym trybie ale zastanawia mnie to czy robiom tak bo muszom(brak fps) czy dobrym sprzence bo gra sie latwiei
wedlog mnie powinno sie grac na laitmapie bo jest o wiele ciekawiei a pozatym ustawienie R_picmip 10 mija sie z celem ale to jest tylko moie zdanie

oczywiscie pomijam ludzi ktozy grają na slabych kompach i muszom tu i tam obcionc zeby muc wogole grac

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 02-01-2002 13:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil CiaPeQ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do CiaPeQ Znajdź więcej post'ów przez  CiaPeQ Dodaj CiaPeQ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać CiaPeQ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Cain
Warrior (Scrag)

u mnie jest wszystko na minimum, miedzy innymi ze wzgledu na fps'y.....
ale nawet jesli mial bym lepszego kompa gral bym na verteksie bo jak zauwazyles ulatwia to gre (albo moze inaczej: lightmap utrudnia )
a co do przyjemnosci to nie wydaje mi sie, ze grajac kilka razy na dzien na jakiejsm mapie za kazdym razem czerpal bym przyjemnosc z ladnej grafy....po paru meczykach znudzilo by sie...

Old Post 02-01-2002 14:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Cain Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Cain Znajdź więcej post'ów przez  Cain Dodaj Cain do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Cain prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
kag
fenix

a ja mam wszystko powlaczane, komp jakos to ciagnie i mimo ze nie mam jakis rewelacyjnych fps to nie zamierzam niczego wylaczac zeby sobie ulatwiac zycie, w sp nie uzywam kodow to w mp tez sobie nie bede niczego ulatwial fov tez standard

Old Post 02-01-2002 14:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil kag Kliknij tutaj by wysłać e-maila do kag Znajdź więcej post'ów przez  kag Dodaj kag do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać kag prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[SPECNAZ]RoL
QLman

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]kag
a ja mam wszystko powlaczane, komp jakos to ciagnie i mimo ze nie mam jakis rewelacyjnych fps to nie zamierzam niczego wylaczac zeby sobie ulatwiac zycie, w sp nie uzywam kodow to w mp tez sobie nie bede niczego ulatwial fov tez standard

Eeeee... Nie można traktować "psucia" grafiki za siakieś kody! Granie w MP na defaultowej grafice dla mnie jest czymś w rodzaju grania w D2 postacią zawodową (tylko jedno życie)... I tu nawet nie chodzi o eFPeeSy... Lightmap... SuX... Ble... I wogule... Poza tym granie na takiej grafce tylko dlatego że jest ładnie troche mnie strashy. Bo prędzej czy później i tak wygląd map sie nudzi...

Old Post 02-01-2002 15:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SPECNAZ]RoL Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [SPECNAZ]RoL Znajdź więcej post'ów przez  [SPECNAZ]RoL Dodaj [SPECNAZ]RoL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SPECNAZ]RoL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
kag
fenix

nie, zle sie zrozumielismy, nie traktuje tego jako kody, ale jesli ktos ma dobry komp i naprawde nie musi a wylacza pewne rzeczy to sobie ulatwai gre, jak chce to i tak mu nie zabronie a sam bede gral bez ulatwien, a co do d2 to nie ma to jak necro

Old Post 02-01-2002 15:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil kag Kliknij tutaj by wysłać e-maila do kag Znajdź więcej post'ów przez  kag Dodaj kag do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać kag prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Chrumkules
Watch your back!

ja tam wlaczylem tyle ile moja maszyna wytrzyma i nie kombinuje z zadnymi katami ani vertexami - bo jak to sie mowi - Złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy! albo jeszcze jedno mi sie przypomnialo - "Dobry kon to i po blocie pojdzie! "

Edytowane przez Chrumkules dnia 02-01-2002 o godz. 22:07

Old Post 02-01-2002 15:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Chrumkules Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Chrumkules Znajdź więcej post'ów przez  Chrumkules Dodaj Chrumkules do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Chrumkules prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[SPECNAZ]RoL
QLman

quote:
nie, zle sie zrozumielismy, nie traktuje tego jako kody, ale jesli ktos ma dobry komp i naprawde nie musi a wylacza pewne rzeczy to sobie ulatwai gre, jak chce to i tak mu nie zabronie a sam bede gral bez ulatwien, a co do d2 to nie ma to jak necro

