Wygląda normalnie, bo to w nim właśnie lubię - bez przeróbek i poprawek wygląda super. Nawet tę tapetę zamontowałem tylko na chwilę, jako ciekawostkę. Znam Kaleidoscope i czasem (b. rzadko) sprawdzam sobie jakieś nowe schematy, ale nigdy nie zagrzwają u mnie miejsca dłużej niż dzień Poza tym to jeszcze siła przyzwyczajenia, w dawnych czasach, kiedy RAM był proporcjonalnie do dzisiejszych cen morderczo drogi, usuwało się z Systemu wszystko co tylko mogło go spowalniać, zostawiając tylko to, co pozwoliło na odpalenie systemu + niezbędnego softu. I tak mi zostało, że nie wrzucam do teczki rozszerzeń zbyt pochopnie różnych wynalazków.
Co do oprogramowania: sprecyzuj stary o co Ci chodzi, bo to przecież temat-rzeka. Jeśli grafika, to co konkretnie chcesz wykonać - a ja postaram się w swoim skromnym zakresie wiedzy i doświadczenia Ci pomóc. Od razu zastrzegam, że jestem cienki jeśli chodzi o znajomość zagadnień związanych z produkcją i przetwarzaniem muzyki na Macach. Chodzi mi o te profesjonalne historie z których Maki słyną od początku - no, po prostu nie znam się na tym.