Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > RTCW > A co na temat fejkow ?
Co zrobic z fakenickami
You do not have permission to vote on this poll.
A niech sobie beda... 10 20.00%
Tepic!!! Robactwo, tepic!!! 22 44.00%
Sam sie zbanuj ;D 18 36.00%
W sumie: 50 głosów 100%
 [Edycja ankiety (moderatorzy tylko)]
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
[PGr]ch
Skilled (Knight)

Talking A co na temat fejkow ?

Witam!

Byl temat (ktory sie wymknal juz spod kontroli) na temat nickow nawiazujacych do zbrodniarzy wojennych. A co sadzicie na temat fake nickow ? Zeby potem taki achtung nie wyskoczyl np. ze ma bana czy cos ;D (wiemy, znamy... ino czekamy sposobnosci zeby wszystko sie odbylo zgodnie z protokolem dypolomatycznym jak to mawial J.Kryszak )

Ktos kiedys wspominal juz o "bazie nickow" - czemu to zostalo zapomniane ? Osobiscie jestem przeciw Zaraz posypie sie ze ch to jest poprostu bandyta...

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 25-04-2002 18:44
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [PGr]ch Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [PGr]ch Znajdź więcej post'ów przez  [PGr]ch Dodaj [PGr]ch do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [PGr]ch prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[PGr]ch
Skilled (Knight)

Exclamation suplement

zeby potem nie bylo, ze ankieta jest wiazaca - pod uwage nie biore 3 odpowiedzi

Old Post 25-04-2002 18:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [PGr]ch Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [PGr]ch Znajdź więcej post'ów przez  [PGr]ch Dodaj [PGr]ch do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [PGr]ch prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MAr-n
PROwokator

Jestem za tepieniem fejkow to widac na serwerach szczegulnie na byry gdzie co chwile ktos zmienia nicka bo ma staty do dupy szczegulnie zucaja sie w oczy nicki typu rozpierdalacz itp

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Old Post 25-04-2002 19:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MAr-n Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MAr-n Znajdź więcej post'ów przez  MAr-n Dodaj MAr-n do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MAr-n prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[POISON]Mazio
Guest

Thumbs down

Jestem za tepieniem fake nickow!!!!

Szczegolnie jesli chodzi o doswiadczonych i znanych ogolowi polskiej sceny RTCW graczy! Oczywiscie znow moze ktos powiedziec o nietolerancji, jesli takie osoby beda kickowane czy banowane na serwerach, ale wszyscy pracujemy na swoj image, kazdy chcialby zeby jego nick pojawiajacy sie na serwerze wzbudzal sympatie, szacunek a nawet respekt juz grajacych.

Old Post 25-04-2002 22:04
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oferma
TheFartIsStrongWithThis1

Thumbs up YEAH!

nooo .. moze w koncu ktos sie za to wezmie
mazio: masz pecha bo wiekszosc tych txtow o fake nickach to hmm .. chyba sie tyczy wlasnie poison :/
akcje typu LT rzuca nalot .. upssiee - nalot trafi swoich
no to co sie robi? szybka zmiana nicka, nalot trafil naszych, po czym wracamy do nicka std.
rewelka nie? :>
pomijam akcje gdzie SPORAWA czesc poison juz nie gra z normalnym nickeim tylko z .. koncowka
[poison]costam.s costam.t itp ...
tiaa.. .ja rozumiem ze skill wam skoczyl, ja rozumiem ze zaraz sie okaze (jak nick costam.s sobie odpowiednio staty nabije) ze zostana one przepisane na nick stary, a stare staty (z normalnego nicka) wyciete jako te ktore byly robione gdy bylismy hmmm .. "mlodzi glupi i niedoswiadczeni" ...

dzizas .. od kiedy w wolfa sie gra dla statow?
/me mowi statystykom stanowcze NIE!

pozdrawiam

ps.
sorry ze najechalem na poison, podejrzewam ze takich przypadkow jest wiecej i w innych klanach, niestety wy najbardizej sie rzucacie w oczy - czy az tak bardzo chcecie miec na waszym servie TOP10 w all konkurencjach dla siebie?

narazie

Old Post 26-04-2002 07:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oferma Kliknij tutaj by wysłać e-maila do oferma Znajdź więcej post'ów przez  oferma Dodaj oferma do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oferma prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
YourMother
Combat (Death Knight)

Cool niech zyje kto...?

krwawy he... eee to znaczy oferma!!!!
masz absolutnom racje hiehie coprawda sam czasem sobie gram pod innym nickiem ale nie na naszych polskich serwach zeby sie puzniej taki jeden z drugim tym nie podniecali ze ktos tam se grau na fake nicku . zreszta uwazam ze i tak gram za suabo zeby kogos interesowauo czy zabiu swoja mame czy innego tam np.: toolza . A propos to staty sa dla samojarajacych siebie frajeruf dziekuje za uwagre dobranoc (porosze sie nie obrazac )

Old Post 26-04-2002 08:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil YourMother Kliknij tutaj by wysłać e-maila do YourMother Znajdź więcej post'ów przez  YourMother Dodaj YourMother do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[POISON]Mazio
Guest

Re: YEAH!

quote:
Napisane oryginalnie przez oferma
nooo .. moze w koncu ktos sie za to wezmie
mazio: masz pecha bo wiekszosc tych txtow o fake nickach to hmm .. chyba sie tyczy wlasnie poison :/............

narazie

Nie jest to dokladnie tak jak mowisz- o ile sobie przypominam to zaczelo sie (nie mowmy juz od kogo) jak pojawily sie nicki "[PIZDON]", a nie sadzisz chyba ze sami bysmy takich uzywali. Zaraz po tym posypala sie plaga roznych dziwnych i zenujacych nickow, ktorych wlasciciele uwazali ze sa zabawni i wszystkich rozwesela. Wtedy to faktycznie kilka osob od nas przez jakis czas pojawialo sie czysto dla checy z ksywkami od pani Tove Janson, przy czym trwalo to pare dni do wysypu pokemonow (lo jezu!), a dalej przestalo mnie to obchodzic. W klanie zmienily sie tak naprawde swego czasu kolory: podzial na green i blue, a jedynym naprawde zmienionym nickiem jest moj, z MazioMira na Mazia (w grze [POISON]Mazio.s i faktyczna motywacja byla zmiana mojego pomyslu na gre: z med/leuta na snajpera, snajpera, snajpera i czasem tylko leutnanta. Przy czym ta zmiana to moj powrot do ksywki ktora mam jeszcze sprzed czasow RTCW, wiec pozostalem sobie wierny.

Old Post 26-04-2002 11:02
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Chris
Skilled (Knight)

Re: Re: YEAH!

Mazio moze przeczytaj uwaznie co napisal Oferma, to zrozumiesz o co mu chodzi

Pray for lag ...

http://d-day.netfriend.org

Old Post 26-04-2002 11:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Chris Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Chris Znajdź więcej post'ów przez  Chris Dodaj Chris do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Chris prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Kalaf10r
Mastahh Warzyffko

ch czemu zjechales za fake nicki tylko POISON ?? czy nie widzisz innego klanu ktory gra pod fake nickami ?? era POISON z fake nickami sie juz skonczyla i tera kazdy gra ze swoim real nickiem (RtCW)

Old Post 26-04-2002 11:39
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Kalaf10r Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Kalaf10r Znajdź więcej post'ów przez  Kalaf10r Dodaj Kalaf10r do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Kalaf10r prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[POISON]Mazio
Guest

Re: Re: Re: YEAH!

quote:
Napisane oryginalnie przez [XX] Chris
Mazio moze przeczytaj uwaznie co napisal Oferma, to zrozumiesz o co mu chodzi

Chris - swietnie rozumiem o co chodzi!

Tyle ze ten topik jest o fake nickach czyli o takich, ktore sie przybiera zeby wprowadzic innych graczy w blad, po to zeby ukryc swoja tozsamosc aby moc wydziwiac rozne glupoty na serwerze bez osmieszania sie! Mysle ze to Oferma nie bardzo zrozumial temat ewentualnie celowo poruszyl inna sprawe w tym topiku.

Jesli chodzi o kwestie statytstyk z pewnoscia jest w tym troche racji, paru z nas (w tym ja) nie wystartowalo w nich najlepiej. Niemniej jednak jesli teraz pniemy sie do gory i niektorzy sa juz w pierwszej 50 z paru tysiecy ocenionych graczy! Wszystko to zawdzieczamy tylko samym sobie i wielu godzinom treningow zeby podniesc swoje umiejetnosci a nie oszustwom czy kretactwu! Chcesz to zmienic - wez sie do roboty i badz pierwszy - zycze Ci tego z calego serca!

Co do kwestii zmiany nicka w trakcie gry bo jest nalot to chyba sobie Oferma Dzien Smiechaly robi albo mu Milus usiadl na glowie a byl bez szyszaka! Jesli faktycznie ktokolwiek zrobil cos takiego to jest skonczonym dupkiem i idiota!

Nie ma tez mozliwosci przepisywania rekordow (wynikow) ze statystyk z poprzedniego nicka na nastepny, zreszta po co skoro dzieki treningowi Ci co zmienili na nowe maja takie wyniki ze warto juz przy nowym pozostac.

Czy to wyczerpuje Twoje watpliwosci Chris?

pozdrawiam

Old Post 26-04-2002 12:19
oferma
TheFartIsStrongWithThis1

Re: Re: Re: Re: YEAH!

[QUOTE]Napisane oryginalnie przez [POISON]Mazio

Tyle ze ten topik jest o fake nickach czyli o takich, ktore sie przybiera zeby wprowadzic innych graczy w blad, po to zeby ukryc swoja tozsamosc aby moc wydziwiac rozne glupoty na serwerze bez osmieszania sie! Mysle ze to Oferma nie bardzo zrozumial temat ewentualnie celowo poruszyl inna sprawe w tym topiku.

hmm .. powiedzmy ze nie do konca sie tematu trzymam

Jesli chodzi o kwestie statytstyk z pewnoscia jest w tym troche racji, paru z nas (w tym ja) nie wystartowalo w nich najlepiej. Niemniej jednak jesli teraz pniemy sie do gory i niektorzy sa juz w pierwszej 50 z paru tysiecy ocenionych graczy! Wszystko to zawdzieczamy tylko samym sobie i wielu godzinom treningow zeby podniesc swoje umiejetnosci a nie oszustwom czy kretactwu! Chcesz to zmienic - wez sie do roboty i badz pierwszy - zycze Ci tego z calego serca!

o widzisz, i o to mi chodzilo
zebyscie to powiedzieli wprost, bo wszyscy sie dziwnei patrza na nowe nicki poison .. i tegez - o co chodzi? :>
ok, czyli all clear

Co do kwestii zmiany nicka w trakcie gry bo jest nalot to chyba sobie Oferma Dzien Smiechaly robi albo mu Milus usiadl na glowie a byl bez szyszaka! Jesli faktycznie ktokolwiek zrobil cos takiego to jest skonczonym dupkiem i idiota!

tiaaa .. pewnie, zawsze marzylem przepychankach z milusiem
a chelm mam zawsze !
moze troche zardzewialy .. ale jednak - kazdy to moze poswiadczyc PPP
i nienienie - nie jest to zaden dzien smiechaly
powiem tak - mam nadzieje ze to co widzialem ja i pare osob ktore znam, byly przypadkami "jednorazowymi" i sie wiecej nie powtorza ... jesli bedzie inaczej - uprzedzam, bede robil screenshoty, logowal, nagrywal dema, etc.
bo ja ruziem zstatystyki i etc, jeszcze jestem w stanie przezyc zmiane nicka, ale nie takie przekrety ... sorry
mam cicha nadzieje ze takiej kolekcji nie uda mi sie nawet zaczac

Nie ma tez mozliwosci przepisywania rekordow (wynikow) ze
statystyk z poprzedniego nicka na nastepny, zreszta po co skoro dzieki treningowi Ci co zmienili na nowe maja takie wyniki ze warto juz przy nowym pozostac.

no tak, wszystko pieknie, ale moze ktos bedzie chcial wrocic z costam.s na costam ?
i w tym wypadku dobrze by miec jakie sludzie statystyki, wiec dlaczego ich nie przeniesc razem ze zmiana nicka na stary, a stare statystyki z czasow jak sie zaczynalo i experymentowalo wyciac?
ale mniejsza, bo chyba zaczynam sie czepiac
zycze dobrych statow i fair play

pozdrawiam

Old Post 26-04-2002 12:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oferma Kliknij tutaj by wysłać e-maila do oferma Znajdź więcej post'ów przez  oferma Dodaj oferma do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oferma prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Chris
Skilled (Knight)

Wink

Affirmitive , jedna tylko uwaga zmiana nicka byla zaobserwowana wiec no comments. Ale co do reszty dziekuje za wyczerpujace wyjsanienie sprawy

Pozdrawiam

Pray for lag ...

http://d-day.netfriend.org

Old Post 26-04-2002 12:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Chris Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Chris Znajdź więcej post'ów przez  Chris Dodaj Chris do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Chris prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[POISON]Mazio
Guest

Angry

Zlosci mnie ze akurat nie podoba Ci sie to w klanie POISON, a nie napietnujesz np. PIZDONow, czy czestego chamstwa jakie ma miejsce gdy graja fakenicki. To czy jestem Mazio czy MazioMir to moja osobista sprawa, mimo to mozna mnie zidentyfikowac nawet po zmianie nicka i kazdy wie z kim ma do czynienia. Przy okazji: nie wyciagaj pochopnych wnioskow z mojej wypowiedzi. Dodanie literki nie bylo jakims zamierzonym pomyslem, ktory mial na celu poprawe swoich statystyk. Nicki zostaly zmienione na czas trwania treningow, zeby nie psuc tychze wczesniej wymienionych. Okazalo sie jednak (mowie za siebie) ze w nowym "wcieleniu" idzie mi jakos o niebo lepiej i dla tego tak zostalo. Przy okazji powiem Ci jeszcze ze mam w d.... te statystyki! Gralem wczesniej duzo engiem i statystyki mialem gowniane bo eng czesto musi poswiecic zycie zeby dokonczyc co zaczal, jest zreszta tez na wielu mapach glownym celem przeciwnika i ... dlugo by jeszcze gadac - gralem dla teamu, bo to jest to co lubie w Wolfie najbardziej: atmosfera wspolpracy i uczestniczenia w jakiejs zorganizowanej walce przeciw rownie przygotowanemu wrogowi i to jeszcze w otoczce WW2! Nie przejmowalem sie statystykami, ktore spokojnie sobie rosly... w dol! Dopiero przygany pewnej osoby spowodowaly u mnie chec udowodnienia sobie i innym ze te zaj..... punkty moga i u mnie pojsc do gory na sam szczyt nawet. Ta glupia rywalizacja spowodowala sporo zmian w moim nastawieniu do gry, ale nie osadzaj innych klanowiczow wedlug tego schematu.

Nadal uwazam ze nie jest to nawet godnym wspominania nie mowiac juz o pietnowaniu - zmiana nicka przez kogokolwiek - jesli jest to zmiana jawna i na stale. Fake nicki to zupelnie oddzielny problem, ale nie bede sie powtarzal!

Old Post 26-04-2002 14:00
oferma
TheFartIsStrongWithThis1

Mazio: basta...
troche chyba przesadzilem, pomijajac ze konfliktow jest i tak dosc
/me obiecuje juz nie komentowac - zeby nie bylo ze znowu powiedzialem zdanie za duzo i spie**** all co sie dalo :/

pozdrawiam
i dozobaczenia - jutro na neutralnym gruncie, razem i przy piffie/coli/whisky/co_tam_kto_lubi

pozdrawiam

Old Post 26-04-2002 14:25
[POISON]Mazio
Guest

U Welcome!!!

Masz racje - nie ma sie o co spierac! Propozycja wspolnego spozywania plynow jest rowniez jak najtrafniejsza. Moze cos jutro przy okazji finalow....

Old Post 26-04-2002 15:12
Allan
Southerner

A niech sobie będą !! Ja się nie wstydzę własnego klanu więc nie gram pod fake nickami

Old Post 26-04-2002 15:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Allan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Allan Znajdź więcej post'ów przez  Allan Dodaj Allan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Allan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[PGr]ch
Skilled (Knight)

Question

Spokoj, spokoj... bo pobije

No mowilem ze sie posypie zem bandyta - Kalaf10r, w ktorym momencie jawnie naskoczylem na POISON ? (mozna powiedzec ze zaden sad mnie nie skaze, a byla to zasosowana taktyka tzw. niedopowiedzen czyli "hmmmm..." ) Inna sprawa, ze wszyscy wiedza co mialem na mysli piszac o fejkach - byly muminki, pokemony i wiele innych bardziej lub mniej znanych nickow, osob mniej lub bardziej znanych. Chodzi mi o ujednolicenie nickow - tak zeby nie byly one co dziennie inne, gdy ktos ma ochote ot tak sobie poskakac na serwerze strzelajac gdzie popadnie, robiac inne glupie rzeczy etc. - albo grasz albo nie. Jesli tak to uzywaj swojego nicka, jesli nie to nie blokuj miejsca innym (a przy okazji nie wq... )

Co do statsow - tu juz jest gorsza sprawa Bo raz na jakis czas ktos zmienia nick bo musi (zmiana klanu/idotyczne pomysly ch ). A co byscie powiedzieli na reset statsow w cyklu np. miesiecznym lub 2 miesiecznym ? (na PG bedzie bo juz nie jestem pierwszy ) Bo przeciez po pewnym czasie jest tam taki bur**l ze glowa mala, pomine milczeniem ze dochodza do tego animowane nicki z czym WolfStat sobie nie za bardzo radzi... (to juz tez podlega kopaniu ), kupa fejkow, multum "minionych" nickow (np. [PG]ch i [PGr] ch), i troche zajetego miejsca na serwerze Reset statsow pozwoli kazdemu na bycie przez moment w tej pierwszej 50 a do tego nie bedzie potrzebna zmiana nickow. Wiem ze moje knowania to jest jawny reakcjonizm i burzenie wspanialego porzadku tego swiata, ale zastanowcie sie nad tym, jak cos to mozna zrobic ankiete (apropo tych ludkow glosujacych na opcje 3 to ja wysledze ). Reset pozwoli okreslic w jakiej formie jestes w danym momencie bez potrzeby zmiany nicka.

PS. proponuje stworzyc baze - kto z jakim nickiem i jakie ip. Jak nie to bede na wlasna reke taka wykonywal (ino nie mowcie ze ustawa o ochronie danych osobowych ).

Old Post 26-04-2002 15:24
[POISON]Mazio
Guest

Thumbs up

Oba Twoje pomysly mi sie podobaja!

Resetowanie statystyk powodowalo by wieksza motywacje do gry tych, ktorzy maja slabsze wyniki. Sam wiem jak ciezko jest sie wydostac z dolka pod tytulem -150 fragow. Dla tych co na gorze rowniez bylo by wyzwaniem bo czasem ktos gra intensywnie, jest dobry robi zapas, potem ciezko go dogonic i motywacja maleje, a tak bylby przekroj aktualnej formy dla tych, ktorzy tym sie interesuja.

Drugi pomysl z baza nickow jest rowniez godny wprowadzenia, przede wszystkim dlatego aby ustrzec sie przed ewentualnymi sporami o ksywke (kradziezy). Wiem ze takie spory i klotnie zdarzaja sie czesto np. na irc czy w innych grach. Nie wiem tylko jak mialoby to wygladac od strony technicznej, moze strona FPP.PL byla by dobrym miejscem dla takiej bazy?

Poza tym kazdy z nas wie jak czasem trudno jest zalogowac sie na ktorys z dobrych polskich serwerow w godzinach "szczytu". Mozna bylo by wiec wrecz stworzyc obszerna liste nickow, ktore w takim czasie mialy by mozliwosc pograc na serwerze (w polaczeniu z ip), inni mogliby probowac swoich sil w pozostalych godzinach. To rowniez podnioslo by poziom gry na tych serwerach, a w konsekwencji poziom umiejetnosci polskich graczy. Oczywiscie jest to luzna idea i nie wiem czy mozliwa do realizacji.

Old Post 26-04-2002 17:16
Kalaf10r
Mastahh Warzyffko

sory ch niewim skad to wziolem troche przemeczony jestem jescze raz sorki

Old Post 26-04-2002 18:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Kalaf10r Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Kalaf10r Znajdź więcej post'ów przez  Kalaf10r Dodaj Kalaf10r do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Kalaf10r prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DaBi
Combat (Death Knight)

Thumbs up

Ch i Mazio mają racją idea naprawdę ciekawa ale gorzej będzie z wykonaniem.
Nie znam się dobrze na tym ale już jak ktoś ma dynamiczne IP to już jest kłopot.

Old Post 26-04-2002 18:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DaBi Znajdź więcej post'ów przez  DaBi Dodaj DaBi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DaBi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
ZimZum
Nieśmialy abstynent

a ja powiem tak. Fake nickom mowie nie, tzn nie lubie grac z panem A, B, no_sound czy innymi, bo pozniej sie dowiaduje z kim to przegralem i jaki jestem cienki a GRAM FOR FUN.

Wqrza mnie natomiast inna bajka - wasze podniecanie sie statsami. O ile wiem wyznacznikiem umiejetnosci itp sa turnieje, zawody etc, wiec statsy mozecie sobie olac...

Old Post 26-04-2002 20:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil ZimZum Znajdź więcej post'ów przez  ZimZum Dodaj ZimZum do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać ZimZum prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[PGr]ch
Skilled (Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez ZimZum
a ja powiem tak. Fake nickom mowie nie, tzn nie lubie grac z panem A, B, no_sound czy innymi, bo pozniej sie dowiaduje z kim to przegralem i jaki jestem cienki a GRAM FOR FUN.

Wqrza mnie natomiast inna bajka - wasze podniecanie sie statsami. O ile wiem wyznacznikiem umiejetnosci itp sa turnieje, zawody etc, wiec statsy mozecie sobie olac...

Statsy - tyz olewam (ostatnio z przyczyn "innych" odwiedzilem statsy PG i bylem wielce zdumiony zmianami jakie w nich zaszly poza jednym parametrem - ilosc ukatropionych teammattes... przeraza mnie to ze rosnie zbyt gwaltownie A ze reset statsow - to wg mnie pomoze zwalczac czeste zmiany nickow.

Dabi - no beda problemy, nie wiem ilu z ludzi ma dynamiczne ip, to jest jeszcze do przemyslenia...

Mazio: co do bazy - wlasnie dokladnie o tym myslalem - haslo na serwer nie zdaje swojej roli bo po 2 dniach wszyscy juz je znaja a takie cos jak baza ip umozliwia wpuszczanie tylko okreslonych osob - chwilowo sa jeszcze klopoty techniczne jesli chodzi o wprowadzenie tego w zycie - banowanie zakresow ip (czeba poczytac dokumentacje pb bo tam moze juz to jest)
- ale to tez nie wszystko, majac taka baze mozna latwo sprawdzic sklady teamow (tu zawsze mozna tlumaczyc ze sie gra na innym komputerze - i to jest ok, ale troche weny i mozna sprawdzic czy aby te 2 komputery sa w jednym miescie )

Co do sposobu wprowadzenia tego w zycie... hmm... dont nol, ale najlepszym sposobem imho jest zebranie danych przez CLi i wtedy przekazanie do kogos kto bedzie za to odpowiedzialny. Baza nie powinna byc dostepna ogolowi - chyba ze same nicki - zeby bylo wiadomo czy jest zajety czy nie. Przy nicku + ip mozna jeszcze umiescic np. email - czasami przydatna sprawa.

Kalaf10r - spoko, spoko

Old Post 26-04-2002 21:18
spanzik
fear the newbie

gadasz jak Achtung

Old Post 07-05-2002 00:03
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil spanzik Znajdź więcej post'ów przez  spanzik Dodaj spanzik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać spanzik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[PGr]ch
Skilled (Knight)

Angry

quote:
Napisane oryginalnie przez [TC]sp@nz
gadasz jak Achtung

no wiesz....

Old Post 07-05-2002 00:55
Ufoq
Doom Hammer

No kurna chata... (hihi ch ).

Już tłumaczyłem .s dawno dawno temu. Jest to sprawa wewnętrzna, zarządzona przez mościwie nam panującego CL DarkXeno. Nie sądze aby to wam przeszkadzało. Przecież wiadomo że jak gra Ufoq.s to to samo co Ufoq, nie wiem o co taka jazda (a że jazda po [POISON] to standard nawet się nie zdziwiłem).

Aha mamy nowego członka w klanie. Poniżej jest link, który wszystko tłumaczy (copyright stolen from Gazi (r) ).

Jeśli chodzi o bazę nicków to myśleliśmy kiedyś nad tym, ale raczej nie ma możliwości technicznych (ludzie z dyn IP, grający z kafejek), poza tym znając życie więcej byłoby kłopotów niż pożytku.

Jor

http://kafe-slizg.pl/~gazi/rutek.jpg

Old Post 07-05-2002 08:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Ufoq Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Ufoq Znajdź więcej post'ów przez  Ufoq Dodaj Ufoq do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Ufoq prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[PGr]ch
Skilled (Knight)

Lightbulb

quote:
Napisane oryginalnie przez Ufoq
No kurna chata... (hihi ch ).

Już tłumaczyłem .s dawno dawno temu. Jest to sprawa wewnętrzna, zarządzona przez mościwie nam panującego CL DarkXeno. Nie sądze aby to wam przeszkadzało. Przecież wiadomo że jak gra Ufoq.s to to samo co Ufoq, nie wiem o co taka jazda (a że jazda po [POISON] to standard nawet się nie zdziwiłem).

Aha mamy nowego członka w klanie. Poniżej jest link, który wszystko tłumaczy (copyright stolen from Gazi (r) ).

Jeśli chodzi o bazę nicków to myśleliśmy kiedyś nad tym, ale raczej nie ma możliwości technicznych (ludzie z dyn IP, grający z kafejek), poza tym znając życie więcej byłoby kłopotów niż pożytku.

Jor

http://kafe-slizg.pl/~gazi/rutek.jpg

Co do .s - nie bede sie wypowiadal, a ze po POISON nalezy pojechac... to popatrz np. na muminki , czy tez ostatnie doniesienia o jakims tam FF (nie wiem bo nie widzialem ale podejrzenia sa) A co do bazy IP - true, sie nie sprawdzi... jako sama baza IP ale mysle ze jest lepszy myk... myk oparty na CD-Keyach... - to wystarczy do identyfikacji... wiec wystarczy by kazdy mial inny, ci graja na oryginalach... wiadomo, a ci co graja... inaczej to musieliby miec wygenerowany cdkey unikalny a nie takie ktore najczesciej sie powatrzaja. Niby nie zapewnia 100% gwarancji... ale przy odrobinie szczescia 99% Czyli cdkeye + ewentualenie IP i mozna chulac po serwerze gdzie nie trzeba bedzie (chyba ) krzyczec zeby np. ludzie zostawili te 8 pf'ow.

Old Post 07-05-2002 10:38
BadIdea
Profi

W normalnym kraju :)
FakeNICKI sa zajebista sprawa i do tego rownie stara jak gry :)

Fake Clany... roznie bywa.

Wszystko zalezy od czlowieka i tyle.

Ja praktycznie na clanowym nicku gramy jedynie spary i mecze.

Eot

Old Post 07-05-2002 15:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil BadIdea Znajdź więcej post'ów przez  BadIdea Dodaj BadIdea do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać BadIdea prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MAr-n
PROwokator

Duzo osob gra na fejkach i nie da sie od tego uchronic to jest strasznie denerwujace bo nie wiadomo kto jest ten pan xyz ktorego widzialem tylko raz ale zapierdalal jak porabany
No i przyznam sie ze mam tez swojego jednego fejka uzywam go tylko jak nie gram dlugo w wolfa tak gdzies kilka dni, i nie odpiepszam jakiejs maniany nie robie tk tylko przyzwyczajam sie do gry i po godzince zmieniam na orginalny nick

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Old Post 07-05-2002 16:05
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MAr-n Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MAr-n Znajdź więcej post'ów przez  MAr-n Dodaj MAr-n do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MAr-n prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[PGr]ch
Skilled (Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez BadIdea
W normalnym kraju
FakeNICKI sa zajebista sprawa i do tego rownie stara jak gry

Fake Clany... roznie bywa.

Wszystko zalezy od czlowieka i tyle.

Ja praktycznie na clanowym nicku gramy jedynie spary i mecze.

Eot

zajebista sprawa ? hmm... nie pomaga imho w niczym... poza statsami... mozna niezle sie ubawic lamiac na prawo i lewo... etc. etc.

Old Post 07-05-2002 17:11
BadIdea
Profi

STATSAMI? w czym pomaga? Mam gleboko w d. staty. Mozesz mnie z nich wykreslic.
Nie gram dla statow. i Nie wiem w czym pomaga fake nick w statach?
Chyba tylko w tym, ze ich nie masz... bo zarabiasz punkty na jakies inne nicki i nikt ci tego nie zsumuje...

Gram sobie spokojnie na fejku. Bez cisnienia :) Czasem sobie sprawdze ilu BK rozwale jednym magazynkiem itp:)
I nikt sie nie przypierdala, ze to akurat ja.

Z PF nie biegam i TK nie uprawiam, wiec w czym problem z Fakenickami?
Czasem nawet dostaje propozycje przylaczenia sie do jakiegos klanu:)

Old Post 07-05-2002 17:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil BadIdea Znajdź więcej post'ów przez  BadIdea Dodaj BadIdea do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać BadIdea prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 19:44.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions