Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake III Arena > Pytania...
Na jakim grasz picmip'ie ??
You do not have permission to vote on this poll.
r_picmip 0-1 6 20.69%
r_picmip 2-3 6 20.69%
r_picmip 4 1 3.45%
r_picmip 5 9 31.03%
r_picmip 6 0 0%
r_picmip 7 3 10.34%
r_picmip 8 1 3.45%
r_picmip 9 - i wyzej 3 10.34%
W sumie: 29 głosów 100%
 [Edycja ankiety (moderatorzy tylko)]
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
BartiZ
fallen

Question Pytania...

Mam kilka pytań odnośnie osp'a :

1. Chodzi o komende cg_nomip - czy da rade zrobic tak aby jednoczesnie nie rozmywalo texturki plasmy i sparawy, bo z wartoscia 1, to mam only spaware a z wartoscia 2 only plasme. A jak wpisuje 1.5 To spawarka jest :/
2. Czy jest jakas komenda na calkowite zatrzymanie dema, nie jakies timescale 0.0000000001 bo to nic nie daje i tak demo jedzie dalej.
3. Czy zna ktos komende na wylaczenie vstr, o ile takowa instnieje ?

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 01-05-2002 14:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil BartiZ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do BartiZ Znajdź więcej post'ów przez  BartiZ Dodaj BartiZ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać BartiZ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

Re: Pytania...

quote:
Napisane oryginalnie przez BartiZ
Mam kilka pytań odnośnie osp'a :

2. Czy jest jakas komenda na calkowite zatrzymanie dema, nie jakies timescale 0.0000000001 bo to nic nie daje i tak demo jedzie dalej.
3. Czy zna ktos komende na wylaczenie vstr, o ile takowa instnieje ?

co do 1. to nie mam pojecia - nie używam
2. stoprecord
3. w CPMA jest coś takiego jak sv_vstr - wystarczy podać wartość zero i już możesz spróbować też /callvote vstr 0

Art.226 §3. KK - Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ RP,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 01-05-2002 16:38
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

Re: Re: Pytania...

quote:
Napisane oryginalnie przez t0d

co do 1. to nie mam pojecia - nie używam
2. stoprecord
3. w CPMA jest coś takiego jak sv_vstr - wystarczy podać wartość zero i już możesz spróbować też /callvote vstr 0

pomiędzy "już" i "możesz" powinien być przecinek (żebyś nie myślał, że "callvote vstr" jest zależne od "sv_vstr" )

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Old Post 01-05-2002 16:40
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil t0d Kliknij tutaj by wysłać e-maila do t0d Znajdź więcej post'ów przez  t0d Dodaj t0d do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać t0d prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BartiZ
fallen

No thnx... za to vstr zobacze czy to jakos da sie na osp A co do dema nie chodzi mi o zatrzymanie nagrywania, lecz o spauzowanie odtwarzania

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Old Post 01-05-2002 20:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil BartiZ Kliknij tutaj by wysłać e-maila do BartiZ Znajdź więcej post'ów przez  BartiZ Dodaj BartiZ do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać BartiZ prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BobeK
Guest

quote:
No thnx... za to vstr zobacze czy to jakos da sie na osp A co do dema nie chodzi mi o zatrzymanie nagrywania, lecz o spauzowanie odtwarzania

tera nie ma chyba komendy (osp) na zatrezymanie dema, kiedys bylo w starych pr'ach takie cos jak /freeze [np.]100 i ci zatrzymuje na 100 sek :>

--edit--
eh no zapomnialem napisac ze gram na r_picmip 4, na 5 juz nie moglem wytrzymac, za bardzo rozmazane (moze dlatego ze kiedys gralem na r_picmip 1 :o)

Old Post 01-05-2002 20:32
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

r_picmip 7 kolega sie smieje ze gram w quake'a w grafice wektorowej

--> BartiZ
Ad1. 1+2=3
i tak ze wszystkimi podobnymi ustawieniami

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Old Post 01-05-2002 20:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BartiZ
fallen

quote:
Ad1. 1+2=3
i tak ze wszystkimi podobnymi ustawieniami

Wielkie thX HakaN - Działa ! A ja dekiel se bindowalem rozmycie pod bronie

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Old Post 02-05-2002 08:08
Lucas
esports.pl

r_picmip 0 - nie poto pakuje kase w sprzet aby grac w jakis wektorach

Old Post 02-05-2002 08:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DamnDog
/-:

Lightbulb

oczywiscie ze jest komenda na zatrzymanie dema!
cl_freezeDemo
prosta sprawa.
chcesz przewodnik po wszystkich komendach itp?
to masz tu w html'u
~|8)

Old Post 02-05-2002 11:06
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DamnDog Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DamnDog Znajdź więcej post'ów przez  DamnDog Dodaj DamnDog do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DamnDog prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BartiZ
fallen

Lucas, jak na picmipie 0 mozna cos widziec ? A pozatym nie chwial sie sprzetem, bo picmip nie obniza duzo fps'ow (o ile dobrze pamietam podniesienie picmip'u o 1 dodaje 0.2fps'a). Pozatym to picmip ulatwia gre... bo czemu na turniejach jest maxymalna wartość ?? Chyba nie dla jaj, nie? A tak pozatym ja gram na picmip 5 a teraz jak wim co zrobic zeby mi nie rozmywalo rg, lg, i pg to sobie wiekszy uderze
DamnDog... ale tam nie ma nic o vstr Widocznie ta komenda nie dziala pod osp...

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Old Post 03-05-2002 10:25
Lucas
esports.pl

quote:
Lucas, jak na picmipie 0 mozna cos widziec ?

Nie pot id sie meczylo z grafa, abym ja teraz z tego q1 robil...

Old Post 03-05-2002 10:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Hakan
Elite (Fiend)

co ty chcesz w q1 najladniejsza grafa byla

Nieważne, kim jesteś I co z tobą zrobiono. Prędzej czy później zyskasz
prawo wyboru. Jesteś czymś więcej niż tylko sumą swoich części...
Nieważne jak doszło do twoich urodzin, jak do tej chwili toczyło się twoje życie!
Masz oczy, masz mózg i skalę wartości. Nie pozwól, by ktokolwiek cię oszukał,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, jeśli nadejdzie, upewnij się, że wybierasz
samodzielnie. Nic co działo się wcześniej,nie będzie wtedy miało znaczenia.

Roger Zelazny „Książe chaosu”

Old Post 03-05-2002 10:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Hakan Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Hakan Znajdź więcej post'ów przez  Hakan Dodaj Hakan do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Hakan prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BartiZ
fallen

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Lucas

Nie pot id sie meczylo z grafa, abym ja teraz z tego q1 robil...

Spokojnie... te picmipy moim zdaniem ulatwiaja nieco giercowanie, bo widac przeciwnika jak na dloni, nie mam racji? A pozatym czy gl q1 jest nieladny ? w sumie ludzie w q1 tez zapewne graja na wysokich picmipach. Skoro tak bardzo lubisz ladna grafe w q3 to nie mam nic przeciwko

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Old Post 03-05-2002 11:38
Lucas
esports.pl

quote:

Spokojnie... te picmipy moim zdaniem ulatwiaja nieco giercowanie, bo widac przeciwnika jak na dloni, nie mam racji? A pozatym czy gl q1 jest nieladny ? w sumie ludzie w q1 tez zapewne graja na wysokich picmipach. Skoro tak bardzo lubisz ladna grafe w q3 to nie mam nic przeciwko

I o to chodzi

Co do grafy q1 - Juice znalaz jakas komende, ze grafa w q3 wyglada jak z q1 (takie fajne duze piksele)...

Old Post 03-05-2002 12:44
Spider
Warrior (Scrag)

==> /gl_texturemode "GL_NEAREST"
A od grafiki w q1 to sie odpieprzcie
Prawda, q1 ma znacznie gorsza grafe niz w q3 ale za to 100x wieksza grywalnosc (IMHO of coz )
A wracajac do tematu to gram na picmip 3 (idealna wartosc)
Moj kumpel gra na 16. Wtedy q3 wyglada jak klocki a granaty jak puszki z farba

Old Post 03-05-2002 15:54
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Spider Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Spider Znajdź więcej post'ów przez  Spider Dodaj Spider do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Spider prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
DamnDog
/-:

zdaje sie ze od picmipa 9 w zwyz nie ma wiekszej roznicy, i tak wszystko jest w jednym odcieniu...rownie dobrze mozna dac 99 i co z tego? a poza tym to niektore karty nie obsluguja wiekszego od 3. dziwne ale prawdziwe, np savage jakis chyba jakis starszy, na wiekszym sciany migaja teczowymi kolorami, co raczej nie pomaga w grze ~|8)

Old Post 03-05-2002 21:52
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil DamnDog Kliknij tutaj by wysłać e-maila do DamnDog Znajdź więcej post'ów przez  DamnDog Dodaj DamnDog do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać DamnDog prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez DamnDog
zdaje sie ze od picmipa 9 w zwyz nie ma wiekszej roznicy, i tak wszystko jest w jednym odcieniu...rownie dobrze mozna dac 99 i co z tego?

Prawda, choc nie wiem czy to bylo 9...

Old Post 03-05-2002 22:09
t0d
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Lucas

Prawda, choc nie wiem czy to bylo 9...

to też zależy od karty - u mnie od 6 wzwyż nie ma różnicy a u qmpla z lepszą kartą od 9

Old Post 03-05-2002 22:32
DamnDog
/-:

quote:
[...]
DamnDog... ale tam nie ma nic o vstr Widocznie ta komenda nie dziala pod osp...

jak to pisalem to byl dopiero pr 1.29f wiec nie ma najnowszych ustawien i komend, nie mowiac o osp...
ale chyba spod osp tez przejze wszystko, jak bede mial pare godzin wolnego czasu =)

Old Post 04-05-2002 12:03
BartiZ
fallen

Abys jak najszybciej znalaz ten czas Ale to sv_vstr nie chodzi.... g_vstr tez nie... i nie wiem co jeszcze, nie mam na nic wiecej pomyslow. Chyba ze by to do skrota dopisac... Eee nie fiem :/ Moze faktycznie nie ma tej commendy

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Old Post 04-05-2002 13:07
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

max picmip to 8

Old Post 04-05-2002 17:48
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
max picmip to 8

tyle ze na turniejach nie zaczasto jest dozwolony >5 :>

Old Post 05-05-2002 12:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
t0d
Elite (Fiend)

quote:
Napisane oryginalnie przez oxygen

tyle ze na turniejach nie zaczasto jest dozwolony >5 :>

dlatego warto grac na niskim picmipie (0-3), by później nie doznać szoku

Old Post 05-05-2002 12:50
oxygen
new challenger

imho najlepiej sie gra na 5...mniej detali rozprasza cie podczas gry

ale to tylko moje zdanie

Old Post 05-05-2002 12:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
j@rzabek
Brujah

heh...ja tam lubie moje picmip 7...
ps- kolesie z q1 tez uzywaja wysokich picmipow..

Old Post 05-05-2002 14:11
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil j@rzabek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do j@rzabek Znajdź więcej post'ów przez  j@rzabek Dodaj j@rzabek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać j@rzabek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

quote:
Napisane oryginalnie przez oxygen
imho najlepiej sie gra na 5...mniej detali rozprasza cie podczas gry

sluchac tego pana

Old Post 06-05-2002 20:53
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
BartiZ
fallen

Słucham, słucham... też gram na 5 Ablo na 6. Ale picmip 5 wydaje mi sie lepszy I niech tak zostanie!

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Old Post 07-05-2002 07:43
BobeK
Guest

ja gram na picmip 4 i tak sie przyzwyczailem. Do niedawna gralem na picmip chyba 2 () bo nawet nie wiedzialem co daje "zmiejszenie detali" i jak zmienilem pierw na 5 to sie ubic moglem, zero celnosci nic a na 4 to jeszcze sie da (dla mnie )

Old Post 11-05-2002 21:04
Znajdź więcej post'ów przez  Dodaj  do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
j@rzabek
Brujah

nie prawda..to tak samo ja z fovem...dluge sie trzeba przyzwyczajac i dlugo tez odzwyczajac...

Old Post 12-05-2002 09:33
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil j@rzabek Kliknij tutaj by wysłać e-maila do j@rzabek Znajdź więcej post'ów przez  j@rzabek Dodaj j@rzabek do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać j@rzabek prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Goth1c
CPMA "4 fun" player

quote:
Napisane oryginalnie przez j@rzabek
nie prawda..to tak samo ja z fovem...dluge sie trzeba przyzwyczajac i dlugo tez odzwyczajac...

najgorzej sie przerzucic z wiekszego na mniejszy.
ja tam mam 135 i sens 15 bo mi przy tych ustawieniach sie fajnie skoki robi

Old Post 12-05-2002 20:49
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Goth1c Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Goth1c Znajdź więcej post'ów przez  Goth1c Dodaj Goth1c do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Goth1c prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 08:48.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions