Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Urban Terror > problem...
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
funky
Training (Enforcer)

problem...

Zupgradowalem komputer, przy okazji sformatowalem dysk. Zainstalowalem najnowsze sterowniki, directx 9. Mam Geforca 4 420 MX. Zainstalowalem Q3, 1.32, UrT 2.6, zupdatowalem pb i odpalam.... Q3 dziala normalnie, ale UrT wali sie jesli ktos sie ruszy: moge spectowac na pustych serwerach, ale jesli dolacze sie do gry i rusze wyskakuje blad Q3... Gdy robie start server to podczas wczytywania mapy wyskakuje komunikat UrT "HUNK_ALLOC FAILED ON 218906" i wraca do main menu. Podobno na DirectX 9 bez problemu mozna grac. Reinstalowalem Q3 i UrT 3 razy juz. Ma ktos jakis pomysl?

Edytowane przez funky dnia 26-12-2002 o godz. 10:28

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 26-12-2002 10:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil funky Kliknij tutaj by wysłać e-maila do funky Znajdź więcej post'ów przez  funky Dodaj funky do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać funky prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
SonGoQ
Sh00t 1n Th3 D4r]{

Re: problem...Re:LoL

A co ty masz za system XP ? bo jak tak to musisz miec jakis a maxa okrojony i ci sie wali to wina systemu itd. gra raczej nie ma tam nic do zeczy cos musi byc ze sterownikami do grafy

Old Post 26-12-2002 10:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil SonGoQ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do SonGoQ Znajdź więcej post'ów przez  SonGoQ Dodaj SonGoQ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać SonGoQ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
funky
Training (Enforcer)

mam 98... sterowniki: poczatkowo zainstalowalem te, na ktorych z przed upgrada komputera gralem. Potem najnowsze. W obu wersjach sie wali...

Old Post 26-12-2002 10:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil funky Kliknij tutaj by wysłać e-maila do funky Znajdź więcej post'ów przez  funky Dodaj funky do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać funky prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Sniezek
Elite (Fiend)

a ja zapytam po co ci dx9 ?

Old Post 26-12-2002 10:31
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Sniezek Znajdź więcej post'ów przez  Sniezek Dodaj Sniezek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Sniezek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
funky
Training (Enforcer)

nie wiem, z rozpedu zainstalowalem... podobno dziala UrT na DX 9... Moge niby sformatowac dysk, DX 8.1 zainstalowac... dopiero po formacie jestem i to nie bedzie wielki problem.

Old Post 26-12-2002 10:37
capone
+SG+SkUbAnY

Talking dx 9

ja mam dx 9 i jest git a co do sterownikow karty grafiki to wez najnowsze z www.nvidia.com a co to do win to sobie skoluj xp bo jest najlepszy a problem mozesz miec jezeli sie bawiles w configu ut to wez /com_hunkmegs 56 ewentualnie jak masz np. 256 ramu to wez na 128

Old Post 26-12-2002 10:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil capone Kliknij tutaj by wysłać e-maila do capone Znajdź więcej post'ów przez  capone Dodaj capone do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać capone prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DARK_ANGEL
Elite (Fiend)

moje trzy grosze

Kopjuj wklej za http://www.x86.pl/ apropo dx9 :

"Microsoft w końcu opublikował wersję 9.0 swojego DirectX. Nie jest to jednak ostateczne wydanie, a jedynie wersja beta (nawet nie RC1) i w najbliższych miesiącach można spodziewać się kolejnych wersji. Może to więc nieść ze sobą pewne problemy, a cofnięcie do sytuacji sprzed zainstalowania DX9 może być kłopotliwe (zwłaszcza w przypadku Windows XP). Poza tym na rynku jest jeszcze bardzo mało sprzętu obsługującego DX9."

Czyli nieinstalujcie jescze tego zlomu , poza tym NIESCIAGAJCIE sterow ze strony Nvidii bo sa kopniete niewiadomo czemu te z http://www.x86.pl/ sa w porzadku a najnowsza wersja to 41.09

Blad "HUNK_ALLOC FAILED ON 218906" mozna rozwiazac wlasnie w ten sposob co pisal capone powyzej, wpisujac polowe wartosci swojego RAMU

Old Post 26-12-2002 13:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DARK_ANGEL Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DARK_ANGEL Znajdź więcej post'ów przez  DARK_ANGEL Dodaj DARK_ANGEL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DARK_ANGEL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
funky
Training (Enforcer)

dzieki... co dziwne w configu prawie nic nie ruszalem, bo nie zdarzylem... Zmienilem na 128 i wyskakuje mi HUNK_ALLOC failed on 2189088 dalej chwilowo moge miec tylko XP home edition, warto instalowac? czy poczekac miesiac i profesjonalna? pozostaje mi tylko format dysku, DirectX 8.1 i starsze sterowniki?

Old Post 26-12-2002 21:07
doctur|potfur
tadadadamdadam

:

xp zzera czsami wiecej niz polowe ramu ustaw se hunkmegs na tyle i zawsze masz wolnego ramu tez tak mialem

Old Post 26-12-2002 21:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil doctur|potfur Znajdź więcej post'ów przez  doctur|potfur Dodaj doctur|potfur do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać doctur|potfur prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
funky
Training (Enforcer)

ok sformatowalem dysk, zainstalowalem DX 8.1 i dziale bezblednie. Przedtem gralem na 300 mhz, a teraz mam 2 ghz wiec was wszystkich rozwale .

Old Post 26-12-2002 23:51
capone
+SG+SkUbAnY

ja uwazam ze nie ma wiekszej roznicy miedzy xp pro a home edition wiec jak masz home to instaluj zobaczysz ze warto

Old Post 27-12-2002 07:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil capone Kliknij tutaj by wysłać e-maila do capone Znajdź więcej post'ów przez  capone Dodaj capone do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać capone prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
capone
+SG+SkUbAnY

Talking nvidia

dark a myslisz ze ci z x86 to skad biora te stery jak nie z www.nvidia.com ? ja nawiasem mowiac zawsze biore najnowsze stery z nvidia i zawsze jest git i wam tez tak radze

Old Post 27-12-2002 07:10
doctur|potfur
tadadadamdadam

rg

a ja wam nie radze wogole nieinstalowac najnowszych sterownikow jak macie jakies gf2

Edytowane przez doctur|potfur dnia 27-12-2002 o godz. 09:43

Old Post 27-12-2002 08:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil doctur|potfur Znajdź więcej post'ów przez  doctur|potfur Dodaj doctur|potfur do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać doctur|potfur prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
funky
Training (Enforcer)

Jak macie Win 98 to NIE INSTALUJCIE DirectX 9!!!

Old Post 27-12-2002 09:38
funky
Training (Enforcer)

wyobrazacie sobie, ze taka firma jak nvida wypusci wadliwe sterowniki?! Ja nie... Gdyby nawet to zrobili to by zaraz poprawili

Old Post 27-12-2002 09:39
DARK_ANGEL
Elite (Fiend)

hm

NO to bylo troche dziwne Sqb, bo jak sciagnalem ze strony Nvdii to bylo archiwum kopniete, a jak 10 minut pozniej mialem sciagniete z http://www.x86.pl/ to wszystko bylo ok dziwne w sumie no ale niewazne.

doctur|potfur: no ja juz tez troche zaluje bo co prawda w grze nieam roznicy zadnaej ale w benchmarku mi wychodzi 100 pkt mniej niz zwykle ;///// A DX9 niezainstaluje dopuki niebedzie jakiejs normalniej wersjii

Old Post 27-12-2002 13:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DARK_ANGEL Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DARK_ANGEL Znajdź więcej post'ów przez  DARK_ANGEL Dodaj DARK_ANGEL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DARK_ANGEL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
One*Szot
Guest

Re: hm

Eh u mnie niedzialaja sterowniki z Nvdii ani z tej stronki http://www.x86.pl/ co podal DARK_ANGEL, ehh !!

http://www.ast.ima.pl/~neo/LOL.jpg <--- look this

Old Post 27-12-2002 13:10
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
funky
Training (Enforcer)

Re: Re: hm

quote:
Napisane oryginalnie przez One*Szot
Eh u mnie niedzialaja sterowniki z Nvdii ani z tej stronki http://www.x86.pl/ co podal DARK_ANGEL, ehh !!

To dziwne bo wszystkim innym dzialaja dobrze...
quote:

http://www.ast.ima.pl/~neo/LOL.jpg <--- look this

Naucz sie angielskiego.... Bo cos ci nie idzie

Old Post 27-12-2002 18:22
capone
+SG+SkUbAnY

Post direct x 9.0

a co do najnowszego direct x to bez obaw mozecie instalowac czytalem teraz na oficjalnej stronie direct x i na wp ze to jest dobrze dzialajacy directx nie zadna beta tylko finalna wersja wiec instalujcie bo warto nic wam sie nie popsuje tylko bedzie lepiej bez kitu

Old Post 28-12-2002 01:27
capone
+SG+SkUbAnY

link

tu macie oficjalnego na bank dzialajecego linka nie sciagajcie z innych stron bo moga byc buble
http://www.microsoft.com/downloads/...;displaylang=pl

Old Post 28-12-2002 01:29
One*Szot
Guest

Cool Lalala

Hm capone sciaganelem te dx i zainstalowalem, no dziala. Zaraz sciagne sterowniki do karty z innego mirrora moze wreszcie zadzialaja cU.

Old Post 28-12-2002 17:00
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
GrEaTEyE
Elite (Fiend)

ee

ja problem z hunkmegs miałem na poczatku nowej bety 2.6...ale to tylko przy niektórych mapach...ale jak jush załorzyłem server zeby był widoczny w necie..to było dobrze i mogłem sobie na neigo wejsć hah

GrEaTEyE

Old Post 28-12-2002 18:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil GrEaTEyE Kliknij tutaj by wysłać e-maila do GrEaTEyE Znajdź więcej post'ów przez  GrEaTEyE Dodaj GrEaTEyE do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać GrEaTEyE prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DEMON
bR ownz

Post Ehh

Tez mam hunkmegs i tez zainstalowalem Dx9 nie chce robic foramata pomocy !! aaa i malo tego, to mi wyskakuje error : Invalid game folder, buuu ma ktos jakis pomysł?

Old Post 29-12-2002 16:32
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEMON Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEMON Znajdź więcej post'ów przez  DEMON Dodaj DEMON do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEMON prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
scalator
Guest

Re: Ehh

Dla chcacych odinstalowac DirectX'a

http://fabryka.republika.pl/strefa/...directx&s=1

Powidzenia

Old Post 30-12-2002 09:10
DEMON
bR ownz

Re: Ehh

quote:
Napisane oryginalnie przez DEMON
Tez mam hunkmegs i tez zainstalowalem Dx9 nie chce robic foramata pomocy !! aaa i malo tego, to mi wyskakuje error : Invalid game folder, buuu ma ktos jakis pomysł?

Juz sie z tym uporałem, Pomogla reinstalka Quake'a, nie ma ani hunkmegs ani Invalid Game Folder

Old Post 30-12-2002 13:22
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DEMON Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DEMON Znajdź więcej post'ów przez  DEMON Dodaj DEMON do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DEMON prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:31.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest OFF.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions