Pytanie troche bez sensu (w koncu mozesz grac tu i tu). Chociaz jak sie ma malo czasu to nie jest znowu takie glupie...Zreszta i tak pytanie jest troche za wczesne, poniewaz na dzien dzisiejszy wiekszosc z nas na razie odroznia je jedynie po nazwach. Zobaczymy jak sie obie rozwina, po ile klanow zgromadza, jaki bedzie ogolny poziom organizacji jak i samych meczow ligowych. D-day ma ta przewage, ze jest liga "oficjalna". Jej minus jest taki, ze jest platna. Tak wiem, 10 zeta mozna potraktowac jako sume symboliczna, nie mniej jezeli pisze sie o sponsorach (i to 4) to haslo zrzuty na nagrody dla zwyciezcow bardziej pasowaloby do ligi xGamera, ktora jest czysta inicjatywa spoleczna, a nie do rozgrywek, za ktorymi stoja LEM,CD-Action,Wp czy tez e-loko. Jezeli cala rzecz sie odbywa na servach, na ktorych gra sie bez przeszkod na codzien, ani nie trzeba uiszczac zadnych oplat skarbowych, to ja za bardzo nie rozumiem na czym by mial polegac ten sponsoring, jezeli nie na ufundowaniu nagrod?
Zreszta, nie oszukujmy sie, nagrody sa milym dodatkiem, ale jak znam zycie 90% polskiej sceny RTCW, wzieloby udzial w obu tych rozgrywkach i bez takiej motywacji.
Poki co wypada pogratulowac ekipie z BiA inicjatywy i dotychczasowej skutecznosci - wszystko sie zapowiada b.pieknie, mam nadzieje, ze moje odczucia beda podobne w pazdzierniku. Takze GL chlopaki.
Jezeli chodzi o lige xGamera to sam pomysl jest dobry, ale to co zaczyna mnie martwic to to, ze Killah i 3rdtrek nie mowia jednym glosem (ostatnio na tym portalu mozna przeczytac np. wypowiedz 3rdtrek`a, ze"Killah zbytnio się rozpędził i podał wszystkim nieprawdziwe informacje (np. o tym , że tylko najgorsze klany mogą się zgłaszać).",ech - nigdy nie bylo mowy przeciez o czyms takim jak "najgorsze klany", lecz jedynie o wszystkich klanach poza Wielka 4), poza tym jak sa jakies niezgodnosci to zalatwia sie je miedzy soba, a nie publicznie. Takze dla xGamera sam start ligi moze sie okazac wielkim sukcesem. Pozyjemy, zobaczymy. Nie mniej tej ekipie tez zycze powodzenia - fajnie byloby zagrac i tam.
pozdrawiam