Eksperyment
Cytat z filmweb.pl:
----------------------
Dawno nie przeżyłem w kinie podobnych emocji, jakich dostarczył mi film niemieckiego reżysera, Oliviera Hirschbiegla pt. "Eksperyment". Żołądek zawiązany w supeł i przygryziony język - ostatnio coś podobnego spotkało mnie na "Requiem dla snu" Aronofsky`ego. Film wyciska widza, jak cytrynkę i przepuszcza przez prawdziwy psychiczny magiel. Wielki ładunek emocjonalny oraz wrażenie, że obcujemy z czymś prawdziwym i bardzo ważnym sprawiają, iż "Eksperyment" należy zobaczyć. Nie polecam go jednak osobom nadwrażliwym i zdecydowanie odradzam go młodszym widzom - film powinien być pokazywany od lat osiemnastu.
----------------------
Oglądał ktoś? Jak nie to polecam. Ale szykujcie się na wgnecenie w fotel i "nabuzowanie" bezsilnością oraz innymi mocnymi wrażeniami.
Wiadomo film jak film, ubarwiony, przejaskrawiony, ale chcę się dowiedzieć co tam naprawdę się stało i skikam po sieci szukając info nt tego eksperymentu.
Nie wiem, czy jakbym był w skórze bohatera filmowego to czy nie zabił strażnika za co to robił, pewnie bym się nie powstrzymał ....