To jush zalerzy od nastawienia w jakim sie gra w gry... Jeśli ktoś chce mieć jak najlepshe staty i itd. itp. To napewno bedzie grał w ustawieniach takich by mu narobiło jak nanjwiecej eFPeeSów... Więc defaultowe ustawienie według mnie są albo 4 fun, albo po to by sprawdzić sie grając w najtrudniejshych możliwych warunkach
PS: Barbi z dziadkiem rulez

Old Post 02-01-2002 15:56
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [SPECNAZ]RoL Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [SPECNAZ]RoL Znajdź więcej post'ów przez  [SPECNAZ]RoL Dodaj [SPECNAZ]RoL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [SPECNAZ]RoL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[BK]Pioter
Tanczacy z Granatami :]

Smile

Tu generalnei chodzi o to ze na slabszych ustawieniach latwiej dojrzec np snipera gdzies chowanego jak i postac w cieniu.Wiem jak to bylo keidy przesiadlem se z Rivy na Gforce...dopiero zauwazylem ze na mp_beach jest noc i gralo sie trudniej ale o wiele ladniej,osobiscie mam wsyztsko powlanczane,to czyni rozgrywke bardziej realistyczna a nie strzelanie do rzutkow

Old Post 02-01-2002 18:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [BK]Pioter Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [BK]Pioter Znajdź więcej post'ów przez  [BK]Pioter Dodaj [BK]Pioter do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [BK]Pioter prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Przecinek
Trejning ( Enforser)

Luddddddzzzzzziiiieeeeeeeeeee . Jak czytam coponiektoore wypowiedzi to opada na rece glowa . Ja mam na assault czasem 4 FPS ( zmienilem karte ! ) i wszystko na minimum OPROCZ Lightmapa . Bez tego to nie moge grac ! Zygam na monitor widzac Vertexa . Jak ktos mnie laduje z cienia to tylko czuje lepszy klimat . A juz wiem ze ludzie zalatwiaja sobie oczojebne skiny aby lepiej widziec wrogow i.t.p .

Buuuuuuuu .

Old Post 02-01-2002 18:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Przecinek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Przecinek Znajdź więcej post'ów przez  Przecinek Dodaj Przecinek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Przecinek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bel
sYnth/C4

"czojebne skiny" - hehehe oglaszam ze text ow pozwole sobie wlaczyc do mojego slownika hehe, chyba moge nie Przecinek?

Old Post 02-01-2002 21:51
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bel Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bel Znajdź więcej post'ów przez  bel Dodaj bel do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bel prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
FF_ZOh1w2
[VAL]po dupie przeciwnika

quote:
Napisane oryginalnie przez Przcinek
oczojebne skiny

Ja gram na verteksie bo na lightmap mam tak ciemny obraz ze nic nie widze a co do oczojebnych skinów to uważam ze jest to chore i zabija klimat gry ( przypominają mi się akcje z Q1 ze skinami w posranych kolorkach byle by je było lepiej widać )

Old Post 02-01-2002 22:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil FF_ZOh1w2 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do FF_ZOh1w2 Znajdź więcej post'ów przez  FF_ZOh1w2 Dodaj FF_ZOh1w2 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać FF_ZOh1w2 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bel
sYnth/C4

quote:
Napisane oryginalnie przez FF_ZOh1w2

Ja gram na verteksie bo na lightmap mam tak ciemny obraz ze nic nie widze a co do oczojebnych skinów to uważam ze jest to chore i zabija klimat gry ( przypominają mi się akcje z Q1 ze skinami w posranych kolorkach byle by je było lepiej widać )

pewnie masz karte nvidii, ja musialem sobie dac gamma 1.30 w ustawieniach koloru, ty tez tak zrob. jak nie grasz to monitorem sciemnisz.

Old Post 02-01-2002 23:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bel Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bel Znajdź więcej post'ów przez  bel Dodaj bel do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bel prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

Ja mam all na maca w 1024x768, mi zal. na jak najlepszej estetyce, po to gram , zeby byl klimacik Czesto sa miejsca gdzie nie widze kolesia ciemne schody np na boat etc. Tak ma byc poprostu. Taka jest fizyka swiatla etc. Goscie ktorzy robia all zeby widziec innych to dla mnie hm, no nic nie powiem hehe

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Old Post 02-01-2002 23:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DarkXenocide Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DarkXenocide Znajdź więcej post'ów przez  DarkXenocide Dodaj DarkXenocide do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DarkXenocide prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Przecinek
Trejning ( Enforser)

quote:
Napisane oryginalnie przez [WC]belhifet
"czojebne skiny" - hehehe oglaszam ze text ow pozwole sobie wlaczyc do mojego slownika hehe, chyba moge nie Przecinek?

V44

Old Post 03-01-2002 09:57
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Przecinek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Przecinek Znajdź więcej post'ów przez  Przecinek Dodaj Przecinek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Przecinek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bel
sYnth/C4

quote:
Napisane oryginalnie przez Przecinek

V44

v43

Old Post 03-01-2002 14:00
Infinite
nieszczesliwie zakochany

ja gram na takich ustawieniach jak w q3
czyli wszystko ustawione tak aby widziec jak najwiecej i zobaczyc przeciwnika zanim on mnie zobaczy

Old Post 03-01-2002 16:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Infinite Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Infinite Znajdź więcej post'ów przez  Infinite Dodaj Infinite do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Infinite prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
C4|Shiro
Crane

powiem tak...Lightmap rzadzi...ale w singlu...miestety na multi lightmap nie ma sensu...dlaczego...dlatego se jat vertex...i duza czesc ludzi go ma wlaczonego...wiec chowanie sie w cieniu nie ma sensu...pozatym...zebym osiagnal te 60fps dla jakiejs normalnej gry musze grac na ustawieniach fastest... ...no coz jestem narazie (niedlugo po Ciebie biegne moj radeonq kochany) skazany na takie a nie inne ustawienia

Old Post 03-01-2002 19:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil C4|Shiro Kliknij tutaj by wysłać e-maila do C4|Shiro Znajdź więcej post'ów przez  C4|Shiro Dodaj C4|Shiro do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać C4|Shiro prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
kag
fenix

inna sprawa jest dla mnie zmienianie opcji wyswietlania grafiki ze wzgledu na konfiguracje kompa i po to zeby po prostu normalnie grac a nie 2 fps, a czym innym jest wylaczanie wszystkiego byle tylko uzyskac przewage nad graczami ktorzy nic nie kombinuja ...

Old Post 03-01-2002 19:21
DarkXenocide
Prezes Poison

quote:
inna sprawa jest dla mnie zmienianie opcji wyswietlania grafiki ze wzgledu na konfiguracje kompa i po to zeby po prostu normalnie grac a nie 2 fps, a czym innym jest wylaczanie wszystkiego byle tylko uzyskac przewage nad graczami ktorzy nic nie kombinuja ...

Swiete slowa, ale wielu tego nie rozumie... mysla ze turbo ultra wymiatacz to koles z 100bindami, skryptami, poustawianym GLem, podkrecona mycha etc. G prawda.

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Old Post 04-01-2002 11:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DarkXenocide Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DarkXenocide Znajdź więcej post'ów przez  DarkXenocide Dodaj DarkXenocide do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DarkXenocide prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Zoltan
Warrior (Scrag)

Granie dla przyjemnosci czy fragow ? ... a czy fragowanie kogos nie jest przyjemne ?? Bez sensu topic ...

www.bkrieg.prv.pl
[BK] BlitzKrieg, IRCnet #wolfpl

Old Post 04-01-2002 11:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Zoltan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Zoltan Znajdź więcej post'ów przez  Zoltan Dodaj Zoltan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Zoltan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ThoT
[Poison]Clan member.

Granie na vertexie mimo pewnych zalet ma rowniez i wady. Gdy ktos gra na vertexie nie widzi jak rozkladaja sie cienie i nie ma mozliwosci znalezienia miejsca w ktorym moze sie ukryc i zaskoczyc przeciwnika (chyba ze zna takie miejsca na pamiec)ktory gra na lightmapie, a takich jest chyba wiekszosc.

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]DarkXenocide
mysla ze turbo ultra wymiatacz to koles z 100bindami, skryptami, poustawianym GLem, podkrecona mycha etc. G prawda.

Turbo ultra wymiatacz nie musie miec takich ustawien, ale jak ma wszystko zgrane, dobrze poustawiane to staje sie wtedy moim zdaniem super turbo ultra wymiataczem. Takie rzeczy wielce pomagaja.

Prepare to be POISONED

Edytowane przez ThoT dnia 04-01-2002 o godz. 14:24

Old Post 04-01-2002 14:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ThoT Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ThoT Znajdź więcej post'ów przez  ThoT Dodaj ThoT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ThoT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
kag
fenix

quote:
Napisane oryginalnie przez Zoltan
Granie dla przyjemnosci czy fragow ? ... a czy fragowanie kogos nie jest przyjemne ?? Bez sensu topic ...
a imho wcale nie bez sensu, po prostu sa ludzie ktorzy musza miec jakas przewaga i tna co sie da byle tylko miec jakis +, teraz tylko czekam na pytania" gdzie sa do sciagniecia te swiecace skiny?"

Old Post 04-01-2002 14:25
FF_ZOh1w2
[VAL]po dupie przeciwnika

quote:
a imho wcale nie bez sensu, po prostu sa ludzie ktorzy musza miec jakas przewaga i tna co sie da byle tylko miec jakis +, teraz tylko czekam na pytania" gdzie sa do sciagniecia te swiecace skiny?"

Jak ktoś jest słaby to i świecące skiny mu nie pomogą, zresztą prwada jest taka że zawsze się znajdą amatorzy takich gówien...

Old Post 04-01-2002 15:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil FF_ZOh1w2 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do FF_ZOh1w2 Znajdź więcej post'ów przez  FF_ZOh1w2 Dodaj FF_ZOh1w2 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać FF_ZOh1w2 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Cain
Warrior (Scrag)

mnie tam nie obchodzi jak graja inni, czy na lightmap na vertex'e, ze swiecacymi skinami wrogow czy bez....wazne jest to jak ja gram i jak sie z tym czuje, kiedy gral bym z ustawionymi skinami wrogow na pomaranczowe, zeby ich widziec z daleka nie uwazal bym ze moje fragi czy punkty zdobylem w normalny sposob, nie cieszylo by mnie to tak normalne granie.....jesli kogos to cieszy ze zabija kolesi w duzej mierze dzieki czemus takiemu to ok niech sie cieszy, jego sprawa.....
a co do vertex'a to nie mysle ze jest to ulatwianie sobie gry, ma to swoje zalety ale tez wady, przeciez grajac na lightmap o wiele latwiej jest wylukac jakiegos kolesia szyjacego nie wiadomo z kad bo po kazdym jego szczale rozblyskuje sie ladnie swiatlo w miejscu w ktorym szczelal (chyba jeszcze potrzeba dynamic lights do tego) a grajac na vertex'e jest sie zdanym tylko na swoj wzrok i nie ma podobnych "pomocy".
tak sumujac to niech kazdy gra na jakich ustawieniach chce, nie dla wszystkich przyjemnoscia jest granie w lightmap, jak dla mnie to wolf moze byc czarnobialy i bez zadnych bajerow, byle by grywalnosc byla taka jaka jest.

dziekuje

Old Post 04-01-2002 17:36
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Cain Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Cain Znajdź więcej post'ów przez  Cain Dodaj Cain do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Cain prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[mroova]ant
BLADERUNNER

quote:
Napisane oryginalnie przez Cain
....
tak sumujac to niech kazdy gra na jakich ustawieniach chce, nie dla wszystkich przyjemnoscia jest granie w lightmap, jak dla mnie to wolf moze byc czarnobialy i bez zadnych bajerow, byle by grywalnosc byla taka jaka jest.

dziekuje

Popieram !!!
Powiem jeszcze to: dzisiaj, w czasie "rzeźni" na _destuction jeden medyk (on bedzie wiedział, że to o niego chodzi) 3 razy mnie podniósł i 3 razy sam zginął... właśnie dla takich momentów chce mi się grać....a fragi? a vertex'y? a świecące mundury? OLAĆ TO ... !!! Jak ktoś gra dla przyjemności, to mu takie usprawnienia kompletnie niepotrzebne (pomijając fakt posiadania cienkiego kompa...)

Old Post 04-01-2002 19:50
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [mroova]ant Znajdź więcej post'ów przez  [mroova]ant Dodaj [mroova]ant do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [mroova]ant prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Infinite
nieszczesliwie zakochany

jak chcesz miec swiecace skiny to najlepiej samemu je wykonac

Old Post 06-01-2002 16:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Infinite Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Infinite Znajdź więcej post'ów przez  Infinite Dodaj Infinite do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Infinite prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:09.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions