quote: Napisane oryginalnie przez AlieneK
Nie bede zakladał nowego topicu bo w sumie tu sie moge zapytac 
Mialem wirusa. Wywaliłem głupiego ciecia. Przylazł on na kompa nr 1 z drugiego od siosstry przez siec. ***** zepsuł mi wszystkie pliki instalacyjne z rozszerzeniem .exe (zawirusowal wszystkie exe, ale po odwirusowaniu wszystkie dzialają oprocz tych instalacyjnych - plikow spakowanych w jeden .exe). Jakos przeboleje....W sumie HLa tez mi zepsuł, ale mialem wersje instalacyjną CSa na płytce wiec sobie poradziłem. Ale przejde do puenty .
Na kompie nr 1 juz jest wszystko wporządku. Zanstalowałem PC-cilin 2002. (wczesniej nigdzie nie mialem antywirusa)
Na drugim kompie w pokoju siostry tez został usunięty. Ale został jakiś trojan, ktorego wykrywa. Jest to niejaki worm_opaserv.d jeszce siakis worm_opasoft.E i chyba inne podobne. Znaczy sie to są pliki chyba jednego trojana. Wersja demo mks_vira mi go wykrywa i osowam pliki, ktore mi znajdzie. Ale (_|_)......one tworzą sie spowrotem. Moj ojciec pokombinowal i wykrył większość plikow tego wirusa (ktorych mks_vir nie widział), a takze znalazl w win.ini linijke ktora kaze odpalać plik scrsvr.exe. Usowanie ręczne nic nie daje bo trojan ponownie sie pojawia. Jednak przy odłączonym internecie nie tworzy sie, czyli przychodz z net'u. Firewalla tam nie moge postawic bo nie ma takiej opcji w tym mks_virze (chyba). Szukalem w Necie i znalazlem cos o podobnych tego typu wirusach. I wyczytalem ze ten wirus jesli sie uaktywni to po resecie wywala cos takiego 
code:
NOTICE:
Illegal Microsoft Windows license detected!
You are in violation of the Digital Millennium Copyright Act!
Your unauthorized license has been revoked.
For more information, please call us at:
1-888-NOPIRACY
If you are outside the USA, please look up the correct contact information
on our website, at:
www.bsa.org
Business Software Alliance
Promoting a safe & legal online world.

Jeszcze cos pokombinuje, ale moze znacie siakies programy czy cus?
tego opasofta mialem i skasowalem wszystko recznie...
trzeba tylko z autostartu powywala podejrzane pliki (tj. scrsvr.exe i jakies tam micro czy makro.scr) a pozniej po restarcie kompa usunac wszystkie i bedzie dobrze.
Cos tam jeszcze sie bawilem ale juz nie pamietam...
aha no i ja nie mialem takiego napisu
|