Gra zespołowa a granie Free For All [ PL serwery ]
FFA ... Niby gra się w tych drużynach , niby są axis & allies , ale mi to wygląda bardzo często na solidny DEATHMATCH FREE FOR ALL ... Zbyt często !
...niby rzucą ci ten ochłap w postaci apteczki , ale to na zasadzie "odwal się" ...to nie jest prawdziwy co-op , gdzie dajmy na to : medic dba o swoją najbliższą brygadę , rozrzucając tu i ówdzie healthy ... Niby te lojty rzucą ci ammo , gdy biegniesz obok nich ... ale po chwili biegną dalej , bo mają "ważną misję do spełnienia" ... kompletna olewka .
Czasem jest tak , że chciałbym z hopkami sklecić jakąś ciekawszą akcję ... więc piszę im sto razy na team_chat : może zaatakaujemy teraz inaczej ? Może w 5osób w ducty idziemy ? [ np ] ... Zazwyczaj jest tak , że reagują na to tylko 'zrzeszone jednostki' [ klanowicze ] ... reszta biegnie na oślep [ czytaj : idzie odebrać swoją dzienną dawkę PF ]
Tak , wiem , że to brzmi jak krytyka polskich serwerów , że brak tu prawdziwego co-op'a ... powiecie : "jak kcesz zespołowy play to graj z własnym klanem" ... heh ... mimo wszystko ja oczekuję nieco więcej od zabawy nawet na FFA ... chociaż odrobinę więcej , pliz 
Dla mnie prawda wygląda tak , że dobra zabawa na FFA jest tylko w towarzystwie ... Graczy ...a nie graczy...dla nich nie ma już ratunku { ofkors nie chodzi mi o początkujących Wolfplayerów }
[[[ gracz : {} zero pożytku dla team'u ; lonewolf ; liczy punkty w każdej rundzie - jesli zobaczy , że ma 50punktów to myśli , że jest gość ... ; robi klasyczne samobójcze akcje , biegnąc na mp_suce z dokami z 20healtha na radio stairway , licząc że przejdzie przez obronę 4 gości w tym jeden ofkoz PF {} ]]]
Jak Wy to widzicie ? Czy w waszych grach przeważa fajna 'techniczna' gra czy też może niefajne biegania 'każdy dla siebie'
Ja mam czarne myśli , może jednak FFA jest lepsza niż mi się wydaje ? Kto wie 
|