Re: Mapa na podstawie ostatniej sceny z filmu "Saving Prv. Ryan"
quote: Napisane oryginalnie przez [TC]sp@nz
Wiekszosc z was zapewne ogladala ten film, napewno z zajawy dla wolfa , lub tez jak ja , bo to poprostu swietny film. Pamietacie ostatnia scene - obrona mostu (jednego z 2 pozostalych na linii frontu) alianci maja obronic ten most za wszelka cene - niemcy przekroczyc go dywizjami pancernymi. To the point taka mapa zostala juz zrobiona , nazywa sie ut_rommel jest wykonana powiem szczeze swietnie , szczegoly sa te same co w filmie (dzwonnica , kafejka , nawet muzyczka Edith Piaf <- nie wiem jak sie to pisze) sek w tym zeby ta mape tylko powiekszyc. Generalnie polowa roboty jest zrobiona trzeba by tylko przekonwertowac te mape (o ile sie da!) z urbanterror
temat ten poruszylem 11-12-2001 23:43 w topicu Przecinka: "Custom map by me !"
...Od siebie chcialbym zaproponowac konwesje mapki z modu do q3 Urban Terror - dm_ROMMEL. Sa chyba juz dostepne konwertery map q3-rtcw. Jesli ktos nie widzial mapy lub nie gral w urban terror to jest tam otoczenie jak w koncowej bitwie z "Saving Private Ryan" - zrujnowane miasteczko, obrona przyczułku, mostu przed kontratakiem Niemców. Skoro w rtcw jest mapa (dm_baech) ktora wszystkim kojarzy sie z poczatkowa scena z Ryana to pomyslalem ze swietna by byla i ta mapa. Oczywiscie gdyby tylko kierowac sie samymi zalozeniami tamtej mapy (cholera tak mnie tam ujelo jak w zrujnowanej francuskiej cafe gral jeszcze gramofon z Edit Piaf), bo byla w sumie mala. Misja byla by oczywiscie ofensywna dla Axis a ich cele to coz, trzeba wiele rzeczy rozpatrzyc np zapewnic obu stronom drogi tak zaplanowane zeby nie bylo mozliwosci zbyt wczesnego znalezienia sie ktorejs ze stron przy punktach respawnu wroga, celami misji etc. Podoba mi sie jak zrobiono mape Comunique z rtcw: tam jest tak zaplanowana droga obu stronom ze gdy wszyscy rusza w jednym kierunku spotkaja sie w takim korytazu ze skrzyniami tuz przy radarze. Nie ma szans ze Allys dotra do radaru pierwsi. Powracajac do mapy Rommel, super jakby dac np. pojazdy opancerzone, transportery dla piechoty, albo np taki pociag opancerzony z wierzyczkami to by bylo cool! Raczej ciezko by bylo wprowadzic sterowanie pojazdami (lub to wcale niemozliwe) ale zrobic ze taki transporter ma ustalona droge i sam sie zatrzymuje...
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|