Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > RTCW > Problemy techniczne z gra
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
ThoT
[Poison]Clan member.

Problemy techniczne z gra

Jak chce zagrac na serwerze na ktorym jest mapka terra to wyskakuje mi komunikat couldn't load mp_terra.bsp. Oczywiscie mam mp_terra.pk3 w main'ie (mapke zassalem ze stronki byry).

Zdecydowalem sie na nowy topic bo nie wiedzialem gdzie umiescic mojego posta. Mam nadzieje ze mi sie bardzo nie dostanie.

Prepare to be POISONED

Edytowane przez ThoT dnia 02-01-2002 o godz. 11:58

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 02-01-2002 11:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ThoT Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ThoT Znajdź więcej post'ów przez  ThoT Dodaj ThoT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ThoT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Cain
Warrior (Scrag)

niestety nie pomoge, ale moge powiedziec ze mam to samo

Old Post 02-01-2002 11:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Cain Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Cain Znajdź więcej post'ów przez  Cain Dodaj Cain do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Cain prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bel
sYnth/C4

mam plik mp_terra.pk3 w main i spoko. sprawdz czy nazwa pliku (rozszezenie) jest taka jak w/w czy zip nie jest uszkodzony czy jest *.bsp w paku hehe

Old Post 02-01-2002 14:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bel Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bel Znajdź więcej post'ów przez  bel Dodaj bel do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bel prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ThoT
[Poison]Clan member.

mp_terra.pk3 byl chyba uszkodzony. mial 2.83mb. Sciagnolem z innej stronki niz byry i ma 3mb i wszystko dziala. Sciagnolem ponownie mapke z byry i nadal nie dziala takze tam jest juz uszkodzony egzemplarz.

Prepare to be POISONED

Edytowane przez ThoT dnia 02-01-2002 o godz. 15:01

Old Post 02-01-2002 14:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ThoT Kliknij tutaj by wysłać e-maila do ThoT Znajdź więcej post'ów przez  ThoT Dodaj ThoT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ThoT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Xaoo
[POISON]

Mam maly problem i mam nadzieje, ze pomozecie Chodzi o to, ze jak wchodze np. na TaQ to w momencie gdy jest gamestate to wyskakuje mi cosik takiego:

menu file not found:
ui_mp/menus.txt, using default

i na tym sie konczy Wie ktos co to moze byc i jak sobie z tym poradzic??? Z gory wielkie thx.

Narka

Prepare to be [POISONED]
[POISON]VICTA!

Old Post 05-01-2002 16:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Xaoo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Xaoo Znajdź więcej post'ów przez  Xaoo Dodaj Xaoo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Xaoo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bel
sYnth/C4

quote:
Napisane oryginalnie przez Xaoo
Mam maly problem i mam nadzieje, ze pomozecie Chodzi o to, ze jak wchodze np. na TaQ to w momencie gdy jest gamestate to wyskakuje mi cosik takiego:

menu file not found:
ui_mp/menus.txt, using default

i na tym sie konczy Wie ktos co to moze byc i jak sobie z tym poradzic??? Z gory wielkie thx.

Narka

masz plik zmieniony lub go brak jak widac z komunikatu, sprobuj wywalic paki dakxeno a moze server byl pure?

Old Post 05-01-2002 18:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bel Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bel Znajdź więcej post'ów przez  bel Dodaj bel do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bel prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

Terra jest u nas sprawna, na www sciagnijcie jest inna juz dawno.

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Old Post 05-01-2002 21:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DarkXenocide Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DarkXenocide Znajdź więcej post'ów przez  DarkXenocide Dodaj DarkXenocide do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DarkXenocide prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sud
sudden death

Arrow

quote:
Napisane oryginalnie przez [WC]belhifet

masz plik zmieniony lub go brak jak widac z komunikatu, sprobuj wywalic paki dakxeno a moze server byl pure?

Ale takiego pliku nie ma w rtcw... Ja mam taki sam error przy uruchamianiu singla. Nawet sie nic nie wczytuje tylko wyskakuje od razu ze nie moze tego znalezc. Pytalem sie czy jest taki plik i nikt go nie znalazl.
Na szczescie w multi mi wszystko dziala jak nalezy.

