Ja tam nie mam nic przeciwko temu, a wrecz przeciwnie. Jesli ktos potrafi dobrze jezdzic po spawnach to znaczy ze jest dobry:
- ma dobrego aim'a - w koncu ma tylko jeden strzal i musi byc on celny
- dobrze liczy czas - odlicza czas od zejscia kolesia do jego respawnu i wie kiedy strzelic
- jest szybki - czasem trzeba przeleciec przez cala mape szybko
- zna mape - chyba nie ma co komentowac
Chyba nie powiecie mi, ze ktos taki to lamer??? Takie gry jak QW czy CPMA z powodu szybkosci swojej rozgrywki wrecz polegaja na spawn rape'ingu. VQ3 tez. Poogladajcie sobie dema - widzialem wiele walk czolowych graczy, ktorzy potrafili odrobic nawet po 15 fragow (w CPMA) w ciagu 2-3 minut. Przez co udawalo im sie wygrac. Wlasnie takie mecze sa najbardziej interesujace i sa BIG + dla CPMA. Tak naprawde do samego konca meczu nie wiesz co sie jeszcze moze zdarzyc i nawet jesli odjedziesz od przeciwnika bardzo daleko z punktami, moze cie jeszcze pojechac. On tylko czeka az sie rozluznisz...
Jestem jak najbardziej przeciwko wszelakim formom zabezpieczen przeciwko spawn rapeingowi. To jest kwiontesencja calej gry.
Choc prawda jest, ze pewnym zabezpieczeniem przed tym jest rail 1500ms. Podejrzewam, ze jestem jednym z niewielu Polakow, ktorzy nie lubia grac na fastrail'u. Bo wlasnie on przyczynia sie w pewnym stopniu do spawn rapeingu. Ale to nie jest jego glowna wada, a raczej skutek uboczny. To jest zreszta jednak temat do osobnej dyskusji... Ja w kazdym badz razie gram na oficjalnych ustawieniach, czyli na fastrail 0 i lgcooldown 1.
Innym elementem, ktory sprzyja spawn rape'ingowi jest jeden z najwazniejszych elementow gry, czego jednak nie zawsze dostrzegaja ludzie. Chodzi mi o mape. Takie mapy jak CPM1a czy CPM5 sa wrecz przygotowane po to, aby uprawiac ten proceder. Czy to zle? Nie - przeciez to sa najpoipularniejsze w Polsce mapy! Ale jesli ktos szuka w grze czegos wiecej niz tylko jezdzenia po spawnach (jak np. ja), jakiejs taktyki, etc. to zainteresuja go inne mapy, bardziej taktyczne. Ktorych troche jest. Ale to znowu temat do calkiem innej dyskusji.
W kazdym badz razie nie uwazam zeby spawn raping byl czyms zlym, godnym potepienia. Wrecz przeciwnie, jest w tym pewien kunszt, styl. Poza tym gdyby nie to, nie mielibysmy takich fajnych wynikow, jakie kiedys nabijal oxygen i voo .

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane
|