Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Counter-Strike > Łącze :)
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Dr Greenthumb
Training (Enforcer)

Exclamation Łącze :)

Jakie jest minimalne łącze na którym można postawić serwer dedykowany CS'owi, tak aby nie było problemu z lagami itp. ?

Co by było gdybym załozył sewer na SDI?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 05-02-2002 16:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Dr Greenthumb Znajdź więcej post'ów przez  Dr Greenthumb Dodaj Dr Greenthumb do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Dr Greenthumb prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Ex00
Pan Prezes :S

wlasciwie to 1 na 1 na SDI mozna zagrac

Old Post 05-02-2002 16:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ex00 Znajdź więcej post'ów przez  Ex00 Dodaj Ex00 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ex00 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Dr Greenthumb
Training (Enforcer)

Talking

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Ex00
wlasciwie to 1 na 1 na SDI mozna zagrac

sprawa wygląda tak: w blokach koło mojego mieszka około 6-8 moich znajomych którzy za chęcia zagraliby razem ze mną w CS'a.
Jeśli ping nie przekraczałby 200 ewentualnie 250 to można by sie pofatygować

Update: aha oni maja tez SDI i jeden chyba ma modemik

THX anyway

Old Post 05-02-2002 16:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Dr Greenthumb Znajdź więcej post'ów przez  Dr Greenthumb Dodaj Dr Greenthumb do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Dr Greenthumb prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Squall
[SPEC]Squall

Jeżeli dla ciebie 200-250 to gra "bez problemnów" to serwer postaw sobie na modemiku. A tak na serio to lepiej pograjcie sobie gdzie indziej - w Polsce 1/4 jest wiecznie pusta.

Old Post 05-02-2002 16:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Squall Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Squall Znajdź więcej post'ów przez  Squall Dodaj Squall do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Squall prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Dr Greenthumb
Training (Enforcer)

Nie jest to wspaniały ping, ale jak sie jest upartym to można i na pignu 400 grac
Chodzi mi poprostu o to, czy mając SDI i szybki sprzet na serwer (athlon 1ghz 256 ramu) moge (czyt. czy jest to możliwe) pograc sobie z 6-8 osobami mieszkajacymi w poblizu przy pingu ponizej 200 z czego spora czesc z nich rowniez ma SDI?

Old Post 05-02-2002 17:04
di0nizy
Skilled (Knight)

Hmmm wiekszosc adminow mowi ze 1mbit wystarcza dla grania 1/1 ale wiesz musisz miec ten mbit malo obciazony... Bo inaczej beda pingi hmmm lepiej nie mowic jakie

Old Post 05-02-2002 17:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil di0nizy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do di0nizy Znajdź więcej post'ów przez  di0nizy Dodaj di0nizy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać di0nizy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Squall
[SPEC]Squall

quote:
Napisane oryginalnie przez Dr Greenthumb
Nie jest to wspaniały ping, ale jak sie jest upartym to można i na pignu 400 grac
Chodzi mi poprostu o to, czy mając SDI i szybki sprzet na serwer (athlon 1ghz 256 ramu) moge (czyt. czy jest to możliwe) pograc sobie z 6-8 osobami mieszkajacymi w poblizu przy pingu ponizej 200 z czego spora czesc z nich rowniez ma SDI?

Jak chcesz grać na upartego to nawet na modemie przy można serwer na 20 osób założyć... Natomiast na SDI nie dawałbym więcej niż 4-5, bo pingi mogą skakać.

Old Post 05-02-2002 17:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Squall Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Squall Znajdź więcej post'ów przez  Squall Dodaj Squall do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Squall prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Dr Greenthumb
Training (Enforcer)

1mbit i lagi !!!!! o ku*** ja myslalem, ze na takim laczu to mozna sie bedzie calkiem normalnie pograc z 10 osobami wiec co dopiero o SDI mowa?

ech...

Old Post 05-02-2002 17:29
Squall
[SPEC]Squall

Ale di0n sobie tylko jaja robił, nie słuchaj go.

Old Post 05-02-2002 17:33
Dr Greenthumb
Training (Enforcer)

di0n psik nie dobry chłopczyk !! ja tu poważne i ważne temty porzuszam a Ty naśmiewasz się z takiej lamki jak ja...

Wrócmy do tematu

Old Post 05-02-2002 17:35
Coen Hunter
Wolny Strzelec

Na SDI moga grac 3-4 osoby maksymalnie , mozna zapomniec o postawieniu serwera !

Ram tez stoji troche na przeszkodzie , ale nie tak bardzo !

MSN [email protected]

Old Post 05-02-2002 18:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Coen Hunter Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Coen Hunter Znajdź więcej post'ów przez  Coen Hunter Dodaj Coen Hunter do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Coen Hunter prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
=cs=Hitman
Training (Enforcer)

Talking lacza

a czy ja moge mam 512 kb chello duron 800 i kilka rzeczy jeszcze

Old Post 05-02-2002 19:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil =cs=Hitman Kliknij tutaj by wysłać e-maila do =cs=Hitman Znajdź więcej post'ów przez  =cs=Hitman Dodaj =cs=Hitman do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać =cs=Hitman prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AdaX
Fajna pipeczka (c)mAcIoS

Re: lacza

quote:
Napisane oryginalnie przez =cs=Hitman
no nie wiem!
jak kolega Alercik stawia server to jak ktos gral z wawy - ping 50!
a np. podlaczyl sie kolo z mazur, a dokladnie Ketrzyna - ping 200 -400, wiec chyba nie mozesz postawic serva! a co do sprzetu to mial Athlona 600 lub 700 - nie wiem dokladnie!

Edytowane przez AdaX dnia 06-02-2002 o godz. 13:15

Old Post 05-02-2002 23:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AdaX Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AdaX Znajdź więcej post'ów przez  AdaX Dodaj AdaX do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AdaX prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Dr Greenthumb
Training (Enforcer)

No dobra dzieki za pomoc. Teraz drugi problem zwiazany z serwerem na SDI

W domu mam siec i serwer do ktorego mam podlaczone SDI i mam IP lokalne oraz normalne i co nalezy zrobic, aby po podaniu mojego tego odpowiedniego IP kumplom oni beda mogli zobaczyc moj serwer na liscie serwerow.

Rozumiecie?

Old Post 06-02-2002 05:47
nights.kt
Combat (Death Knight)

Jesli chodzi o LAN to powinni tylko odswiezyc serwery

Old Post 06-02-2002 06:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil nights.kt Kliknij tutaj by wysłać e-maila do nights.kt Znajdź więcej post'ów przez  nights.kt Dodaj nights.kt do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać nights.kt prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Dr Greenthumb
Training (Enforcer)

Thumbs down

quote:
Napisane oryginalnie przez nights.kt
Jesli chodzi o LAN to powinni tylko odswiezyc serwery

No własnie w tym problem, że nie mamy LAN'a

Old Post 06-02-2002 11:48
Coen Hunter
Wolny Strzelec

Czy serwer przez ktory wszysycy sie lacza ma firewalla ? Czy kazdy z osobna ma SDI czy kilku uzytkownikow uzywa jednego IP z maska podsieci ? Bo jesli na oba pytania odpowiedz jest TAK , to wtedy niestety zaden z was nie bedzie mogl postawic serwera !

MSN [email protected]

Old Post 06-02-2002 12:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Coen Hunter Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Coen Hunter Znajdź więcej post'ów przez  Coen Hunter Dodaj Coen Hunter do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Coen Hunter prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DeStRuCt0r
Guest

Serwer na sdi? LOL
Uwierz mi nie warto sie fatygowac! Lepiej zrobcie tak jak ktos wspominal i pograjcie sobie na jednym z kilkudziesieciui serverow, ktory zawsze stoi pusty

Old Post 06-02-2002 13:18
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Dr Greenthumb
Training (Enforcer)

Question

quote:
Napisane oryginalnie przez Kitab Al Azif
Czy serwer przez ktory wszysycy sie lacza ma firewalla ? Czy kazdy z osobna ma SDI czy kilku uzytkownikow uzywa jednego IP z maska podsieci ? Bo jesli na oba pytania odpowiedz jest TAK , to wtedy niestety zaden z was nie bedzie mogl postawic serwera !
A jeśli na pierwsze pytanie odpowiedź brzmi NIE a na drugie TAK to co?

Old Post 06-02-2002 14:48
Dr Greenthumb
Training (Enforcer)

quote:
Napisane oryginalnie przez DeStRuCt0r
Serwer na sdi? LOL
Uwierz mi nie warto sie fatygowac! Lepiej zrobcie tak jak ktos wspominal i pograjcie sobie na jednym z kilkudziesieciui serverow, ktory zawsze stoi pusty

DeStRuCt0r do odważnych świat nalezy

Hmm...pograc na pustym serwie, też można. ale wtedy nie masz admina i nie możesz sobie pograc na swoich ukochanych mapkach

Old Post 06-02-2002 14:50
Coen Hunter
Wolny Strzelec

quote:
A jeśli na pierwsze pytanie odpowiedź brzmi NIE a na drugie TAK to co?

Tzn macie jedno SDI na siec lokalna , czy kilka SDI ?

MSN [email protected]

Old Post 06-02-2002 15:40
Dr Greenthumb
Training (Enforcer)

Smile

quote:
Napisane oryginalnie przez Kitab Al Azif

Tzn macie jedno SDI na siec lokalna , czy kilka SDI ?

Nie w domu mam siec do ktorego podlaczone jest SDI. Na jednym kompie postawie dedykowany serwer a na drugim sam bede gral (niestety trzeci jest za słaby do gry w CS'a ) Reszta osób ma SDI wyłącznie dla siebie (są podłączone bezposrednio do komputera) i polacza sie ze mna
Rozumiesz?

Old Post 06-02-2002 15:46
Beaker
[C4]MaStHa-=-GaNgStA

Re: lacza

quote:
Napisane oryginalnie przez =cs=Hitman

buahahahaah
czy wzyciu miales wieskzy ytranfer mniz 70 kilo na chello
a po 2 to 512 kilo to ejst w sieci lokalnej (to zmoe bys uzyskal jak bys sciagal ze zstrony chello, ale malo mozliwe) a na siec maz 128...

Old Post 06-02-2002 17:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Beaker Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Beaker Znajdź więcej post'ów przez  Beaker Dodaj Beaker do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Beaker prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
=34=
I Shot the Sheriff

quote:
DeStRuCt0r do odważnych świat nalezy

Hmm...pograc na pustym serwie, też można. ale wtedy nie masz admina i nie możesz sobie pograc na swoich ukochanych mapkach

VOTEMAP no chyba że niema takiej mapy na serwerze.

Old Post 06-02-2002 19:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil =34= Kliknij tutaj by wysłać e-maila do =34= Znajdź więcej post'ów przez  =34= Dodaj =34= do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać =34= prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ON.
Warrior (Scrag)

quote:
Napisane oryginalnie przez di0nizy
Hmmm wiekszosc adminow mowi ze 1mbit wystarcza dla grania 1/1 ale wiesz musisz miec ten mbit malo obciazony... Bo inaczej beda pingi hmmm lepiej nie mowic jakie

E tam na 4 graczy dwa mega spokojnie styka al etylko jak graja w rozdzialce 640

Old Post 07-02-2002 00:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ON. Znajdź więcej post'ów przez  ON. Dodaj ON. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ON. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Dr Greenthumb
Training (Enforcer)

Exclamation

quote:
No dobra dzieki za pomoc. Teraz drugi problem zwiazany z serwerem na SDI

W domu mam siec i serwer do ktorego mam podlaczone SDI i mam IP lokalne oraz normalne i co nalezy zrobic, aby po podaniu mojego tego odpowiedniego IP kumplom oni beda mogli zobaczyc moj serwer na liscie serwerow.

Rozumiecie?

Własnie się dowiedziałem, że serwer LAN'owy można ustawić tak, że porty z których działą CS (27015) ustawić na wyjściowe (lub coś w tym stylu, nie pamietam) i wtedy wszystko działa w porząsiu

Ej Ci co mają kwiarenki na pewno też tak mają, że kopmutery podłaćzone do LAN'a trzeba odpowiedznio skonfigurować, aby można było zakładać na nich netowe serwery, więc nie bądzie pipy i pomóżcie takiej biednej lamce jak ja!!! PLIZZZ

Old Post 07-02-2002 13:45
ON.
Warrior (Scrag)

quote:
Własnie się dowiedziałem, że serwer LAN'owy można ustawić tak, że porty z których działą CS (27015) ustawić na wyjściowe (lub coś w tym stylu, nie pamietam) i wtedy wszystko działa w porząsiu

Ej Ci co mają kwiarenki na pewno też tak mają, że kopmutery podłaćzone do LAN'a trzeba odpowiedznio skonfigurować, aby można było zakładać na nich netowe serwery, więc nie bądzie pipy i pomóżcie takiej biednej lamce jak ja!!! PLIZZZ

Nie myl pojec. Nie wejdzie nikt do ciebie z sieci na lokalne ip. Wybij sobie z glowy taka mozliwosc bez odpowiedniego sprzetu.

Old Post 07-02-2002 18:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ON. Znajdź więcej post'ów przez  ON. Dodaj ON. do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ON. prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DeStRuCt0r
Guest

Re: Re: lacza

quote:
Napisane oryginalnie przez Beaker

buahahahaah
a po 2 to 512 kilo to ejst w sieci lokalnej (to zmoe bys uzyskal jak bys sciagal ze zstrony chello, ale malo mozliwe) a na siec maz 128...

chello suxorz nie?

Old Post 07-02-2002 19:11
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
AdaX
Fajna pipeczka (c)mAcIoS

Re: Re: Re: lacza

quote:
Napisane oryginalnie przez DeStRuCt0r

chello suxorz nie?

lepszy rydz niz nic ...

Old Post 07-02-2002 20:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AdaX Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AdaX Znajdź więcej post'ów przez  AdaX Dodaj AdaX do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AdaX prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
=cs=Hitman
Training (Enforcer)

Re: Re: lacza

quote:
Napisane oryginalnie przez Beaker

buahahahaah

mialem 199 transfer ACHA LEPIEJ KUP SOBIE SLOWNIK

Old Post 15-02-2002 16:16
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil =cs=Hitman Kliknij tutaj by wysłać e-maila do =cs=Hitman Znajdź więcej post'ów przez  =cs=Hitman Dodaj =cs=Hitman do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać =cs=Hitman prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 05:04.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions