Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Off Topic > O niczym konkretnym w sumie > Opisanie świata.
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
slawek
.

Opisanie świata.

Zapatrzony ostatnio w sposoby zapisywania imion i xywek w necie zacząłem bawić się i swoim, niezbyt przecież oryginalnym imieniem.
slawek
co tu można wymyślić?
Slawek – tradycyjne
slaweK – internetowe, że hej. Gdyby jeszcze moje nazwisko zaczynało się od K...
slaWek – niesymetryczne i brzydkie
slaveck – wow, brzmi amerykańsko, wygląda obrzydliwie
Trzeba poszukać dalej. Cóż, modne są cyferki zamiast liter...
s14w3k – trochę lepiej, gdyby jeszcze wrócić do pisowni angielskiej mamy
s14v3k – jeszcze rzymską piątkę zamienić na arabską
s1453k – całkiem nieźle...

I w tym momencie przypomniała mi się koleżanka – wróżka, chiromantka, numerolożka i w ogóle taka ezoteryczna bardziej kobietka. Twierdziła, że w imieniu zawiera się cała masa informacji i człowieku. Posługiwała się jakimiś skomplikowanymi na pierwszy rzut oka metodami do określenia liczby z liter imienia. Chodziło o dodawanie wartości liczbowych liter wg. ich kolejności w alfabecie. Jasne? A to 1, B to 2, C to 3 itd... proste, a jakie magiczne
Więc jestem slawek – policzmy...
Pierwszy zgrzyt... Jakim alfabetem się posłużyć? Polskim? Hmmm... za mało uniwersalny... Nie występuje w światowej sieci w stopniu dość znaczącym. Angielski? Czy nie za mało tajemniczy i starożytny? Hebrajski? Nie mam o nim pojęcia. Może najlepszy byłby alfabet Sumerów, ale czy ktokolwiek go zna?
Wybór ciężki, postawiłem w końcu na angielski, jako najbardziej uniwersalny obecnie, i jako język sieci, a przecież w niej właśnie istnieje rzeczony slawek.
Liczę: s – 19; l – 12; a – 1; w – 23; e – 5; k – 11 = 71 czyli 7+1=8
Osiem. Taka wyszła liczba.
Mógłbym się podpisywać 8, ale to banalne i takie ... mało komputerowe. Sięgnąłem więc (przy pomocy innego kolegi, bo sam nie mam o tym pojęcia) po naprawdę ciężki kaliber:
Język zerojedynkowy! 8 w tej postaci wygląda następująco: 1000. Cooooool! Zaczyna być naprawdę fajnie...
Sięgnąłem jeszcze po ostateczna wersję zabawy z cyferkami zamiast liter – s1453k. Ile to daje? Siedem. 7. Czyli 0111 Hm... też ładnie ale nie podoba mi się to, że różnią się te dwie liczby... Jak to? Przecież to ciągle ja – slawek... Nie mogę „być” jednocześnie siódemką – czyli kieć przed sobą długie życie, wygraną w totka, lubić spacery itp. oraz ósemką – czyli umrzeć młodo i biednie, być domatorem hodującym pelargonie. Coś trzeba z tym zrobić. Może za wcześnie skończyłem kombinować?
Wracam do zer i jedynek.
1000 - to w sumie jak nie liczyć 1
teraz ta nieszczęsna siódemka: 0111 = 3. Znów rozbieżność. Z tym pierwszym nic nie zrobię... Ale 3? Znóew postać binarna – 0011, czyli 2. Lipa. Jedziemy dalej: 2 to 0010 – JEDYNKA! Sukces! Liczby nie kłamią jednak. Pochylam głowę przed numerologią i coś w niej zaskakuje. W głowie znaczy... Jakieś niejasne podejrzenia...
LucaS – 55, czyli 10 – czyli...1! może to przypadek...
BobeK –35, czyli 7 – czuję, ze jestem na tropie czegoś ważnego... toż to 1!!!
Dalej: Saari[b] – 47 =11=2 binarnie 0010 znów [b]1
Ogarnęłą mnie gorączka – sprawdziłem jeszcze wiele imion.
Zawsze wychodzi w końcu jedynka!!!
Gorączka wzrasta... 1 oznacza, że coś istnieje , 0 (zero) nie istnieje. Jest impuls albo go nie ma. Ma coś swoje miejsce w czasie lub przestrzeni, albo nie. Jedynka i zero. Byt i niebyt.
Sięgnąłem po coś czego nie ma:

No oczywiście! Tak jak się spodziewałem! Wynikiem jest ZERO. Sprawdziłem rzeczy, które istnieją: park – 46=10=...1; komuna- jeden, palec – jeden. Wszystko co istnieje można zapisać jako 1. Absolutnie pewne i uniwerslane! Proste, a przez to doskonałe! Cholera, ale czad! I to tutaj, na zadupiu świata, na peryferiach internetu wymyślono COŚ TAKIEGO!!!!
Już kończę... Wiem, że było długo, jeszcze tylko jedna rzecz. Musiałem o tym w końcu [pomyśleć...Musiało tak się skończyć:
Biorę słowo God – ostrożnie... 7+15+4=26=8=1000=JEDEN!!!! Jeden! 1.... jasne?...
Co było do udowodnienia

Dziękuję za uwagę
slawek - 1

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 06-05-2002 11:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Cali
słodki chłopak :]

C4L1 <=== troche głupio mi jednak odpowiada najbardziej Cali

Old Post 06-05-2002 11:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Cali Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Cali Znajdź więcej post'ów przez  Cali Dodaj Cali do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Cali prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Mistrzu
Detonation - starve.mp3

Heh Slawek, to oczywite, ze zawsze wyjdzie 1. Nie ma innego wyjscia... . Kazdy niepusty wyraz da wedlug Twojej Teorii jedynke. Ale i tak fajnie to wymysliles...

Old Post 06-05-2002 12:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Mistrzu Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Mistrzu Znajdź więcej post'ów przez  Mistrzu Dodaj Mistrzu do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Mistrzu prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

slawek ownz!
:o
normalnie mnie człowieku rozjebałeś.
gg.
gl & hf.

Old Post 06-05-2002 12:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
bizonek
def

btw. Podobny motyw wystąpił w filmie Pi. Jak ktoś oglądał to pamięta.

Old Post 06-05-2002 12:09
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil bizonek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do bizonek Znajdź więcej post'ów przez  bizonek Dodaj bizonek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać bizonek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Insmac_old
Guest

Gites.

Insmac - 1nsm4c

bleeeee

Old Post 06-05-2002 12:22
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Infinite
nieszczesliwie zakochany

Infnite - 1nf1n1te

Old Post 06-05-2002 12:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Infinite Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Infinite Znajdź więcej post'ów przez  Infinite Dodaj Infinite do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Infinite prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

chimera = ch][m3ra :/

Old Post 06-05-2002 12:35
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chimera Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chimera Znajdź więcej post'ów przez  chimera Dodaj chimera do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chimera prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
slawek
.

quote:
Napisane oryginalnie przez Infinite
Infnite - 1nf1n1te

Albo 1nf1n173...

Old Post 06-05-2002 12:41
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil slawek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do slawek Znajdź więcej post'ów przez  slawek Dodaj slawek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać slawek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Eustachy
forgotten

sławek wszystko pięknie ale... no wlaśnie ale... Kazda teoria składa sie z tezy i założenia... zeby móc nazywać swoje domysły mianem "teorii" musisz dokladnie opracowac teze o czym chyba zapomniałeś. Rozumiem przez to nie tylko podanie przykladow kiedy sie ona sprawdza (znaczy sie ta Twoja teoria) ale rowniez udowodnienie ze jest ona prawdziwa dla założenia jakie przyjołeś... To znaczy mówiac prościej udowodnij ze twoja teoria sprawda sie również dla rzeczy nie istniejących... nie mających bytu w naszym wymiarze... jeśli okaże sie ze masz racje to chyle czoła Tobie i Twojemu odkruciu...

Old Post 06-05-2002 14:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Eustachy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Eustachy Znajdź więcej post'ów przez  Eustachy Dodaj Eustachy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Eustachy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lesio
KOSZ

slawek: czy tobie sie nie nudzi Jezeli wedlug ciebie wszystko to 1 to sprawdz co ci wyjdzie jak sprawdzisz: nic, zero? Prawdopodobie tez wyjdzie 1

Jakby co to ja: L3s!0 (ble)

Old Post 06-05-2002 14:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lesio Znajdź więcej post'ów przez  Lesio Dodaj Lesio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lesio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
astral
księciunio [ownz]

457R4|_ - nie podoba mi sie wole normalnie napisac. BTW good txt slawek.

Old Post 06-05-2002 14:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil astral Znajdź więcej post'ów przez  astral Dodaj astral do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BobeK
Guest

najz 8083|< ...

zrob z zera - jeden, to bedziesz dobry

Old Post 06-05-2002 15:22
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

\/\/31|3|)0

Old Post 06-05-2002 15:45
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Eustachy
forgotten

3U574C|-|Y ? :/

Old Post 06-05-2002 16:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Eustachy Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Eustachy Znajdź więcej post'ów przez  Eustachy Dodaj Eustachy do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Eustachy prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
slawek
.

quote:
Napisane oryginalnie przez Lesio
slawek: czy tobie sie nie nudzi Jezeli wedlug ciebie wszystko to 1 to sprawdz co ci wyjdzie jak sprawdzisz: nic, zero? Prawdopodobie tez wyjdzie 1

Jakby co to ja: L3s!0 (ble)

{z}BobeK Ci już odpowiedział.
Zapisz sobie binarnie "zero"...

Eustachy - to nie teoria. To samo wyszło. A do udowodnienia było co innego (prawdopodobnie zmyliło Cię to zakończenie).
Coś z u p e ł n i e innego...

Old Post 06-05-2002 16:22
AlieneK
KOSZ

4L13N3K

ALIENEK=57 -> 5+7=13 -> 1+3=4
4 w binarnym to 100 -> 0+0+1=1 jestem normalny... nie ma mozliwosci zeby wyszlo zero...tylko spacja " " daje 0

Old Post 06-05-2002 17:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil AlieneK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do AlieneK Znajdź więcej post'ów przez  AlieneK Dodaj AlieneK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać AlieneK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

wszystko ladnie i wogole...
ale po co ten topik? :o

ale jak juz... tram- : jak rozgryzc '-' ?

Old Post 06-05-2002 22:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BobeK
Guest

quote:
Napisane oryginalnie przez tram-
ale jak juz... tram- : jak rozgryzc '-' ? [/B]

obroc o 90stopni to bedzie cos podobnego do "1" wiec wszystko to - jeden lol

Old Post 07-05-2002 14:51
slawek
.

quote:
Napisane oryginalnie przez BobeK
wszystko to - jeden lol

Ładne. I przenikliwe. gg

Old Post 07-05-2002 15:18
Lesio
KOSZ

quote:
Napisane oryginalnie przez slawek

{z}BobeK Ci już odpowiedział.
Zapisz sobie binarnie "zero"...

Chodzile mi o twoj sposob.
Robiac twoim sposobem:
zero - 25+5+17+15=6+2=8 8 czyli 1000 czyli 1
nic - 14+9+3=2+6=8 8 czyli 1000 czyli 1
(mam nadzieje ze nie pomylilem sie w dodawaniu)

Old Post 07-05-2002 17:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lesio Znajdź więcej post'ów przez  Lesio Dodaj Lesio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lesio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

quote:
Ładne. I przenikliwe. gg

i bezsensowne ( /me whacks BobeK in the head shouting 'You idiot!' )

to powiedzmy ze ktos (jakis minimalista, a co tam) ma xywe... malo wymagajaca i skromna, a mianowicie 'o'
obracamy o 90, 180, 270 stopni, obracamy az sie nie spocimy... i co mamy? o! a o podobne jest do 0...

caly pic w Twoim texcie, slawek, wynika z dowolnosci tego co robisz i jak liczysz sobie xywke... ot takie zabawy z liczbami, przez ktore rownie dobrze mozna udowodnic, ze bog=666 czy jezus=satan ... mnozenie, dzielenie, potegowanie itp na sile i na milion sposobow az nie uda sie osiagnac zamierzonego skutku...

Old Post 07-05-2002 23:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil deathcrush Kliknij tutaj by wysłać e-maila do deathcrush Znajdź więcej post'ów przez  deathcrush Dodaj deathcrush do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać deathcrush prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
deathcrush
łobuz

dwumars, dwumars, cholera

Old Post 07-05-2002 23:01
chimera
Elite (Fiend)

Ok. Macie juz l33t xywke - potrzebujecie jakiegos avatara a nie chce sie wam niczego robic ? http://community.the-underdogs.org/faces/

Old Post 08-05-2002 01:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil chimera Kliknij tutaj by wysłać e-maila do chimera Znajdź więcej post'ów przez  chimera Dodaj chimera do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać chimera prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weirdo
kontemplator bytu

quote:
przez ktore rownie dobrze mozna udowodnic, ze (...)czy jezus=satan
widzialem taki rysuneczek: dzieciak na kolanach mikolaja, dekoracja z napisem 'santa'... na to ten dzieciak: hey! your name is an anagram of 'satan'! this is fucking cool!

Old Post 08-05-2002 12:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weirdo Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weirdo Znajdź więcej post'ów przez  weirdo Dodaj weirdo do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weirdo prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
slawek
.

quote:
Napisane oryginalnie przez Lesio

Chodzile mi o twoj sposob.
Robiac twoim sposobem:
zero - 25+5+17+15=6+2=8 8 czyli 1000 czyli 1
nic - 14+9+3=2+6=8 8 czyli 1000 czyli 1
(mam nadzieje ze nie pomylilem sie w dodawaniu)

Trafna uwaga. GG
tram sam już nie wiem co myśleć o Twoich postach:
albo wstałeś lewą nogą, albo...
prawą...

Old Post 08-05-2002 13:00
scorpion.kt
Eat my shorts ...

5c0rP|0N - hyhy fajne ej no spoko to wyglada chyba mamnowy nick (5c0rP|0n.kt) wow ;p

www.Kamikaze-Team.prv.pl
Your death, is my frag.

Old Post 08-05-2002 13:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil scorpion.kt Kliknij tutaj by wysłać e-maila do scorpion.kt Znajdź więcej post'ów przez  scorpion.kt Dodaj scorpion.kt do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać scorpion.kt prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lesio
KOSZ

quote:

Trafna uwaga. GG
tram sam już nie wiem co myśleć o Twoich postach:
albo wstałeś lewą nogą, albo...
prawą...

O postach trama nie trzeba nic myslec. Do cynika rzeba sie przyzwyczaic

Old Post 08-05-2002 14:14
Hakan
Elite (Fiend)

mowie do was ja ]-[ 4 ]{ 4 |\| i zaprawde powiadem wam bladzic jest rzecza ludzka a wasze poszukiwania doprowadza was do jednego (1) ( I ) (eins) (one) (adin) (uno) ... prawda jest tylko jedna (1) ( I ) (eins) (one) (adin) (uno) ...

ps. chimera- fajne avatory ale ja i tak wole swoja witamine C

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Old Post 08-05-2002 14:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
chimera
Elite (Fiend)

Ja sobie wybralem z mojej ulubionej gierki na amidze

Ps. Witaminka c jest spoko.

Old Post 08-05-2002 15:01
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 09:10.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions