1. m4ntis (jesli w ogole to mozliwe) ustawiajac server na vertexlight, blokujac jednoczesnie lightningmap, gracze uzywajace drugie trybu nie wejda na server. Ale imo to debilizm, po co blokowac tryb graficzny, ktory jest indywidualnym wyborem kazdego gracza... chce grac na lightmapie - jego sprawa. Wiec nie rozumiem po co ingerowac w te rzeczy, r_gamma czy r_intenstiy to ja rozumiem, ale vertexlight? Debilizm, zwlaszcza ze nowy rendering map dziala tak, ze i na vertexie i na lightmapie beda cienie na mapach, wiec wlasciwie jeden pies w jakim trybie bedzie sie gralo
2. rate... taak, przychylam sie do opinii Luznego, tez wole grac na 10000, ja odczuwam roznice w graniu... i rzez 10v10 jest kolejnym debilizmem, ktorego tylko Polska toleruje, nie znam zbyt wielu serverow z takim limitem... 16 to jest gora... podoba mi sie rozwiazanie na snajperze, gdzie gra sie max 8v8 + 4 specty, ale to i tak 20 slotow zajetych na serverze, wiec sugeruje 16 lub 14 limit.
3. ograniczanie pingu do 150? kolejny debilizm jak Papuga wspomnial, modemowiac tez czlowiek pograc moze, zwlaszcza nowa beta ze swoim kodem sieciowym ma duzo zmienic, wiec nie mow hop, dopoki nie zobaczymy... maxping to gora 400...