Re: Głupie topici i takie tam...
quote: Napisane oryginalnie przez slawek
Głupie topiki.
Doceniam (i szanuję wbrew pozorom) dobrą wolę twórców, opiekunów i stałych użytkowników tego boarda by zachować go w jak najlepszym stanie. Dbałość o tematykę i jakość postów , zawartość merytoryczną itp. To super, że są tacy ludzie i takie miejsca. To mnie zresztą tu przyciągnęło i zatrzymało na chwilę (jak długo?). Przeczytałem właśnie dokładnie topic Qfa sam syf LaGrandy (którego nota bene szalenie cenię za serwis od którego przez jakiś czas zaczynałem swój dzień – szkoda, że zapadł ostatnio w śpiączkę).
I tak mi przyszło do głowy (bo sam przecież bym nie wymyślił), że wszystko fajnie i z grubsza zgadzam się.
Sprawa forum, jego jakości, zawartści, głupich postów wydaje się być jednak cholernie złożona i , co tu dużo mówić, nie do rozstrzygnięcia.
Jeśli masz chęć zapoznać się z moim POV na ten temat, go ahead, jeśli nie – kliknij back w swojej przeglądarce.
(Jeśli jesteś moderatorem, możesz nawet wypieprzyć tego posta od ręki )
Do rzeczy.
Forum to ludzie. Ludzie są różni, więc i Forum nie może być tworem jednorodnym. Każdy ma jakąś swoją wizję tego jak powinno ono wyglądać, i jakie treści zawierać. Jego tematyka - „q3a” jest na tyle pojemna, że mieszczą się w nim zarówno tematy techniczne, organizacyjne jak i towarzyskie, plotkarskie i wiele innych. Ograniczeniem zdaje się być tylko wyobraźnia.
Co w tym złego? Chyba nic... Nie twierdzę, że każde pierdnięcie forumowicza powinno być na nim utrzymane na wieki. Ktoś tym administruje i pisząc cokolwiek decydujemy się na jego subiektywną ocenę naszych wypocin. Jak się komuś nie podoba – droga wolna. Ale daleki jestem od podziału tematów na „głupie” i „mądre”. Od podziału uczestników na mniej i bardziej wartościowych. Nigdy nie wiadomo do czego zmierza zakładający temat. Diodak kiedyś w przypływie weny chciał przerabiać piosenki... Co w tym złego? Dlaczego wszystkie tematy miałyby być tak cholernie poważne? Dlaczego pisząc coś żartem trzeba pisać na koniec „joke” Bo ktoś nie rozumie dowcipu? Olać go.... Nie bronię w tym momencie siebie...oxy - temat o filmie z q3a był i d i o t y c z n y. Ale kto wie co by z niego wyniknęło? Chociaż przyznaję, że żal mi tego temaciku, w którym prosiłem o pomoc w zdobyciu aimbota. To, że nie zrozumiano ironii, nie przeszkadza mi. Cudze oceny są dla mnie jak brzęczenie much, ale fajnie było poczytać co o tym sądzi społeczność, poczytać jak niektórzy się podpalają i rzucają jak jastrzębie na wypatrzoną z niebotycznej wysokości własnej osoby i doświadczenia ofiarę...Ba, nigdy nie wiadomo do czego dojdzie sam temat (no dobra, wiadamo – w 90% skończy się na dresach... ) I to jest fascynujące, rzucasz temat i patrzysz jak się rozwija, meandruje, jak pracują główki uczestników.
Nie da się z takiego medium jak forum poświęcone grze komputerowej zrobić nowego „Times’a” z jego rzetelnością i powagą ani „Stereophile’a” z jego fachowością. Zawsze będzie to skrzyżowanie „Misia” z „Superkiem” i „Pamiętnikami B.Jones” + odrobina wiedzy o komendach z konsoli. I nie ma się o co obrażać na współużytkowników, na moderatorów, na samo Forum w końcu... Zawsze zostaje najlepszy sposób na treści, które nas rażą, które nam nie odpowiadają. Zawsze zostaje możliwość zignorowania posta. Jeśli ktoś ma inny temperament – może zjechać piszącego – dlaczego nie?, w końcu to tylko forum. Piszesz coś – bądź gotów na odpowiedź. (Fajnie byłoby, gdyby mieściły się te opeery w jakichś rozsądnych, ogólnie przyjętych ramach, ale to pewnie utopijne pragnienie...) Zawsze można wreszcie zmienić stronę...
No dobra. Teraz czas na podsumowanie i wnioski.
Jakie podsumowanie?!
Jakie wnioski?!
Przecież to tylko kolejny
Głupi temat.
Tak naprawdę, to chciałem tylko napisać, że jest piękna pogoda (przynajmniej w Łodzi).
I to jest serio.
(sorki dla mnie cierpliwych za obszerną treść, ale tak bardzo zależy mi na opinii, że nie chciałbym nabijać postów krótkimi zdaniami) (joke)
No moim zdaniem temat byl calkiem ciekawy i nie powinien byc zamykany. Nie wszystko chyba w tym boardzie musi byc az tak powazne? Przeciez tutaj nawet nikt nie zarabia, a zamykanie humoru to juz imho przesada. Topic byl troche na smiechy, lecz zamiast go zamykac pare osob powinno dostac ostrzezenia lub cosik w tym stylu za pisanie postow z 2 slowami. Jednak co sie wydaje, niektorzy mowia o "samym syfie" a sami troche go wprowadzaja, bedac nietykalnymi z chyba wiadomych w przypadku paru osob powodow.
A zwisa mi ocena, jak mam pisac to pisze szczerze, jak przez to dostane srednia 1.1 to sie nie przejme 
mail - [email protected]
Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|