Old Post 06-01-2002 13:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sud Kliknij tutaj by wysłać e-maila do sud Znajdź więcej post'ów przez  sud Dodaj sud do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sud prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[mroova]ant
BLADERUNNER

quote:
Napisane oryginalnie przez sud

Ale takiego pliku nie ma w rtcw... Ja mam taki sam error przy uruchamianiu singla. Nawet sie nic nie wczytuje tylko wyskakuje od razu ze nie moze tego znalezc. Pytalem sie czy jest taki plik i nikt go nie znalazl.
Na szczescie w multi mi wszystko dziala jak nalezy.

Nie wiem czydobrze zrozumiałem, ale jeśli chodzi o plik menus.txt to siedzi on w ..\main\mp_pak1.pk3\ui_mp\menus.txt . W tym txt zapisana jest lokalizacja poszczególnych części menu, możliwe że się "wysypał" i przy starcie nie można zczytać stringów do załadowania menu.

Old Post 06-01-2002 14:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [mroova]ant Znajdź więcej post'ów przez  [mroova]ant Dodaj [mroova]ant do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [mroova]ant prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Krypton
news.fpp.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez Cain
niestety nie pomoge, ale moge powiedziec ze mam to samo

ja jak gralem u wuja (tzn probowalem sie przylaczaczyc) to tez mi cos takiego wyskakiwalo

Old Post 06-01-2002 20:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Krypton Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Krypton Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Krypton Dodaj [FPP]Krypton do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Krypton prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DarkXenocide
Prezes Poison

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Krypton

ja jak gralem u wuja (tzn probowalem sie przylaczaczyc) to tez mi cos takiego wyskakiwalo

Wiec to nie wina pakow hehe juz to sprawdzalem

Ant ma racje, to siedzi tam gdzie napisal Wiec istnieje.

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Old Post 07-01-2002 00:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DarkXenocide Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DarkXenocide Znajdź więcej post'ów przez  DarkXenocide Dodaj DarkXenocide do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DarkXenocide prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[BK]FritzKrieg
aka Cujo

Exclamation

Chyba jednak to wina paka. I to twojego Xeno Tego, ktory podmienia mp_pak1.
Jezeli rzeczywiscie jest to przyczyna to rozwiazanie jest takie: Zamienic mp_pak1 na 'swierzy' z instalki wolfa.
Pozdry

One of us equals many of us. Disrespect one of us - u'll see plenty of us.

IRCnet - #wolfpl, #globalops

Old Post 07-01-2002 13:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [BK]FritzKrieg Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [BK]FritzKrieg Znajdź więcej post'ów przez  [BK]FritzKrieg Dodaj [BK]FritzKrieg do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [BK]FritzKrieg prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Zeratul
Skilled (Knight)

Ja mam problem z Cd-Keym.Gdy sie lacze na na serwer wyskakuje mi komunikat "BANED CD-KEY".Klucz mam orginalny.
I nie moge grac na necie.Wiecie jak to ominac?

Old Post 07-01-2002 14:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Zeratul Znajdź więcej post'ów przez  Zeratul Dodaj Zeratul do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Zeratul prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[BK]FritzKrieg
aka Cujo

Arrow

quote:
Napisane oryginalnie przez Zeratul
Ja mam problem z Cd-Keym.Gdy sie lacze na na serwer wyskakuje mi komunikat "BANED CD-KEY".Klucz mam orginalny.

Sa 2 mozliwosci:
1) Wydaje ci sie tylko ze masz oryginal
2) Twoj oryginalny klucz ktos sobie juz wygenerowal (Key-generatorem) w piracki sposob.

W drugim przypadku polecam udac sie do sklepu gdzie kupiles wolfa i starac sie o reklamacje.

One of us equals many of us. Disrespect one of us - u'll see plenty of us.

IRCnet - #wolfpl, #globalops

Old Post 07-01-2002 15:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [BK]FritzKrieg Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [BK]FritzKrieg Znajdź więcej post'ów przez  [BK]FritzKrieg Dodaj [BK]FritzKrieg do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [BK]FritzKrieg prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Zeratul
Skilled (Knight)

Cd-keya mam orginalnego, a z reklamacja to sie zobaczy(lamerski
sklep).

Old Post 07-01-2002 19:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Zeratul Znajdź więcej post'ów przez  Zeratul Dodaj Zeratul do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Zeratul prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sud
sudden death

quote:
Napisane oryginalnie przez [mroova]ant

Nie wiem czydobrze zrozumiałem, ale jeśli chodzi o plik menus.txt to siedzi on w ..\main\mp_pak1.pk3\ui_mp\menus.txt . W tym txt zapisana jest lokalizacja poszczególnych części menu, możliwe że się "wysypał" i przy starcie nie można zczytać stringów do załadowania menu.

No dobra to siedzi tam i sie sypie jak chce sp grac... no ale dlaczego mp mi chodzi normalnie? Poza tym jak gralem wczesniej na piracie to to samo mialem, czyli raczej niemozliwe ze z dwoch zrodel mialem uszkodzone.

Old Post 07-01-2002 23:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sud Kliknij tutaj by wysłać e-maila do sud Znajdź więcej post'ów przez  sud Dodaj sud do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sud prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Mam taki problem ... zazwyczaj po walce jak wyskakuja staty zawiesza mi sie konsola Moze nie mam jakiegos patcha albo innego czegos... doradzcie!

Old Post 09-01-2002 18:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[mroova]ant
BLADERUNNER

quote:

No dobra to siedzi tam i sie sypie jak chce sp grac... no ale dlaczego mp mi chodzi normalnie? Poza tym jak gralem wczesniej na piracie to to samo mialem, czyli raczej niemozliwe ze z dwoch zrodel mialem uszkodzone.

Rzeczywiście, raczej to nie wina cd, może jakieś Twoje ustawienia, które gdzie indziej nie przeszkadzają, a może jakiś bubel w GL... Mnie na przykład pomogło zainstalowanie angielskiej wersji DX 8.1, polską przeinstalowywałem ze 3 razy i nic. Inna sprawa - wydaje się, że SP jest graficznie siakiś taki"ładniejszy" ciut od MP - może sprzęcik nie wyrabia? Ja żeby pograć w Wolfa muszę obudowę ściągnąć, wentylator dostawić wielki ( CELERON 333@416, TNT 1 110@145 / 115@155) żeby to schłodzić, a i tak przy zmianie mapy na ogół muszę z konsoli szybko video_restart, bo albo mapa bez textur, albo "error loading menu".
Natomiast niesądzę żeby to była wina jakiegoś packa - u mnie każdy działał. No chyba żeby

Old Post 09-01-2002 20:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [mroova]ant Znajdź więcej post'ów przez  [mroova]ant Dodaj [mroova]ant do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [mroova]ant prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sud
sudden death

quote:
Napisane oryginalnie przez [mroova]ant

Rzeczywiście, raczej to nie wina cd, może jakieś Twoje ustawienia, które gdzie indziej nie przeszkadzają, a może jakiś bubel w GL... Mnie na przykład pomogło zainstalowanie angielskiej wersji DX 8.1, polską przeinstalowywałem ze 3 razy i nic. Inna sprawa - wydaje się, że SP jest graficznie siakiś taki"ładniejszy" ciut od MP - może sprzęcik nie wyrabia? Ja żeby pograć w Wolfa muszę obudowę ściągnąć, wentylator dostawić wielki ( CELERON 333@416, TNT 1 110@145 / 115@155) żeby to schłodzić, a i tak przy zmianie mapy na ogół muszę z konsoli szybko video_restart, bo albo mapa bez textur, albo "error loading menu".
Natomiast niesądzę żeby to była wina jakiegoś packa - u mnie każdy działał. No chyba żeby

Sprzecik luz, ale wlasnie sciagam DirectX angielskiego to sobie sprawdze... moze pomoze, a jak nie to olewam. Wcale mi sie nie chce przechodzic singla.

Old Post 09-01-2002 21:54
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

nikt mi nie pomoze? chlip

Old Post 09-01-2002 22:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sud
sudden death

quote:
Napisane oryginalnie przez Saari
nikt mi nie pomoze? chlip

Ale co jak sie konsola wiesza? W sensie ze gra tez nie rusza i zostaje na wynikach?
Patcha nie potrzebujesz bo zadnego nie ma na razie.

Old Post 09-01-2002 23:57
KIeliH
Training (Enforcer)

Exclamation Ciemne kolo zamiast ognia

Heh u mnie sie zrobilo takie cos, ze przy strzelaniu z maszynowcow u mnie i u innych grajacych widac na koncu lufy ciemne kolo, ktore zaslania cel. Dzieje sie tak niezaleznie od ustawien grafiki, nic nie instalowalem nowego (DX czy driverow), jedynie paki. Nie chce sie powtarzac....a moze to jest przyczyna...hmm...kiszka ?

gg #78870
irc #wolfpl

Old Post 10-01-2002 10:21
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil KIeliH Kliknij tutaj by wysłać e-maila do KIeliH Znajdź więcej post'ów przez  KIeliH Dodaj KIeliH do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać KIeliH prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Przecinek
Trejning ( Enforser)

Kielih ...HAHAHAhahahahha

Po prostu wywal mp_tanka .
BadIdea mieszal z shaderami i nawalil roznych dziwnych bzdur

Old Post 10-01-2002 12:27
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Przecinek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Przecinek Znajdź więcej post'ów przez  Przecinek Dodaj Przecinek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Przecinek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

quote:
[B]
Ale co jak sie konsola wiesza? W sensie ze gra tez nie rusza i zostaje na wynikach?

Gra nie rusza, zostaje przy wynikach, a jak nacisne tylde zeby wywolac konsole to ona spada i zaczyna falowac tak dziwnie - potem jej sie nie da juz odwolac ani nie da sie na niej nic zrobic...jedyna mozliwoscia jaka mam jest ctrl+alt+del

Old Post 10-01-2002 17:19
sud
sudden death

quote:

Gra nie rusza, zostaje przy wynikach, a jak nacisne tylde zeby wywolac konsole to ona spada i zaczyna falowac tak dziwnie - potem jej sie nie da juz odwolac ani nie da sie na niej nic zrobic...jedyna mozliwoscia jaka mam jest ctrl+alt+del

Mnie sie tak konsola czesto wiesza przy zmianach mapy... dodatkowo sie wtyka pojawia i gra plywa itd. No ale pisze zwykle /reconnect i po sprawie. A zeby sie tak na twardo zwieszal wolf ze nawe alt F4 nie dziala (moze dziala?) to nie mialem, wiec nie pomoge.

Old Post 10-01-2002 19:22
Spider
Warrior (Scrag)

Unhappy

quote:
Napisane oryginalnie przez Zeratul

Nareszcie! Mam identyczny problem. Probowalem juz kilku cddkeyow i niektore sa invalid a niektore banned. Qrde nie pogram se..

Old Post 12-01-2002 13:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Spider Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Spider Znajdź więcej post'ów przez  Spider Dodaj Spider do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Spider prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

No wlasnie - ja tez mam oryginalny cd-key (od brata i czasem mam na servie - invalid ... jak moze byc invalid?

Old Post 12-01-2002 14:47
ThoT
[Poison]Clan member.

quote:
No wlasnie - ja tez mam oryginalny cd-key (od brata i czasem mam na servie - invalid ... jak moze byc invalid?

Napisalas ze czasem masz na servie - invalid cd-key, to swiadczy ze ktos wygenerowal sobie klucz ktory jest taki sam jak twoj. Kiedy on gra ty nie mozesz Wygenerowanie takiego klucza graniczy z cudem ale jednak czasem sie udaje. Takie jest ryzyko, powiem szczerze ze nie wiem co z tym zrobic. Ja mialem podobna sytuacje z Kwakiem.

I jaki jest sens kupowac oryginal jesli nawet w sieci nie mozna czasem pograc?

Prepare to be POISONED

Old Post 12-01-2002 16:20
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Ojoj ...czy to znaczy ze moga mi ten lucz zabanowac bo ktos juz na nim gra?

Old Post 12-01-2002 19:36
Spider
Warrior (Scrag)

Angry

Tak to sie juz porobilo. Jakby id nie moglo pomyslec,zezabezpieczenie w postaci CDKEYa NIC nie da bo predzej czy pozniej i tak ktos zabezpieczenie to zlamie i nawet ci ktorzy kupili oryginal MOZE beda mogli se pograc. 160zl w bloto...

Old Post 13-01-2002 00:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Spider Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Spider Znajdź więcej post'ów przez  Spider Dodaj Spider do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Spider prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:35.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions