Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Quake III Arena > gf2mx
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
MiK
Training (Enforcer)

gf2mx

oki mam gf2mx400 64mb celerona 466@525 128 ramu
i od 40 !!! do 130 fpsow w q3 ... (60 w timedemo na niskich detalach)
probowalem na konfie amkacza .. jeszcze mniej, na konfie deo podobnie, kofig fettera mniej ... itd. itd...
jezeli ktos bylby mi w stanie powiedziec jaki jest tego powod i co moglbym zrobic zeby q3 dzialalo normalnie bylbym bardzo wdzieczny.

ps.
wszystkie inne gry mi chodza bardzo dobrze (q2 - 300 - 500 fps)
mam detonatory 12.90 wylaczany antyaliasing i v-sync....

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 08-09-2001 13:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MiK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MiK Znajdź więcej post'ów przez  MiK Dodaj MiK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MiK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
lenar
Madafaka

lenar

Som dwie zeczy kture to mogom powodowac jesna to to ze Ge-force 2 MX to kiepska karta bo nistety posiada malo przepustowom pamiec typu SDR dalyego gdy pojawi sie duzo rzeczy na ekranie pamiec stnowi woskie gardlo...
zeby to zorbic to troche usparwnic musisz grac niestety w 16 bitach-textury tez... i najlepiej 640x480.Wtedy powinno byc jusz luziniej, kolejnom rzeczom jest dym i texturydym sie wlncza obiwonzkow tak czy tak przciez wiekszosci ludzi gra na r_picmip 5
a ja np:gram na 9 wienc to nie powinno sprawic problemu...
Po drugie mozesz podkrencic troche karte stndrdowo jest na 175/166 ospowiedni core i pamiec winco spokojnie mozesz na 185/210 mozesz tez amotoeac na rdiatorez witraczek ale jak chesz to sie zglos do mnie na mail...
mozesz jeszcze zlukac w ustwinich karty czy przpadkiem ni masz antalisgu czy czegs takiego...lub np:ustwionch force 32 bity nie wim to musisz sam jakos wyczaj jak jest najlepej...

Old Post 08-09-2001 14:00
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil lenar Kliknij tutaj by wysłać e-maila do lenar Znajdź więcej post'ów przez  lenar Dodaj lenar do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać lenar prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
lenar
Madafaka

lenar

aha no i proc masz bardzo slabiutki...

Old Post 08-09-2001 14:01
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil lenar Kliknij tutaj by wysłać e-maila do lenar Znajdź więcej post'ów przez  lenar Dodaj lenar do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać lenar prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

Mik

Radze na Twoim miejscu wymienic sobie procesor - do niedawna mialam identyczny i na tym q3 nie chodzi ladnie. Karty graficznej poki co nie ruszaj ... nie oplaca sie, i tak nie dostaniesz nic lepszego.
Ze swojej strony polecam wymienic celeronka 466 na 633. Mialam identyczny jak ty i wlasnie na tego drugiego wymienilam. Podkrecaja sie do 900mhz przy dobrym chlodzeniu

Old Post 08-09-2001 14:12
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
gazi
podróżnik

Przypuszczam ze masz plyte glowna na chipsecie Via, jesli tak to zainstaluj do niej sterowniki 4in1.
Najlepiej jednak kupic do prockow intela, plyty z BXem a nie G****ną Via.

Karta graficzna nie jest tu zadnym problem - gdyz ja sam mam Rive TNT1 i na moim C366@570 mam looźne 125fps

Old Post 08-09-2001 15:04
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil gazi Znajdź więcej post'ów przez  gazi Dodaj gazi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać gazi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MiK
Training (Enforcer)

hmm mi sie wydaje ze to jakis duch mi kompa zwalnia w q3 =)

gazor: mam plytke epoxa (cholernie droga) na bx-sie

...

najfajniejsze jest to, ze przelozylem karte do drugiego kompa na ktorym mam vipera 2 (ok 120 - 130 fps) p3 600 256 ramu,
i mialem od 10 do 30 (czasem 50 nawet ale zadko) fps =)).
To nie wszystko ... wywalilem gf, wlozylem spowrotem vipera.
I mam juz tylko 60 fpsow =))))))))) (te same stery, ustawienia wszystko.... zmienilem dyski z windowsami miedzy kompami)
nie widzie nic logicznego w tym.. geeforce smierdzi =) a ja sprzedaje tego kompa z celeronem jutro bo sie chyba popsul...
wiesza sie co pare minut.

no i dzieki Wam wszystkim za rady.

Old Post 08-09-2001 16:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MiK Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MiK Znajdź więcej post'ów przez  MiK Dodaj MiK do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać MiK prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MiK
Training (Enforcer)

aha tzn wieszal sie tez w dosie...
robilem formatke i zawiesil sie podczas formatowania =)

Old Post 08-09-2001 16:08
fryx
Force Commander

ja mam plyte bx'owa+c433+128ram+gf2mx400 i mam 45fps na wszystkich detalach w 1024. Ale i tak gram z wszystkim na minimum w 800x600 (stale 120-130 fps)

Old Post 08-09-2001 17:18
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil fryx Kliknij tutaj by wysłać e-maila do fryx Znajdź więcej post'ów przez  fryx Dodaj fryx do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać fryx prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

co wy gadacie plyta via jest calkiem niezla czasami sie tylko wiesza ale coz...
mi na p3 550 128ram v3 3000 chodzi okolo 160 w timedemo a mam plytke abita be 6 bx
gra sie spoxik
wszystko zalezy od cfg
na max detalach nie sprawdzam wytrzymalosci kompa bo jeszcze zdechnie

Old Post 08-09-2001 17:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

To ja tez mam pytanie sprzetowe...

Mam Rive TNT2 M64 - czy rzeczywiscie jest gorsza od RIVY 1 (moj sprzet : ta karta +celer 865 +256 ramu wyciaga 90 fps ) jak mowi moj kolega?
Jesli tak to czy oplaca sie zmienic na 1 czy czekac na jakas dobra karte? ( inny kumpel mowil ze z M64 na Geforce'a 2 sie nie oplaca przerzucac ) ..
Moze mi ktos powiedziec jak to z tymi kartami jest?

Old Post 08-09-2001 18:14
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]Saari Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]Saari Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]Saari Dodaj [FPP]Saari do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]Saari prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

powiem tylko jedno...m64 lepsza od r1
a na geforce'a 2 oplaca sie przezucic

Old Post 09-09-2001 00:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil oxygen Znajdź więcej post'ów przez  oxygen Dodaj oxygen do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać oxygen prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

zdecydowanie. jak masz kase to sie nie zastanawiaj

Old Post 09-09-2001 09:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
MerLin]b[DeN
Mordercus Pospolitus

hehe tesz dodam swoje 5 gr
Mam p3 600 256ram'u gf2mx400 64sdram plyte abit'a be6 (bardzo przyjemna ) i na dm6 jak stane przy scianie to fps'y seigaja 300 Mik ja ci polecam zmienic detonatory na 4.12
GF sie oplaca b oza swoja dalem tylko 330

Old Post 09-09-2001 13:19
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil MerLin]b[DeN Kliknij tutaj by wysłać e-maila do MerLin]b[DeN Znajdź więcej post'ów przez  MerLin]b[DeN Dodaj MerLin]b[DeN do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
emi
lame

Qrde bezsensu ja na swoim celku 633 (na copermainie) 128mb ramu i gf2 mx mam na cpm1a w granicach 70-120 tylko. Dlaczego tak malo? hlp

Old Post 09-09-2001 13:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil emi Znajdź więcej post'ów przez  emi Dodaj emi do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać emi prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

ja na p3 550 (tez coppermine, nie krecony) 128 ramu v3 3000 w98se
na cpm1a w granicach 200-270
wiec ze sterami masz cos chyba nie tak emi albo winda

Old Post 09-09-2001 14:02
CE3RDE
Just do it.

p3 600mhz, 128ram, Geforce 256 32mb DDR + stery 12.41, Asus P3B-F, win98 se kwak chodzi pieknie w 800x600 w 32 bitach powyzej 100 klatek ale co mi po tym jak juz i tak mi sie niechce grac

"Jak tu żyć w mieście, które jest z tego znane, że wszystko, co się dzieje z góry jest ukartowane Tam, gdzie dominują poszlaki, a nie fakty i żeby coś osiągnąć ***** musisz mieć kontakty. Prawdziwe życie bez imaginacji, koniec bredni, chleb powszedni, bogaci biedni -tak było, będzie, musi być- umiesz z tym żyć?" WWO

Old Post 09-09-2001 14:26
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil CE3RDE Kliknij tutaj by wysłać e-maila do CE3RDE Znajdź więcej post'ów przez  CE3RDE Dodaj CE3RDE do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać CE3RDE prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

adm k7 athlon 500, 256ram, tnt2 32mb, plyta gigabyte oczywiscie na chipie amd. na cpm1a stale 125

Old Post 09-09-2001 16:07
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil [FPP]xen0m Kliknij tutaj by wysłać e-maila do [FPP]xen0m Znajdź więcej post'ów przez  [FPP]xen0m Dodaj [FPP]xen0m do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać [FPP]xen0m prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]Saari
Niebieska Maskotka

To mowicie ze warto zmienic Rive na GF...
OK To jeszcze mi powiedzcie czy oplaca siekupic teraz GF2 MMX 200 ( mimo wszystko tanszy.. ) czy od razu 400?

Old Post 09-09-2001 20:19
oxygen
new challenger

wszystko zalezy od kasy
ale mysle ze 200 styknie...jezeli juz bedziesz chciala cos naprawde sporo lepszego to annihilatora sobie zapodaj albo od razu gf3

Old Post 09-09-2001 20:25
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

rzeczywiscie, wszystko kreci sie wokol kasy. ale jak masz jej nie za duzo a chcesz miec git karte to kupuj 200

Old Post 09-09-2001 20:49
CaRgOOL
Skilled (Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez [BD]-EmineM
Qrde bezsensu ja na swoim celku 633 (na copermainie) 128mb ramu i gf2 mx mam na cpm1a w granicach 70-120 tylko. Dlaczego tak malo? hlp

Polecam ci ustawienia graficzne z configu RooS'a.
Ja na nich mam stałe 125 fps, a po wyłączeniu ogranicznika klatek dochodzi mi nawet do 250 fps (oczywiście nie stale ).
Moj sprzet : Athlon 900 Mhz + V3 3000 + 128 Ram.

Załącznik: z_anty-noob-mod(1.1).zip
Załącznik został 153 razy przeglądany.

Old Post 09-09-2001 21:08
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil CaRgOOL Kliknij tutaj by wysłać e-maila do CaRgOOL Znajdź więcej post'ów przez  CaRgOOL Dodaj CaRgOOL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać CaRgOOL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

lol mi na p3 550 i reszta to samo lepiej chodzi wiec ten cfg nie jest az tak wspanialy

Old Post 09-09-2001 21:14
Lucas
esports.pl

Do tematu - predkosc tez zalezy od windowsa (np ME minus 30% )

Co do GF 2 - Gts pro 64 mb dd - to ok 800 pln..... Ja juz zbieram

Old Post 09-09-2001 21:25
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
[FPP]xen0m
fpp.pl
Administrator

a co aktualnie masz Luki?

Old Post 09-09-2001 21:46
CaRgOOL
Skilled (Knight)

quote:
Napisane oryginalnie przez oxygen
lol mi na p3 550 i reszta to samo lepiej chodzi wiec ten cfg nie jest az tak wspanialy

Hmmm, możliwe......jednak lepszych ustawień jak dotąd nie widziałem. Dzieki nim na moim starym kompie
K6-2 333 + v3 + 96 Ram miałem 60 - 150 fps, a wierz mi że wtedy testowałem mnóstwo config'ów zeby zwiekszyc liczbe fps przynajmniej do stałego 85 fps.

Swoją drogą, to chętnie bym obejrzal twoj config (chodzi mi tylko o ustawienia graficzne) . Jezeli nie bedzie robilo ci to problemu to wrzuc go tutaj na boarda.

Old Post 09-09-2001 22:02
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil CaRgOOL Kliknij tutaj by wysłać e-maila do CaRgOOL Znajdź więcej post'ów przez  CaRgOOL Dodaj CaRgOOL do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać CaRgOOL prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
oxygen
new challenger

hehehe...takich osiagow nie mam na swoim cfg...
jak wylacze wszystko na minimum + rozdzialka 640x480 to tak smiga...ale mi nie sa potrzebne fpsy i tak mam ustawione com max fps 125 a stale 125 klateczek to na swoim kompie + moj cfg robi sie na lajciku
i bardzo wazna jest tez winda tak jak ucas powiedzial...
na 98se gry chodza najszybciej...w q3 moze byc nawet "pare" klatek roznicy miedzy me

Old Post 10-09-2001 05:18
Lucas
esports.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
a co aktualnie masz Luki?

PIII 866, 128 RAM (pierd.plic media market ) GF 2 MX (nie jakies tam 200 czy 400 ale zwykly).

Old Post 10-09-2001 06:30
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Lucas Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Lucas Znajdź więcej post'ów przez  Lucas Dodaj Lucas do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Lucas prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
killertowa
Elite (Fiend)

No to teraz moja kolej.
Dwa problemy:
1. Od momentu zainstalowania PR 1.27H straciłem demo001 (czy tak ma być?) i mam tylko demo four.dm_66
2. Mam Athlon 650 (slotA), płyta ASUS K7V, 128 RAM, Riva TNT 2 Pro (MSI 32 RAM), Win 98SE i.... w timedemo na demo four.dm_66 tylko 80,6 FPS

Więc pytam co jest?
P.S. Zastanawiam się nad nową grafą - KYRO II. Czy ktoś coś na niej grał?

"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"

Old Post 10-09-2001 07:28
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil killertowa Znajdź więcej post'ów przez  killertowa Dodaj killertowa do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać killertowa prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
szmal
Training (Enforcer)

eee... mi tam na celku 333, 96ram i tnt2 chodzi 70 fps/s a w UT okolo 30 i to czasami nie cale...

a poza tym czasem q3 mi sie wcale nie wlacza... trzeba przeinstalowac i chodiz...

chyba czas przestac grzebac w kodzie sterownikow

Old Post 10-09-2001 11:29
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil szmal Kliknij tutaj by wysłać e-maila do szmal Znajdź więcej post'ów przez  szmal Dodaj szmal do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać szmal prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
OGO
niema mnie

Przedmiot : GF`y, płyty głowne, procesory.

Problem : wydajność.

Opinie : W GF2MX nie ma co się pakować lepiej kupić CLAP lub w najgorszym wypadku CLA. MX 200 najgorsza rzecz jaka może być, wydajność na poziomie TNT2 podspidowanej, wychodzi w miarę dobrze TYLKO w 640x480, ale kto w takiej rozdziałce gra. Zrozumieć może to ktoś to grał w 1024x768 i na 640x480 się przeżuci. Procesory najlepiej około 600 mieć no i do tego płytę na i815E lub BX`ie. Żadne via`y i tym podobne wynalazki.

Werdykt : Kupić jak się nie ma kasy CLAP lub w najgorszym wypadku wyczaić CLA gdzieś.

-----------------------------
CLAP - Creative Labs Anihilator Pro - GF1 Creativ`a na DDR`ach.
CLA - Jak wyżej tyle że bez pro co oznacza pamięci nie DDR.

Old Post 10-09-2001 13:23
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil OGO Znajdź więcej post'ów przez  OGO Dodaj OGO do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:59.    Strony (2): [1] 2 » Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions