Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Soldier Of Fortune > Gtkradiant
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
weed6
Training (Enforcer)

Gtkradiant

Zna ktos ten program
Chodzi o to ze kopletnie nie wiem jak robic mapke pod tym programem moze ktos ma jakis opis?

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 31-08-2002 23:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weed6 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weed6 Znajdź więcej post'ów przez  weed6 Dodaj weed6 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weed6 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
KuLLa
Jason Bourne [PL]

Powiem ci tak :
Bawie się nim 2 (słownie: dwa ) dni. Jeżeli masz jakieś konkretne pytania to wal, pewnie nie odpowiem, ale może się okazać że może coś wiem
A jeśli chcesz zacząć to proponuję :
http://www.insidesof.com/editing/re.../chapter1.shtml --> pierwszy (i niestety na razie ostani) rozdział kursy budowy mapek w SoF2.
http://www.mappersguild.com/ --> nowo powstały serwis o robieniu mapek. Na razie niewiele, ale jest np. tutorial jak robić punktowe światła
http://quake3.qeradiant.com/tutorials.shtml ---> kilka tutoriali (w tym podstawy). Pomimo, że odnoszą się do queja, to w SoF2 też robi się to podobnie.
Niestety wszystkie źródła są po angielsku
Aaaaaa.... zapomniałbym - w programia jest spora dokumentacja. Nawet niezła, ale po angielsku

No i dalej niesetety nie wiem jak się robi szyby w oknach
buuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Old Post 31-08-2002 23:34
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil KuLLa Kliknij tutaj by wysłać e-maila do KuLLa Znajdź więcej post'ów przez  KuLLa Dodaj KuLLa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać KuLLa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
El_Mariachi
Gitarzysta

Kulla no widzisz tak to jest jak się nie czyta forum D Dawałem Wam linka do SOF2SDK w którym macie nie tylko Radianta, programy do robienia dodatkó do SOFa ale też stado doców o robieniu map i innych rzeczy.
Proszę:
http://www.sof2match.com/downloads....=&fileid=60
Proszę bardzo i wsadźcie to sobie w... bookmarki (ulubione) D

Old Post 01-09-2002 01:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil El_Mariachi Znajdź więcej post'ów przez  El_Mariachi Dodaj El_Mariachi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać El_Mariachi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
KuLLa
Jason Bourne [PL]

Sciongłem SDK (z innego serwisu - z tego sie nie dało), mam chyba ze 3 tutoriale instalacyjne, kilka początkowych itd.
SDK instalne w wolnej chwili. Na razie posługuję sie "czystym" radiantem ...
No i dalej nie wiem (tak krok po kroku ) jak to jest z tymi cholernymi szybami

Old Post 01-09-2002 12:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil KuLLa Kliknij tutaj by wysłać e-maila do KuLLa Znajdź więcej post'ów przez  KuLLa Dodaj KuLLa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać KuLLa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
weed6
Training (Enforcer)

Ja sciagnolem ze stronki www.sof2files.com filmik w divx jak zrobic mapke Z racj tej ze slaby jestem z angilekiego bylem zmuszony poszukac cos o polsku i znalazlem al e do quake troch esie to podobnie robi dla chetnych podaje linka http://www.q3arena.gry.wp.pl/
Jak ktoscos znajdzie cos po polsku to slicie
Jestem chory mam goraczke i to co napisalem moze byc troche nie zrozumilale sorry
NArka

Old Post 01-09-2002 12:17
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil weed6 Kliknij tutaj by wysłać e-maila do weed6 Znajdź więcej post'ów przez  weed6 Dodaj weed6 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać weed6 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
El_Mariachi
Gitarzysta

quote:
Napisane oryginalnie przez KuLLa

No i dalej nie wiem (tak krok po kroku ) jak to jest z tymi cholernymi szybami

KULLLLLLLLAAAAAAAA mówię Ci instaluj SDK!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tam masz doca jak zrobić szybęęęęęęęęęęęęę Słuchaj trochę innych, co? )

Old Post 01-09-2002 12:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil El_Mariachi Znajdź więcej post'ów przez  El_Mariachi Dodaj El_Mariachi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać El_Mariachi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
KuLLa
Jason Bourne [PL]

Takkk Jest !
albo bardziej w klimacie
Yes SIR !!!!

Dopra - instalne. Wierze na słowo że jest jak zrobić szybę
Bo bez szyb świat jest taki ..... no nie taki jaki byc powinien

Old Post 01-09-2002 12:39
El_Mariachi
Gitarzysta

Widzisz? Co? Szyby. Nie widzę. No widzisz? )

Old Post 01-09-2002 12:47
Teuton
Pełzająca Bundeswera

a światło ???

quote:
Napisane oryginalnie przez El_Mariachi
Widzisz? Co? Szyby. Nie widzę. No widzisz? )

Fajnie ale gdzie w GTK jest światło ?? W Qradiant jest a w GTK gdzieś się zapodziało, kto wie gdzie ??

Teuton GG#4805299
Niema prawdziwego szczęścia bez prawdziwych potrzeb
<<< VOLTER >>>

Old Post 22-09-2002 14:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Teuton Znajdź więcej post'ów przez  Teuton Dodaj Teuton do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Teuton prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
El_Mariachi
Gitarzysta

Re: a światło ???

No właśnie coś pamiętam, że raczej teżnie wdiziałęm ale nie jestem piewien w którym edytorze to było, mapy testowałem tylko na nolight z menu kompilacji bodajże czy coś PP

Old Post 22-09-2002 15:28
KuLLa
Jason Bourne [PL]

Światło ! .... światło widze!!!

Potrzebny jest taki pliczek które to światło dodaje.
Link dio niego był w pierwszym tutorialu z serii "real world" ,ale chyba cały serwis insidesof.com padł i już tutoriala nie ma
Ja też już go nie mam ($&^$^ format !!! )
Ogólna bryndza ...
może gdzieś się go znajdzie. ...

Old Post 22-09-2002 15:32
Teuton
Pełzająca Bundeswera

quote:
Potrzebny jest taki pliczek które to światło dodaje.

A jak toto się wabi ?

Teuton GG#4805299
<<< VOLTER >>>

Old Post 22-09-2002 16:37
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Teuton Znajdź więcej post'ów przez  Teuton Dodaj Teuton do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Teuton prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
KuLLa
Jason Bourne [PL]

hmmm... widzisz dobry człowieku, kiepska sprawa bo nie wiem
naprawdę jestem pełen dobrych chęci, ale ... qurde sam wiesz - format itd. Wszyskie bookmarki poszły ... się kochać inaczej
Przyznam ze szukałem , ale nie bardzo mi idzie. Serwis się zlikwidował i lipa

Ostatnia rada to oficjalne ravenowskie forum dla mapperów (powinno coś tam być), albo forum Marko i Pharao - adres był w niusach kilka dni temu ...

Sorki że nie jestem w stanie pomóc ...

Old Post 22-09-2002 21:24
tom2525
Skilled (Knight)

kula ja wiem wlasnie sie dowiedzialem to takie proste ze tez meczylem sie z tym 2 dni

klikasz na teksture szyby umieszczasz ja w oknie lub gdzie chcesz puzniej klikasz na zanaczonej szybie az ukaze sie menu entenitis
i wybierasz func_glass z tego meny i to wszystko dowiezdialem sie z forum http://www.gdconnect.com. cytuje :

Make sure you have the glass selected and then right click go to func_glass and that's it.

Old Post 30-09-2002 19:10
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil tom2525 Znajdź więcej post'ów przez  tom2525 Dodaj tom2525 do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać tom2525 prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
KuLLa
Jason Bourne [PL]

OK. Dzięksy. Pomimo ostanich formatoof, gotowania prcka (wiatrak padł), i takich tam może jeszcze wróce do robienia mapek. DZiekśy. Mam nadzieję Stary że jeśli siądziesz przy radiancie to wyjdzie Ci zaje...fajna mapka.
Czekam na pierwszego rilisa Jeśli bedziesz potrzebował beta-testeroof - daj znać
Pozdroofki

Old Post 30-09-2002 20:44
KuLLa
Jason Bourne [PL]

W sprawie światła ...
W Radiancie w SDK tzreba podmienic jeden plik entiteies.def
W załączniku właściwy plik pobrany ze strony Marko
http://markoweb.free.fr/
Miłej zabawy

Old Post 25-10-2002 13:16
Teuton
Pełzająca Bundeswera

W sprawie światła

quote:
W sprawie światła ...

Wielkie i serdeczne dzięki

Teuton GG#4805299
<<< VOLTER >>>

Old Post 25-10-2002 16:13
KuLLa
Jason Bourne [PL]

No problemo
Tylko dopiero jak przeczytałem twoją odpowiedź to zauważyłem że nie dałem obiecanego załącznika
Teraz się poprawiam

A poza tym jest mały problem ... wiem jak podmienić ten plik w starej wersji Radianta (tej z SoF2 SDK), ale nie wiem jak to zrobić w nowej (tej specjalnie dla SoF2) .... no i nie mam światła na mapach

Może coś jeszcze wykombinuje

Old Post 25-10-2002 16:54
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:49.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions